Vestuvių planai griuvo: vilnietis sužinojo, ką draugė veikia meditacijos centre

Pradėjo paragraf 78, rugpjūčio 11, 2013, 12:13:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Vestuvių planai griuvo: vilnietis sužinojo, ką draugė veikia meditacijos centre

Vilnietis Jonas (vardas pakeistas - DELFI) prieš metus susipažino su protinga, gražia ir išsilavinusia mergina. Planavo vestuves, tačiau, pradėjęs domėtis, ką ji veikia meditacijos centre, pasibaisėjo.

„Ji šiuo metu likusi tenai. Mūsų santykiai nutrūko", - sakė vyras, kelis mėnesius pats bandęs eiti „tobulėjimo keliu", kuris jam kainavo ne tik 800 litų, bet ir santykių griūtį.

Norėdamas artimiau pažinti būsimą žmoną, Jonas pats nutarė nueiti į asociacijos „Savas pasaulis visur" seminarus. Socialiniame tinkle „Facebook" judėjimo vadovė Sanaja akcentuoja trejybę: mintis, jausmus ir kūną. O štai žmogų ji vadina dvasia.

„Pagarbiai elgdamiesi su kitais, nagrinėjame savo gyvenimą, dirbame su asmenine istorija ir liekame sąžiningi sau čia ir dabar. Seminarai ir konsultacijos padeda mums šiame kelyje!", - rašo Jono tvirtinimu, su Kristumi save lyginanti asociacijos vadovė.

Informacijoje apie save mokytoja mini, jog 16 metų studijavo save, dvasinę psichologiją, iš viso yra įvaldžiusi 12 sistemų. Seminaruose naudoja daug motyvų iš Toltekų praktikų.

Pakeitė mylimosios jausmus

Kaip pasakojo Jonas, meditacijos centre jo merginai buvo kalama į galvą, kad joje labai stipriai išreikštas vyriškumas ir kad ji turi tapti moteriškesne. „Moteriškesne reiškia minkštesne, kad galėtų toliau melžti pinigus. Tai skamba labai ciniškai, bet iš tiesų taip yra", - konstatavo vilnietis.

Su buvusia drauge Jonas pasakojo susipažinęs prieš metus. „Galiu drąsiai sakyti, kad sutikau moterį, su kuria būčiau norėjęs turėti vaikų, nes ji ir graži, ir protinga, ir išsilavinusi. Su ja buvo viskas tvarkoje, gražiai leidome laiką, tačiau po trijų mėnesių, grįžusi iš dešimties dienų stovyklos, kurios vyksta Latvijoje, ji persigalvojo, nes dvasinė vadovė Sanaja patarė neskubėti", - prisiminė Jonas.

Jo žodžiais, draugė bandė su juo skirtis, bet po kelių dienų pati „neatlaikė".

„Vėl labai gražiai bendravome, aš jai aprodžiau visas Vilniaus apylinkes, vaikščiojom po muziejus, kitur ir viskas buvo gerai, bet, kaip pati sakė, jai pradėjo kirbėti mintis, kad mane reikia pakeisti, nes jautė, kad keičiasi ji", - pasakojo Jonas.

Vis dėlto, vyro nuomone, iš tiesų draugė nesikeitė, „kaip nesikeičia ir kiti tobulėjimo keliu Sanajos vedami žmonės".

„Ten nė vienas žmogus nesikeičia, net blogyn eina. Viena mergina iš viso labai sunkiai serganti, nes ją už parankių dvi merginos atveda", - pasakojo Jonas, pridurdamas, jog visada jautė, kad tarp jo ir draugės stovi dvasinė mokytoja.

„Aš visada tai jaučiau, nors mano draugė to nepripažino", - sakė Jonas.

Keldavo seksualines orgijas

Kovo 20 dieną po Sanajos surengto „Perėjimo" ritualo, kuris vyko sostinės Lukiškių aikštėje, pora išsiskyrė. „Pasakiau draugei, kad stebiuosi, kaip ji gali vaikščioti į neaiškią bažnyčią, ji verkdama išėjo. O kai išsakiau savo nuomonę apie tas neva meditacijas, parašė žinutę, kad esu Hitleris", - sakė vilnietis, pridurdamas, jog apie smegenų plovimo būdus ir siurbiamus pinigus nusprendęs papasakoti norėdamas apsaugoti kitus.

„Jei nors vienas ar keli žmonės neužkibs, būsiu pasiekęs savo", - sakė DELFI pašnekovas.

Jonas pasakoja visai neseniai gavęs vieną SMS pranešimą apie dinaminės meditacijos kursus, rengiamus prie Margio ežero.

„Kai daugiau pasidomėjau, paaiškėjo, kad 1970 metais dinaminę meditaciją sukūrė Ošo Radžnišas Čandras Mohanas Džainas (1931-1990), tikėtina, miręs nuo ŽIV, nes keldavo seksualines orgijas. Įsivaizduokite, gaunu tokią žinutę! Tai tik iš pirmo žvilgsnio nekaltas būdas įtraukti žmogų - pradėti nuo judesio terapijos, paišymų, kurie atskleistų asmenybę ir pan.", - sakė vilnietis, pridurdamas, kad ir pats kažkada užsiiminėjo Rytų kovos menais, bet „ne dėl filosofijos, o savo sveikatai".

„Aišku, yra tam tikri universalūs dalykai, kurie būdingi visiems sportams: tu turi turėti valios tai daryti, tinkamai nusiteikti. Tačiau kai grupės vadovė Sanaja, kurios tikras vardas Liucija Bezpalovienė, sako, kad visi dvasiniai vadovai pasinešę ant pinigų ir tik ji ne - tai jau ne vien meditacija", - įsitikinęs Jonas.

Kiek kainuoja „tikrasis kelias"?

Vedamas noro sužinoti, kokioje grupėje tobulinasi ir „atranda save" draugė, Jonas apsilankė keliuose Sanajos užsiėmimuose ir seminaruose.

Jo žodžiais, užsiėmimus lanko 20-30 žmonių grupė. Kiekvienas „kas mėnesį vidutiniškai išleidžia po kelis šimtus litų, kad „pažintų save" ir atrastų „tikrąjį kelią".

„Man atėjus pasižiūrėti, ką veikia draugė, buvau pavadintas „žmogumi kelyje". Pradžioje užsiėmimai atrodė visai nekalti. Kas savaitę vykdavo judesio terapija (30 Lt žmogui): iš pradžių vadovė kalbėdavo, po to visi užsimerkę pradėdavo šokti, na o pabaigoje atsiguldavo", - pasakojo Jonas.

Vilniečio žiniomis, grupės vadovė - Liucija Bezpalovienė po dešimties metų gyvenimo Maskvoje grįžo į Lietuvą ir vadovauja asociacijai „Savas pasaulis visur".

„Sakysite, kas čia tokio? Jei tik tuo pasibaigtų - vadinčiau tai šokių būreliu ar „New Age" grupe. Kiekvieno iš grupės narių kūno pojūčiai ar spalva, matoma užsimerkus, yra interpretuojami. Mano manymu, ganėtinai laisvai.  Po kurio laiko aš nusprendžiau pasmalsauti ir užsirašiau individualiam pokalbiui, kurio kaina - 100 litų", - pasakojo Jonas.

Varė „biesą"

Per pokalbį „žmogus kelyje" išgirdo, koks jis protingas ir kad turiu problemų su veiksmais.

„Tačiau susitikimo pabaigoje prasidėjo įdomybės, paaiškėjo kad manyje yra „biesas", supraskite - piktoji dvasia, kurią ji išvarė. Į kainą buvo įskaičiuota. Be to, sužinojau, kad praeitame gyvenime buvau kareivis ir žudžiau žmones", - prisiminė vyras.

Jono žodžiais, trečdalis krikščionių dėl „New Age" įtakos tiki reinkarnacija, pusė skaito horoskopus, tačiau nelabieji už pinigus tikrai nėra išvarinėjami. „Aš nepatikėjau šituo procesu, nes į bažnyčią įeiti galiu, kryžiaus nesibaidau, o ir šventintas vanduo mano kūno nenusmelkia traukuliais ir nepriverčia kalbėti aramėjiškai", - juokavo vilnietis.

Jonui buvo sunku vyrui sakyti „aš tave myliu"

Jam taip pat teko sudalyvauti taip vadinamuose sustatymuose, kurių kaina 200 Lt žmogui arba 50 litų žiūrovui, seminare apie meilę, kurio kaina 400 Lt ir „per 2 dienas ezoterika susimaišo su
panteizmo  ir gnosticizmo  idėjomis".

„Tai buvo visiškas kratinys, patiko tik sakyti trims žmonėms po kelias minutes „aš tave myliu". Aišku, po to man pareiškė, kad aš tai dariau nenuoširdžiai. Gal ir tiesa, nes man, heteroseksualiam vyrui, sunku juos tarti kitam vyrui. Moteriai lengviau, o draugei dar lengviau. Tiesa, pastaroji man vis viena pareiškė, kad tai sakiau nenuoširdžiai. Faktas, man labiau patinka sakyti nuoširdžiai kitoje aplinkoje", - prisiminė vyras, pridurdamas, kad tokie seminarai vyksta kiekvieną ketvirtį.

Linksmiausi renginiai Jonui buvo agnihotra (50 Lt) ir „perėjimas" (25 Lt).

Ragavo džiovintų karvės išmatų


„Agnihotra  yra induizmo ritualas, kurio metu yra deginamos karvės džiovintos išmatos, sumaišytos su ryžiais ir kažkokiais riebalais, kad apvalytų aplinką kelių kilometrų spinduliu. Įdomu, kad po to visi tuos pelenus laižo ir tepasi jais čakras. Smalsumo dėlei paragavau - pelenai kaip pelenai, nenumiriau nuo karvės parazitų.  Tačiau  „Perėjimas" buvo paskutinė taurė, perpildžiusi mano kantrybę", - pasakojo Jonas.

Šaltą kovo 20 d. vakarą ėjusieji pro Vilniaus Lukiškių aikštę galėjo matyti būrelį žmonių, kurie vienas po kito judėjo pro dviejų merginų padarytą arką ir po to kažkur patraukdavo toliau. Pasak Jono, jie ėjo ieškoti ženklų arba krypčių savo gyvenimui ir veiksmams visą pavasarį iki Joninių.

„Vėliau jie sugrįždavo atgal. Tačiau kantrybę perpildė ne šis ritualas, mane jau buvo sunku kuo nors nustebinti, bet Sanajos žodžiai, kad ji - kaip Jėzus Kristus, kuris čia galėtų būti jos vietoje. Na taip, kiekvienas krikščionis tiki, kad Jėzus yra kiekviename mūsų, kad jo mirtis ir prisikėlimas atpirko žmonijos nuodėmes prieš Dievą. Bet tai buvo paskelbta visai kitame kontekste. Tai tikras religinis sinkretizmas , kai visos religijos sumaišomos į kokteilį ir išsirenkama tik tai, kas patogu", - konstatavo DELFI pašnekovas.   

Negavo nė vieno čekio

Joną nustebino ir žmonės, esantys grupėje: dalis jų valstybės tarnautojai, vadybininkai, smulkaus verslo atstovai, vieno Kauno universiteto gerbiamas asmuo, gydytoja, keletas studentų ir studenčių.

„Atrodo, žmonės kaip žmonės. Vieni sprendžia išblėsusio šeimos židinio problemas, kiti - asmenines psichologines. Tačiau, mano manymu, bent jau dvi merginos ir vaikinas aklai tiki kiekvienu Sanajos žodžiu. Ir jai pačiai kažkaip tą klausimą reikės spręsti, nes viena moteris pas ją lankosi jau 8 metus, o progreso, anot vadovės, nėra", - patirtimi dalijosi Jonas.

Ar tai manipuliacija žmonėmis, DELFI pašnekovas paliko spręsti skaitytojams, tačiau suskaičiavo, kad per tris mėnesius „tobulėjimui" išleido per 800Lt.

„Ir nė karto man nebuvo išrašytas kasos pajamų orderis arba čekis, todėl, manau, kad šios sumos bus įdomios ir mokesčių inspekcijai", - viliasi vyras.

Sanaja: šmeiždamas mane jis šantažuoja savo merginą

DELFI susisiekė su asociacijos „Savas pasaulis visur" vadove Sanaja. Moters teigimu, Jonas apie jos vadovaujamą asociaciją kalba netiesą, nes išsiskyrė su mergina, kurią norėjo vesti ir tokiu būdu bando pakeisti jos sprendimą.

„Vakar paskambino tai mergaitei ir pagrasino, kad jei neapsigalvos, man bus šakės. Aš - lyg instrumentas, kad jis galėtų ją vesti. Bet jeigu dabar tokiom priemonėm siekia merginos, kas bus jei ji už jo ištekės?" - klausė asociacijos vadovė.

Moters nuomone, Jonu pasivadinęs vyras ją šmeižė ir šmeiš, nes kitaip negali. „Aš jam tiesiai sakiau: tu apsimeti kultūringu, o viduje esi klaikiai žiaurus. Neduok Dieve, kils revoliucija - visus sodinsi į vagonus, nes visų nekenti", - sakė moteris, Joną lygindama su kostiumuotu ir išsilavinusiu ministru, kuris grįžęs namo muša žmoną.

„Tai yra kerštas ir jis savo merginai davė paskutinį ultimatumą iki liepos šeštos", - sakė DELFI pašnekovė, pati nežadanti pasiduoti šantažui ir drąsinanti Jono draugę nepasiduoti.

„Jis ieško aukos, žmonos, kuri dirbtų ir viską tvarkytų. O ji - mergaitė iš rajono, pasimetusi", - komentavo 58 metų moteris, po dešimties metų praleistų Rusijoje grįžusi dirbti į Lietuvą, kur gyvena du suaugę jos sūnūs ir pora anūkų.

Siekia vidinės ir išorinės ekologijos

Asociacijos „Savas pasaulis visur" vadovė pabrėžė, jog nėra ekstrasensė ir su Ošo judėjimu, kurį minėjo Jonas, neturi nieko bendro.

„Mano individuali veikla - mokymai: judesio terapija, kvėpavimo technika. Jeigu žmogus serga ar yra negatyvus mąstymas, sakau, kad reikia pradėti pozityviai mąstyti, tačiau ir prie stovinčio stulpo, jie jis nepatinka, galima prikibti", - sakė moteris, išpažįstanti „vidinę ir išorinę ekologiją".

Paklausta apie mokestį už paslaugas, Sanaja minėjo, kad pas ją „nėra stavkės" ir „jei žmogui bus naudinga, jis išeidamas visada padės".

„Būna žmonių, kurie ateina su psichozėmis, tačiau tokiems sakau, kad negaliu padėti ir pinigų neimu. Todėl su kiekvienu žmogumi yra individualus santykis", - sakė moteris, pridurdama, kad yra žiniuonė ir todėl jaučia, ko iš kokio žmogaus tikėtis.

Prisimindama Joną, Sanaja sakė prašanti Dievą padėti jam jo beprotystėje.

Šaltinis: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/vestuviu-planai-griuvo-vilnietis-suzinojo-ka-drauge-veikia-meditacijos-centre.d?id=61565350#ixzz2beMZ1Ivu

Va tai jau ir būna su tais visokiais centrais. Sakai žmogui kad ten nesąmones daro ir plėšia pinigus, o jis netiki, kol pats nepasimoko.

lucky

Sunku dabar žmogui atsirinkti visa pateikiama informacija, o ypač atsispirti gražiai pateikiamam blogiui...

Aukštyn