Kunigai - didziausias Zemeje egzistuojantis blogis?

Pradėjo A.C.A.B, liepos 28, 2013, 17:15:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Manau, kad pakeistų, bent va aš ir tokie panašūs į mane nebebūsim tamsuoliais  :(

Teroras

liepos 28, 2013, 18:12:09 Redagavimas: liepos 28, 2013, 18:27:31 by Teroras
Taaaip, tikrai pakeistu su isankstine nuostata ir su isankstiniais spejimais zmogaus nuomone ;D

Pasiemiau alaus ir vakare tikiuosi dar karta saldziai pasijuoksiu is tu paciu amzinu/apgailetinu klausimu apie kunigus ir baznycia :D

P.S. Tik neuzmirskit savo amzino sakinio: "XXI amzius, o zmones vis dar tiki Dievu ir klauso pamokslu baznycioje" ;)

EDIT: Ooo, jau prasideda :D Ironija. Gaila, kad ne laiku ir ne vietoje :)

A.C.A.B

Gal ir pasijuoksi, tavo LAISVA VALIA gi (;

O atsakant į temos klausimą, tai ne, kunigai tikrai nėra didžiausias blogis. Manau, kad net atvirkščiai - kartu su gražuliu yra didžiausias pasaulio gėris :D

Va gėjai tai blogis, nemėgstu tų niekšelių.

paragraf 78

Citata iš: A.C.A.B  liepos 28, 2013, 17:42:33
Į mano klausimą, kodėl dievas leidžia savo tarnams daryti nusikaltimus atsakyta nebuvo.

Atsakymas paprastas: žmogaus laisva valia. Visos nelaimės kurios vyksta žmonių gyvenimuose yra dėl to kad turime laisvą valią. Jei Dievas neleistų jai laisvai reikštis, mes būtume tik marionetės.

Kas dėl pedofilijos skandalų katalikų bažnyčioje, tai tyrimai yra tokie:
Didžioji dalis skandalų ateina iš praeities, jie 40 metų senumo. Naujų skandalų būna labai mažai.
Katalikų denominacijoje pedofilų procentas gerokai mažesnis nei kitose denominacijose ir religijose.
Didžioji dalis vaikų tvirkinimo buvo su 15-18 metų berniukais. Tai čia galima jau kalbėti ne apie pedofiliją kaip tokią, o jau labiau kaip apie homoseksualizmą.
Gana didelė dalis atvėjų atlikus tyrimą paaiškėdavo jog kunigas buvo sugundytas pačio paauglio ar paauglės.

Šiaip gana išsamiai šis klausimas ir daug einamųjų klausimų yra aptarti knygoje "Kataliko balsas". Jei tikrai rūpi ši situacija arba norite požiūrio nesuteršto žiniasklaidos burbulo, siūlau paskaityti.

A.C.A.B

Ačiū už tai, kad pabandei atsakyti.

Bet ar gali duoti konkrečią citatą iš Biblijos, kuria remiantis tu taip teigi?

Nes aš radau kiek kitokių teiginių:

" Kai nuaidi rago gausmas mieste,
argi žmonės neišsigąsta?
Kai ištinka miestą nelaimė,
argi ne VIEŠPATIES tai darbas?"

iš biblija.lt

P.S. negalvok, kad kabinėjuos, šiaip įdomu pagvildenti šitą klausimą hehe.

paragraf 78

Citatos nenurodysiu, nes tingiu ieškoti :)
Šiaip, yra taip, kad Dievo apsireiškimai yra itin reti. Bažnyčia niekada neskuba sakyti, jog tas ar vienas reiškinys ar įvykis yra Dievo darbas. Senovėje būta kitaip, dėl pasaulio nepažinimo.
Dievas veikia žmogaus gyvenime, bet tas veikimas nėra koks nors stebuklais pagrįstas.
Nu žodžiu, kada nors prie alaus paklausk, papasakosiu, nes kažkaip tingiu rašyti :)

A.C.A.B

liepos 29, 2013, 16:24:24 Redagavimas: liepos 29, 2013, 16:57:39 by A.C.A.B
Tai biblija.lt yra labai patogi paieškos sistema (;

Šiaip tu negalvok, kad aš esu visiškas diletantas, esu skaitęs Bibliją, savo laiku net Marijos radiją klausiau (nejuokauju).

Bet aš, jei taip galima pasakyt, pasitikiu tik tuom kas parašyta Šventajame rašte, o visa kita, kas prišnekėta per visokius susirinkimus, man atrodo visiškai nepatikima.

P.S. šiaip tai Benamis ar koks kitas ponas moderatorius galėtų ir pakeisti temos pavadinimą, nes dabar atrodo, lyg aš ją tokią bučiau sukūręs.  ???

puodukas

Citata iš: A.C.A.B  liepos 29, 2013, 16:24:24
Bet aš, jei taip galima pasakyt, pasitikiu tik tuom kas parašyta Šventajame rašte, o visa kita, kas prišnekėta per visokius susirinkimus, man atrodo visiškai nepatikima.
Teoriškai gera tokia nuostata, bet praktika su protestantizmu rodo kitaip. Mano nuomone patikimiausia skaityt tų šventųjų raštus, kuriuos vienodai pripažįsta ir katalikai, ir ortodoksai.

paragraf 78

Susirinkimuose nieko naujo, ko nebuvo Biblijoje ar prieštarautų biblijos mokymams nebuvo priimta. Na čia pas katalikus. Va pas protestantus kitas reikalas, nes jie nesilaiko originalaus teksto.
Aš tai nepasitikiu savo biblijos interpretacijomis, nors ne tik Marijos radiją klausiau, bet N metų studijavau ją. Esu labiau linkęs pasitikėti tais kurie iš tiesų išmano bibliją. O saviinterpretacija, nebaigus bent jau biblistikos daktaro gali būti visiškas briedas neatitinkantis realybės.
Bažnyčia savo mokymą derina ne su vertimu, ką mes galime daryti, bet su originalo kalbomis parašytais tekstais (protestantai teologiją paprastai irgi daro iš vertimo). O teologiją daryti iš vertimo yra tiesiausias kelias į nusišnekėjimą. Jau ne kartą to pasimokiau, todėl visiškai nustojau interpretuoti bibliją.
Paprastai žmonės kuo mažiau ją išmano tuo drąsiau ją interpretuoja.

idenmeyou

Citata iš: Benamis  liepos 28, 2013, 17:19:18
Taip, as dar karta pasikartosiu: tai ziniasklaidos ispustas burbulas. Baznycioje nera daugiau pedofilu negu lyginant pvz. su mokytojo profesija ir t.t.

paragrafas buvo forume ikeles labai daug informacijos sia tema, kadangi negaliu jos rasti, tikiuosi jis papostins ja dar karta cia :)

Na tu cia idomiai vienais saltiniais, kurie tau patinka tiki, o kitais, kurie nepatinka netiki :D

Benamis

As nesakau, kad netikiu, jog pedofilijos baznycioje nebuna, taciau jos mastai tikrai ne tokie dideli kaip, kad nori juos pavaizduoti :)

paragraf 78

Šiaip jei tikrai įdomi kunigų pedofilijos tema, siūlau pasiskaityti knygą "Katalikų balsas". Joje yra visas skyrius apie tai. Pateikiama daug informacijos apie šias bylas, kaip kas buvo ir t.t.
Esmė ta, kad didžioji dalis bylų yra maždaug 40 metų senumo, šiuo metu jų pasitaiko nedaug. Žiniasklaida apie tai rašo. Visada parašoma jei atsiranda koks nors kaltinimas, tačiau niekada neparašo apie tai kad kaltinimas buvo neteisingas, tokią informaciją gali rasti pvz. bernardinuose. Kadangi apie tai daug rašoma, atrodo jog tų kunigų pedofilų daug, bet jų realiai yra labai mažai.
Atliktas tyrimas rodo, kad jis mažiausias pas katalikus, jei lyginti su kitomis religijomis ir denominacijomis. Didžiausias pedofilijos atvejų skaičius būna šeimose, kur tėvai prievartauja savo vaikus. Tada seka mokytojai, kurie prievartauja savo mokinius.
Didžioji dalis kunigų pedofilijos atvejų yra su 15-18 metų berniukais. Tai čia jau verta kalbėti ne apie pedofiliją, o apie homoseksulumą. Nemenka dalis atvejų paaiškėjo jog paaugliai, tiek vaikinai tiek merginos patys sugundė kunigą.
Žodžiu padėtis nėra tokia baisi kaip pateikia žiniasklaida. Bet mūsų žmonės linkę aklai pasitikėti žiniasklaida ir paprastai nekvestionuoja tokių dalykų, o priima visiškai negebėdami vertinti realios situacijos. Sociologai ir antropologai tai vadina socialine panika.

idenmeyou

Mes negalime zinoti kokie mastai yra, dideli ar mazi. Juk nei vienas kunigas pedofilas neina ir nesiskelbia, kad tvirkina vaikus, nes nenori skandalo ar puti kalejime, jei tik nuteis. Daznai is paziuros mums atrodo, kad pasaulyje viskas vyksta ramiai, graziai, bet netiketai islenda uzslepti blogi darbai ir tuomet pradedame abejoti viena ar kita organizacija, taigi mes nezinome kiek kunigu yra pedofilu, kiek ne, zinome tik tiek, kad ju tikrai buvo ir yra, nes yra irodymu, daug liudijimu ir t.t. Bet kiek dar tokiu liko nenuteistu ar neiskeltu i viesuma nera aisku, kol nebus irodyta kunigo kalte

paragraf 78

Šiaip daugiau kaip pusė atvėjų kada kunigas buvo apkaltintas pedofilija, paaiškėdavo kad kaltinimai buvo neteisingi.
Tu darai prielaidas, o prielaidos niekada neatspindi realios padėtis. Tokiomis temomis reikia kalbėti faktais, o ne savo skauduliais, nes ant emocinio pagrindo toli nenuvažiuosi

idenmeyou

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 08, 2013, 12:23:46
Šiaip daugiau kaip pusė atvėjų kada kunigas buvo apkaltintas pedofilija, paaiškėdavo kad kaltinimai buvo neteisingi.
Tu darai prielaidas, o prielaidos niekada neatspindi realios padėtis. Tokiomis temomis reikia kalbėti faktais, o ne savo skauduliais, nes ant emocinio pagrindo toli nenuvažiuosi

Vat dazniausiai kaip paprastas zmogus traktoristas ar darbininkas koks buna apkaltinamas tokiais dalykais, visada beveik visi liudijimai pasitvirtina ir zmogus seda ir seda ne trumpam, o labai ilgam, tam, kad teismai parodytu jog dirba "saziningai". Baznycia nera kazkokia pienburniu organizacija, ji turi galia visame pasaulyje, todel niekada nebus, kad visiems pasitvirtintu kaltinimai. Jei surinktu grupe kaltinamu pedofilu, kurioje butu tarkime 100 kunigu, 100 teiseju, 100 turtingu verslininku, 100 paprastu darbininku, be abejones daugiausiai sestu i kalejima paprastu darbininku, nes jie neturetu nei kam kysio pakist, nei uznugario, tuo tarpu visi kiti daugmaz isisuktu, ne visi, bet daugelis tikrai. Tu sakai as darau prielaidas, tu taip pat negali zinoti kaip yra su kunigais, nors, kad ir bendrauji ten su jais ar pazysti juos, nes negali sekti ju kiekvieno zingsnio ir matyti ka jie daro, juk neis ir nesidemonstruos

Aukštyn