Kodėl Dievas nerodo įspūdingų stebuklų ir neįrodo pats savęs?

Pradėjo Teroras, liepos 16, 2013, 13:11:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Mekabciel

Citata iš: paragraf 78  kovo 28, 2017, 21:07:51Jei oponentas laukia įrodymo, na tai tada ką jau čia bepridursi :) turbūt tingi pats ieškoti atsakymo :D
Kad nebūtų paradokso, nepriimk to kaip bandymu kažką įrodyti, bet tiesiog kaip laisvą pamintijimą :)
smagiai sedi ir prikabini, kas idomesnio. Jega. :)

Citata iš: Vytautas  kovo 28, 2017, 21:16:57Prasmės įrodinėti kažkam kažką tikrai nėra. :) Nebent žmogui grėstų pavojus tuomet galima "kantriau" perspėti.... ...bet ar jį žinai nuo to žemė nenustoja  suktis ir kasdienis gyvenimas tekėti. :)
Aha. Sutinku. :) Linksmai girdisi zodziai. :)

Linas Esu

kovo 29, 2017, 01:37:41 Redagavimas: kovo 29, 2017, 01:41:06 by Linas Esu
Citata iš: paragraf 78  kovo 28, 2017, 20:17:36
Citata iš: Linas Esu  kovo 27, 2017, 18:21:24O kodėl neturėtų ?

Ar jūs tikite jog egzistuoja tikras krikščioniškas dievas dangaus karalystėje ?

Ir kam tada apskritai reikalinga tiesa , jeigu užtenka tik tikėjimo visuomenėje . 
Ir ką duoda įrodinėjimas? Nieko :) vienas tiesiog įrodo savo subjektyvią tiesą kitam ir tiesos nei vienas nepasiekia. Manau, tiesą gali atrasti pats, o nepasiduodamas kažkieno įrodinėjimas, nes jei pasiduodi, tai tau tiesiog primetama kažkieno subjektyvi nuomonė ir tiek. Ateis kitas ir primes kitą nuomonę.

O kas dėl krikščioniško ar nekrikščioniško dievo ant debesėlio, tai aš nesu linkęs skirstyti krikščioniškas/nekrikščioniškas dievas. Dievas vienas (ir nesvarbu kuri religija ir kokią jo formą išpažįsta).
Žinoma, visai kita yra padiskutuoti apie teologines subtilybes ar kuo tiki viena ar kita, bet čia gali kalba apie Dievą net ir neiti.
Kas jūsų žodžiais yra dievas ? ir kas krikščionija ?
Kaip apibrėžtumėte šias dvi sąvokas pagal savo pasaulėžiurą ?

paragraf 78

Citata iš: Mekabciel  kovo 28, 2017, 23:28:26
Citata iš: paragraf 78  kovo 28, 2017, 21:07:51Jei oponentas laukia įrodymo, na tai tada ką jau čia bepridursi :) turbūt tingi pats ieškoti atsakymo :D
Kad nebūtų paradokso, nepriimk to kaip bandymu kažką įrodyti, bet tiesiog kaip laisvą pamintijimą :)
smagiai sedi ir prikabini, kas idomesnio. Jega. :)
Taip dažnai juk ir būna :) ar ne? Pradedi dikutuoti, vos pasakai kokį įmantresnį teiginį ir oponentas sutinka, nes jam pažongliravimas žodžiais atrodo rimtas pats iš savęs :) nuobodu tai

Citata iš: Linas Esu  kovo 29, 2017, 01:37:41Kas jūsų žodžiais yra dievas ?
žuvis?

Citatair kas krikščionija ?
Na krikščionys tie kurie seka Kristumi ir jė išpažįsta kaip Dievą. Nebent per pastaruosius beveik 2000 metų kažkas pasikeitė :)

Vytautas

kovo 29, 2017, 08:28:32 Redagavimas: kovo 29, 2017, 08:39:45 by Vytautas
Citata iš: elteide  kovo 28, 2017, 23:17:55ne taip kaip mana, kuri krito punktualiai, kasdien milijoniniams pamaitint kelis dešimtmečius iš eilės.. nepalyginami dalykai.
Ar savo akimis matei kaip krenta ta mana? Aš kažkaip ne. :) O kad kažkas papasakojo kažkokią svajonę-pasaką tai dar nereiškia kad taip ir buvo. Su informacija iš praeities labai sudėtinga. Kadangi nugyvenęs netrumpą gyvenimą tai matau kaip juoda tampa balta ir atvirkščiai. Net mano gyvenimo trukmės praeities informacija iškraipoma. Kokios senesnės informacijos kaip 300m patikimumas manau visiškas nulis. Na o bendrai paminėjau kad tai globaliai spręstini klausimai. Ir klausiau kas jums būtų įrodymas. Apie išpildymą nieko neužsiminiau. :) Pvz man būtų pakankamas įrodymas stabilus laimėjimas loterijoje. Patys pinigai man nėra svarbus elementas.  Tai paneigtų tikimybių teoriją ir praktiškai visą mokslą. Ir realizacija labai neskausminga. Minimalus poveikis šiam pasauliui. O kadangi pinigai šiam momentui realiai šio pasaulio dievas, tai pasirodytų kad virš jų yra kažkas daugiau. :) O kadangi šiam momentui tai svarbiausias šio pasaulio elementas tai ir žmonių reakcija turėtų būti atitinkama. :) Na čia toks mano variantas. Ar taip gali būti - klausimas. Prieš kurį laiką toks pažadas buvo bet pasirodė kad tai tik priemonė suaktyvinti mano mąstymą, nes kitaip tingėjau pasukti galvą dėl ateities variantų. :) Tai va toks tas pasvarstymas apie galimus stebuklus. :)

Mekabciel

kovo 29, 2017, 09:55:47 Redagavimas: kovo 29, 2017, 10:02:03 by Mekabciel
Citata iš: paragraf 78  kovo 29, 2017, 06:41:27Taip dažnai juk ir būna :) ar ne? Pradedi dikutuoti, vos pasakai kokį įmantresnį teiginį ir oponentas sutinka, nes jam pažongliravimas žodžiais atrodo rimtas pats iš savęs :) nuobodu tai
Man žongliravimas duoda gerą supratimą apie pojūčius. Neatskirčiau žongliravimo nuo pojūčių.  Tai leidžia kitą geriau suprasti ir pačiam susikalibruoti. Žongliravimas tai pratimas. Pasimokei ir nešioji savyje. :)

Vytautas

Žodžiai ir žongliravimas žodžiai sau o realybė sau. :) Jausmai yra tik jausmai. :)

Mekabciel

Na bet yra burtažodžiai, maldos, mantros, ritualai, kontempliacija, meditacija. :)

Vytautas

Citata iš: Mekabciel  kovo 29, 2017, 10:06:29Na bet yra burtažodžiai, maldos, mantros, ritualai, kontempliacija, meditacija. :)
Ir jų realus rezultatas nulinis. Nebent kai kam placebo efektas. Žmogus pats save kažkuo įtikina. :)

Mekabciel

Na bet žodžiai yra realybės dalis. Jausmai irgi. Nebent turi omeny jog vaizdas sukasi vienas ir visiškai gali neturėt nieko bendro su jausmais tada atsakyčiau ir taip ir ne. Nes visada yra kažkoks ryšys. Tiesioginis ar netiesioginis. :)

Vytautas

Citata iš: Mekabciel  kovo 29, 2017, 10:15:57Na bet žodžiai yra realybės dalis. Jausmai irgi. Nebent turi omeny jog vaizdas sukasi vienas ir visiškai gali neturėt nieko bendro su jausmais tada atsakyčiau ir taip ir ne. Nes visada yra kažkoks ryšys. Tiesioginis ar netiesioginis. :)
Gali nebūti žodžių sakytojo žmogaus o realybės vis tiek egzistuos. Jai visiškai dzin kokiais žodžiais ją nusakysi ar kokius jausmus turėsi. :)

Mekabciel

Citata iš: Vytautas  kovo 29, 2017, 10:30:46žodžių sakytojo žmogaus o realybės vis tiek egzistuos. Jai visiškai dzin kokiais žodžiais ją nusakysi ar kokius jausmus turėsi.
Tai realybė ir jausmai yra belekas... :) Realybės dzin yra tai ką mes jaučiame.

Kaip išvis kažkas egzistuoja...
Čia kogero tas klausimas, kuris nevertas būt klausiamas.

Vytautas

Kol tik žaidi žodžiais ar mintimis nieko nevyksta. Va kai kažkam nukirsi galvą tuomet bus veiksmas o ne žodžiai ir realybė pasikeis. :) Bet ir tai gan nereikšmingai. :) Viena skruzde daugiau ar mažiau. Esmės nekeičia. :)

Mekabciel

Pridėčiau dar, kad kitų tavo valios laisvės ribojimas yra labai abstarktus. Kabučių sistemoje. Pakibęs iliuzinėse žabangose.

Negali pasakyt, kas tave riboja labiau, ar tu pats ar aplinka. Šiaip jau mes daugiau šitos realybės(visos kūrinijos) aukos nei kad kažkokie aktyvūs veikėjai. Egzistuojame ir stebime kas vyksta. Nebent gali paimti ir prasukti filmą, poto atgal atsukt, manipuliuot, bet kai prasukinėsi filmą tai reikš kad ta pati realybė tau suteikia tokias galias ir vėl tu tampi auka... :D Nu arba gali pavadinti ne auka, o įtakotojas.
Tipo kokią filosofija pasirenki - pustuštę ar puspilnę - skirtumo nėra. Nes nei viena nei kita.

elteide

Citata iš: Vytautas  kovo 29, 2017, 10:30:46Gali nebūti žodžių sakytojo žmogaus o realybės vis tiek egzistuos. Jai visiškai dzin kokiais žodžiais ją nusakysi ar kokius jausmus turėsi. :)
o kaip ta dalis, kad žodžiai ne tik nusako realybę, bet ją ir įtakoja ir netik natūraliu keliu ,bet ir antgamtiškai t.y. stebuklai?

Mekabciel

kovo 29, 2017, 13:01:51 Redagavimas: kovo 29, 2017, 13:17:02 by Mekabciel
Ir dar - kur prasideda placebo ir kur baigiasi placebo? Na sakykime pasakiau burtažodį ir iškviečiau žemės drebėjimą. Tai čia sutapimas? :) Lyriškai galima būtų pridėt, kad mes dabar medituojame šitą forumą. O jis toks nuobodus. Galima būtų kokį abstraktų fantastinę absurdo rimtą siaubo komedijinę sąmoningą fluktuaciją pamedituoti.

Arba pameditavau įėjau į dvasinę būseną - kokį norių objektą materializuoju, transformuoju, su archangelais pasišneku su Dievu pakominukuoju - viskas mano sąmonėje, bet ir šita realybė sąmonėje, tai aš ir išeinu į kitus pasaulius ir tuo pačiu visada savo sąmonėje esu. Negali pasakyt kas yra teisingiau.

Aukštyn