Religija

Pradėjo 2Pacas, birželio 03, 2013, 17:47:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

tomas22349

Mano požiūriu žiūrint religija yra svarbi. Pats netikiu nei viena religija, kurią išpažįsta dauguma žmonių ( budizmas, krikščionybe t.t). Tiesiog tikiu, jog yra kažkas, kas mus sukūrė, kas mus prižiūri, gelbėja, žudo. Bet mano neargumentuota nuomone aš abejoju, ar jis yra Jezus Kristus ar dar kokios nors religijos dievas. Bet, jei religija keičia žmogų į gerąją pusę, tai reiškia, jog jis atrado savo religija :)

Vytautas

birželio 05, 2013, 10:47:31 Redagavimas: birželio 05, 2013, 10:58:43 by Vytautas
Citata iš: Šešėlis  birželio 05, 2013, 10:40:03
Iš kur toks visažinis Vytautai? Pasakojate kažkokius anekdotus. Pasiklausinėkite žmonių, kodėl jie išpažįsta vieną ar kitą religiją. Nemanau, kad pasakys, jog iš baimės :) Religija gali daug duoti, jei tik mokėsite tuo pasinaudoti. Tai įrankis :) O kaip jį panaudosi čia jau kitas reikalas. Ne gi imti ir sakyti dabar: Visi peiliai blogi, nes su jais galima susižeisti kitą žmogų. Tai labai juokingai atrodo :)

Be peilio kiek sunkiau apsieiti, bet be religijos jokių problemų. Nesuprantu kam to reikia, kur nors minimali nauda. Pažiūrėjus į praeitį tikėjimas man nieko nedavė tik gaišino laiką ir jaukė mintis.
Pritariu tomas22349 nuomonei kad yra kažkas. Šitoj vietoj aš tiesiog žinau kad yra kažkas. Bet tai neturi nieko bendro su religija. Tas kažkas iš manęs nereikalauja absoliučiai nieko. Galiu juo tikėti ar ne tai nieko nekeičia. Yra laisvos valios principas ir priežastis pasekmė ir gyvenk kaip nori. Jokių maldų, meditacijų ar dar kažko. Kai mano gyvybei grės pavojus tiesiog bus padėta. Tai jau buvo ne kartą.

preacher

Dėl tų baimių varymo tai tiesos yra, kad ir dėl to Fatimos įvykio, truputi pasidomėjus, galima rasti ten pranašyščių, kuriose atvyrai reikalaujama būti tikinčiuoju arba kitaip grės bausmės. Pats truputi nesenai pasiskaitinėjau bibliją ir ten atradau nemažai istorijų kuriuose už nepaklusnumą Dievas baudžia. Šiuos religijos pagrindas yra kaip su smurtautoju tėvu, paklusk man arba paimsiu diržą  ???

.L.U.T.H.O.R.

Tai niekas nesako, kad be religijos negali apsieiti. Vienintelis dalykas, kurį sakau, kad religija yra įrankis, o kaip jį panaudosi čia jau kiekvieno asmeninis reikalas. Gali ir nenaudoti :)

Preacher, paskaitinėjai bibliją, vadinasi paviršutiniškai peržvelgei, iš tavo apibendrinimo jokios naudos :)

preacher

Skaičiau konkrečias istorijas, apie tai kaip dievas baudė, tos kurie napakluso. Taip aš kritiškai tų pasakojimų neaptariau su religijų, teologijų profesoriais, bet mano kaip ne prof.teologo nuomone, biblijoje yra nemažai pavyzdžiu kaip baimėmis ir nepatikrinamais idealais, lengva munipuliuoti ir valdyti žmones. Aišku greičiausiai aš taip rašau, nes esu stereotipiškai mąstantis, o visus klausimus apie religijas man gali atsakyti "FREE WILL". Aš neneigiu dievo egzistavimo, nei tikiu. Šiuo klausimu esu agnostikas, galbūt ir yra kažkokia pirminė jėga kuri suteikė įvėpė, gyvybę, tačiau abejoju hipoteze, kad yra raumeningas, ilgais žilais plaukais ir barzda, įdeges senukas, kuris it konservatyvus tėvas auklėja savo vaikus, kad šie jam paklustu, o tiek kurie nors kiek jo nepaklausys kėliaus į pragarą  ???

.L.U.T.H.O.R.

O dar geriau, skaitei tik tai ką nori, kas palaiko tavo nuomonę, šaunuolis, taip ir reikia :)  Astralinėje plotmėje manau, žmonės jau seniai yra sukūrę tokį Dievo įvaizdį ir jis turėtų būt visai galingas. O realiai tai tokį įvaizdį kaip tu pasakei, tai neįsivaizduoju kas gali turėt. Ar čia visi neišpažinėjai, mano kad išpažįstantys taip Dievą įsivaizduoja ar kas čia yra :)

tomas22349

Kalbant apie biblijos skaitymą, mane palietė viena fraze: Jei ne Aš, tai kas? Kaip jums atrodo?

preacher

Šešėli, kažka čia suvėli jau. Mano aprašyto dievo įvaizdį piešia bažnyčiuose, įvairiuose religiniuose paveiksluose. Kad į kažka tikėčiau man visai nereikia kitu žmonių užrašytu tiesu su tarpininkų(kunigų), geriau nuėjęs prie upelio ar į mišką, medituosiu ir bendrausiu su gamta, visatos valdovu, kvėpuosiu gryną orą, negu keliais eisių aplink stabus ir klausysių pranašu pamokslų  :)

.L.U.T.H.O.R.

Aha, kada tu paskutinį kartą buvai bažnyčioje ar bent jau mišias klausei? nueik pasišnekėsi su kunigu ar kuo :) Ar tu čia Mikelandželo paveikslų prisižiūrėjęs, taip kalbi? :D

Benamis

Citata iš: preacher  birželio 05, 2013, 11:51:18
Šešėli, kažka čia suvėli jau. Mano aprašyto dievo įvaizdį piešia bažnyčiuose, įvairiuose religiniuose paveiksluose.

Tu viska gyvenime priemi tiesiogiai? Nepagalvojai, kad cia viso labo tokia Dievo israiskos forma? Pagal tave tai, kad Dievas paeme Adomo sonkauli ir is jo sukure Ieva irgi reikia interpretuoti tiesiogiai? ;D

tomas22349

Citata iš: Benamis  birželio 05, 2013, 11:59:07
Citata iš: preacher  birželio 05, 2013, 11:51:18
Šešėli, kažka čia suvėli jau. Mano aprašyto dievo įvaizdį piešia bažnyčiuose, įvairiuose religiniuose paveiksluose.

Tu viska gyvenime priemi tiesiogiai? Nepagalvojai, kad cia viso labo tokia Dievo israiskos forma? Pagal tave tai, kad Dievas paeme Adomo sonkauli ir is jo sukure Ieva irgi reikia interpretuoti tiesiogiai? ;D

Visiškai pritariu. Uždėčiau teigiamą įvertinimą, bet negaliu. Biblijoje yra laaabai daug faktų, kurių nereikia skaityti paviršutiniškai. Daug gilių minčių.

preacher

Mano  mintis labiau buvo, kaip žmonės Dievą vaizduoja. Tačiau esmė ne tame. Kad į kažką tikėčiau man nereikia eiti į bažnyčias ir su kitomis avimis klausyti pamokslininko pamokymu. Mieliau su Dievų bendrauti, kur nors jaukiai gamtoje, negu minioje uždarytam kažkokioje bažnyčioje ir 45min. stebėti beprasmį ritualą  :)

2Pacas

birželio 05, 2013, 12:18:43 Redagavimas: birželio 05, 2013, 16:22:04 by 2Pacas
Is dalies pritartciau tau preacher nesuprantu as kaip tiem kunigam neatsibosta balbatuoti ta pati per ta pati.O zmones manau aina i baznytcia del busenos kure jie gauna ten,bet yra zmoniu kuriem ir nereikia ait i baznytcia norint gaut ta busena.

Vytautas

Citata iš: Šešėlis  birželio 05, 2013, 11:57:59
Aha, kada tu paskutinį kartą buvai bažnyčioje ar bent jau mišias klausei?

Bent mano vaikystėje mišios bažnyčioje vykdavo lotynų kalba. Labai ten visi viską suprasdavo. O apie dievą sėdintį ant debesies ir skaičiuojantį nuodėmes mūsų senoliai tik taip buvo išmokyti.  Ir pati bažnyčia kol žmogus neišskrido į kosmosą galvojo kaip visi. Apie kažkokį dievą kažkaip kitaip niekas nemąstė. Turėjau labai religingus senelius. Puikiai žinau jų įsitikinimus. Dievo atžvilgiu jų baimė taip pat buvo beprotiška. Jiems nebuvo galima pasakyti kad esi netikintis. Dėl dievo pasiruošę išsižadėti savo vaikų ir anūkų. Ar tikėjimai naudingi kai nuo to žmonėms pavažiuoja stogai. O dar prisiminus karus dėl tikėjimų. Kiek žmonių pražudė tikėjimai. Ir kokia iš to nauda. Po šiai dienai kad ir Afganistane praktiškai be jokios priežasties krikščionys žudo tikėjimo brolius musulmonus. Nors yra žodis "nežudyk". Visiems nusispjaut ant to. Kapelionas sutvarkys nuodėmių klausimus. Tik nereik sakyt, kad tikėjimas ir jo nešėjai nieko bendro. jei nebūtų žmonių nebūtų ir tikėjimo.

.L.U.T.H.O.R.

Kaip ir sakiau, religija yra įrankis, ir kaip ją kiekvienas naudoja yra kiekvieno asmeninis reikalas :)

Beje kalbi apie senus laikus. Mes gyvename dabar o ne praeityje ;)

Aukštyn