Senovines kojines

Pradėjo Benamis, gegužės 16, 2013, 19:44:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Šią naktį vos užmigau, vis galvojau apie tas kojines. Labai jau ilgas perskirimas. Juk pirštai nėra tokie ilgi, pavyzdžiui, kad tilptų  į kojines 2 nuotraukoje.

JENIGM4

Pamačiusi nuotraukas pirma mintis man kilo apie vežliukų nindzių kojines  :)
Kadangi mano specialybė yra susijusi su aprangos dizainu ir technologijomis galiu drąsiai sakyti, kad nėra standartinė žmogaus kojinė: pirma kaip Master minėjo, kad per ilgi pirštai. Kojinės perskyrimas eina per vidurį išties žmogaus kojai būtu neįprasta, ir būtent kad audinys yra ne iš grubių siūlų numegztas, dar mane stulbino kad pati kojinė pagaminta technologiškai švariai, smulkaus, tankaus mezgimo kaip trikotažinė medžiaga. Mano manymu gali būti, kad buvo žmonių su tam tikrais deformacijos ypatumais siekiant išsiskirti hierarchija ar susieti su dievais. Būtent senosios civilizacijos labai didelį dėmesį skyrė išvaizdai, aprangai, nes tik taip galėjo beraščiams žmonėms suteikt informacija apie žmogų ir paskirtį visuomenėje.

snofru

CitataKojinės perskyrimas eina per vidurį išties žmogaus kojai būtu neįprasta, ir būtent kad audinys yra ne iš grubių siūlų numegztas, dar mane stulbino kad pati kojinė pagaminta technologiškai švariai, smulkaus, tankaus mezgimo kaip trikotažinė medžiaga.
nepatingėkit temą nuo pradžių perskaityt. čia gi šiuolaikinė restauracija, eksperimentas, egiptologų fantazija.

Benamis

#18
gegužės 21, 2013, 09:51:56 Redagavimas: gegužės 21, 2013, 10:07:19 by Benamis
Snofru, tos kojines kurios as papostinau yra autentiskos (taip, taip, visu nuostabai jos ir issilaikusios dar neblogam stovyje).

O restauracija parodyta cia: http://ancientegyptiansock.blogspot.com

Net paciame bloge rasoma: Last Wednesday the U3A group went along to the new Medieval Galleries at the V&A to look at a pair of their Coptic socks (Museum Number 2085-A-1900) and compare them to those at the Petrie Museum.

Stai apie pacias kojines: http://collections.vam.ac.uk/item/O107787/pair-of-socks-unknown/

CitataThese socks were made in the 4th to 5th century, and were excavated in Egypt at the end of the 19th century


Ir beje:

CitataThey have a divided toe and are designed to be worn with sandals.

snofru

na nežinau, vienam forume rašė, kad restauracija iš fragmentų. su tuo autentiškumu tai gali būt toks pats variantas kaip ir su Teotihuakano kompleksu Meksikoje :)

Benamis

Bent jau as tai linkes daugiau pasitiketi muziejaus informacija negu forumo, kad visgi tai autentiskos kojines: http://www.vam.ac.uk/content/articles/s/search-the-collections-about-the-database/ :)

Citata iš: snofru  gegužės 21, 2013, 10:17:14
su tuo autentiškumu tai gali būt toks pats variantas kaip ir su Teotihuakano kompleksu Meksikoje :)


Kas butent? :-\ Nes nesidomejau niekuomet apie Teotihuakano kompleksa...

snofru

Citata iš: Benamis  gegužės 21, 2013, 10:24:01
Bent jau as tai linkes daugiau pasitiketi muziejaus informacija negu forumo, kad visgi tai autentiskos kojines: http://www.vam.ac.uk/content/articles/s/search-the-collections-about-the-database/ :)
gali būt, velniop tas kojines  :)


Citata iš: Benamis  gegužės 21, 2013, 10:24:01Kas butent? :-\ Nes nesidomejau niekuomet apie Teotihuakano kompleksa...
kad man daug rašyt nereikėtu geriau duosiu nuorodą  :) http://lah.ru/expedition/mexico2007/teotiuakan2007.htm

Benamis

Dekui, pasiskaitysiu :)

snofru

np :)
jei sudomins, gali ir filmą apie ekspediciją į Meksiką pasižiurėt (6 dalys po ~30min) o ir šiaip tam kanaliuke įdomių dalykų gali atrast :) http://www.youtube.com/playlist?list=PL9BB53DCE0CA4762A

Aukštyn