Déjà vu

Pradėjo Teroras, gruodžio 08, 2011, 18:47:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

RoxiO

Vau, na dėkui už informaciją - praktikuosiu tai. :D

OKULTISTE

Na, tai aš gal šiek psichė, kad man dažni "dežavu"... Che... Užtat galiu lengviau juos tyrinėti. Pavyzdžiui, kai tai nutinka, pabandau prisiminti, kas turi būti toliau... Įdomu, kad maždaug trečdalį laiko, kiek truko "dežavu" (kartais būna ne tokie ir trumpi), atsimenu, kas turi toliau būti, o kiti "atsiminimai" būna neatitinkantys įvykių sekos. Pavyzdžiui: "dežavu" momentas - mano brolis atsistoja ir ima man juokais kalbėti; atsiminimas - kad jis eis prie televizoriaus ir paims pieštuką iš krepšelio; tolesnė įvykių seka - jis tikrai juda link televizoriaus, bet praeina pro šalį...
Aišku, tie "prisiminimai" gali būti tik mano nesąmoningi loginiai išmąstymai, persipynę su fantazija ar pan., bet šiaip dažniausiai nudžiungu, kad nebūna taip, kaip "prisimenu" - būna geriau...

Smygolas

Ne kartą tai yra atsitikę ir atsitinka. Kažkodėl manau, kad viskas labai susiję su psichologija.. Ir logiškai paaiškinama. Pasąmonė visagalė...

indigo

Arba tai perspejimai kad kazkas turi pasikeisti, jaigu grystai laiku tai tam turetu buti svarbi priezastis

OKULTISTE

meteor

Man deja vu pasireiškia, kaip pilnai būnu akimirkoje. Nebegalvoju, nei apie ateitį, nei apie praeitį ar išviso apie ką nors. Tiesiog darau tai ties kuo buvau susikoncentravęs, ar tai būtų pasakojimo klausimas, koks piešimas ar kažkas pan.

O deja vu įsivaizduoju kaip:

Realiai visatoje viskas jau yra sukurta, visos įmanomos įvykių variacijos t.t ir pan.
Gyvybę/viskas kas sukurta(įskaitant ką žinome/suprantame apie visumą ir ne), laikysime filmo juosta. Sąmonę + Pasąmonę => Projektoriumi. Filme judėjimas atsiranda greitai pereinant nuo vieno kadro prie kito. Nors tuo metu matome tik vieną vaizdą/sceną, tuo pačiu metu žinome, kad egzistuoja ir kiti kadrai, nors jų ekrane ir nematome. O pats deja vu jausmas būtų, to perėjimo pastebėjimas/pajautimas. Todėl tarsi ir žinome, kas tuoj įvyks.

Kita analogija būtų - radijas. Vienu metu klausyti galime tik vieno dažnio, nors tuo pačiu metu žinome, kad kuo puikiausiai veikia ir kitos radijo stotys. Prisiminkime, kaip atrodė senesni radijo imtuvai :), perjunginėjat nuo vienos radijo stoties, į kitą girdime šniokštimą. Kas ir būtų dejavu, tiesiog greitai vykstant perjunginėjimams to negirdime, nebent esame 100% akimirkoje.

nereikalinga

gegužės 07, 2014, 06:13:03 Redagavimas: gegužės 07, 2014, 06:19:05 by nereikalinga
Taip dejá vu nutikdavo vaikystėje,paauglystėje. Bet tai pastebėjau daugumai ,dabar dar nutinka bet ypač retai. Net sapnai,ryte atsibudus pamanau,kad aš jau tai sapnavau,
O ar dejá vu reiškia toks varijantas. Ryte keliaudama,ir ant posūkio einant pro vartus,sustoja aikštėje mašina,išlipa iš mašinos. Na nieko čia įpatingo juk. Tačiau sekančią diena vėl,tas pats posūkis pro vartus einant,ta pati mašina,toje pačioje vietoje,panašus laikas. Viskas tip top. Nieko netaikiau. Tai būta prieš keletą metų. Toliau nebenutikta tai,nors eita daugybę rytų,susitikta ir su tuo pačiu žmogum,tik viskas kitaip :)  tai greičiausiai sutapimas buvo :)

Aukštyn