Kas riboja Žmogų?

Pradėjo xsistemax, sausio 25, 2013, 18:09:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

Arba permažas gliukozės kiekis kraujyje.  ;)  :D

Master

Citata iš: xsistemax  vasario 25, 2013, 17:53:39
Mano nuomone,žmogaus mieguistumą sukelia kitų žmonių mintys ir emocijos.

Citata iš: eternal.bliss  vasario 25, 2013, 17:59:07
Arba permažas gliukozės kiekis kraujyje.  ;)  :D

arba žemas kraujospūdis.

xsistemax

Paklausiu ne į temą.Ar visi supranta chrestomatines lotyniškas sentecijas?Jas naudoju,nes jos turi kur kas gilesnę prasmę,nei vertimas.
Jūsų minimos biocheminės priežastys tikrai nebūdingos visiems be išimties.  :)

Master

Ech... aš irgi jas pavartoju. Na, iš savo pusės sakau: jei kyla problemų, tam yra googla's. Jeigu kyla labai didelės problemos, visuomet galima klausti. :).
Išvada: dėl tokių dalykų nerimauti neverta.

vygazet

Manau tai nėra kažkokie žemės "pančiai". "Pančiai" - tik rašytojo fantazija. Iš tiesų - mes patys save ribojame, visų pirma - dėl praeityje padaryto sprendimo (turiu omeny Bibliją), antra - mūsų gyvenimas mus apriboja (tiksliau - gyvenimo būdas). Jei pakeistume gyvenimo būdą, atsisakytume dualumo (kūno atskyrimo nuo dvasios), suvoktume, kad esame viena (Vienis), manau, visi kiti dalykai (kuriuos mes dabar vadiname ekstrasensoriniais) palaipsniui sugrįžtų pas mus savaime. Bet žmonija nekeičia savo gyvenimo būdo, mums patinka gyventi technokratiniame pasaulyje ir rinktis dvasinę gyvenimo kryptį pasiryžta tik labai maža dalis. Taip ir gaunasi, kad gyvename tarsi voverės rate ir mums tai patinka - nenorime iš to rato išeiti. Iš tiesų žmogus bando techninėmis priemonėmis kopijuoti Dievo kūrybą - visa ką mes gaminame, kuriame, tėra tik nevykusios tobulų Dievo kūrinių kopijos. Čia gal kiek nukrypau nuo temos, bet iš tiesų šie dalykai susiję. Dar kartą rekomenduoju paskaityti mano aukščiau minėtą literatūrą - daug kas taps aiškiau ir mažiau kils klausimų. Aišku, jei nemokate rusų - bus šiokia tokia problema :-(.

xsistemax

Sutinku su tavimi.Darvinizmas yra ne mokslas,o ideologija.Žeminanti visa,kas gyva.

paragraf 78

darvinizmas yra mokslas, kuris gali virsti ideologija. Nepainiokime sąvokų

xsistemax

vasario 25, 2013, 19:58:18 Redagavimas: vasario 25, 2013, 20:02:59 by xsistemax
Ir tai sakai tu,teologas?  :) Visai mane supainiojai...
Darvinizmas nužemina gyvybę iki biomašinų lygmens.O kur visos kitos dalys?Kur dieviška gyvybės kibirkštis?
Grįžtu prie temos.Nemanau,kad mes ateiviai.Importuota buvo tik gyvybė,tai,kas esame šiandien,sukurta iš vietinių žaliavų.Beje,gyvybė Žemėje buvo "užsėta" mažiausiai keturis kartus.Genetikai šiandien tai patvirtina.

paragraf 78

Gamtamokslis nėra skirtas metafizinių reiškinių tyrimui, jis dirba su materija. Todėl darvinizmas ir yra mokslas, tačiau kai kurie entuziastai paverčia jį ideologija, kuria bando kritikuoti religinį mąstymą. Kol nepatampa ideologija su darvinizmu viskas tvarkoje. Eilinė mokslo sistema, ieškanti atsakymų.

xsistemax

Stop.Vėl atsitrenkėm į tą pačią sieną.Niekada nepriprasiu prie to ardymo į dalis.Juk stebėti visumą daug patogiau.Žiūrėdamas filmą nestebi atskirų pikselių?Pabandyk taip pat ir pasaulį stebėti.  :)

TinSoldier

Citata iš: xsistemax  vasario 25, 2013, 19:58:18
Darvinizmas nužemina gyvybę iki biomašinų lygmens.O kur visos kitos dalys?Kur dieviška gyvybės kibirkštis?

Neįsivaizduoju labiau organiškos, gyvos ir natūralios sistemos, nei evoliucija ir natūrali atranka.
Neįsivaizduoju didingesnės sistemos, kuriančios tokią įvairovę, tokią tobulybę ir tokį grožį.
Neįsivaizduoju, kur darvinizme galima matyti gyvybės nužeminimą. Neįsivaizduoju, kur čia galima matyti "biomašinas".

Tai, kad visai šiai tobulai harmonijai, pusiausvyrai, grožiui ir įvairovei užtikrinti reikia tam tikrų svertų, užfiksuotų genuose, vardan rušių išlikimo, - nesumenkina visos gyvybės egzistavimo. Jei tai turėjai galvoje sakydamas "biomašinos".

Gyvybės kibirkštis, nors ir ne "dieviška", tačiau ne mažiau unikali, įdomi ir magiška (žavesio prasme, ne mistikos).

paragraf 78

Aš taip ir stebiu, bet gamtamokslis turi tam tikras ribas ir nagrinėja tik savo sritį. Kai gamtamokslininkas ima kalbėti teologinėmis temomis jis paprastai nusišneka, todėl geriau kad jis nagrinėtų savo temą, o kiti ta tema gali papildyti savo pasaulėžiūrą. Tai tam tikras tarnavimas kitų žmonių žinių plėtimui.
Beje Bažnyčia Darvino teoriją mato kaip labai teigiamą žmonijai ir tikėjimui. Nes sugrąžino žmogų į gamtą iš sudvasinimo padebesių.

TinSoldier

Citata iš: xsistemax  vasario 25, 2013, 20:28:38
Stop.Vėl atsitrenkėm į tą pačią sieną.Niekada nepriprasiu prie to ardymo į dalis.Juk stebėti visumą daug patogiau.Žiūrėdamas filmą nestebi atskirų pikselių?Pabandyk taip pat ir pasaulį stebėti.  :)

Taip visada žiūrėdamas gali pražiopsoti labai daug tiesos ir grožio.

Pavyzdžiui:

Čia matytum tik van gogo portretą. Verta įsižiūrėti į detales ir pamatyti tai, ko žiūrint tik į visumą nesimato :)

xsistemax

vasario 25, 2013, 20:46:58 Redagavimas: vasario 25, 2013, 20:50:27 by xsistemax
TinSoldier,tikiu,kad esi jaunesnis už mane.Bet nei tu,nei tavo propro...proanūkiai nesulauks tokio mokslo laimėjimo,kaip gyvybės sukūrimas.Jau šiandien galima sukurti tikslią bakterijos kopiją,bet ji bus NEGYVA.
Genų inžinerija tik pertvarko jau gyvas formas.
Gyvybė ir yra tas veiksnys,kuris daro religijas sąlyginai teisingas.Darvinas į tai neatsižvelgė.
Geras paveiksliukas.  :) Aš kalbu daug platesne prasme.

TinSoldier

Citata iš: xsistemax  vasario 25, 2013, 20:46:58
TinSoldier,tikiu,kad esi jaunesnis už mane.Bet nei tu,nei tavo propro...proanūkiai nesulauks tokio mokslo laimėjimo,kaip gyvybės sukūrimas.Jau šiandien galima sukurti tikslią bakterijos kopiją,bet ji bus NEGYVA.
Genų inžinerija tik pertvarko jau gyvas formas.
Gyvybė ir yra tas veiksnys,kuris daro religijas sąlyginai teisingas.Darvinas į tai neatsižvelgė.
Geras paveiksliukas.  :) Aš kalbu daug platesne prasme.

Nesu tikras, bet man šviečiasi, jog darvinizmas nelabai atsakinėja į klausimą, kaip gyvybė įsižiebė. Darvinizmas atsakinėja kaip gyvybė išlieka, vystosi, keičiasi ir pan.

Tai, kaip įvyko gyvybės atsiradimas, nėra visiškai aišku. Bet tai nesumenkina darvinizmo, nei tiesos, nei didingumo prasme. Beje, buvo truputis sėkmių, laboratorinėmis sąlygomis atkuriant abiogenezę:
http://www.wired.com/wiredscience/2009/05/ribonucleotides/
http://www.nature.com/nature/journal/v459/n7244/abs/nature08013.html

Ir, jei primeskim, jokio dieviškumo gyvybės atsiradime nebuvo, šios akimirkos sudėtingumas mokslo prasme, tai padaro tooookiu unikaliu ir neįtikėtinu atveju, kad tikrai negalima sakyti, jog tai "nužemina gyvybę". Ir be "dieviškumo" tos abiogenezės akimirkos tokios magiškos ir sudėtingos, kad belieka tik žavėtis.

Aukštyn