Kas nulemia netikėjimą?

Pradėjo paragraf 78, sausio 23, 2013, 08:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

inkognito

Paragafai,tavo argumentai daugiau negu juokingi,leisk man tai pastebėti stebinčiam iš šalies šią diskusiją... ir labai jau šabloniški,gal pas jus moko klastingos jėzuitų taktikos?

xsistemax

Administratoriau,joks suasmenintas dievas Visatoje neegzistuoja,yra tik del saviorganizacijos atsiradęs intelektas,kitaip sakant,visos intelektinės struktūros yra pasaulio bendraautoriai.Galiu tą įrodyti.Įrodyk savo versiją.

paragraf 78

Na jei įrodysi, kad Dievas neegzistuoja, tai tada gausi Nobelio premiją, nes dar niekam to nepavyko padaryti, kaip ir įrodyti jog jis egzistuoja. Viskas remiasi tik logika, kurią kiekvienas suvokia savaip. Ateistas remiasi vienokia logika, tikintis kitokia. Nei vienas kelias nėra klaidingas, jis tiesiog kitoks. Logika priklauso nuo tikėjimo: tu tiki kad Dievo nėra, aš tikiu kad Dievas yra. Abu tam randame loginį pagrindimą. Abiem nepažįstama kito logika. Tik bėda ta kad tu niekini oponentą dėl jo logikos, bandai sudirbti tai kuo jis tiki remdamasis pirmos komunijos lygio religinėmis žiniomis ir nesiklausai jokios argumentacijos. O tai kaip jau tu sakei, yra ginčas. O ginčytis beprasmiška, nes jame negimsta tiesa.

xsistemax

kovo 30, 2013, 18:19:36 Redagavimas: kovo 30, 2013, 18:24:45 by xsistemax
Viskas būtų taip kaip sakai,tik yra vienas BET.Man tai nenaudinga,o tau dar ir kaip.
Tai tu ir įrodinėk.
Kaip įrodymą galiu pateikti Schrodingerio,Prigogine,Einshteino darbus.Matematines formules.Aišku,ne visi mane supras,bet tave tikrai mažiau.  :)

paragraf 78

Tai gi įrodytum visiems jog Dievo nėra, atvestum visus netikėlius tikinčiuosius į tikrąją tiesą. Tai gi susidūrėme su tikrąją tiesa: Dievo neįmanoma nei įrodyti nei paneigti, belieka vadovautis logika ir savo empirine patirtimi.
Kitų dviejų nežinau, bet va Einšteinas buvo labai tikintis žmogus, tai jo darbais gali neįrodinėti, nes įrodinėsi tikinčio žmogaus argumentais. ;)

xsistemax

Logika ir sako,kad Dievo,kaip asmens ir vienintelio administratoriaus nėra.Einshteino frazę,kad"Dievas nežaidžia kauliukais"laikai jo religingumo įrodymu?
Tuo buvo pasakyta,kad Pasaulyje nėra nieko atsitiktinio ir nereikšmingo.
Greičiau,nei per dešimtmetį turėsime VISKO teoriją,prie jos intensyviai dirba didžiausi pasaulio protai ir Jehovai ar Kristui(Alachui,Krišnai) vietos joje nėra.
Gyventojų didėjantis skaičius turi vieną neabejotiną pliusą-genijų gimsta proporcingai jam.

paragraf 78

Tai neprieštarauja religijos postulatams, priešingai tik juos patvirtina. Nes išties nieko pasaulyje nėra atsitiktinio ir nereikšmingo. Dar tomas akvinietis sakė, kas tiki atsitiktinumais tas neigia Dievo buvimą. Dievas išties nežaidžia kauliukais, nes jis yra tvarkos Dievas. Viskas kas egzistuoja pasaulyje, kas vyksta jame, yra be galo reikšminga.

Tai gi, pateikei vieną iš filosofinių Dievo buvimo įrodymų. Kur toliau nuvažiuosime? Gal pradėsi teigti kad Dievas yra? Nustebink mane

TinSoldier

kovo 30, 2013, 18:53:18 Redagavimas: kovo 30, 2013, 18:58:30 by TinSoldier
Citata iš: paragraf 78  kovo 30, 2013, 18:26:01
Kitų dviejų nežinau, bet va Einšteinas buvo labai tikintis žmogus, tai jo darbais gali neįrodinėti, nes įrodinėsi tikinčio žmogaus argumentais. ;)

Kiek žinau (remiuosi R.Dawkin'so knygomis ir straipsniais), Einšteintas buvo panteistas. Tai yra, iki begalybės žavėjosi gamta ir visata, net sudievindamas ją. Jis nebuvo tikintis.

http://lt.wikipedia.org/wiki/Panteizmas

Einšteino citata:

CitataTai, ką jūs skaitėte apie mano religinius įsitikinimus, be abejo,
yra melas; tai melas, kuris nuolatos kartojamas. Aš netikiu į
asmeninį Dievą, niekada to neneigiau, o tik aiškiai apie tai
kalbėjau. Jeigu manyje yra kažkas, ką galima būtų pavadinti
religiniu, tai tik beribis žavėjimasis pasaulio struktūra, kiek
mokslas pajėgė ją atskleisti.

xsistemax

TinSoldier,to nežino Paragraf.Jis viską priima paraidžiui.
Primygtinai administratoriui siūlau perskaityti Ilya Prigogine knygą "Tikrumo pabaiga".
Tvarką pasaulyje inicijuoja neigiamos ir teigiamos(gravitacinės ir masės)energijų pusiausvyra.
O kitaip ir negali funkcionuoti pasaulis,sudarytas iš nieko.Mūsų pasaulis,kalbant fizikiniais terminais,yra Diraco delta pasaulis.Paragraf,pasidomėk bent šituo.

paragraf 78

Na aš skaičiau Einšteino biografiją kažkada, ten buvo aiškinama, kad jis buvo tikintis žmogus.
O į fizikos subtilybes aš nesileisiu, nes jų paprasčiausiai neišmanau, stengiuosi neperžengti savo kompetencijos ribų, kaip kad darote jūs, mielieji. Esu humanitaras, todėl mąstau kaip humanitaras. Man nesuvokiamas tiksliukų pasaulis, kaip ir jums nesuvokiamas humanitarų.
Mano pagrindimas yra filosofinis, o ne paremtas tiksliaisiais mokslais, nes kaip jau minėjau, tikslieji mokslai nepajegūs nei įrodyti nei paneigti Dievo buvimo. Tai tiesiog dar viena filosofijos kryptis, kuri gali būti įvairiai traktuojama. Vienas tiksliukas prieis išvados, kad Dievo nėra, remdamasis tais pačiais įrodymais, kuriais kitas tiksliukas bandys įrodyti jog Dievas yra. Na panašiai kaip viename iš paskutinių xsistemax pranešimų, kuriame jis pasakė iš esmės tą patį ką ir Akvinietis, tik suvokė tai visiškai priešingai. Tuo mane ir žavi filosofija.

puodukas

kovo 30, 2013, 19:13:57 Redagavimas: kovo 30, 2013, 22:36:02 by puodukas
Citata iš: TinSoldier  kovo 30, 2013, 18:53:18

Kiek žinau (remiuosi R.Dawkin'so knygomis ir straipsniais), Einšteintas buvo panteistas. Tai yra, iki begalybės žavėjosi gamta ir visata, net sudievindamas ją. Jis nebuvo tikintis.

Šiaip nepirmą atvejį sutinku kai kokį žinomą vardą kiekvienas nori pritemti į savo pusę, arba kokią frazę priskirti žymiam žmogui, kad skambėtų itikinamiau.

čia apie patį Dokinsą:

xsistemax

Paragraf,aš nesu toks vienpusiškas,kaip manai.Mano,kaip sisteminės sanklodos žmogaus,privalumas ir pranašumas yra tame,kad sugebu lengvai sujungti visas pažinimo sritis į vientisą sistemą.
Neturiu emocijų,viską,kas vyksta priimu kaip duotybę,bet negaliu taikytis su išnaudojimu.Ypač tada,kai tai daroma naudojant jokio pagrindo neturinčius teiginius(religinius postulatus).

paragraf 78

Nesupyk, bet iš to ką rašai, atrodai labai vienpusiškas.
Bet gal baikime offtopiką? Nes jau ir taip nusivažiavome į lankas

2Pacas

Vienam is jusu suris yra baltas kitam joudas ir stengiates viens kitam irodyt savo teisybe :D

paragraf 78

Niekas nieko nesistengia įrodyti. Ne tam čia susirinkome. Sekantį offtopiką trinsiu be atskiro perspėjimo. Primenu, kad tema vadinasi: Kas nulemia netikėjimą?

Aukštyn