Koks tokiu apeigu tikslas?

Pradėjo Benamis, sausio 16, 2013, 15:02:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Prisipažinsiu aš nesu religinga, neturiu ryšio su dievu ir nesu išsirinkusi jo apipavidalinimo. Bet suprantu tuos žmones, kurie tiki... Tikėjimas gan jautri tema, nes tai yra kuo žmogus gyvena, tai sudaro didžiają  pasaulio suvokimo dalį, pažeidus ja, mes pažeidžiame žmogaus vidine psichine buklę. Nenoriu nieko išvedžioti, gyvename dėl savęs.. Tikime, tuom kuom norime, nes tiesų yra daug.... O musu pasirinktoji padeda "gyventi".Kas nustatė normas pagal kurias turime gyventi?. Ar jie turi teisę jas nustatyti? Visada reikia apie tai pagalvoti. Kepti iš žmonių bandeles, nes taip pasakė dievas- taip, pripažinsiu aš to nesuprantu. Bet visai kita yra grūdinti kūną ir sielą... Dievas kartais pasitarnauja kaip ¨prizas¨ dėl kurio ir atliekamas šis veiksmas.
Advena/ tamsoje nešviestu šviesa, jeigu nebūtu tamsaus ir šviesaus. Visas blogis leidžia pasirodyti gėriui. Apie grūdinimasi aš ir nieko nesakau. Bet žmogau, religinga asmenybė pasakytu, kad mes gyvename dėl dievo :). Ir nešiaušk taip kailiuko.

advena

Aš nešiaušiu "kailiuko", aš tik išsakau savo nuomonę. Prašau daugiau prie manęs nesikabinėti. :)

Master

Advena-Bah, neįsigilinti į žmogaus tema ir argumentuoti tik dalį žmogaus pasisakymo (tą dalį kurią supranti)... Yeah, tai kailio šiaušimas, bet aš ne apie tai... Dabar pajutai, ką reiškia kai esi netoleruojama, tie žmonės (net negali apsiginti) tai tas pats kas nagrinėti ateiviu gyvenimo būda nesigilinant į jo prasme. Toliau neišsiplėsiu nes neturiu noro ir jaučiu, kad krypstu nuo temos. :)

crystal

Citata iš: Master  sausio 19, 2013, 12:31:45
Crystal/ laikyti save humanišku nėra humaniška :) Sunku praleisti pro akis tokius pasisakymus, kurie žeidžia.

Nejaugi? Ir kas tave žeidžia?
Savo kūno "principų" patenkinimas irgi yra žalingas... O ir gulėjimas prišildytoje patalpoje apsiklojus 9 dekiais negrūdina ir neveda prie ni jokio tobulėjimo...

Ta prasme žalingas? Čia kad valgai, miegi? ? Ir tipo pagal tave reikia to atsisakyt, vardan „dvasinio tobulėjimo"?
Matai labai skiriasi mūsų dvasinis supratimas. Tu čia bandai primesti, kad toleruoji tokias klaikias apeigas vien dėl to, kad gyveni pagal kitokias normas. O ar visas normas gali pateisinti? Mane ištiesų tai truputi erzina tokie ale filosofiniai argumentai ir teoriniai šokinėjimai per normas, pagal kurias galima net ir baisiausias skerdynes vardan dievo pateisint ir sakyt, čia jų tokia tikėjimo išraiška. Ar taip tikrai reikia gyventi ir ieškoti santykio su savo susikurtu dievuku? Tai iki kur galima suprasti tokį tikėjimą?
Ir šiaip, jei jau taip yra, kad žmogus ieško dievo, tai tegul jis pirmiau pasižiūri į tariamai sutvertą gamtą ir pamato, kaip ten viskas klesti ir kaip visi nori gyventi. Gal nekils noras save, kaip dievo kūrinį žaloti ir dar baisiau pavadinti tai NORMA.

Master

1. Žeidžia netolerantiškumas, nesupratingumas. Skaudina, kad žmonės gyvenantys pagal "kažkieno" stereotipus, teisia tuos, kurie mano akiai bando iš jų išsivaduoti... (Dabar keičiu savo praitų žodžių esmę, nes keičiasi požiūris :) ). O asmeniškai man skaudu, kai yra neteisingai suprantami tie, kurie kaip ir sakiau netik, kad negali apsiginti, bet ir nesielgia labai neteisingai.
2. Taip, visi mes be saiko ryjame (Tai žalinga: kraujo ligos, nutukimas, cholesterolis, žūvantys gyvūnai, senkantys resursai), apie miega nieko nesakau, bet prisimenu labai gražius žodžius... Cituoju .(Jeigu dievas užsimirštu, kad mes esame marionetės ir duotu daugiau laiko<...> Mažiau miegočiau, nes 1 minutė užmerktomis akimis atima 60 sekundžių šviesos. ) Bet aš neprašau tavęs: Imk ir nebevalgyk... Jei to nedarysi busi ... Ne, aš pati to nedarau, bet reikia gerbti žmones kurie ta daro. Rišant su ¨tema¨ reikia toleruoti žmonių tikėjimą, nes tai yra jų achilo kulnas, pagalvok... Jeigu ne tikėjimas, tu dabar neturėtum nieko. Religija viska kuria.. Meno šedevrus, elementarų etiketą... (Netiki, pažvelk į istorija- pirmąsias upių civilizacijas, jos turėjo stiprų tikėjimą ir daug ką mums paliko) Kiek garsių kunigų tautai įkvėpė dvasios kovoti netik su sunkumais, bet ir su valdžia, maištauti.. Toliau... Kaip manai kam yra pasnikas, kitur (detoksidacija).. Tu pravalai savo organizmą nuo toksinu. Beje blogis gimdo geri ir atvirkščiai. Net ir labai blogoje situacijoje kažkas laimima.. Reikia pavyzdžiu? Ech... blogai, kad nesupranti esmės (Aš nesistengiu kažką įrodyti, o filosofuoju, nes toks mano mąstymas ) .. Ir pavyzdžiui kaip sakiau net nesu religinga, bet gerbiu žmones kurie pasirinko tokį gyvenimo kelia.. Kaip ir sakiau gyvename dėl savęs... todėl negalime teisti kitu.

TinSoldier

sausio 19, 2013, 17:09:02 Redagavimas: sausio 19, 2013, 17:18:31 by TinSoldier
Crystal/ laikyti save humanišku nėra humaniška :) Sunku praleisti pro akis tokius pasisakymus, kurie žeidžia.

Citata iš: Master  sausio 19, 2013, 16:45:55
1. Žeidžia netolerantiškumas, nesupratingumas. Skaudina, kad žmonės gyvenantys pagal "kažkieno" stereotipus, teisia tuos, kurie mano akiai bando iš jų išsivaduoti...

Humaniškumas nėra bestuburiškumas ;) Jei humanistui kažkas atrodo nesąmonė - jis neprivalo tylėti. Ir savo nuomonės išsakymas - nėra netolerancija. Netolerancija būtų, jei viena nuomonė užgoštų kitą, jei būtų smerkiamos diskusijos kažkuria tema. Diskusija (net, jei tave kitų nesupratingumas ir skaudina), kaip tik parodo, jog toleruojamos skirtingos nuomonės. Jei tave žeidžia tai, kad kažkas tavęs nesupranta - tai tik tavo problema.

P.S. Jaučiu, kad nifiga čia ne į temą parašiau :D žodžiu. jei ne į temą, tai ignoruokit tiesiog :D

Master

TinSoldier/ Bah, perskaitei visa diskusija? Jeigu taip, tai šaunuolis, turi daug valios. Jeigu ne, tai patarčiau perskaityti, prieš komentuojant :). O dėl pabaigos pridurčiau, kad man tai įtakos neturi( nei diskusija, nei pati tema), bet vistiek manau, kad teisti, kitu požiūri nėra tolerancija. Btw.. atvėriai akis, iš tiesų per daug peršu savo nuomonę , bet kita vertus tai elementari savigyna.

crystal

Kuriame mano poste įžvelgei netolerantiškumą ir nesupratimą? Aš jau pirmame poste išdėsčiau, kad tiem žmonėm reikia padėti atsikratyti  apeigų, kurios nepriklausomai nuo jokių normų yra akivaizdžiai kenksmingos. Tai prie ko čia nesupratingumas? Na taip aš netoleruoju jokio smurto, nesvarbu ar jis nukreiptas į kitą asmenį, ar jis nukreiptas į save vardan nelogiškų ir netikslingų priežasčių. O tu čia kažką bandai vartyt, kad aš juos tik debilais laikau, kad jie negali nuo kažko ale apsigint ar panašiai. Nelabai įsiskaitei.
Kas dėl fiziologinių poreikių, tai juos privaloma tenkinti. Nepriklausomai dievulis nori kad badautum ar ne. Todėl man asmeniškai nelabai priimtini visokie pasninkai (tačiau aš niekur neminėjau, kad negerbiu tokio kitų žmonių pasirinkimo, mat priežasčių dėl to gali būti labai daug). O ką tu norėjai pasakyti su tuo apsirijimu tai nelabai supratau. Valios ugdymas nepersivalgyti gali absoliučiai nesisieti su religija.
Citata iš: Master  sausio 19, 2013, 16:45:55
Jeigu ne tikėjimas, tu dabar neturėtum nieko. Religija viska kuria.. Meno šedevrus, elementarų etiketą... (Netiki, pažvelk į istorija- pirmąsias upių civilizacijas, jos turėjo stiprų tikėjimą ir daug ką mums paliko)

O čia tai jau man nepasakok. Visokios apsurdiškos religijos kūrėsi iš žmogaus mistifikavimo ir elemantaraus gebėjimo fantazuoti, kitaip sakant iš „nežinau", ir ne jos vienijo žmones prie upių kurti civilizacijas. Elementarus benruomeniškumo jausmas ir žmogaus kaip individo tobulėjimas. Kaip ir visokie tavo paminėti meno kūriniai, civilizacijos, statybos..tt taip pat radosi iš žmogaus įgimto ir besivystančio gebėjimo kurti. Tas pats ir su moralinėmis žmogaus nuostatos. Jos atkeliavo evoliuciniu keliu, o ne religiniu.  Jokiu būdu nesakau, kad jų religijose nebūna, tačiau ne dėl jų žmogus daug ko pasiekė.  O ir šiaip  jei jau lieti istoriją, tai visokie religiniai fanatizmai atnešė daugiau karų ir siaubo, be to religingus žmones lengviau valdyti ir išnaudoti, ko pasekoje vergystė laaabai ilgai klestėjo.

Master

Nededu quite, nes daug vietos užima...Crystal/ Ech... Pradėjau juoktis beskaitydama. Made my day. Žmogau, aš net netikiu į dievą:). Ir turiu gan cinišką požiūri. Todėl nepasakok religijos trukumu, nes manęs tai neinteresuoja.  Tiesiog šiuo atveju palaikau abi puses ir noriu išlaikyti balansa. Bet kaip matau, niekada negalima prisiimti to daryti, nes lieki atpirkimo ožys. Apie maistą, net mokslas įrodė, kad detoksidacija naudinga organizmui ir labai reikalinga. Ką dar galiu pasakyti, nereikia taip karščiuotis, nes gali gauti iš bumerango. (fraziologizmas)
Ir.... dėl religijos įtakos.... Manai, kad ne..? Tai tavo pasirinkimas.. Bet anksčiau mitologija atstojo mokslą. Aš nieko nebepasakosiu, bet kaip čia pasakius.. dauguma meno kūrinių yra dedikuoti dievams, tos pačios olimpinės žaidynės..  (pataisa : bet jos ne meno kūrinys :D)

crystal

Kaip įdomu, nori išlaikyti balansą, bet kažkodėl kitokiai nuomonei primeti netoleranciją   :-* Man neįdomu tu tiki į dievą ar ne, tokios temos aš net nepaliečiau, nes ji diskusijoje nieko bendro neturi. Ir sorry jei diskusijoje pasijutai atpirkimo ožiu, aš tik gyniau savo asmeninį požiūrį, o jei tau saviškį užginti sunku, tai buk maloni neklijuok man nesupratingumo etikečių ir tokių su diskusija nesusijusių argumentų, kaip „oi, prajuokinai" ir panašiai.

Master

Necituosiu, nes taupau jėgas. Nenoriu ginčytis, nes tai forumo šiukšlinimas. Na, tu mano akivaizdoje juodini religija, tiesiog sakau, kad  tau nereikia to daryti. Tai manęs nepaveiks ni biškio. Žinoma, visiškai suprantu, visi mes giname savo savigarba, visi laikome save išimtimis, visi mes aukščiau visko. Tai normalu, nes viskas ką mes turime esame mes. Aš išreiškiu savo jausmus.
Citata iš: crystal  sausio 19, 2013, 19:08:52
o jei tau saviškį užginti sunku, tai buk maloni neklijuok man nesupratingumo etikečių ir tokių su diskusija nesusijusių argumentų, kaip „oi, prajuokinai" ir panašiai.

Ir dar vienas dalykas manai, kad laimi kova ar kažką panašaus. Tebūnie, jei tik tau gerai. Aš nesistengiu ginčytis, o dėl etikečių .... Aš taipat nesuprantu kai kuriu tavo pasisakymu, bet nesakau, ei žmogau, nusišneki... Tiesiog, gal tau tai atrodo svarbu, tebūnie, neįlysiu į tavąsias mintis ir jų nepakeisiu. Štai ir išlenda netolerancija. Ir dar vienas dalykas/ reiktų pabaigti, nes gausis offtopas.

advena

Master, ar tu jauti, kad tie žmonės kurie buvo rodomi tame video dabar net nežino, kad mes diskutuojame apie juos? Tai nieko nepakeis, tai tik mūsų nuomonė ir įsitikinimai kuriuos dėstome. Nereikia užkabinėti manęs asmeniškai, nes aš kalbu ne apie tave, aš kalbu apie juos. 
Citata iš: Master  sausio 19, 2013, 14:35:10
Advena-Bah, neįsigilinti į žmogaus tema ir argumentuoti tik dalį žmogaus pasisakymo (tą dalį kurią supranti)... Yeah, tai kailio šiaušimas, bet aš ne apie tai... Dabar pajutai, ką reiškia kai esi netoleruojama, tie žmonės (net negali apsiginti) tai tas pats kas nagrinėti ateiviu gyvenimo būda nesigilinant į jo prasme. Toliau neišsiplėsiu nes neturiu noro ir jaučiu, kad krypstu nuo temos. :)

Aš argumentavau tą dalį kuri man nepatiko ir nematau esmės kartotis atsakydama į kiekvieną tavo žodį... Pati rašei "kuriame mano poste įžvelgei netolerantiškumą ir nesupratimą?" O juk pati citatoje gali rasti žodžius "Dabar pajutai, ką reiškia kai esi netoleruojama?" Tai gi...gerai pagalvok.

crystal

Forumas tam ir yra, kad vyktų diskusijos :) Iš ginčų galima labai daug ko pasisemti, iš argumentų galima suprasti ir įsijausti į priešingą nuomonę. Ir tikrai ne joks čia šiukšlinimas. Na man asmeniškai patinka kitokios nuomonės, tačiau vien pasakymo,  kad „taip nereikėtų daryti" neužtenka. (na bent jau man) Jei sunku suprasti priešingos pusės nuomonę visada gali gilintis, kad suprastum. Jei neįdomu gilintis visada gali prieiti išvados, kad esam skirtingų nuomonių. Tik tiek, tad gal ir baigiam offtopiką ;)

Master

Advena/ Na žinoma, aš nieko nepakeisiu savo postais.. Bet elementariai- paklausyk ką šneka žydai apie mus :). Nemanau, kad butu labai smagu, ir nemanau, kad juos laikytumėme labai humaniškais ir etiškais. Na, vien kitu žmonių nuvertinimas yra nuvertinimas savęs.Žinai, neprisiminsiu citatos, bet tu pradėjai xD
Į paskutinę dalį net nebesigilinau, nes neišneša galva, ką tu norėjai pasakyti.
Crystal/ Iš esmės sutinku.

advena

Neišneša tavo galva todėl, jog tu ir nenori, kad išneštų. Kvaila sakyti, kad aš pradėjau. (šypsenėlė)

Aukštyn