indigolt stebėtas NSO

Pradėjo rimas_ba, sausio 02, 2013, 16:11:37

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Tokie tai kokie?

Raganius

Citata iš: Benamis  liepos 24, 2014, 16:53:21
Tokie tai kokie?

Tokie kurie yra pavaizduoti vaizdo įraše, aišku pasitaiko ir įdomesnių objektų :)

indigolt

Aukštis irgi panašus ar matai ties žvaigždžių lygiu?
Pasitaikyt pasitaiko, bet aišku kas man nėra...

001

Citata iš: indigolt  liepos 24, 2014, 15:10:00
Senokai čia buvau užsukęs, gyvenimas tempu dideliu. Nežinau ar kas pamatys šį poustą, bet gal kažkam užklius.
Vis kokių nuotikių apturiu ir vaizdinių. Įkeliu dabar vieną video, nes norėčiau gauti gal susidurūsių paaiškinimų apie galimą objektą. Ne primą kartą tai stebim su šeima. Šis toks paprastenis bet šiaip gerai matosi. Tikiuosiu čia niekam žibinto neprimena, nes juos gerai pažystu ir esu matęs, plius jie kyla ir t.t. žodžiu... taip pat akreipkit dėmesį dėl aukščio ir kad nesimato filmuojant telefonu žvaigždžių. Tad čia ne palidovas jei kam atrodo... žodžiu jei kas ras ir ką parašys gal padiskutuosim ar šiaip ką išvesim :)
O gal čia tiesiog kažkas ką visi pažysta tik aš nesusidūriau :)

PS žalia spalva vis aš pašviečiu aš su lazeriu, turiu tokį apie 3-5 km šviečiantį :) mažum atšvies kada :D

Lazeriu švieti?..
http://www.lrytas.lt/-13142538611313439729-vilniaus-policija-sulaik%C4%97-lazeriu-%C4%AF-dang%C5%B3-%C5%A1vietusius-paauglius.htm
Citata
Pilotai žaliu lazerio spinduliu buvo akinami keletą vakarų iš eilės, šviesta į lėktuvų pilotų kabinas.

Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas BNS yra sakęs, kad Teisingumo ministerijai pateiktos Administracinių teisės pažeidimų pataisos, kurios numato, kad lazerio spinduliais pilotus akinantys asmenys turi būti baudžiami pinigine bauda iki 3 tūkst. litų.

Apie tą objektą neturiu ką pasakyti, bet pasitikrink savo kameros nustatymus, nes įtariu, kad kažkas su jais blogai (dangus per tamsus, objektas per šviesus, gal kokie kontrasto nustatymai?).

indigolt

liepos 24, 2014, 19:29:19 Redagavimas: liepos 24, 2014, 19:36:35 by indigolt
Nėr ką tikrinti, vaizdas nekoreguotas. O objektas buvo labai ryškus, gi dėl to ir įdomu kas. Žvaigždės nenusifilmavę kaip pastebi.

O dėl lazerio - lėktuvus atskiriu , galvą turiu, būk ramus. Man tik sekimui trajektorijos.

001

Citata iš: indigolt  liepos 24, 2014, 19:29:19
Nėr ką tikrinti, vaizdas nekoreguotas. O objektas buvo labai ryškus, gi dėl to ir įdomu kas. Žvaigždės nenusifilmavę kaip pastebi.

O dėl lazerio - lėktuvus atskiriu , galvą turiu, būk ramus. Man tik sekimui trajektorijos.

Tai aš ne apie tai ar koregavai vaizdą, ar ne. Yra pačioje kameroje nustatymai kurie pas tave galėtų būti pakoreguoti, nes per juos dabar tas "dalykas" atrodo labai ryškus ir net negali įžiūrėti nei jo kontūrų, nei dar ko. Su lazeriu vis tiek, jeigu galvą turi, tai galėtum tokiais dalykais ir neužsiiminėti.

indigolt

Ačiū už patarimus.
Kamerai viskas gerai, neskaitant kad čia telefono kamera. Kontorų ir plika akimi nesimatė tad manau supranti kad ne tame esmė.

ryouku

Sveiki,
truputis panašių vaizdų.

Video (juda, žinau): https://www.dropbox.com/s/0y2f1vdzdwfj03j/20140523_003144.mp4
stop kadras: https://www.dropbox.com/s/ijjvuy7s3atzm6t/xxx.jpg

Kaip indigo ir minėjo, mano buvo panašus, mirgėjo žalia, raudona, balta šviesomis. Vilnius, karoliniškės, vaizdas link naujojo aplinkelio.

paragraf 78

@ryouku, tiesa sakant taip ir nesupratau kur tas NSO turėjo būti

ryouku

Citata iš: paragraf 78  liepos 25, 2014, 20:08:19
@ryouku, tiesa sakant taip ir nesupratau kur tas NSO turėjo būti

Matyt per centrą... mažas mirguliuojantis taškas. Filmuota su telefonu..

paragraf 78

Na kad ten atrodo, jog paprasčiausia žvaigždė. Netoliese, dešinėje žemiau, tokia pat švyti

ryouku

liepos 25, 2014, 21:25:11 Redagavimas: liepos 25, 2014, 21:30:18 by ryouku
Citata iš: paragraf 78  liepos 25, 2014, 20:58:30
Na kad ten atrodo, jog paprasčiausia žvaigždė. Netoliese, dešinėje žemiau, tokia pat švyti

Taip panašu... tik ta "žvaigždė" atsirado iš niekur ten, pabuvo gal kokią minutę ir dingo taip pat kaip ir atsirado... konvencinės žvaigždės to nedaro :)

Bendrai paėmus, ši vieta kažkuo įpatinga, nes kartas nuo karto vis atsiranda tokie reiškiniai, kaip: šviesuliai kurie atsiranda iš niekur, nukeliauja dangaus skliautu ir išnyksta, kartais būna keli poroje šviesuliai. Patys šviesuliai būna dažniausiai oranžinės spalvos, pulsuojantys. Kai kada būna tokie kaip video, įvairių spalvų. Visada būna dvigubos vaivorykštės aplinkui šią vietą.

Periodiškumas ar patternas šioks toks ryškėja, maždaug kas 3 - 6 savaitės. Didesni reiškiniai pasimato per audras (žaibai, iškrovos, padidėjęs geomagnetinio lauko galingumas).

Ir taip.. nuo tada kai atsikrausčiau į Vilnių, praktiškai kas vakarą / naktį stebiu dangų.

Pvz, ta pati vieta, prieš 2 metus, foto invertuotos spalvos (originale oranžinis šviesulys): http://ats.cloud.d3.lt/1.png

Visas vaizdas: http://ats.cloud.d3.lt/IMG_8115.png

Raudonas taškas - foto kameros, miręs pixelis.

paragraf 78

Na matai, kadangi nesimato kaip atsiranda ir kaip dingsta, o šviečia ir atrodo kaip žvaigždė, tai kažkaip kelia abejonių šis įrašas. Negalvok kad sakau jog meluoji, ar kad taip nebuvo, tiesiog kaip NSO įrašas jis iš esmės bevertis. Štai jei būtų nufilmuota bent jau kaip dingsta, tada kitas reikalas. Vėlgi nepagalvok kad niekinu tavo įrašą, tiesiog jei teigi kad jie atsiranda ir dinginėja, būtų gerai kad bent jau kažkuri dalis (atsiradimas/dingimas) įraše figūruotų.
Kitas dalykas, dingstanti žvaigždė gali atsirasti tada, jei ją užstojo koks nors objektas, pvz. mažas debesėlis, kurio tamsoje iš esmės neįžiūrėsi, o jis savo piktą darbą puikiai padaro.

ryouku

Taip suprantu, įrodymų mažoka... tačiau tam reikalui net prof. foto kamerą įsigyjau.. tai laukiu tinkamo momento.

Kita vertus, kaip indigo rašo, dažnam tokioje situacijoje pasimiršta visokie įrašinėjimai ir foto darymai, tiesiog būni tame momente ir stebi. O kai jau atsitokėji - būna pervėlu.

Tikiuosi, kitą kartą pavyks pagauti visą procesą.

paragraf 78

Na tai lauksime kitų įrašų :)

Aukštyn