Evangelijos, knygos ir filosofija

Pradėjo eternal.bliss, spalio 16, 2012, 16:42:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

Jeigu absoliučios tiesos nėra- tuomet tiesos apskritai tavo pasaulėžiūroje nėra.
Ką supranti tai dar nereiškia, kad taip ir yra. Todėl neskubėk teigti.

Ar tu esi kiekvieną akimirką kiekvienoje situacijoje laiminga? ar užmiegi be jokių minčių visiškoje ramybėje?

crystal

Mano pasaulėžiuroje yra ir mano tiesa. Absoliučios tiesos nera pasaulyje, nes skiriasi požiūriai. Aš toleruoju kitų mintis ir niekada į tai nežiūriu taip arogantiškai kaip tu.
Man yra gerai taip kaip yra, jaučiu laimę gyvenime su savo požiūriu. Tavasis man gal visiškai netiktų.

eternal.bliss

Koks didelis priešiškumas.
Absoliuti tiesa yra nekintanti, tik tai yra tiesa, Visa kita tik požiūrio kampai.
Tiesa kurią galima paneigti, arba pakeisti, nėra tiesa.
Todėl vadinkim viską kaip yra.

Jeigu arogantiškas žmogus priima visus ir neįvardija jų, neniekina, nepradeda emocionaliai jų užkabinti, ir kalbasi tik apie nuomones ir požiūrius, netapatindamas jų su žmogumi, Tuomet tebūnie.

Bet iš tiesų arogantiškas yra tas kuris laiko žmogų jo išreikšta nuomone ar pozicija, net nematant, kad tai tik požiūris o ne pats žmogus.

crystal

Citata iš: eternal.bliss  spalio 17, 2012, 21:11:07
Absoliuti tiesa yra nekintanti, tik tai yra tiesa, Visa kita tik požiūrio kampai.
Tiesa kurią galima paneigti, arba pakeisti, nėra tiesa.
Todėl vadinkim viską kaip yra.

Tu manai, kad yra kažkokia absoliuti tiesa, o aš manau, kad tokia neegzistuoja. Tai tavo požiūrio kampas ir aš jį galiu paneigti ar pakeisti, nes tai neįrodo kažkokios absoliučios tiesos egzistavimo.

eternal.bliss

Tai ne nuomonė, aš tik įvardinu ką reiškia kiekviena sąvoka.

crystal

O man pasirodė, kad tavo paaiškinimai tolygu ir tavo nuomonei.

eternal.bliss

Tai vat, kad tai ne paaiškinimai  :)

crystal

Paaiškinti, ar įvardinti...ko verta diskusija, jei tu man įvardinėji sąvokas, o ne savo nuomonę? ;D

eternal.bliss

Ko verta diskusija jeigu nesupranti sąvokų kurias naudoji? :)

.L.U.T.H.O.R.

Kokia čia diskusija, jei jūs dėl sąvokų nesutariate :D

crystal

Suprantu aš savo sąvokas, kitaip nevartočiau. Man gali neįvardinėt jų reikšmės. Tau kažkokia absoliuti tiesa yra nekintanti, o man tai tėra pavartotas žodžių junginys, kuris mano manymu apibūdino tavo nuomonę.

Nežinukas

Citata iš: crystal  spalio 17, 2012, 20:31:31
Nėra absoliučios tiesos. Vieniem tiesa, kitiem netiesa.
Tu čia kalbi apie pačią tiesą, ar vien apie tiesos pažinimą?

crystal

Tiesos pažinimą. Bet vistiek mano manymu ta vadinama "tikroji" tiesa yra neatsiejama nuo individuolaus pažinimo.

Nežinukas

spalio 17, 2012, 23:10:31 Redagavimas: spalio 17, 2012, 23:14:59 by Nežinukas
Siūlau eksperimentą, kuris tavo mąstymą sutvarkys.

Suneri rankas už nugaros ir varaisi galva visu pajėgumu į pirmą pasitaikusią sieną. Jei išliksi gyvas, tvirtai žinosi, kad tiesa yra viena ir absoliuti. Duotuju atveju, kaip sako pragmatikai, absoliuti tiesa yra tai, kad rytoj tave dar nelaidos. Jei neišgyvensi tą eksperimentą, tavo problemos. Tu jau nebesužinosi, kad tiesa keistoka: ji arba yra, arba jos nėra.

Faktas, kuris čia pagrindžia tiesą, yra tai, kad tu ir palaidom rankom niekaip nepereisi kiaurai sieną. Va tokios tokelės apie tiesą.

Būk žmogus, iki ryt ryto pamąstyk ar tu kalbi apie tiesą, kaip objektą pačiam sau, ar apie save ir savo menkutį tiesos pažinimą...

crystal

Na ir eksperimentas ;D Matomai iš savo patirties čia man pasiulei ...;D atsitrenkimas į sieną toli gražu nėra kažkokia filosofinė "tiesa". Tai kad kiaurai pereiti nepavyks, tėra paprasčiausias faktas, o ne ta tiesa, apie kurią aš kalbėjau. Ir tai net gi nelabai sulyginama. Jei tyngi skaityt forumą-tavo bėda, nes kalba prasidėjo nuo filosofijos knygų ir žmonių minčių apie neapčiuopiamas egzistencijos "tiesas" ;D Tavo paminėta "tiesa" tėra elementarus suvokimas, paprasčiausias faktas, neatitinkantis jokio logiško paaiškinimo apie požiūrį į gyvenimą.

Aukštyn