Dievas bei religija. Tikit ar ne. Ką apie tai manot. Argumentai

Pradėjo Vico, spalio 10, 2012, 17:20:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Kaip suprantu mano klausima ignoravai xsistemax :)

xsistemax

Lyg ir neignoravau,gal tik nesupratai atsakymo.Informacija dalinuosi dabar jau ir tu žinai santrauką to,kas man žinoma.Ar tu nori tikėti,ar ne-man vis tiek,tai tavo reikalas.O atsakymas į pirmą klausimą labai jau seniai parašytas:tai mano principas.Primmum non nocere.

Teroras

Jokio atsakymo neradau. Tai pateik nuoroda i Nacionalinės Geografijos draugijos archyvus kur rasoma apie tai, apie ka tu cia kalbi... Ar nuorodos nebus, nes tu patenki i archyvus turedamas itin slapta ir reta rakta kuri tau perdave koks nors sv. Gralio ieskotojas?

rutulys

Citata iš: Benamis  sausio 09, 2013, 18:47:11
Ta prasme nori pasakyti, kad musu tikejimas yra nieko vertras, nes isskyrus gyvenima cia ir dabar niekas neegzistuoja?

Tu tik žmogus su kūdikio siela, kuriai niekada neleidžia užaugti, nes ją kaip augalą užaugusi pernelyg aukštai nukerpa iki pat pašaknų, kad vėl viską pradėtum iš pradžių.

xsistemax

sausio 10, 2013, 13:38:21 Redagavimas: sausio 10, 2013, 14:30:11 by xsistemax
Internete galima rasti tik tą informaciją,kuri negali turėti globalinių pasekmių.Internetas cenzūruojamas,manau pats tą žinai.Visai neseniai dalis informacijos buvo pateikta Nacionalinės geografijos televizijoje,deja,internetiniame variante įdomiausios vietos iškarpytos,laida vadinosi "Biblijos paslaptys".Čia buvo analizuojamos 22-i šiai dienai surastos evangelijos.Dėl cenzūros:viešai negalima kalbėti apie faktą,kad homo šeimą sudaro ne rasės,o keletas visiškai skirtingų rūšių.Bet kuris antropologas,vos dirstelėjęs pasakys,kuriai rūšiai priklauso žmogaus skeletas.Neseniai viena garsi psichiatrė sulaukė labai rimtų nemalonumų už tyrimus intelekto srityje.O aš juos išviešinsiu:europoidų statistinis intelekto koeficiento vidurkis yra 100,juodaodžių 85,Australijos aborigenų ir lotynų amerikiečių 75{gal todėl jų serialai tokie kvaili}.Galima pagalvoti,kad europoidai pranašiausi.Toli gražu,žydų ir japonų intelekto koeficiento vidurkis siekia 115.Skirtumai nėra dideli,bet tai akivaizdžiai parodo,kad turime reikalą su atskiromis rūšimis.

xsistemax

Dar keletas faktų pamastymui:išanalizavus 10 Dievo įsakymų nustatyta,kad jie parašyti žemesnio nei vidutinis intelekto sapiens rūšies atstovo,pirmasis įsakymas akivaizdžiai prieštarauja vieno Dievo koncepcijai.Aukštesnio intelekto būtybė būtų parašiusi vienintelį įsakymą,kuris skambėtų maždaug taip:"Nedaryk kitam to,ko nenorėtum,kad tau būtų daroma."Neriboto intelekto būtybė būtų nerašiusi nieko...

zmogelis

Man patiko Raselo arbatinuko teorija.
CitataJei aš iškelčiau idėją, kad tarp Žemės ir Marso yra porceliano arbatinukas, skriejantis aplink Saulę elipsine orbita, tai jos niekas negalėtų paneigti, jei aš dar apdairiai prie viso to pridėčiau, kad minėtas arbatinukas yra per mažas, kad galėtų būti pastebėtas net stipriausiais turimais teleskopais. Ir jei dar pareikščiau, kad, kadangi mano tvirtinimas negali būti paneigtas, žmogaus supratimui būtų netoleruotina abejonės šiuo klausimu prielaida, tada aš teisingai būčiau palaikytas kalbančiu nesąmones. Bet jei vis dėlto tokio arbatinuko egzistavimas būtų patvirtintas kokioje nors senovinėje knygoje, mokomas kaip šventa tiesa kiekvieną sekmadienį ir pamažu įteigiamas vaikams mokykloje, svyravimas, ar tikėti tuo, ar ne, taptų ekscentriškumo žyme ir nukreiptų dvejojantįjį psichologo jurisdikcijon apsišvietusiųjų amžiuje arba inkvizitoriaus akiratin ankstesniuose laikuose.

Daugiau galit pasiskaityt čia www.vartiklis.lt/mitai/religion/russel-teapot.htm

Vytautas

Manau kad vykus tema išdėstyt savo mintis. Aš tiesiog žinau kad iš tikro egzistuoja Dievai Tėvai. Tai ne vienas kažkoks absoliutas tuo labiau religinis, o dvi esybės vyriška ir moteriška. Žemėje taip pat viskas paremta moterišku ir vyrišku pradu. Jos randasi kitokioje materijoje. Jos niekaip neįtakoja mūsų tik užtikrina žemės, saulės ir visos visatos egzistavimą. Jiems nereikia jokio mūsų nuolankumo ar garbinimo. Tam kad mes galėtume vystytis viskas duota. Toliau mūsų pačių reikalas kaip gyventi. Koks mūsų tikslas čia. Labai elementarus. Išmokti gyventi laikantis laisvos valios principo. Jei nesilaikom suveikia priežasties pasekmės dėsnis ir esam pastatomi į vietą. Mes taip pat esam dvinarės nemirtingos esybės. "Aš" ir Siela dvi skirtingos esybės bet susietos amžinu ryšiu. Perėję vystymosi kelią patys tapsime dievais tėvais ir kursime savo visatą.

Ignas1992

Aš asmeniškai tikiu į Dievą ir žinau jog jis egzistuoja. Neturiu jokių argumentu, nes tikėjimui jų nereikia. Asmuo arba tiki arba ne, tai toks dalykas kurio nereikia ir neįmanoma įrodinėt, nes manau, jog žmogus pats savyje viską jaučia

paragraf 78

Tikėjimas be argumentacijos vadinamas fanatizmu ;)

Ignas1992

Citata iš: paragraf 78  sausio 17, 2013, 21:52:45
Tikėjimas be argumentacijos vadinamas fanatizmu ;)

Na aš nesijaučiu fanatas :D Tiesiog nežinau kaip argumentuot ir įrodyt, jog tikiu į Dievą. Mano nuomone argumentai dvasiniuose reikaluose yra labai mažai verti, nes tai dalykas kurį labai sunku įrodyt, pasirėmus kažkuo kitu, o ne savo jausmais, potyriais ar dar kažkuo, o visa tai yra begalo subjektyvūs dalykai.

paragraf 78

tikėjimo dalykus galima aiškinti remiantis filosofine ir teologine argumentacija. Taip  ir yra daroma. O kiekvienas kuris sako jog jaučia savyje, paprastai turi jausminį tikėjimą, kuris iš esmės yra latentinė tikėjimo būsena.

Ignas1992

Citata iš: paragraf 78  sausio 18, 2013, 10:41:56
tikėjimo dalykus galima aiškinti remiantis filosofine ir teologine argumentacija. Taip  ir yra daroma. O kiekvienas kuris sako jog jaučia savyje, paprastai turi jausminį tikėjimą, kuris iš esmės yra latentinė tikėjimo būsena.

O dabar jeigu būtų galima norėčiau lietuviškai :D Jei rimtai, tai suprantu ką turėjai omeny, tačiau norint remtis filosofine ar teologine argumentacija turi studijuot ir mokintis tuos dalykus, o šeip eilinis žmogus nesugebės tokio dalyko paaiškint argumentuotai

paragraf 78

Tam, kad būtum sąmoningas tikintysis turi išmanyti savo tikėjimą. Ir tam nebūtina studijuoti religiją ar filosofiją. Nereikia tingėti paskaityti, palankyti kursus kurių pilna būna tik spėk eiti ir t.t.
Tiesiog nereikia tingėti.

Ignas1992

Citata iš: paragraf 78  sausio 18, 2013, 14:44:06
Tam, kad būtum sąmoningas tikintysis turi išmanyti savo tikėjimą. Ir tam nebūtina studijuoti religiją ar filosofiją. Nereikia tingėti paskaityti, palankyti kursus kurių pilna būna tik spėk eiti ir t.t.
Tiesiog nereikia tingėti.

Suprantu, jog tau taip atrodo, kad kiekvienas tikintis žmogus privalo domėtis savo tikėjimu, nes spėju studiduoji ar bent domiesi religijom, kaip ir aš manau, jog kiekvienas privalo bent minimaliai žinot savo teises ir pareigas, nes studijuoju teisę. Čia lygiai taip pat, kaip mokykloje kiekvienam mokytojui, jo dalykas atrodydavo pats svarbiausias.
O dėl tikėjimo, tai nemanau, jog žmonėm reikia įrodinėt, kad tiki Dievu, nes tai jų asmeninis dalykas, o kas netiki tuo žmogum, tai čia jau ne jo reikalas

Aukštyn