Dievas bei religija. Tikit ar ne. Ką apie tai manot. Argumentai

Pradėjo Vico, spalio 10, 2012, 17:20:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

Tai knyga jau tiki.  :D Palauk tuoj aprašys koks mokslininkas tai ką sakau ir bus baigta.

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  lapkričio 05, 2012, 18:42:41
Tai knyga jau tiki.  :D Palauk tuoj aprašys koks mokslininkas tai ką sakau ir bus baigta.

Ką?

paragraf 78

Ir vėl frazės ne į temą.
Arba diskutuok normaliai arba tuoj gausi įspėjimą už floodinimą ;)

TinSoldier

Čia man? :)

Tiesiog nesupratau, ką jis turėjo omenyje. Na, taip, tikiu knygoje pateiktais faktais. Ir, kaip žmogus, turiu asmeninę nuomonę - galiu prijausti tam tikroms teorijoms, jos man gali atrodyti ar būti tikėtinomis. Tai ir parašiau.

Nesupratau jo replikos man :)

paragraf 78

čia buvo bajeris taikytas eternal.blisui.
Šiaip manęs neįtikina ta evoliucijos šalutinio produkto teorija.

eternal.bliss

Čia taip bendrai apibrėžiant pokalbį, Visi remiamės tik savo logika ir proto gebėjimu analizuoti, bei suprasti realybę, Šio proceso metu sukurdami tam tikrą patirtį.
Todėl kiekvienas kalbant apibrėžiame tiktai savo patiriamą realybę, kuri yra visiškai skirtinga nes turime visiškai skirtingą logiką ir skirtingą mąstymą bei pasaulėžiūrą.
Kadangi gyvename skirtingose realybėse kaip išsiaiškinome, todėl visa tai ką kalbame kiekvienam iš mūsų yra tiesą nes tai patiriame.

Todėl yra didelė tikimybė, kad męs nesutiksim su vienas kitu.
Tereikia suprasti, kad tai ką laikome realybe yra tik mūsų patirtis, kuri priklauso nuo logikos ir proto, bei pasaulėžiūros. Todėl 1 realybės nėra, yra begalę realybių.

paragraf 78

Visada yra viena realybė, tik kad žmonės prisikuria visokių dalykų

paragraf 78

Šiaip aš čia mąsčiau:
ateistui reikia daug daugiau tikėjimo, nes mokslas nesugeba paaiškinti kaip atsirado visata. Taip didysis sprogimas. Bet niekas nežino iš kur jis atsirado. Tai gi ateistas turi tikėti nežinia kuo. Taip pat turi tikėti jog viskas išsivystė atsitiktinai. Nors kaip žinia atsiotiktinumas neturi tęstinumo. Tu gali išp„sti kvadratinį burbulą, bet jis tuoj pat pavirs į apvalų.
Tikinčiajam daug lengviau. Jis tiki Dievu kūrėju, tad jam visiškai nesvarbus klausimas kaip viskas atsirado. Evoliucijos teoriją jis mato kaip dievišką vedimą , kūrybos aktą, kuris tesiasi dar ir dabar.
Užjaučiu aš ateistus. Nes jiems turėtų būti sunku su tokiu keistu tikėjimu.

.L.U.T.H.O.R.

Lengviausia viską atiduoti, kažkam, į rankas ir tikėti, kad jis tavimi rūpinasi. Na didįjį sprogimą (iš kur jis atsirado šiaip teorijų yra) ar evoliuciją (kuri ir turi spragų) galima dar atiduoti kūrėjui. Čia ta prasme tiems, kuriems tokie dalykai nė bum bum, ir jie dar laikosi prie tikėjimo. Tarkim man asmeniškai įdomu iš kur viskas atsirado. Negi dabar aš studijuojantis fiziką sakyčiau, kad va Didysis Sporgimas įvyko tada kai Dievui kilo mintis sukurti visatą. Ar darysiu pranešimą apie evoliucija ir sakysiu, va šios rūšys išsivystė, nes taip norėjo Dievas. Tikiu, kad yra Kūrėjas, bet jis viską taip sukūrė, kad paleidi ir važiuoja :D

paragraf 78

Begalė mokslininkų priartėja prie ribos kada mokslas nepajegus atsakyti į kai kuriuos klausimus, tad nemažai mokslininkų pasisako už Kūrėjo vedančio visatą egzistavimą.

Nežinukas

gruodžio 09, 2012, 18:54:37 Redagavimas: gruodžio 09, 2012, 19:46:51 by Nežinukas
Keistokas tavo Krikščionybės propagavimas šiame forume Paragrafai.

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 09, 2012, 14:25:26
Begalė mokslininkų priartėja prie ribos (...) tad nemažai mokslininkų pasisako už Kūrėjo vedančio visatą egzistavimą.
Tai, kad mokslininkai neatrenka kaip yra kas, tai pasekmėje (dėl to) „gimsta" kūrėjas?

Ar tikrai suprati savo naują prierašą: „Kvaili jūs vis dėl to padarai, žmonės, svajojantys pakilti aukščiau pašnekovo, žodinių protuberantų mėgėjai"? (A. Gromov "Feodalas") Aš skaičiau ir Majakovskį: „raždionyj polzat litat nė možėt", žymiai paprasčiau tas pats pasakyta! Kas išvertus reiškia: „Gimęs šliaužioti, negali skraidyti!"

O pasaulis (ir visata) atsirado per klaidą. Ir nesvarbu kokias pasakas Biblija pasakoja, yra taip, kaip yrta: pasaulis astirado per klaidą. Problemos esmė yra tai, kad jūs Žmonės kiek greičiau atsiradote, nei buvo galima tikėtis. O žudyti užsrausta! Todėl ir pakenčia jus (kol kas) tikras Kūrėjas, kurio jūs nepažįstate, nors jūs Krikščionys, tariatės kažką žiną!

Jei kam idomu, galiu daugiau apie tai papasakoti, žinoma, jei forumo komanda ne numirs iš baimės kad aš ką prieš Paragrafo religinę propaganda čia pasakysiu, kaip iki šiol ta komanda daro...

Vico

Kaip man juokinga skaityti žmonių komentarus, kurie teigia suradę tiesą ir viską žino. Niekas to nežino, nebent tai gali būt tavo subjektyvi tiesa į kurią tiki. Galima turėti daug argumentų, bet realių faktų niekas ir nepateikia. O be jų nieko ir neįrodysi. Tad ginčytis dėl tiesos kurios niekas nežino yra beprasmiška ir net juokinga. Kaip vienas filosofas yra pasakęs : ,,Tikėk tais kurie ieško tiesos, o ne tais kurie teigia ją radę''.

paragraf 78

Na kadangi tiesų daug, tai dalį jų per savo gyvenimą vistiek atrandi, bet nenustoji juk jieškoti. Įdomu iš kokio konteksto ištraukta ta filosofo citata, nes kontekstas kartais pakeičia visą esmę.

nelogiska

gruodžio 15, 2012, 15:32:24 Redagavimas: gruodžio 15, 2012, 15:34:37 by nelogiska
perskaičius viską tik iškilo Foje žodžiai ,,visi mes galvojam kad žinome tiesą kiekvienas galvoja kad klysta kiti...''
Neturiu jokių stiprių argumentų, ar įrodymų, bet manau, kad dievas, absoliutas, kurėjas( ir dar kiti keisti terminai...) yra. Gal paprasčiausiai nenoriu būti tik homo sapiens tampoma mėsa. ._. O šiaip, pati religija, yra labai prieštaringas dalykas, spragų šiaip yra visur(bet.. prisiminkim vėl Foje (: ) Pati šiandien buvau mišiose ir buvau labiau susitelkus į savus abstrakčius argumentus ir žmonijos istoriją o ne į ,,aš kaltas, esu kaltas, esu labai labai kaltas'' ,,esame dievo valioje'' (tais momentais labai stiprėjo mano anarchistiniai polinkiai) O šiaip visos religijas galima apibendrinti ta auksine etikos taisykle ''apsiauk kito batus'' :) ir nereikės jokių ,,gylių minčių'' ir šiaip manipuliacijų plaunančių smegenis, kad ir pvz,; dauguma mano pažįstamų krikščionių galbūt tada ir netikėtų į dievą kaip į konkrečią būtybę, asmenį linguojantį ant pūkinio debesėlio apsupto dangiško angelų choro. o tiesiog dievas - gėris, meilė, šviesa visiems. na ir taip toliau.
Dar, visos filosofijos/religijos/sektos ir t.t turi labai griežtas ribas, taisyklės, etiketes (gal kiek per daug kategoriška) O čia jau išgalvoti, netikri spektakliai. ''Žmogus yra bevaisė aistra'' ( Ž. L. Kiurtisas ''Mąstanti Nendrė'' ). Ir žmogaus protas ar kvailumas(kiekvienas pasirinktu pagal savo požiūrį) laisvas ir galbūt beribis (tiesiog yra kliūčių kaip baimė ar nežinomybė, noras žinoti atsakymus)

xsistemax

sausio 07, 2013, 17:19:40 Redagavimas: sausio 07, 2013, 17:26:51 by xsistemax
Visose pasaulio religijose yra tiesos pradas,prie kurios artėja ir šiuolaikinis mokslas.Tereikia tik pasidomėti paskutiniais mokslo pasiekimais.Bėda ta,kad religijose tas pradas giliai užslėptas ir apipintas mistika bei visokiomis interpretacijomis,kurios prasilenkia su sveiku protu.Iš esmės ta didžioji tiesa pasaulio galingųjų kažkada buvo panaudota kaip priemonė pavergti kitus,susikurti hegemoniją.Pvz:krikščionybę galutinai suformavo Romos imperatorius Konstantinas,praėjus 4-iems šimtmečiams po Kristaus mirties,panaudodamas tik keturias iš 25-ių evangelijų,nes tik jose rado tai,ko reikėjo valdovui:aklą tikėjimą be žinojimo,dievo ir pragaro baimę,reikalavimą besąlygiškai paklusti,žadant džiaugsmingą hipotetinį gyvenimą po mirties.Tragikomiškai atrodo evangelijos pagal Kristų atmetimas,juk jis ir buvo šitos sektos įkūrėjas ir krikštatėvis.Deja,jo teiginys"Mano rūmai ne iš medžio ir akmens,aš esu visur" trukdė klerikalų turto ir valdžios troškimui.Nuo kiekvienos religijos nupūtus laiko dulkes rastum atsakymus į daugybę būties klausimų.Duok žmogui žinojimo galią ir jis būtinai ją panaudos kaip ginklą.

Aukštyn