Satanizmas, satanistai ir velnias

Pradėjo Beelzebub, birželio 17, 2012, 08:53:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

RoxiO

Citata iš: Beelzebub  birželio 18, 2012, 16:57:40
Jo žinau, aš tik pasakiau, kad truputį panašu (iš kai kurių aspektų).

Nematau panašumų. O realiai kalbant - iš krikščionių pusės žiūrint turbūt visi tikėjimai išskyrus krikščionybę yra satanizmas arba geriausiu atveju kvailystė.

Beelzebub

Citata iš: RoxiO  birželio 18, 2012, 18:46:29
Citata iš: Beelzebub  birželio 18, 2012, 16:57:40
Jo žinau, aš tik pasakiau, kad truputį panašu (iš kai kurių aspektų).

Nematau panašumų.

Na aš jau kaip ir minėjau panašumus pradžioj, tai nebesikartosiu.

O šiaip tai nemanau, kad visus tikėjimus krikščionybė laiko satanizmu, tikrai ne. :D

OKULTISTE

Va įdomi "įteminė" informacija:
"Šėtonas nėra vėlyvesnio judaizmo ar krikščionybės velnias. Jis yra įdomus, bet TaNaKe* turi tik ribotą istoriją. Žodis "satan" vartojamas tik trijuose skaitiniuose: Job1-2 sk., Zch3, 1-2 ir 1Kr21,1."** Taigi geriausias sinonimas Šėtonui būtų Priešgyna, Kaltintojas.

* Hebrajiška Biblija, kurią sudaro Įstatymas, Pranašai ir Raštai.
**Rubšys, A., Išminties sąjūdis ir raštija, Katalikų pasaulio leidiniai, 2011, 49 psl.

.L.U.T.H.O.R.

Išvis, velnias/šėtonas buvo geras dėdė, kol atėjo krikščionybė ir padarė jį ale blogu :)

paragraf 78

Satanizmo ryra daug rūšių. Dvi pagrindinės tai šėtono garbinimas ir žmogaus išėklimas į Dievo poziciją.
Bet kuriuo atveju satanizmas linksta link šėton, nes jei netiki nieko teesi ateistas, jei tavo dvasingume atsiranda vietos šėtonui tada jau gali save laikyti satanistu. Jei ne, tai soriukas esi kažkas kito bet tikrai ne satanistas.

Smygolas

O šėtono bažnyčią norėčiau sudeginti...  ::) Ech, svajonės, kurios niekad nevirs realybe, kalėjimo nenoriu...

Beelzebub

Lol. Degink.

OKULTISTE

Ve... gal pirma tokia reiketu rasti...
Gal galite papasakoti? Kaip atrodo, kur yra, gal foto...?

Aukštyn