Žiurkė - naminis augintinis

Pradėjo TinSoldier, rugpjūčio 30, 2013, 20:21:30

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 30, 2013, 20:14:48
Šiaip gyvūnų paranormalių reiškinių pajautimas yra išpūstas burbulas. Šunys jaučia gamtines anomalijas, tai faktas, o dėl kitokių anomalijų, tai čia labiau liaudies tikėjimas nei realybė. Va kai spritizmu užsiiminėjau, mano šuo net nesureaguodavo kol su "dvasiomis" kalbėdavausi :)
Bildesys galėjo būti pvz aktyvus žiurkių darbas darantis lizdą. Aš laikiau ne vieną žiurkę, kai jos sumąstydavo sugraužti savo namelį tai kelias dienas ramybės nebūdavo. Labai tikėtina kad jos sienoje įsirenginėjo būstą, todėl ir bildėjo keturias dienas. Na čia tik hipotezė

Klausimas žvėriškai ne į temą, bet nesiruošiu ilgai tęsti off-topic'o :)
Kaip žiurkės, kaip naminiai gyvunėliai? Faini padarėliai? :) Visi sako, kad labai draugiškos, protingos, meilios ir pan. Bet, kiek youtubeje video žiūriu, tai be padriko lakstymo ant šeimininko kūno ir chaotiško šniukštinėjimo nieko nepamačiau.. Klystu? :)

paragraf 78

Aha, žiurkės yra tikrai mieli ir protingi gyvuliukai. Man labiausiai patiko mėlynoji žiurkė kuri nudvėsė prieš tris metus (čia tokia veislė)
va mano žiurkė:

Šiaip rekomenduoju laikyti kiekvienam kas nori tikrai mielo padarėlio. Tinkamai prižiūrint jos ne smirdi o kvepia imbieru.
Žinai ką perkelsiu aš šitą offtopiką į atskirą temą :)

Master

Aha, turėjau ir aš žiurkę :)
Beprotiškai protingas padaras.... Sugebėjo absoliučiai iš visų narvelių ištrūkti :D ir tada lakstydavo po visus kambarius (ypač verždavosi į balkoną ;/)
Ir kaip nekeista su katinu palaikė gan neblogus santykius :)
Bet daugiau tokio padaro auginti nenorėčiau...

TinSoldier

Rašydamas kokius mokslo populiarinimo naujienas/straipsnius vis užšoku ant eksperimentų su žiurkėmis. Ir vis labiau man jos pradeda patikti :)))

Atrodo tikrai labai jaukūs, prisirišantys, protingi, socialūs gyvūnėliai. Bet youtubeje žiūrinėju video, šeimininkai pasakoja: "va, žiūrėkite, kokia meili, kokia draugiška ir protinga". O ta žiurkė tuo metu, atrodo, nelabai orientuodamasi aplinkoje, tik padrikai laksto po ranką ar ant kūno :))

Na, bet čia gal tik man taip atrodo, kai realiai nesu naminės žiurkės rankose laikęs - nesuprantu, kur ten tame padrikame lakstyme ir uostinėjime įžvelgti jos prisirišimą ir protingumą :)

Tik dar, atrodo, visai nefaina, jog gyvena tik apie 3 metus :/

paragraf 78

Nu jo, jos gyvena trumpai ir dažnai miršta nuo kokio vėžio ar panašiai.
Šiaip jei nelaikei žiurkės tai ir nepastebėsi kokia ji prieraiši. Patarimas: reikia laikyti bent dvi žiurkes vienu metu, nes kitaip jos serga depresija. Žiurkės labai socialūs padarėliai.
Jei yra kantrybės tai jos lengvai pasiduoda dresūrai :)

Ezekiel

Pats turėjau namuose dų kartus žiurkes. Tai pritariu paragrafui - tai labai prieraišus ir socialus gyvūnai. Palyginus ir protingi. Šiaip ne visalaik būdavo narve, laisvai lakstydavo po kambarį, būtą.  Reikia maitinti pilnaverčiu maistu, duoti ką nors graužti, kad negraužtu laidų ir baldų. Taip reikia, kad būtų fiziškai aktyvi, nes mano buvo priaugosios svorio ir pasenusios mažai judėdavo. Taip palaikyti higiena, nes gali atsirasti pėdų infekciją (bumblefoot).Taip tai gyveno kelis metus, bet gali ir ilgiau. Nežinau ar reikia antros, bet žaisti su ją būtų neprošal.
Sėkmės auginant :)

Aukštyn