Bažnyčios nuomonė apie homoseksualius asmenis

Pradėjo paragraf 78, liepos 24, 2013, 20:52:19

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: TinSoldier  liepos 26, 2013, 15:16:43
Galima paklausti, kaip tu kovą už lygybę įsivaizduoji?

Ateina vienišas gėjūkštis pas petrą gražulį ir klausia:

- Dėde, ei, dėde, ar galima būtų turėti lygiai tokias pat civilines teises, kaip ir kiti žmonės.. na, žinot, ar galima savo antrą pusę registruoti kaip turto dalininką, kad galėčiau gauti apie jį informaciją, jei atsigulčiau į ligoninę, kad būtų lengviau spręsti paveldėjimo klausimus ir kad apskritai, nebūtume laikomi menkesne gyvybės forma, kad sumažėtų diskriminacija ir panieka į mūsų pusė?
- Ne.
-

Ir tuomet įsivyrauja tyla, ramybė ir lygybė?

Neapykantą aš matau tik iš vienos pusės. O iš kitos pusės: neapykanta neapykantai. Jei homofobai negrasintų išsprogdinti, išžudyti, sumušti eisenos dalyvių (ir to rimtai neorganizuotų!) - jokios neapykantos nebūtų.

paragraf 78

Na aš matau tiek iš vienos tiek iš kitos pusės neapykantą.
Kiek pasižiūri ką homoseksualai kalba apie Bažnyčia tai net vemti verčia nuo tos tulžies kuri liejasi, nors geresnio gynėjo dar reiktų paieškoti. Šiuo klausimu jiems visiškai nerūpi ką Bažnyčia mano, jie jau turi susidarę vaizdą kokį nori matyti, ant jo ir puola.
Va mano viena gera draugė lezbietė, tokia neapykanta dega Bažnyčiai ir visiškai nesiklauso argumentų, kad Bažnyčia gėjus palaiko, mato juos žmonėmis ir skatina gerbti jų orumą.
Ji man ne kartą sakė, jog visi homoseksualai nekenčia Bažnyčios.
Žinoma, lengva šališkai vertinti nekaltus avinėlius. Bet jei objektyviai pažvelgtum, tai pamatytum jog tiek viena pusė tiek kita kenčia nuo aštraus neapykantos priepuolio.
Va neseniai vienas kunigas Mikitukas iš Jonavos, tokias nesąmones pavarė apie gėjus, dar aiškindamas, kad bažnyčia juos pasmerkė. Bet kad žmogui problemos matomai yra tiek su meile žmonėms, tiek su Bažnyčios mokymu šiuo klausimu.

TinSoldier

Eiliniai kunigai ant gėjų varo vadindami šūdais, pederastais, kurių nemyli dievas, ir kuriuos deginti reiktų. Tavo tas kitoje temoje papostintas aukštas bažnyčios pareigūnas (kurio nuomonę tu labai teigiamai apibūdinai) teigia, kad geriau tegul homoseksualai būna žudomi ir diskriminuojami, svarbu, kad nesituoktų. Popiežius (-iai) gėjų santuokas vadina pačiu blogiausiu dalyku, kuris sunaikintų visą visuomenę, ir dar kitokių perliukų pašaudo apie gėjų teises.

O tau, mat, bažnyčia vis tiek gėjus palaiko :D

paragraf 78

Tau viskas susiveda tik į santuoką :) Šiaip popiežius Pranciškus yra pasakęs, kad civilinė valdžia turėtų leisti tuoktis gėjams, kad būtų taika ir ramybė. Taip, bažnytinės santuokos jie negalės gauti, nes tai prieštarauja biblinei žmogaus sampratai. Čia panašiai kaip ir su bet kokia organizacija, ji turi savo taisykles, ir jei su jomis nesutinki, tada negali būti tos organizacijos renginių dalyvis

Aukštyn