Floras vandenyje

Pradėjo 2Pacas, gegužės 09, 2013, 14:51:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Pritariu, vandens virinti tikrai nereikia. Daug sveikiau, gerti nevirtą. Virti reikia jei būtų vanduo koks nešvarus. Lietuvoje vanduo švarus.

2Pacas, fluoras yra beskonis, bekvapis, bespalvis, net jei jo ir būtų vandenyje tu jo nejaustum.

2Pacas

Patikek manim jautciasi, atsigeri ir pradeda kaskaip gerkle perstet zdz kaskas panasaus,ir poto burna issauseja.

.L.U.T.H.O.R.

Nu tai ne fluoras tada, jei jaučiasi :D

zipphead

aš manau, kad 2pac'ui nėra šiuo atveju dėl ko nerimauti, juk net mineraliniame vandenyje gausu fluoro (F-), kuri padeda kalciui kauptis ir įsitvirtinti kauluose, be to jo yra dantų ir kaulinio audinio sudėtyje, o taip pat jis saugo dantis nuo ėduonies.  :D

tad į sveikatą geriant naturalų Lietuvos žemės gelmių vandenį iš krano!!!


zipphead

#20
gegužės 09, 2013, 16:28:21 Redagavimas: gegužės 09, 2013, 16:30:17 by zipphead
Truputi bendros info apie vandenuką  :)

Vanduo yra ypač imlus, sugebantis prisisotinti kone visų egzistuojančių cheminių elementų, kurių buvimas vandenyje ne visada yra pageidaujamas, o kartais net pavojingas. Lietuvoje geriamo vandens tiekimui naudojamas tik požeminis vanduo, kurio ištekliai sudaro 3,2 milijonų m3. Dabartiniu metu sunaudojama tik apie 0,5-0,6 milijono m3/p požemio vandens.

Vandens kokybė priklauso nuo jame ištirpusių, suspenduotų ir pakibusių medžiagų, bakterijų ir kitų priemaišų. Leistina geležies norma geriamajame vandenyje yra 0,3mg/l. Deja, daugelyje Lietuvos vietų gruntiniame vandenyje yra daugiau geležies, tad tenka pasikliauti specialiais nugeležinimo įrenginiais. Kai vandenyje yra daug geležies ruduoja kriauklės, klozetai, be to skalbiant atsiranda rudos dėmės ant skalbinių. Vandenyje yra dvejopos geležies: viena Fe2+ - vandenyje ištirpusi geležis, kita Fe3+ - neištirpusi (rūdys) geležis. Taigi skirtingi ir vandens filtravimo būdai. Neištirpusiai geležiai šalinti naudojamas mechaninio valymo filtras. Pašalinti ištirpusią geležį galima naudojant specialių dervų filtrais.

Apie 87% visų ištirtų požeminio vandens išteklių ir apie 55% vandens, tiekiamo į vandentiekio tinklus, geležies koncentracijos viršija ribinę higienos normą - 0,3 mg/l (Diliūnas,1998).

Lietuvoje nėra bandoma pašalinti iš geriamo vandens manganą. Maždaug 74% tiekiamo geriamo vandens mangano koncentracija yra mažesnė nei 0,1 mg/l. Tačiau, norint patenkinti ES reikalavimus, reikia pašalinti manganą iš maždaug 43% tiekiamo vandens. Kai kuriose vandenvietėse mangano koncentracija siekia net 0,4 mg/l.

Padidinta fluoro koncentracija nustatyta daugiau nei 21% suvartojamo požeminio vandens. Tačiau maksimaliai leistiną 1,5 mg/l ribą viršija mažiau nei 1% išsiurbiamo vandens. Blogesnė padėtis yra šiaurės vakarų ir vakarų Lietuvos rajonuose. Juose net 35% gyventojų vartoja vandenį, kuriame fluoro koncentracija viršija 1,5 mg/l. Didelės fluoro koncentracijos dažniausiai būna pavieniuose eksploataciniuose gręžiniuose, kur nėra galimybės atskiesti išsiurbtą vandenį. Šalies gruntiniuose vandenyse nustatytas fluoro trūkumas. Daugumoje šachtinių šulinių jo koncentracija neviršija 0,2-0,5 mg/l.

Taigi 2pac'ai priklausomai nuo vietovės kur gyveni, pas tave gali būti perdaug geležies, fluoro ir kitų medžiagų, kurios padaro vandenį ,,kietu".

Jei domina plačiau apie kitas medžiagas, jų nustatymą ir pašalinimą http://www.sumtp.lt/vandens-kokybe/

la.benas

Tai floras nėra kenksmingas, jei vartojamas mažais kiekiais.

Chronos

Įdomus pastebėjimas dėl fluoro. Žinot kaip filmuose ragauja narkotikus perbraukdami jais per dantenas? Tai va, kiekvieną dieną valantis dantis jūs tuo fluoru perbraukiate per dantenas ir nesvarbu, kad išspjaunate, vistiek dalį kūnas įsigeria. O ar domėjotes pastomis be fluoro? Berods pigiausia bus nuo 17-20LT, o pastos kiekis per pus mažesnis nei pvz colgate už 7lt.

Jei dėl kažko klystu, tai pataisykit, nes labai įdomu.

eternal.bliss

#23
gegužės 09, 2013, 19:11:06 Redagavimas: gegužės 09, 2013, 19:18:54 by eternal.bliss
Yra rusiški milteliai dantims valyti- nėra jokio fluoro ir kainuoja nedaug dežutė, kažkur 2 lt. Skonis normalus, lengvai mėta atsiduodantis, mažai putoja.

bs2000

man baisu pasidare kai maksimoi pamaciau kudikiam specialu vandeni pirkt kur fluoro kiekis didelis,as darbe daznai gerdavau kazkoki vandeni atvesdavo buteliukuose,po pora sav pajutau dideli silpnuma,mieguistumas apeme,paziuriu sudeti ziuriu fluoro pilnas :) dantu pasta perku rusiska apie 30lt,net limonaduose jo pilna,beje ne i tema pasidomekit kas yra ASPARTAMAS,kiekvienoje kramtomoje gumoje jo pilna :) taip kad del jusu geroves pasidomekit ka valgot ir ka geriat :)

Ezekiel

Citata iš: zipphead  gegužės 09, 2013, 16:19:12
aš manau, kad 2pac'ui nėra šiuo atveju dėl ko nerimauti, juk net mineraliniame vandenyje gausu fluoro (F-), kuri padeda kalciui kauptis ir įsitvirtinti kauluose, be to jo yra dantų ir kaulinio audinio sudėtyje, o taip pat jis saugo dantis nuo ėduonies.  :D

tad į sveikatą geriant naturalų Lietuvos žemės gelmių vandenį iš krano!!!


Lietuvoje ir EU uždraustas vandens fluoridavimas, tačiau kokioje Klaipėdoje yra pranešimai apie padidintas koncentracijas jo. Tačiau Baltarusiškame vandenyje gali būti net viršyjama norma (specialiai prideda?, nes ten vanduo tikrai neturi tiek daug fluoro).
Fluoridas visai nebūtinas sveikiems dantims ir kaulams, tačiau dirbtinai sustipriną dantų emalį. Jei sveikai pilnavertiškai maitintis, gauti pakankamai vitaminų (kuriu deja mažai perdirbtame maiste) tai galima turėti visiškai sveikus dantis net nevalant jokia pasta kaip nustatė Weston Price.

Citata iš: 2Pacas  gegužės 09, 2013, 14:51:21
Turbut puikei suprantat apie ka tema,tai va noriu paklaust ar vis dar geret vandeni is ciaupo?gal zinot kokiu metodu kaip pasalint ta flora is vandes?o gal perkat is kur nors normalu?zodziu noriu jusu nuomones ir patarimo nes man jau asmeniskai yra slykstu ir baisu gert vandeni is ciaupo.


O žinau kokios koncentracijos? Pavyzdžiui mano rajono vandens kokybe gera - 0.15mg/l, nebent manganas viršyja normas. Didesnė grėsmė gali būti jei geri iš šulinio vandenį nitratai ir jo nepašalinsi net osmozės filtrų. Galima pašalinti tiek fluora, tiek nitratus naudojant elektrolize - dujos būdamos anijonais išsiskirs ant vieno elektrodo.

Venk populiarios žaliosios/juodosios arbatos - camelia sinensis kaupia labai daug fluorido. Nenaudok fluoriduotos dantų pastos, nes fluoridas vistiek prasiskerbs pro plona odą. Nepirk Baltarusiško mineralinio vandens, nes kažkodėl ten fluorido koncentracijos gali viršyti normą. Geriau valgyti lietuviška maistą, nes pavyzdžiui kokioje Kinijoje ar kitų šalių produktuose gali būti fluorido pesticidų
Fluoras trūkdo įsisavinti jodui, taigi jį reikėtų vartoti jei trūksta. Perdirbtame maiste, kuriam pagaminti išgarinama daug vandens logiškai turi būti ir didesnės druskų koncentracijos, tame tarpe fluorido.

Girdėjau kankorėžinę liauką galima išvalyti nuo kalcio nuosėdų vartojant K2 vitaminą.


Aukštyn