Okultizmas. Juodoji, baltoji magija

Pradėjo Benamis, gegužės 03, 2013, 10:28:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Vis daugiau išsilavinusių žmonių suvokia, kad po magijos skraiste slepiasi ne nesąmoningi ir kvaili žmonių paistalai apie dvasias ir velnius, o asmenybės tobulėjimo įrankiai. Tačiau, kai žmogus įgauna informacinį ir fizinį pranašumą - jis tampa kokiu tai keistu, sėkmingu, paslaptingu. Kai kurie net ima manyti, kad būtinas koks tai mokytojas, kuris ko tai išmokys, parodys kur eiti, kur neiti. Kiti mano, kad jiems pakanka perplaukti Sueco kanalą ir atsidurti Indijoje, kad gauti magišką ar dvasiškąjį įšventinimą, ir retas susivokia, kad viską turi savyje ir su savimi nešiojasi. Tas, kuris susivokia - vertas magijos galių.

Sielos praradimas

Klaidžiodami po mokytojų poligoną - žmonės praranda savo sielas, jas susirenka tie, kuriems jie tarnauja... Prarasti sielą - jums naujas terminas. Tebūnie kol kas jis nepaaiškintas. Galbūt vėliau, tam, kuris imsis veiksmų, aš ir pasakysiu kai ką daugiau nei jis supras pats.

Okultizmą žmonės maišo su raganomis, velnių žaidimais ir dar visokiomis kino filmų legendomis, ir nori, kad juos už tai vadintų magais, kūrėjais. Dar viena parodija - ceremoninė ir taisyklių magija, kurią dėsto didlei daug adeptais pasivadinusių vyrukų ar motušių. Kad nesiplėsti apie magijos šou, pasakysiu, kad magija šiandien puikiai atsispindi mūsų meniu asortimente: yra ko tik nori, bet ne viskas valgyti yra sveika, daug kas labai nuodinga, nors ir spalvinga, skanu ar gražu...
Šalin iliuzijas, tepakyla sąmonės saulė

Šiuo straipsniu aš tiesiog bandau naikinti iliuzijas tokiu nuostabiu dalyku, kaip magija. Magija, kuri veržiasi iš monitorių ir TV ekranų - šou karnavalas. Tikrai spalvinga ir gražu, pelninga ir smagu. Man labai patinka žmonių išradingumas ir sugebėjimas tą patį paduoti vis kitaip. Aš irgi taip moku. Tačiau Lietuvoje pažįstu tik vieną žmogų, turintį labai daug metų ir visiškai nepanašų į magą, nors visa jo veikla - magija. Ar apie jį rašys spauda? Ne.

Niekada nepainiokite magijos su burtais. Nieko bendra. Burtai, tai kaimo kilmės prietarų ir sutapimų rezultatas, radęs pritaikymą verslo klasėje, veikiantis transo ir įtaigos pasekme. Visi šie žmonės turi didelių savo pačių problemų. Burtais gali užsiimti bet kas, net pamišėliai ar vaikai. Tai žemo sąmonės lygio rudimentas... Tačiau jis egzistuoja, kaip ir samanė ar kapinės....

Kaip suvokti ar tu esi magas ar ne?

Kad suvokti, magas tu ar ne, tiesiog pažiūrėk ar tave valdo seksas ar kokios kitokios aistros? Valdo? Reiškia tu nė neprisilietei prie magijos galių ar sąvokų. O ką jau bekalbėti apie Harmonijos galias. Atkreipkite dėmesį, kad aš pasakiau: ar tave valdo seksas, aistros, o ne: ar tu turi seksą ir aistras? Tai ne tas pats; nes turėti ir valdyti nėra tas pats; tu gali valdyti ir aistras, ir seksą, tuo būdu ir turėti, ir neturėti, pagal tai, kiek tau šios būsenos reikalingos tavo tobulėjimui.

Žmonės, manantys, kad užsiima magija - suvokia aistrą ir seksą ne suvaldymu, o atsisakymu, arba paniekinimu, todėl jie ima bandyti slopinti savo aistras, kovoti su jomis, o tai atveda į ligas ir savęs sunaikinimą. Taip, nevaldomos aistros vadinasi tiesiog liguistomis priklausomybėmis, o su jomis niekada nebūsi energijos šaltiniu. Čia, vienas, įsitikinęs magas, man parašė, kad jis atsisakė šeimos, kad pasišvęstų dvasingumui, dievui ar dar kam.... iliuzija iliuzijoje.

Meilės menas, tai raktas į aistrų ir sekso pasaulio įvaldymą. Išmokti valdyti seksualinį norą, sekso eigą ir orgazmo kokybę - įmanoma, o tada jūsų niekada niekas nevaldys sekso pavadėliu... ar botagėliu.

Magijos pasaulyje egzistuoja magijos gyvenimas ir viskas, kas tik vyksta tikrovėje yra magijos veikla. Todėl, jeigu žmogaus mintis pasiglemžia, kas nors pašalinio, reiškia jis nėra magas.
Aš esu visada savyje, visada su savimi ir visada save žinanti - tai magijos mąstymo modelis.
Net toks jausmas, kaip meilė, kuriam magas gali atsiduoti visas iki paskutinio lašo ir jausti malonumą ar laimę, vis tiek palieka galimybę bet kokiu atveju imti padėtį į savo rankas jeigu to pareikalaus situacija. Štai kodėl mago niekas niekur nepamatys išėjusio iš tikrovės įvertinimo galimybių, pasimetusio ar nemąstančio.

Taip, mes galime išgirsti daugybę pasakojimų apie pasiaukojančią meilę ir asmeninio gyvenimo sugriovimą dėl jausmų nesuvaldymo... deja, tai tik žmonėms įdiegtų, va tokių... vertybių pasekmė. O!!! Romeo ir Džiuljeta..., kaip gražu!!!, bet kai reikalas palies jus, ar jūs vis dar būdamas sveiko, valdomo proto, pasirinksite mirtį vietoje išsiskyrimo ir ateities galimybių būti kartu? Ne. Jūs pasirinksite daug didesnę vertybę už giluminę emociją - meilę, o tai yra gyvenimas. Gyvas renkasi gyvenimą, nes gyvenimas, tai nesibaigiančios galimybės.

Daugybėje magijos vadovėlių, žmogui yra diktuojami pasirinkimai tarp pasaulinio gyvenimo ir okultizmo. Na, vos ne kaip religijoje... O gal, kaip religijoje? Todėl visi tokie mokymai - kita religijos forma. Magija nėra nelaisvė ir sąlygos, nėra koks nors įkalinimas ar privaloma veikla. Jeigu, kas nors taip teigia, tai nėra galingosios kūrinijos gamtos jėgų atstovas. Tai žmogus, turintis kokių tai iliuzijų magijos tema.

Man teko matyti daug magijos mokytojų ir jų kurinių - knygų. Deja, vyrauja diktatas ir žmogaus skaldymas: kaip kad negali tarnauti ir tam ir anam, ir ten ir šen. Vien pentakliai, pentogramos - sumaišytas terminų jovalas, kurį joks protingas žmogus aklai nedarys ir net jeigu norėtų - nepadarytų. Žmogus priešpastatomas prieš visatą ar dar kokius didingus žodžius, yra sureikšminamas jo pasirinkimas iki atsižadėjimo gyventi .... laisvėje. Na, kaip vienuolyne. Vien žodis tarnauti.... nusako vergo padėtį.

Energijos šaltinis

Ne magija šiandien paduodama daugelyje magijos svetainių, mokyklų ir net kursų. Kaip ir religijose, ne magijos moksluose teigiama, kad bet koks malonumas, pasitenkinimas šio pasaulio gėrybėmis naikina jūsų dvasią. Tai toks tiesus melas, kad jis net nesukelia abejonių ieškotojų širdyse. Melas turi savybę patikti, jis panašus į žodį ... meilė....

Pagrindinis kūrinijos dėsnis, kuriame neįmanomas išnykimas yra kaifas, malonumas, pasimėgavimas, kitaip - gyvenimo džiaugsmas. Tai yra tai, kas garantuoja šio pasaulio egzistavimą. Tai yra neišsenkantis energijos šaltinis

Tu trokšti? Tu gauni

Tu jauti neapsakomą troškulio patenkinimą - gyvenimo džiaugsmą - tai pats gyvenimas. Bala be pastovaus atsinaujinimo pasmirsta, pūna ir išdžiūsta, o pastovus atsinaujinimai, didėjimas yra gyvenimo garantija, kurioje paprasta bala gali virsti ežeru, jūra, okeanu. Žmonės be pastovių malonumų, džiaugsmo atsinaujinimų, vis tuose pačiuose... ima merdėti, įkyri monotonijos gamos ir jie arba bando iš to, ką turi, daryti bele ką, (tampa narkomanais, alkoholikais, sadistais, maniakais) kad tik nenumirtų iš nuobodulio, arba ... miršta. Tai akivaizdi realybė. Tačiau valdymo politika ją įvelka į altruizmo, religizmo, misticizmo ir dar, kokių nors izmų mantiją ir paduoda, kaip taisyklių, įstatymų labirintą, kurį įveikdamas, tu gali gauti truputuką malonumo gyventi laisvėje....

Man seniau būdavo gaila taip sukompromituoto magijos termino. Tačiau, kas šiandien nesukompromituotas? Todėl, šiandien nėra kuo stebėtis, išskyrus žmogaus atsinaujinimu, tiek savo organizmo sugebėjimais, tiek naujausių supertechnologijų atsiradimais. Daugiau nėra, kuo nustebinti šį pasaulį.

Magija egzistuoja magams, magnatams, mafijai, klanams, ministerijoms, H.Hesės knygos „Stiklo karoliukų žaidimų" mokykloms, ji gyva motinai, kuri pastoja ir gimdo, augina ir auklėja naują žmogų. Kitiems - ji yra arba mistika, arba šou.

Klaida

Kartą suklydus, o toliau jau gyvenant klaidų pasaulyje, labai sunku atsekti pradinę priežastį, tačiau įvykiai jau vystosi visai ne taip, kaip tikiesi, nors rodos darai viską taip, kaip reikia. Klaidų pasaulis negailestingas. Kai man žmogus kalba apie juodą ar baltą magiją aš suprantu, kad žmogus dar net neįsivaizduoja, kas yra magija, o jau atsieit ją daro... Belieka kalbėti jo kalba....  Bet jis netaps magu. Nes jo magijos suvokimas stovi ant jo paties - klaidos.

Kiekvieną dieną tarp nesuderintų sutuoktinių vyksta juodosios magijos elementai. Kiekvieną dieną iš TV ekrano transliuojamos reklamos, o kas tai, jeigu ne juodosios magijos elementas - įpiršti žmogui pasąmonės lygyje prekę, kurios jam nereikia? Kokia prasmė tada bijoti juodosios magijos ir smerkti ją?, išaukštinant baltąją magiją - religiją? Prasmė yra. Tai verslas. Tai ekonomika. Tai politika.

P.s. Pasaulis nuostabus savo įvairovės gama, ir labiausiai nuostabu yra tai, kad viskas, kas jame vyksta yra savalaikis ir dėsningas epizodas. O dar nuostabiau, kad tu gali rinktis: kuo būti, kuo tikėti ir net...  tapti savęs šeimininku.

http://www.psichohileris.lt/okultizmas-juodoji-baltoji-magija

paragraf 78

Briedas kažkoks. Žmogus ryškiai nesigaudo tame ką rašo :)

.L.U.T.H.O.R.

Yra teiginių, kuriems pritarčiau. Bet apskritai tai kažkoks jovalas :D

Benamis

O straipsnio autorius dar paskaitas uz pinigus veda...  :-X

.L.U.T.H.O.R.

Kiek permečiau svetainę, tai už daug ką ten pinigus ima. Bando pašnekėt gražiai ir dar pinigo prisirinkt :D

paragraf 78

Tai kiekvienas kas gerai liežuvį pakabintą nesąmonių šnekėjimui gali pinigų už paskaitas užsidirbti :) svarbu šnekėti rimta veido išraiška :)
Žmonės paprastai neturi kritinio mąstymo ir pakankamai didelio žinių bagažo, kad galėtu kvestionuoti tokius va "mokytojus". Tada ir gaunasi, kad visoks briedas tampa atskira ezoterikos sritimi su krūva pasėkėjų

Aukštyn