Kas nulemia netikėjimą?

Pradėjo paragraf 78, sausio 23, 2013, 08:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Ir vel tie patys klausimai forume ;D Kaip tau paragraf_78 neatsibosta i juos atsakineti? :D

Gal vertetu kur nors atskira lipnia tema padaryti su dazniausiai uzduodamais klausimais apie religija? ::)

TinSoldier

Paragraf, siūlyčiau tu sukurti temą "ateistų dažniausiai užduodami klausimai" su atsakymais į visus tuos klausimus. Tuomet tokiais atvejais galėsi tik nuorodą numest ir baigtas kriukis :)
Nes, nors pusei tavo atsakymų į tokius klausimus nepritariu, bet net gaila žiūrėti darosi, kiek kartų tau tenka atsakinėti į tuos pačius klausimus vis nuo pradžių.

EDIT: Benami, sveikinu aplenkus ;-D

paragraf 78

Gal ir gera idėja padaryti atskirą temą :) nes tikrai atsibosta tą patį kartoti. Tik kad baisiai tingisi, kuistis po forumą :D
Tai gi, preacher, į visus šituos klausimus jau ne kartą buvau atsakęs forume. Sėkmės ieškant atsakymų ;)

Tiesa, pirmą kartą girdžiu tokį absurdą, kad katekizmas Dievo padiktuotas, prajuokinai :) Katekizmas tavo žiniai yra tikėjimo sąvadas, kuris apibendrina tai kuo nuo pat pradžių tikėjo krikščionys. Jis sudarytas remiantis tikėjimo paveldu. Paskutinį katekizmą sudarinėjo buvęs popiežius dar prieš juo tampant.

xsistemax

Apie kataklizmus:visi jie įvyko paralelinėse realybės linijose.Ne tik jie,bet ir visos kitos galimybės yra realizuotos.Taip kad maldos čia nei prie ko.Niekas nesiruošia dėl maldų keisti pasaulio tvarkos,o ir kas galėtų keisti nėra...

paragraf 78

Pakvipo fanatizmu... Šita padermė net negali prileisti minties jog pasaulis gali skirtis, nuo pažįstančiojo menko pažinimo. Rimtai, kvepia fanatizmu. Aklu tikėjimu savo susikurtąja tiesa. O gaila.

preacher

Ši diskusija yra beprasmė taigi, nusišalinsiu nuo jos. Apibendrindamas minti apie netikėjimą, tai tiesiog kiekvieno atskiro individo reikalas, kuris galbūt priklauso nuo vidinio dvasingumo, vaizduotės bei įsitikinimų.

xsistemax

balandžio 05, 2013, 13:49:24 Redagavimas: balandžio 05, 2013, 13:51:26 by xsistemax
Kodėl Šešėlio to paklausiau?Todėl,kad temoje apie save jis išsamiai paaiškino magijos veikimo principus,nurodė,kad naują realybę kuria magas(žmogus),o ne kažkokie dievai.Nepaminėjo tik to,jog šalia naujos realybės egzistuoja ir ta,nepakeista.
Nežinau,ar jis tokias išvadas padarė gerai išmanydamas fiziką,ar studijuodamas magiją,bet jos atitinka pasaulio dėsnius.
Paragraf,jei negali niekaip įrodyti savo tiesų bet vistiek jomis tiki,tai pats ir esi fanatikas. :)

.L.U.T.H.O.R.

balandžio 05, 2013, 15:14:31 Redagavimas: balandžio 05, 2013, 15:16:30 by Šešėlis
xsistemax, studijuoju ir fiziką, ir magiją :) Na taip egzistuoja, viskas egzistuoja paraleliai, tiesiog kiekvienas veiksmas mus nukreipia į tam tikrą laiko(realybės) liniją. Na nežinau kiek ir kokių kataklizmų mes išvengėme. Bet remiantis ta teorija kad viskas vienaip ar kitaip įvyko, galiu tik pasidžiaugti kad esu gan neblogoje realybės linijoje.
O šiaip jei į temą, (neatsimenu ar jau rašiau kažką panašiai, o ieškot tingiu :D)  Pats klausimas, atrodo sufomuluotas pagal mintį, jog visi turėtų tikėti. Tačiau kažkas sukelia netikėjimą. Manau yra žmonių, kurie užaugo su kitokia pasaulėžiūra. Kurioje nėra kažkokios dievybės. Bet jeigu eina kalba apie suaugusius, kurie tampa netikinčiais, tai manau daugumai žmonių gyvenime, tokio dalyko kaip Dievas, tiesiog nereikia. Prie to prisideda, tai jog nėra kažkokių akivaizdžių įrodymų, kad jis yra, taip pat ši civilizacija linkusi į technokratiškumą manyčiau. Man iš tikrųjų įdomesnis klausimas būtų, kas nulemia žmonių tikėjimą. O tokie dalykai, man panašūs išvis į smegenų plovimą

O ta World Revival Church panašiau kad ne Dievą garbina... Iš kur lengviausia paimti energiją, iš vaikų...

paragraf 78

Na tokiam protestantų elgesiui kai iš vaikų daromi fanatikai aš nepritariu. Apskirtai manau, kad viskams turėtų būti geriausiu atveju tik pamokėlės būti, bet neįvedimas į tokią emocinę krikščionybę, kuri iš esmės dundukus kuria.

Šiaip geri pastebėjimai pas tave Šešėli. Aš vakar kaip tik skaičiau paskaitą kur paliečiau temą kodėl žmonės atsisako tikėjimo. Tai gimsta dėl neteisingo Dievo įvaizdžio. Žmogus turi susikūręs nerealų Dievo modelį, kuris jei neatitinka to ką žmogus yra susikūręs, nuvilia žmogų. Tarkime: tikintis N turi Dievo saldainių automato modelį: įmeti maldelę ir štai tavo norai pildosi. Tokiam tikinčiam staiga neišsipildžius norams žmogus mano kad Dievo nėra. Na bet juk Dievas nėra saldainių automatas.
Kita situacija, kuri pakankamai dažna: žmogus neteko artimo, tada nusivilia Dievu kuris tai padarė. Tačiau tokiu atveju žmogus neatkreipia dėmesio į tai jog jo artimas rūkė (čia kaltas pats artimas kad pagreitino savo mirtį) arba kad jį partrenkė girtas vairuotojas (čia būtų kaltas vairuotojas). Tiesiog manau, kad žmonės prisikuria neteisingų Dievo įvaizdžių ir nesistengia jų pakeisti, o kai kas nors nutinka ne taip kaip planuota nusiviliama.

Aukštyn