Kalėdų žmogus (Santa-man)

Pradėjo RoxiO, gruodžio 13, 2012, 22:55:00

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

RoxiO

Jau nuo senų laikų tarp žmonių sklinda kalbos apie padarą, kurio prisibijo net nakties gyvūnai. Kalėdų žmogus pirmą kartą buvo pastebėtas Berlyne, Vokietijoje 1835 metais. Žmonės pasakoja, kad šis padaras labai aukštas, jis vaikšto basas, apsirengęs raudonu paltu, o taip pat - neturi akių. Pasak senų tuometinės Berlyno policijos nuovados įrašų 1835 metų Gruodžio 26 dieną 23:33 į policijos nuovadą užsuko išbalęs žmogelis, jis neaiškiai vebleno apie vaikus ir aukštą vyrą raudonu kostiumu, be akių. Po dviejų minučių žmogelis nusišovė. Jis neturėjo nei paso, nei kitų tapatybę įrodančių dokumentų. Tai buvo pirmasis kartas, kai pasaulis sužinojo apie Kalėdų žmogų.
Bėgant metams sklisdavo vis daugiau gandų ir legendų, neva aukštas, basas žmogus raudonu paltu pagrobia mažamečius iš šeimos, o likusiuosius šeimos narius nežinomais būdais priveda prie savižudybės. Žurnalistų iškamantinėta policija prasitarė, kad nė vienas tokiomis aplinkybėmis pagrobtas vaikas nebebuvo rastas, o tėvai visada, be išimties kliedėdavo, o po to - nusižudydavo. Kalėdų žmogus dažniausiai puldavo pasiturinčias, išlepusias šeimas. O pagrobtieji mažamečiai - tikri velniukai.
Kalėdų žmogus jau 107 metus gąsdina Berlyno gyventojus, o policija jo byloje nesugebėjo pasistūmėti nei per milimetrą. Šis padaras niekada nebuvo užfiksuotas vaizdo kamerų, jo autoportretas nupaišytas tik iš žmonių pasakojimų.
Kas jis - įsikūnijęs blogis, o gal padaras iš kitos dimensijos? Spręsti jums...


Kaip jums mano sukurta legenda? :D Gal norite papildyti? :)

.L.U.T.H.O.R.

Reikėjo dar fotorobotą įdėt, būtų tikroviškiau buvę, ir nesakyt, kad sukūrei pats :D

RoxiO

Citata iš: Šešėlis  gruodžio 14, 2012, 02:03:28
Reikėjo dar fotorobotą įdėt, būtų tikroviškiau buvę, ir nesakyt, kad sukūrei pats :D


Neturiu fotoroboto. Reiks nupiešt :D

OKULTISTE

Man tai jau nuo "Kalėdų <...> Santa" kažkas įtartino pasirodė - temos pavadinimas... Tai ir iš karto paskutinį sakinį perskaičiau... Ech...

Iron Tara

Tik pradėjau skaityt ir iš kart nupiešiau jį vaizduotėj:D
O kodėl nepakeitus miesto į kokį Vilnių ar Kauną, išvertus į anglų kalbą ir paviešinus plačiau?:D Visai įdomi 'legenda'.

RoxiO

Citata iš: Iron Tara  gruodžio 19, 2012, 23:08:34
Tik pradėjau skaityt ir iš kart nupiešiau jį vaizduotėj:D
O kodėl nepakeitus miesto į kokį Vilnių ar Kauną, išvertus į anglų kalbą ir paviešinus plačiau?:D Visai įdomi 'legenda'.


Greitai gausiu ir 'fotorobotą' :D Tada reikėtų šiek tiek įtikinamiau, su įvairiais faktais parašyti, be to turėčiau susrasti kas išverstų į anglų kalbą, nes pats pažodžiui kokybiškai to nepadaryčiau. :)

Markamis

From the old time rumors are heard about a creature, whih is feared even of night animals. Santa-Man wasfirst time sightened in Berlin,Germany in 1835. People say that this creature is very tall, he walks barefooted, dressed in red coat and he has no eyes! From old Berlin's police records,in year 1835 December 26th day, at 23:33, a man with deathly paled face came to police department and all he could say, was about kids and strange tall man with red coat, without eyes. After two minutes, the man shot himself. He had no identity documents. That was the first time, when world heard about Santa-Man.

After that, rumors and legends began: about tall, barefooted man stealing kids from familys, and other family members suiciding after that. After journalists started to ask police what happens, they told, that no kid was found and parents had halliucinations, after them, they would have suicided. Santa-Man attacked rich familys. And stolen kidswere real devils.

Santa-Man frightens Berlin citiezens for 107 years and police have no clues what it could be. This creature has never been on camera footages, only few drawen pictures of him are left.
Who he is - a devil, or maybe a creature from other dimension?

Kažkoks vertimas. Neidealiausias, spėju, kad klaidų bus begalės.

RoxiO

Šaunuolis! Esu labai dėkingas. ;) +

Markamis

Kai turėsiu laiko dar truputi pakoreguosiu. Kai kur ne visai gerai skamba.

Iron Tara

Here you are, legend master:D

Aukštyn