Pagoniškas tikėjimas

Pradėjo Pepšy, birželio 23, 2015, 21:21:37

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Pepšy

Sveiki, kas domitės pagonišku tikėjimu? Ar kas nors juo tiki? Ar yra tokių pat bendraminčių raganėlių, ar tokių, kurie užsiiminėja baltąja magija?  ;)

.L.U.T.H.O.R.

Ką tu laikai pagonišku tikėjimu? Ir kuo čia tikėt reikia? :) @Pepšy

Jimas

Yra daugybė pagoniško tikėjimo atšakų, aš asmeniškai palaikau Romuvos religiją, kadangi domiuosi baltų, kitų Europos genčių istorija, nors ir nepraktikuoju tokios religijos. Pats pagoniškas tikėjimas palaiko ryšį su gamta, protėviais. Taip pat dauguma pagonių tiki, jog po mirties žmogus tęsia savo egzistavimą, pavyzdžiui Jotvingiai nuo seno garsėjo beatodairiška jų karių narsa (kuri jau nuo XII a. aiškinama kaip jotvingių tikėjimo metempsichoze-reinkarnacija pasekmė) ir šiai tautai būdinga itin laisva, nepriklausoma dvasia,− pasak etnologų, kaip tik dėl savo „dygaus" būdo gudų tautosakoje jotvingiai lyginami su ežiais. Vikingai tikėjo, jog po mirties keliaus į Valhalą. Šiaip apskritai tiek pagonių, tiek krikščionių, tiek musulmonų, tiek budizmo išpažinėjai tiki vienokia ar kitokia pomirtinio gyvenimo forma. Gal po mirties atsibusi kokiam aparate ir tau koks nors asmuo pasakys "Sveikas sugrįžęs, stebėjau tavo progresą visos kompiuterinės simuliacijos metu, nieko gero nenuveikei, yra kur tobulėti, grįžk atgal!... Ir tada vėl atgimsti... Nieko neatsimeni... Nugyveni gyvenimą, kuris iš tikro yra kompiuterinė simuliacija... Ir vėl atsibundi prie to paties asmens ir sakai... Jau man užteks, išeinu iš darbo! Ir gyveni tam pasaulyje, kuriame asmuo nesensta, nemiršta, gal tai ir yra gyvenimas, o ne tas kuriame mes esame dabar, o Dievas, tiesiog programos kūrėjas. Pagal šią teoriją dabar yra 7,323,852,159 kompiuterinės simuliacijos testuotojų :D
Šiaip keista, kad niekas nesukūrė filmo tokia tematika, gal man laikas tapt režisieriumi...

Pepšy

Man irgi keista, jog niekas nesukūrė filmo šia tema, ieškojau, tačiau kažko konkretaus neradau, bet radau tiesiog daug video medžiagos apie wicca, pagonybę ir pnš. Netgi knygų labai mažai, o Lietuvoje ypač retas atvejis. Tikėjausi rasti senose bibliotekose, bet deja, neradau . ;/ Galvojau, gal būt čia žmonės turės ką pasiūlyti.. O šiaip man asmeniškai pagonybė artimiausia širdžiai, nes labai myliu gamtą, o kaip žinom šioj religijoje viskas ir susideda iš gamtos.: ) O tikiu Dievu ir Deive. : ) Na, turiu fb grupę šiom temom, galiu prijungti jei norit : )

saulius

isvis kas tai yra dievas?tai sviesa kuri mus sildo.senoves nebeatkursime o mirusiuju pasaulio ne kiekvienas supras.liekvienam siame pasaulyje sava paskirtis tik reikia analizuot ivykius savo gyvenime ir imint mysles.is zodziu kilo dainos.is dainu sokis ir tt.svarbiausia laikytis desimt dievo isakymu o ne sukurtu istatymu!!!!!!gyvunai tai musu mokytojai o mes tiesiog parazitai tersiantys motina maitintoja t.y zeme.mokykimes mylet,o egoizmo atsisakyt, nes kitaip seselis nusisuks nuo paties:)

idenmeyou

Citata iš: Pepšy  rugpjūčio 15, 2015, 00:56:24
Na, turiu fb grupę šiom temom, galiu prijungti jei norit : )

Kas per grupė? Ką ten darot?

Pepšy

Vadinasi Magijos namai, apie viską ten kalbame ir panašiai : )

Aukštyn