Kuo Lietuva gali didžiuotis?

Pradėjo Pilietis, rugsėjo 17, 2014, 20:46:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Keletas dalykų, kuriuos aš visada su dideliu pasididžiavimu pateikiu užsieniečiui:

1) Iškovojome Nepriklausomybę ir labai stipriai prisidėjome prie visos sovietų sąjungos griūties.
2) Baltijos kelias (Katalonai visai neseniai surengę panašų renginuką atvirai sakydami, jog ima pavyzdį iš mūsų).
3) Labai gražios merginos.
4) Vis dar turime labai gražią ir, kas svarbiausia, natūralią gamtą: miškai ir pan.
5) Kiekvienais metais tvirtėjame ekonomiškai.
6) Kokybiški maisto produktai.
7) Spartus (ir labai pigus) internetas.

Kartais visus šiuos dalykus prisimeni ir pradedi vertinti tik tada, kai esi toliau nuo namų.

O nežinojimas vietų, kurias būtų galima parekomenduoti užsienio turistui tai ne Lietuvos problema, o pačio istorijos/geografijos žinių trūkumas.

_Anonimas_

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 18, 2014, 14:18:46
Na taip, tik su tuo lietuviu kuris gyveno prieš kelis šimtus metų sunkiai besusišnekėtum :)

Na, su daugeliu kalbų taip yra. Kiek teko man pačiam klausytis senovinės anglų kalbos (pvz. Šekspyro eros), tai kartais net sunku suprasti kalbos kontekstą. Tam daro įtaką tiek skirtingas žodynas, tiek skirtingos kalbėjimo manieros. Mūsų žinios nuolat keičiasi, tad keičiasi ir būdai, kaip mes tas žinias perduodame.

Sharikovas

Merginos grazios visoje rytu Europoje, cia mes niekuo neisskirtiniai, tiesiog pasiseke, kad neturejom inkvizicijos kuri graziausias degino. Maisto produktai niekuom neissiskiria is kitu kaimyniu, lenku netgi geresni, o ekonomika didziuotis gali nebent labai drasus optimistas, kitaip kvailys.

A.C.A.B

Citata iš: Sharikovas  rugsėjo 19, 2014, 21:09:10
Merginos grazios visoje rytu Europoje, cia mes niekuo neisskirtiniai, tiesiog pasiseke, kad neturejom inkvizicijos kuri graziausias degino. Maisto produktai niekuom neissiskiria is kitu kaimyniu, lenku netgi geresni, o ekonomika didziuotis gali nebent labai drasus optimistas, kitaip kvailys.

O kur aš rašiau, kad mūsų merginos gražiausios pasaulyje? Tiesiog konstatavau faktą, jog jos tikrai yra labai gražios. Tas pats ir su maistu.

Lietuva, beveik neturėdama jokių gamtinių išteklių, yra tarp 50 turtingiausių valstybių. Lenkiam tokias naftos, dujų ar kitų resursų savininkes kaip Rusija, Kazachstanas, Iranas, Brazilija ir t.t. Ir visa tai dėka žmonių, kurie yra visiški tamstos priešingybės (;

lexx

Didžiuojuosi, kad Lietuva, o tiksliau Žemaitija, paskutiniai "priėmė" krikštą.  O dabar visur "pirmi" ...

czech-kuolis

Citata iš: Sleeping_angel  rugsėjo 18, 2014, 19:29:35
O kur kryžių kalnas? :)

Prie Šiaulių.
Šiaip fair enough, objektas tikrai unikalus. Bet įsivaizduokim, kad tokį kalną turi kokia kita šalis, tarkim, Slovakija. Ar tu, būdama užsienietė, ir išgirdus "ei, čia už 150 km nuo oro uosto yra kalnas su kryžiais, važiuojam" tikrai susidomėtum tuo? Jei taip, šaunu, bet aš asmeniškai nerekomenduočiau. Buvau dukart - nesakau, kad nepatiko, bet nuo tų laikų, kai jis buvo rezistencijos simbolis, jo aura truputį išsivadėjo ir materializavosi į pigius kryželius iš prekybininkų paviljonų.

@A.C.A.B "O nežinojimas vietų, kurias būtų galima parekomenduoti užsienio turistui tai ne Lietuvos problema, o pačio istorijos/geografijos žinių trūkumas" - žinau, kad čia man. Tik esmė, kad yra visiškai priešingai - esu apvažinėjęs gerą gabalą įvairių LT muziejų - kalba eina ir apie tokias vietas kaip Vaižganto memorialinis butas muziejus, Girios aidas, Jono Biliūno sodyba-muziejus ar Orvidų sodyba, nekalbant jau apie visiems žinomas Trakų pilis ir Gintaro muziejus. Su istorijos žiniomis tas pats. Tiesiog sunku išlaviruot tarp objektų, kurie "turi būti" įdomūs (pabandykit pasakyt, kad Žemaičių vyskupystės muziejus neįdomus - tuoj pat bus prikišama jo reikšmė!) ir kurie realiai yra ar gali būti. Kita vertus, taip, sutinku, daug priklauso nuo to, kuo žmogus domisi, tada kažkokią siauresnę (ką ir turėjau omenyje vadindamas šalį individualių džiaugsmų kraštu) rekomendaciją galima parinkt, bet kalbant apie grand objektus net ir Trakų pilis ar Neringa ne visus priblokš.

Bet šiaip nereikia jaudintis, esu pozityvus apie savo šalį, čia, kaip žinia ir gyvenu, tik galbūt mano įsivaizdavimas, kuo galime būti įdomūs, skiriasi nuo tradicinio rinkinio (merginos-alus-Vilniaus senamiesčio gatvelės  :-X). Kaip ir mano "turistavimo" pobūdis. Plyz, nesodinkit į vieną valtį su Sharikovu  ;)   

001

Jau taip sunkiai ir varganai surandame kuo didžiuotis, tai mano galva, jeigu būtų tema "kuo Lietuva gali nesididžiuoti" - labai lengvai rastume daug, daug, daug teiginių. Tik sakau. :)

Aukštyn