Koks vardas, toks ir likimas

Pradėjo Benamis, birželio 25, 2012, 16:44:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Nuo zodiako charakteris visiškai nepriklauso. Jeez neribokime taip savęs. :)

Supera

Man atitinka dalinai, bent pagal tą knygutę kur skaičiau :D bet asmeniškai tokiais dalykais nelabai tikiu, tik vat kartais paskaitai ką žmonės sako, palinksi galva arba pasijuoki iš jų duodamų charakteristikų :D

paragraf 78

Citata iš: Master  vasario 12, 2014, 18:55:36
Paragrafai, kaip tai nesikeičia? Keičiasi ir dar kaip. Tik tu to nejauti. Draugų telefono kontaktuose pakeiti vietą. Tavo vardas rašosi trumpiau/ilgiau (sugaišti daugiau, mažiau laiko). Vardas iškelia kitokį vaizdą. Menkas veiksmas įtakoja kitą veiksmą ir taip be galo.. Visa tai sukuria kažką didaus. Taip, vardas ir bet kas kitas tikrai keičia likimą... (: Na žinoma, bet ne charakterio savybes....

Tai tokiu principu bet koks pirstelėjimas keičia likimus, ne tik žmogaus bet ir viso pasaulio :)
Šiaip realiai tai tikrai niekas nepasikeičia.

Supera

Iš esmės tai ir mažiausiai svarbūs dalykai gali pakeist likimą, tiek žmogaus ar pasaulio, tik mum taip neatrodo. Kaip sakoma reikia pasipainiot vietoj ir laiku ir praturtėsi, ar ten velniai žino kas dar nutiks, kad tavo gyvenimas paisuks į gerą pusę.

Asasinas

Dėl devynių raidžių vyro vardo, tai sakyčiau, taip gan visai tikslokai pasakyta.

Sleeping_angel

Pagal šitas raides, tai prie kiekvienos rasčiau, ką sau pritaikyti :) Labai jau apibendrintai aprašyta.
S. Špirkausko "Vardų žinyne" beveik pusė puslapio parašyta apie mano vardą, bet tik maža dalis atitinka. Esu girdėjusi, kad negalima vaikų vadinti mirusių žmonių vardais, nes, atseit, paveldės jų likimą. Mane pavadino kūdikystėje mirusios tetos vardu, todėl matau, kad šis prietaras nepasiteisina :D

nereikalinga

Visiškas neatitikimas :) Arba tai ypač užsislėpe kažkur:D

idenmeyou

Pritarsiu paragrafui, kad tikrai po vardo pasikeitimo niekas nepasikeis ir vardas jokios reikšmės neturi su charakteriu.
Yra kitas dalykas, jei žmogus bus linkęs tikėti tokiais pramanais, bus tiesiog įsitikinęs tuo, kad charakteris priklauso nuo vardo, tai jam pasikeitus vardą yra didelė tikimybė, kad jis galvos, kad jis iš tikrųjų pats keičiasi, esmė ta, kad jis nei kiek nepasikeis, paprasčiausiai žmonės dažnai ką nori matyti, tą ir pamato, lygiai taip pat ir čia, jei tikrai tikėsi, kad nuo tavo vardo pasikeitimo kažkas pasikeis, tai tau ir atrodys, kad pasikeitė.

Man tokie žmonių charakterio nusakymai pagal zodiakus, vardus, gimimo valandas yra juokingi.
Tiek pagal savo zodiaką, tiek pagal vardą pažįstų ne vieną žmogų, bet didžioji dalis yra skirtingi tiek gyvenimo būdu, tiek veikla, tiek pačiu charakteriu, nuotaikomis.

Žmonės, kurie yra linkę apie save sužinoti tokiuose dalykuose, ieško atsakymo ten kur jo nėra. Daug verčiau būtų apmąstyti apie savo poelgius, situacijas, kuriuose dalyvavai ir kaip tu pasielgei, tada ir pradėsi suprasti savo charakterį.

Owldies666

Manau, aklai pasitikėti tokiais duomenimis nereikėtų, nes jie lygiai taip pat, kaip bendrieji horoskopai, yra paremti stereotipinės bendrosios žmonių masės duomenimis. Akivaizdu, jog tos savybės, kurios yra pateiktos prie kiekvienos raidės, gali tikti absoliučiai bet kam. Taigi nėra nei vieno raidės aprašymo, kuris tiktų tik vienam tam tikram asmeniui. Mes visi per daug individualūs ir daugelis per mažai pažįstame save, kad galėtume taip tvirtai apibrėžti savo charakterį.
Manau, kad vienintelis vertingas dalykas, aiškinantis savo charakterį pagal savo vardą, yra to vardo reikšmė. Reikšmė gali daug tiesos pasakyti. Galbūt net, atskleisti nuorodą į žmogaus misiją gyvenime. O vardo raidžių skaičius, vėlgi, visiškai nieko konkretaus negali parodyti. Mokslininkų tyrimai yra viso labo stereotipiniai.
Dėl smagumo pasiskaitinėti tokius straipsnelius, jeigu daug kas sutampa - kodėl gi ne, bet rimtai į juos žiūrėti nėra prasmės. Spėju, nėra tokių, kurie rimtai žiūrėtų.

Aukštyn