Atkurtas Didžiojo sprogimo garsas

Pradėjo Benamis, balandžio 20, 2013, 21:50:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Fizikas Johnas Crameris teigia atkūręs Didžiojo sprogimo metu sklidusį garsą. Anot jo, pirmosiomis visatos atsiradimo akimirkomis sklido gilus, sodrus žemų dažnių garsas.

Po Didžiojo sprogimo visata plėtėsi taip sparčiai, kad materija rezonavo ir sukūrė šį garsą. „Ankstyvuoju visatos gyvavimo laikotarpiu garso bangos sklido tiršta terpe, taigi visata skambėjo tarsi varpas", - sakė Vašingtono universiteto fizikos profesorius J. Crameris.

Žemės atveju, tokia situacija primintų galingą 9 balų stiprumo žemės drebėjimą, kurio paskleistos bangos nusiristų per visą planetą. Tik prieš beveik 14 mlrd. metų drebėjo visa visata.

Šis garsas jau seniai išnyko, tačiau jo egzistavimo įrodymai liko užkoduoti kosminėje mikrobangų spinduliuotėje. Pasinaudodamas teleskopų surinkta medžiaga, J. Crameris atkūrė šį garsą žmonėms girdimu dažniu.

Siūlome pasiklausyti:

15min.lt

preacher

Man kaip ne fizikui paaiškinkit kas sprogo ir kas susprogdino per ta bigbang  8)

idenmeyou

Citata iš: preacher  balandžio 20, 2013, 21:55:18
Man kaip ne fizikui paaiškinkit kas sprogo ir kas susprogdino per ta bigbang  8)

Pameginsiu tau paaiskinti siek tiek. Zeme susikure pries kelis milijardus metu , o pati visata kurioje yra visos galaktikos , planetos ir .t.t dar seniau pries kaip spejama beveik 14 milijardu. Tas sprogimas ir yra ivardijimas kaip visatos pradzia ( atsiradimas) . Taigi viso to kas pasaulyje yra spejama , kad atsirado tuo metu ir keitesi , nors yra nemazai fiziku nuomoniu , kad visata buvo yra ir bus , tad kai kurie mano , kad kazkas buvo ir pries sprogima. Zodziu sprogimo metu viskas buvo susikaupe , isivaizduok kaip baliona ,kuriame pilna ivariu medziagu ir balionas sprogs ir tos medziagos prades sklaidytis ore ir viena nuo kita tols , bet isvada tokia , kad jei tos medziagos buvo susikaupe , kazkada  turejo buti toliau viena nuo kitos ir arteti , cia tik pavyzdis didziajam sprogimui paaiskinti , zodziu dabar yra visatos pletimasis po sprogimo , tai kai kurie mano , kad pries sprogima turejo atvirksciai susitraukti , bet cia su tais dalykais daug neaiskumu

preacher

Citata iš: idenmeyou  liepos 17, 2013, 20:58:40

Pameginsiu tau paaiskinti siek tiek. Zeme susikure pries kelis milijardus metu , o pati visata kurioje yra visos galaktikos , planetos ir .t.t dar seniau pries kaip spejama beveik 14 milijardu. Tas sprogimas ir yra ivardijimas kaip visatos pradzia ( atsiradimas) . Taigi viso to kas pasaulyje yra spejama , kad atsirado tuo metu ir keitesi , nors yra nemazai fiziku nuomoniu , kad visata buvo yra ir bus , tad kai kurie mano , kad kazkas buvo ir pries sprogima. Zodziu sprogimo metu viskas buvo susikaupe , isivaizduok kaip baliona ,kuriame pilna ivariu medziagu ir balionas sprogs ir tos medziagos prades sklaidytis ore ir viena nuo kita tols , bet isvada tokia , kad jei tos medziagos buvo susikaupe , kazkada  turejo buti toliau viena nuo kitos ir arteti , cia tik pavyzdis didziajam sprogimui paaiskinti , zodziu dabar yra visatos pletimasis po sprogimo , tai kai kurie mano , kad pries sprogima turejo atvirksciai susitraukti , bet cia su tais dalykais daug neaiskumu

Heh  :) ačiū už paaišinimą, tačiau visa tai galima wiki perskaityti  ;) Man labiausiai įdomu kas buvo iki visatos susikūrimo, kaip visas tas atsirado ir t.t Kaip ir parašei, kad kaupėsi įvairios medžiagos ertmėje kaip kokiame balione ir sprogo, taip gime bigbang'as - taip prasidėjo visata  ;D Ok. Tačiau man įdomu iš, kur atsirado tos medžiagos kurios sprogo per tą bigbangą ir t.t

idenmeyou

Citata iš: preacher  liepos 17, 2013, 21:46:13
Citata iš: idenmeyou  liepos 17, 2013, 20:58:40

Heh  :) ačiū už paaišinimą, tačiau visa tai galima wiki perskaityti  ;) Man labiausiai įdomu kas buvo iki visatos susikūrimo, kaip visas tas atsirado ir t.t Kaip ir parašei, kad kaupėsi įvairios medžiagos ertmėje kaip kokiame balione ir sprogo, taip gime bigbang'as - taip prasidėjo visata  ;D Ok. Tačiau man įdomu iš, kur atsirado tos medžiagos kurios sprogo per tą bigbangą ir t.t

Aisku aisku , siaip kas buvo iki sprogimo turbut nezino niekas , o jei ir kas turi koncepcija tai ja akivaizdziai nera pripazinta . Vadoveliuose zmones yra tikinami jog sprogimo metu prasidejo viskas atsirado ir erdve ir laikas ir t.t. pagal juos atrodytu lyg dievas spragtelejo pirstais ir dave pradzia . Bet yra ir tokiu fiziku , kurie teigia jog jei dabar visata pleciasi po sprogimo , tai vadinasi ji turejo pries sprogima tureti atvirkstine busena. Jei matytume visatos pletra atvirkstine tvarka ,tai pamatytume, kaip visos galaktikos sulekia i viena taska singuliaruma ir tada boom - sprogimas. Taip , kad mano nuomone visata buvo amzinai ir pries sprogima , bet cia jei tu tam pritarsi niekur tavo minciu nepripazins , nes visur aiskinama pasenusi bendroji reliatyvumo teorija ( vadoveliuose mokykluose ir t.t. kuri pati sau priestarauja )

Benamis

idenmeyou, as dar karta taves prasau necituoti paklodziu. Malonybinio prasymo trecia karta nebus ;)

_Anonimas_

Na, ko gero didžiausias Big Bang teorijos trūkumas yra tos kelios spragos. Tai visų pirma, jau minėta - priežastis, dėl ko šis reiškinys įvyko. Vėliau visatos infliacija (laikotarpis, kai visata plėtėsi greičiau už šviesos greitį). Galiausiai, dažnai keliama problema yra superjėgos išsiskaidymas. Trumpai paaiškinsiu, kas tai yra.
Kas žinote, kas ne visatoje egzistuoja 4 pagrindinės jėgos - gravitacijos, elektromagnetinė, silpnoji atominė ir stiprioji atominė. Jos visos yra atskiros ir tiesiogiai viena nuo kitos nepriklausomos, bet visatos pradžioje, pagal Big Bang ir giminingas teorijas, šios 4 jėgos buvo viena superjėga. Tai buvo kažkoks nepaaiškinamas, galingiausias reiškinys visatoje, ir sudaręs joje visiškai kitokius fizikos dėsnius nei jie yra dabar. Bet įvyko toks dalykas, kad nuo kitų trijų netikėtai atsiskyrė gravitacija, dėl ko ir prasidėjo tolesnis visatos plėtimasis. Vėliau viena nuo kitos atsiskyrė ir likusios jėgos.
Bėda ta, kad paaiškinti, kas šiuos reiškinius įtakojo beveik neįmanoma, todėl labai abejoju ar kada sužinosim visišką tiesą apie Didįjį Sprogimą. Galime tik spėlioti :)

xsistemax

Prie Anonimo išdėstytų teorijos trūkumų reikia pridėti dar vieną:kodėl gravitacija,iniciavusi visatos atsiradimą,taip nusilpo,jog yra milijardus kartų silpnesnė,pavyzdžiui,už elektromagnetinę jėgą?Pagal teoriją pradžioje jėgos buvo vienodos vertės.

Aukštyn