Istorinis žingsnis: kūdikis išgydytas nuo ŽIV

Pradėjo Iron Tara, kovo 04, 2013, 15:08:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Iron Tara

kovo 04, 2013, 15:08:52 Redagavimas: kovo 04, 2013, 15:10:26 by Iron Tara
Kūdikis, kuris gimė turėdamas AIDS sukeliantį virusą, buvo išgydytas, sekmadienį paskelbė mokslininkai. Jų teigimu, dvejų su puse metų mergaitei gydymas medikamentais nutrauktas jau prieš metus, ir per tą laiką nepastebėta jokių infekcijos simptomų, rašo CNN.

Visgi pabrėžiama, kad nėra jokios garantijos, jog vaikas ir išliks sveikas, nors sudėtingi medicininiai tyrimai parodė tik viruso genetinės medžiagos likučius. Tačiau jeigu ŽIV nesugrįš, tai bus vos antras atvejis istorijoje, kai pranešta apie išgydytą minėtą virusą.

Medikai kūdikį pradėjo gydyti anksčiau ir stipresniais vaistais nei įprasta -  pradėtas gydymas trijų rūšių vaistais praėjus vos 30 valandų nuo gimimo. Gydymas pradėtas kai tik buvo gautas patvirtinimas, kad mergaitė yra užsikrėtusi ŽIV. Jos motinai ŽIV diagnozuotas dar besilaukiančiai.

Vaiką tyrusios komandos vadovės daktarės Deborah Persaud tvirtinimu, mergaitė yra laikoma išgydyta, nors viruso pėdsakų visiškai išnaikinti nepavyko. Taip greitai pradėta kova su virusu jį išstūmė iš mergaitės kraujo dar prieš jam pasislepiant kūne, teigia medikai.

Masačiusetso universiteto imunologė Katherine Luzuriaga teigia, kad rezultatai yra stulbinantys - ypač turint omenyje faktą, kad viruso nebuvo rasta net tada, kai motina nusprendė nutraukti mergaitės gydymą.

Mergaitė buvo gydoma vaistais maždaug 15 mėnesių, po kurių motina, nepaaiškinusi priežasčių, nutraukė gydymą. Kai įsikišus sveikatos apsaugos pareigūnams gydymas turėjo būti toliau tęsiamas, tyrimai parodė, kad mergaitės kraujyje nebeliko viruso. Rasti tik ŽIV pėdsakai, iš kurių, medikų teigimu, virusas neturėtų atsinaujinti.

Mes negalime pažadėti išgydyti visų infekuotų kūdikių. Mes galime pažadėti, kad bus užkirstas kelias daugumai atvejų, kai motina virusą perduoda vaikui, jeigu jai diagnozuotas ŽIV nėštumo metu", - sakė gydytoja Hannah Gay.

2011 metais pasaulyje gimė apie 300 tūkst. kūdikių, užkrėstų ŽIV.


http://www.15min.lt/naujiena/ziniosgyvai/sveikata/istorinis-zingsnis-kudikis-isgydytas-nuo-ziv-541-312542#ixzz2MZm2d2O5

Šiek tiek plačiau, anglų k.:
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130303172640.htm

Benamis

Tikrai istorinis zingsnis! Puiku :)

coliuke

Geras tikrai smagu kad tai jau imanoma :)

paragraf 78

Na šiaip laikoma išgydyta, bet neišgydyta iš tiesų. Viruso juk nesunaikino, juk jo pėdsakai vis dar yra kūne. Tai manyčiau laiko klausimas kada jis atsinaujins

Iron Tara

Man šitas irgi užstrigo šiek tiek. Bet gal neįmanoma, kad jis atsinaujintų..? Gal kažkokie pakitimai (pėdsakai) ir liko nuo to viruso organizme, bet pati liga nepasireikš? Aš įsivaizduoju, kad tie 'pėdsakai' yra panašiai kaip kokie randeliai po vėjaraupių.

la.benas

Na gal kas nors liko šiek tiek pakitę po viso šito, visgi pažiūrėkit koks virusas. Jau vien tai yra didelis laimėjimas. O dar specialistai sako, jog visa tai neturėtų atsinaujinti. Laukiu nesulaukiu kokių 2050 metų :) Taip staigiai mes progresuojam... Net negaliu įsivaizduoti, kokių staigmenų mums yra paruošę visi tie ateinantys metai :)

Iron Tara

#6
kovo 06, 2013, 21:26:12 Redagavimas: kovo 06, 2013, 22:38:08 by Iron Tara
Agenda 21 paruošę ir dar kokį 3-ią pasaulinį:D Nėra čia ko laukt, nebent futuristams patenkint savo smalsumą patikrinant ar išsipildys jų spėjimai.  :P

Aukštyn