Padekite !!!!

Pradėjo HipTuck, rugpjūčio 22, 2013, 22:32:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

exdead

as atsakiau i jo klausima, tada buvo atsakyta i mano atsakyma, tada as irgi turejau atsakyti. Tai ir pasikeite "topic"

la.benas

rugpjūčio 23, 2013, 15:08:58 Redagavimas: rugpjūčio 23, 2013, 15:51:34 by la.benas
Citata iš: HipTuck  rugpjūčio 22, 2013, 22:32:06
Kaip man suvokti sapną kuriame, atėjęs miręs žmogus tau liepia padaryti neįmanomus dalykus, kaip nuvykti į Nirvaną ir ten aplankyti jo kažką ten kur net nesupratau, ir taip  man jau keturias ištisas dienas :(

Juk tai sapnas, viskas vyksta tik tavo galvoje, BET nereikia sakyti, kad sapnai nieko nereiškia. Zigmundas Froidas sakė, kad sapnai - „karališkasis kelias į pasąmonę". Kaip supratai, iš sapnų gali daug sužinoti apie save. Taigi čia nėra nieko mistiško, ir jeigu nori, gali pamėginti išanalizuoti visą sapną.

paragraf 78

Na Froido teorijos vis labiau kritikuojamos mūsų laikais, bet su šituo pasakymu sutinku :)

D.W. I know

rugpjūčio 23, 2013, 18:17:42 Redagavimas: rugpjūčio 23, 2013, 18:20:01 by D.W. I know
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 23, 2013, 13:07:52
Tai vadinama melagingais atsiminimais. Greičiausiai jokio sapno nebuvo. Tai elementarus sąmonės manevras kuris pasireiškia per deja vu. Žmogus kažką panašaus buvo matęs ir sąmonė užpildo tai ko jis neatsiminė, tada patiriamas jausmas ar "atsiminimai" kad sapnavai, matei, buvai, žinojai ir t.t.
Nieko mistiško čia nėra

Nejaugi visada melagingi?
Aš, pavyzdžiui, gal birželio pradžioj susapnavau, kad stoviu kažkokioj mažoj patalpoj su dviem draugėm, laikom rankšluoščius ir kalbam. Kai atsibudau, tai užrašiau tą sapną(kartais taip darau), bet esupratau, ką mes ten darom su tais rankšluoščiais;DD
Kai rugpjūtį nuvažiavau į stovyklą(birželį dar nežinojau, ar varysiu ir važiavau ten pirmą kartą), Tai antrą ar tai trečią dieną viskas atsitiko taip kaip sapne. 100%, net žinojau, ką kuri sakys. Ir dabar žinojau, kam tie rankšluoščiai, nes laukėm prie dušo :)))
paskui jom viską papasakojau:)

Iron Tara

Man sapnai yra irgi keistas dalykas, bet jie tik įrodo pasąmonę egzistuojant. Jie gali būti visokiausi, ir į juos nesistengiu žiūrėti kaip į kokią 'magiją' ar dar ką. Tačiau tie sapnai, kurie kaip ir 'nuspėja' ateitį ar yra tam tikras epizodas įvykio, kuris numatytas įvykti ateityje, verčia labiau susidomėti ir pažvelgti į tai visiškai kitaip negu į paprastą pasąmonės vaizdinį.

paragraf 78

Citata iš: D.W. I know  rugpjūčio 23, 2013, 18:17:42
Nejaugi visada melagingi?

Niekada ir neteigiau kad visada būna melagingi atsiminimai, paprastai jie tokie ir būna, bet visada iš bet kokios taisyklės yra išimčių

481632

Citata iš: HipTuck  rugpjūčio 22, 2013, 22:32:06
Kaip man suvokti sapną kuriame, atėjęs miręs žmogus tau liepia padaryti neįmanomus dalykus, kaip nuvykti į Nirvaną ir ten aplankyti jo kažką ten kur net nesupratau, ir taip  man jau keturias ištisas dienas :(

Paprasčiausias budas pasiekti Nirvana, tai per meditaciją. Nebutina sėdėti lotuso poza ir per kančias kažka tai padaryti. Tiesiog ramiai sedint padėjus delnus aukštyn ant kelenu ir užsimerkus TIESIOG apie nieka negalvojant stebėti tamsą. Viskas suveiks savaime. Be to Nirvana tai nėra vieta, o dvasinė busena. Jeigu kažka reikia padaryti, tai tik per astralą, o tam tu turi buti pasiruošusi. Negalima tiesiog atsidurti ten ir iškart veikt. Juokai juokais, bet, kad tau kažkas kažka pasako padaryti, tai dar nereiškia, kad turi tai daryti. Tai gali buti net energetiniais spąstais.

Asasinas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 23, 2013, 10:31:05
Na taip, tokie sapnai tėra įsikalbėjimas arba panašūs dalykai. Šventi daiktai nebent nusiraminimą suteiks, bet šiaip jie neskirti tam kad nuo tokių dalykų saugotis

O tai kam tada pavyzdžiui kunigai namus šventina? Irgi nusiraminimui? :)

paragraf 78

Šventinimas nėra maginis veiksmas skirtas apsaugai, tai labiau simbolinis pašvęstos vietos sukūrimo ritualas

Benamis

Keista :-\ Visuomet buvo kalama is visu pusiu (tame tarpe ir is kunigu), kad tai ir apsauginis ritualas... Kur butu galima apie tai paskaityti daugiau?

Asasinas

Juk dažnai kunigai šventindami sako, kad maždaug apsaugok šiuos namus nuo blogio, velnių ir pan. Tai kam jis ištiesų tada reikalingas?

paragraf 78

Tam kad vieta ar daiktas būtų pašvęstas dievui. Jei kažkas pašvęsta dievui, to neturėtų veikti piktosios dvasios. Šiaip, tai ritualinis apvalymas yra, galima sakyti mažasis egzortas, bet ne apsauginis ritualas.

Aukštyn