Kas sukūrė kūrėją?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 02, 2015, 15:16:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

violetpink1

Citata iš: Psichiatras  gegužės 03, 2020, 15:23:50O as galliu paneigti...
;))o, jeigu kazka ketini irodyti, tai teigk...
;]].
Esminis dalykas, kurį noriu pasakyti, jei jau išėjo tokio pobūdžio diskusija, yra tai, jog egzistuoja sąvokos, kurių reikšmių objektų buvimo neįmanoma nei įrodyti nei paneigti.
Viena iš tų sąvokų yra Dievas.
Pavyzdžiai kitų sąvokų - siela, dvasia, praeiti gyvenimai ir t.t.
Ir dar noriu pridėti:
jei jūs arba kas nors dar mano, jog žmonės ims įrodinėti Dievo arba dvasinio pasaulio buvimą ir ims kovoti už tuos įsitikinimus, tai manau, jog taip nebus, o vietoje to greičiau išgirsite ką nors iš pačių pacientų tarpo pritariant: "Taip, Dievo nėra".
Pagal tikinčiuosius tai vadinasi "Šventas Melas" ir yra naudojamas apsaugoti savo neliečiamybę kokiu nors klausimu, o taip pat ir ramybę...
Aš tikrai nepulsiu įrodinėti, jog Dievas ar dvasinis pasaulis egzistuoja, veikiau jau išgirsite mane sakant, jog neturiu nuomonės arba jog neigiu tai... ...tačiau pats sau pasilieku teisę netik tikėti, bet ir būti įsitikinusiu, jog visa tai - yra ištikrųjų... Taip dėl to, jog visai nesu nusitekęs "kariauti" su niekuo dėl nieko, taip pat ir dėl įsitikinimų.
Jei norite - neikite Dievo buvimą ir netikėkite, tai - jūsų teisė, kuri manau yra net prigimtinė.
O aš tikėsiu ir mano teisė taip pat prigimtinė.
Tai tiek... :)

Psichiatras

gegužės 03, 2020, 15:56:20 Redagavimas: gegužės 03, 2020, 16:07:22 by Psichiatras
Citata iš: violetpink1  gegužės 03, 2020, 15:49:21Esminis dalykas, kurį noriu pasakyti, jei jau išėjo tokio pobūdžio diskusija, yra tai, jog egzistuoja sąvokos, kurių reikšmių objektų buvimo neįmanoma nei įrodyti nei paneigti.
Viena iš tų sąvokų yra Dievas.
Pavyzdžiai kitų sąvokų - siela, dvasia, praeiti gyvenimai ir t.t.
Ir dar noriu pridėti:
jei jūs arba kas nors dar mano, jog žmonės ims įrodinėti Dievo arba dvasinio pasaulio buvimą ir ims kovoti už tuos įsitikinimus, tai manau, jog taip nebus, o vietoje to greičiau išgirsite ką nors iš pačių pacientų tarpo pritariant: "Taip, Dievo nėra".
Pagal tikinčiuosius tai vadinasi "Šventas Melas" ir yra naudojamas apsaugoti savo neliečiamybę kokiu nors klausimu, o taip pat ir ramybę...
Aš tikrai nepulsiu įrodinėti, jog Dievas ar dvasinis pasaulis egzistuoja, veikiau jau išgirsite mane sakant, jog neturiu nuomonės arba jog neigiu tai... ...tačiau pats sau pasilieku teisę netik tikėti, bet ir būti įsitikinusiu, jog visa tai - yra ištikrųjų... Taip dėl to, jog visai nesu nusitekęs "kariauti" su niekuo dėl nieko, taip pat ir dėl įsitikinimų.
Jei norite - neikite Dievo buvimą ir netikėkite, tai - jūsų teisė, kuri manau yra net prigimtinė.
O aš tikėsiu ir mano teisė taip pat prigimtinė.
Tai tiek... :)
Tai, jeigu neimanoma irodyti, reiskias imanoma paneigt...
Kitaip, kaip atsiranda iliuzijos??
Kam reiikia tokio nesusitupejusio, nesubrendusio, ir amoralaus jausmo, kaip nepasitenkinimas, ir nepadorumas?? Visa savo nuogumo esme... turbut noretumet dabar susiliesti?? Ir tai is psichoanalitines puses;)) nes kiekvienas sex troskimas uzkoduotas, po kalba, lingvistika, ir simboliais.. Tai dabar bus neigimas...negimas...neigimas...neigimas.. atvirkstine reakcija, ir isstumimas??.
O, jeigu nenegtumet ir pripazintumet??
a) jog kazkas susijaudinimo nekelia...
b) jog nieko neisivaizduojat...
Pasiklydusiu sielu buveine vadinosi jusu irc kanalas? :D

violetpink1

:) Irc apskritai nenaudojau gyvenime, tik skype ir discord.  :) Nesu įkūręs jokių kanalų, tačiau teko sudalyvauti gyvas.sapnas.net skype grupėje, kurią sukūrė vienas tuometinis to forumo dalyvis - aš tuomet buvau "nagpa" arba "nagpas" slapyvardžiais - o vėliau anomalija.lt discord kanale.
gyvas.sapnas.net projekto nebėra arba jo man nebeatidaro, o anomalija.lt discord'e nebedalyvauju, nes man daugiau patinka forumai.

Psichiatras

Citata iš: violetpink1  gegužės 03, 2020, 16:05:23:) Irc apskritai nenaudojau gyvenime, tik skype ir discord.  :) Nesu įkūręs jokių kanalų, tačiau teko sudalyvauti gyvas.sapnas.net skype grupėje, kurią sukūrė vienas tuometinis to forumo dalyvis - aš tuomet buvau "nagpa" arba "nagpas" slapyvardžiais - o vėliau anomalija.lt discord kanale.
gyvas.sapnas.net projekto nebėra arba jo man nebeatidaro, o anomalija.lt discord'e nebedalyvauju, nes man daugiau patinka forumai.
Bet,tai nereikia neigt...
;]].

Psichiatras

tai pateisina ego??;]]]]]]]]]]]] [[[[[[[[[[...................................................,

violetpink1

:) Neįrodysite dėl vienos paprastos priežasties - nesu jokių kanalų kūrėjas, bent jau kol kas.
O jei paaiškėtų, jog tai buvo sukurta iš mano namų IP adreso, vadinčiau tokią informaciją suklastota, nes be manęs namie niekas daugiau to negalėjo padaryti, o aš pats nekūriau. ...na o jei galėjo, tai tuomet tai nesu aš...  :)
Kaip ir minėjau - nebandau pateisinti nei savęs nei jūsų šitoje diskusijoje.
Apie ego - tai panašiai kaip apie Dievą: visi sako "ego", o nei jo matė nei čiupinėjo...  ;)

Psichiatras

Prie ko cia tie kanalai, ar nepasimetet del klausimu, tai buvo, tik savaime aisku, jog suprojektuotas melas;)) Ko dar truksta cia prie to neigimo??:))

Psichiatras

Gynybos mechanizmas
Jump to navigationJump to search
Gynybos mechanizmas (angl. defence mechanism) - psichoanalizės mokyklos aprašyti psichikos reguliavimo būdai, turintys apsaugoti žmogų nuo vidinių konfliktų, nerimo, kaltės, bet iškreipiantys tikrovės supratimą.[1]

Gynybos mechanizmų rūšys
Skiriami tokie gynybos mechanizmai:[1]

Neigimas
Išstūmimas
Racionalizacija
Sublimacija
Perkėlimas
Projekcija
Atvirkštinis reagavimas
Regresija
Neigimas pasireiškia, kai yra neigiama kažkas nemalonaus.[1] Tada elgiamasi, tarytum tai neegzistuotų.[1]

Išstūmimo mechanizmas išstumia iš sąmonės nemalonius prisiminimus, impulsus, keliančius nemalonią būseną.[1]

Racionalizacijos atveju asmuo sukuria nepriimtinam elgesiui pateisinimus.[1]

Sublimacija yra socialiai nepriimtino impulso nukreipimas taip, kad jis būtų priimtinas.[1] Kaip to pavyzdys pateikiamas agresyvaus žmogaus ėjimas dirbti policijoje ar kariuomenėje.[1]

Perkėlimo mechanizmas įsijungia, kai impulsas arba jausmas, kurio dėl kokios nors priežasties negalima išreikšti, nukreipiamas ne į tą objektą, kuris jį sukėlė, bet į kitą, dažnai silpnesnį.[1]

Projekcijos atveju savi neigiami bruožai, mintys, jausmai ar elgesys nesąmoningai priskiriami kitiems žmonėms ar aplinkai.[1]

Atvirkštinis reagavimas pasireiškia, kai nepriimtini impulsai yra pakeičiami į priimtinus.[1]

Regresijos mechanizmas tarsi grąžina į vaikystę.[1]

Psichiatras

neigiama dazniausia yra iki irodymu, o gynybos aktualios...;]].
nes ego tikrai neigiamas....

violetpink1

:) Gynybos mechanizmai yra vienas iš būdų reaguoti į puolimo mechanizmus.
Tai, ką jūs darote dabar šitame tinklalapyje - puolate kitus.

Psichiatras

Citata iš: violetpink1  gegužės 03, 2020, 16:23:09:) Gynybos mechanizmai yra vienas iš būdų reaguoti į puolimo mechanizmus.
Tai, ką jūs darote dabar šitame tinklalapyje - puolate kitus.
O cia ne pasiteisinimas?neneikit...
Man kliedesiai neidomus, as tik tyrineju samone, ir eksperimentuoju...
Jeigu kazkas po sita simbolika, tai netik kaltes jausmas ar infantilumas, bet ir uzsleptas aktas...
neigiat??.

violetpink1

Citata iš: Psichiatras  gegužės 03, 2020, 16:25:48O cia ne pasiteisinimas?neneikit...
Man kliedesiai neidomus, as tik tyrineju samone, ir eksperimentuoju...
Jeigu kazkas po sita simbolika, tai netik kaltes jausmas ar infantilumas, bet ir uzsleptas aktas...
neigiat??.
Gal klystu, bet kiek žinau, prieš atliekant eksperimentus si kitais žmonėmis, yra būtina atsiklausti jų sutikimo.
Aš nesutinku būti jūsų eksperimento dalyviu.

Psichiatras

Citata iš: violetpink1  gegužės 03, 2020, 16:30:44Gal klystu, bet kiek žinau, prieš atliekant eksperimentus si kitais žmonėmis, yra būtina atsiklausti jų sutikimo.
Aš nesutinku būti jūsų eksperimento dalyviu.
O kas irodytu, jog tai eksperimentai?
Pavadinkite tai diskusiija...
Jeigu Jacques Lacan butu isigandes kazkokio tai atvirkstines reakcijos ir neigimo jausmo??
Kas butu atsitike??
Po siauromis lubomis... sviecia lempa...?

Psichiatras

neigiama dazniausia yra iki irodymu.

Creative

Taip atsitinka kada susiduria dvi priešingos pusės - mokslas (šiuo atveju psichiatrija) ir religija.
Taip, tai diskusija, kuri sukelia frustuaciją ir konfliktiškas situacijas.
Neigimas? Kas dėl jo, tai labai paprasta - neviską ką rašote yra ne iliuzijos. Kaip atskirti jūsų iliuzijas nuo kitų? Jugi jums nėra svarbios iliuzijos, ar ne?

Kokie įrodymai yra objektyvus, jei mokslas teigia kad viskas yra subjektyvu?

Aukštyn