Visa tiesa apie Kalėdų senelį

Pradėjo TinSoldier, gruodžio 05, 2012, 16:41:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Sukluskit, vaikai: jūsų tėvai jums melavo. Nėra jokio Rudolfo, elfų ar Kalėdų senelio. Dovanas maximose nuperka jūsų tėvai, padeda po eglute, o tuomet jus apgaudinėja. Nes taip pasijaučia viršesniais ir protingesniais už jus. Susitaikykit su tuo.

Dabar, kai jau sugrioviau vaikams vaikystę.. Vyresnieji, kaip manot, ar gražu vaikams meluoti apie Kalėdų senelį? :) Ar tai tik vaikiško naivumo saugojimas, pilkos kasdienybės maskavimas ir nekaltas žaidimas? Ar vaikų klaidinimas, kuris vėliau atsilieps kritiniam vaiko mąstymui, realybės suvokimui ir pan. :)

Aš pats manau, kad šventė turėtų remtis šeimos bendrumu, šeimos tradicijomis, gera nuotaika, žaidimais ir t.t. ir pan. Šventiška atmosfera vaikui turėtų būti kuriame be mistifikavimo. Tai yra, reiktų slėpti ne niūrią tiesą, bet kurti spalvotą realybę.

Vaikui svarbiau turėtų būti būvimas su šeima, o ne tai, kad kažkoks storas padaras įsilauž į namus ir pridėlios dovanų.

Kaip jūs manot? :)

astropasaulis

Tokie veikėjai, kaip Kalėdų senelis, Vėlykų bobutė, net ir pats dievas, buvo sukurti, kad žmonės, vaikai būti geresni, kad vaikai klausytų tėvų, kad jiems padėtų, kad nors tuo metu, kai tai aktualu (šiuo atveju prieš Kalėdas) šeimoje nors laikinai įsivyrautų ramybė, nuoširdūs santykiai.

TinSoldier

Bet ar tai gerai?

Sutinku, gal kiek lengviau vaikus priversti gražiau elgtis pasakius, kad "senelis šaltis dovanų neatneš". Bet ar tai gerai? Ar tai nėra vienkartinis efektas, nemokantis vaiko būti geresniu žmogumi?

Ne geriau būtų puoselėti ne laikinus, bet nuolatinius nuoširdžius santykius ir ramybę? Aišku, tai daug sunkiau. Bet ar ne geriau taip būtų?

advena

Argi jums nebūdavo gera tikėti Kalėdų seneliu? Jau vien dėlto Kalėdos taip ir išlieka stebuklu. Tikėjimas Kalėdų seneliu praturtina gyvenimą ir įneša laimės bei džiaugsmo. :)

RoxiO

TinSoldier'i. Gali nebežalot mums smegenų? Galiu net įrodyti, kad Kalėdų senelis egzistuoja. Taigi faktai, kodėl jis yra tikras:

1. Tėvai nėra tokie greiti, kad išdalintų dovanas visiems pasaulio vaikams per vieną naktį. Tėtis turi antsvorio, jis tikrai nenulėktų net iki Belgijos per porą valandų, tai ką jau kalbėt apie tolimesnes valstybes? Todėl tą ir daro Kalėdų senelis.

2. Jei nebūtų Kalėdų senelio, nebūtų ir eskimų. Bet jie juk yra, ar ne? Taigi išvada...

3. Ne kartą esu gavęs laišką. Ir jame nebuvo pasirašyta "Su meile, tėvai." visada rašoma "Su meile, Kalėdų senelis.". Vadinasi juos siunčia tikrai ne tėvai.

4.Nepaisant visų aukščiau paminėtų faktų - Kalėdų senelis buvo ne vieną kartą nufotografuotas ir net nufilmuotas. Ne taip, kaip visos kitos mistinės būtybės.

5. Po eglute ryte būna dovanų ir tėvams. Jų tikrai nepadėjau nei aš, nei brolis.

6. Praeitas Kalėdas važiavome švęsti pas močiutę. Išeinant tikrai po eglute nebuvo jokių dovanų. Kai susėdom į mašiną tėtis net dar kartą nubėgo patikrinti ar tikrai nėra. O kai grįžom - aš pirmas įėjęs namo radau visokiausių siurprizų po eglute.

Štai Tau ir įrodymai, kad Kalėdų senelis egzistuoja. :)

TinSoldier

Ką tik visas mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. :mindfucked

Asasinas

Kaip ir daugelis mitinių būtybių, kai kurie mano, kad Kalėdų senelis egzistuoja dvasios formoje.

Markamis

Aš manyčiau, kad tai yra graži pasaka ( na čia kas be ko), tačiau būtent ji vaikams ir sukelia tą artumo jausmą, su visa šeima laukiant to Kalėdų senelio ir jo dovanų. Tai tarsi pratina vaikus būti su šeima, ne šiaip sau, o kažkokiu tikslu. Aišku, šiuo atveju tas tikslas yra vaikiškas ir tiesiog savų tikslų (dovanų) siekimas. Nemanau, kad tai kenkia, nes tai pratina vaikus po truputi ir jei viskas yra laiku ir vietoje atskleidžiama, neturėtų vaikui sukelti kažkokių traumų. Aš asmeniškai gal pats iki 11 metų kokių tikėjau Kalėdų Seneliu :D

hyperpacas

Ką gali žinoti, gal po tūkstančio metų egzistuos koks senukas, su skraidančiais elniais, neapsakomai greitas ir su visu buriu elfų(arba kiniečių) kurie gamins žaislus, o jis juos per kalėdas ims ir dalins visiems pasaulio vaikams. Kaip ten sakoma "mintys materilizuojasi":)

paragraf 78

Šiaip kalėdų senelis turėjo realų prototipą. Buvo toks vyskupas šv. Mikalojus (Siant Nicolaus). Jis per kalėdas nešiodavo dovanas ir dovanodavo jas visiems, ypač neturtingiems. Po jo mirties žmonės dovanas dovanojo toeliau vienas kitam. Vėliau pasikeitė vardo transkribcija iš Saint Nicolaus į Santa Klaus. Atsirado Kalėdų senlio įvaizdis. Beje kai kuriose auropos šalyse, kalėdų senelis rengiasi kaip vyskupas:

todėl jumoro skiltyje buvau įmetęs šį paveikslėlį:

Tai gi Kalėdų Senelis nėra šiaip sau išmislas, bet relaiai gyvenęs asmuo kuriuo persiriangiama kasmet. Nors įvaizdis daug kur pakitęs.

Benamis

ponaitis

aš manau kad tikėjimas kalėdų seneliu vaikus džiugina,duoda priežasty kodėl reikia būt geriems.Beto,ir suaugusieji suartėja,bandydami nuslėpti nuo vaikų viska ;) .Ir tinsolder,mano smegenu nesugriovei,mano tėvai kaškada ankščiau man pasakė(kai įrėmiau i kampą :D).

omcikas

skeptikai sąžinės turėkit.. Dievą neigiat, stebuklus neigiat, Nso neigiat...  palikit nors vaikams Kalėdų senelį  :)

Asasinas

Visa tiesa apie senį šaltį.

coliuke

Nu mano nuomone yra gerai kai vaikai tiki kaledu seneliu...juk tam, ir yra vaikyste, kad tiketume kaskokiais stebuklais....negi noretum, kad tau pasakytu kad per kaledas dovanas dovanoja tevelis ir mamyte...dingtu visas keledu dziaugsmas jiems ;)

Aukštyn