Forumo informacijos ribojimas

Pradėjo Anomalija, gegužės 16, 2013, 18:44:59

« ankstesnis - sekantis »

Ar reikalingas informacijos ribojimas?

Taip, reikia pažaboti informacijos ėmėjus.
Ne, kas nori tas dalinasi, kas nenori tas ir nesidalina.
Žemyn

TinSoldier

O, kaip manot, ar tose paslėptose skiltyse bus kas nors naudingo?
Per kelis forumo gyvavimo metus (tikrai virš metų?), nepamenu, kad būčiau matęs kokį rimtesnį pranešimą apie burtų atlikimą, magijos praktikavimą, ritualus ir pan.

Tie, kurie tipo praktikavo, prisidengia "nenoriu kitiems pakenkti, neskleisiu šitų žinių". Tie, kas šiaip bet ką kalba... na, nesąmones ir kalba.

Faktas, kad tas skiltis matytų dabartinių narių pagrindas. Iš dabartinių narių - kas yra pasidalinęs tokia "rimtesne" informacija? Jei nesidalino iki šiol, koks tikslas tikėtis, kad dalinsis, kai tų temų nematys svečiai?


la.benas

Tikiuosi pamatyt kokių nors ritualų ar panašiai. Galėtų juos ten dėti, nes matytų tik apsišvietę žmonės, kurie žino, ką daro.

TinSoldier

#17
gegužės 17, 2013, 17:22:33 Redagavimas: gegužės 17, 2013, 17:27:22 by TinSoldier
Citata iš: la.benas  gegužės 17, 2013, 17:16:59
Tikiuosi pamatyt kokių nors ritualų ar panašiai. Galėtų juos ten dėti, nes matytų tik apsišvietę žmonės, kurie žino, ką daro.


Ne apsišvietę, o daugiau žinučių parašę...

Pasiūlyčiau riboti pagal gautą reputaciją. Nes tai bent biški mažiau sumažintų floodo riziką.
Bet tai būtų dar didesnis informacijos ribojimas, bei kažkokių privilegijų suteikimas "autoritetams". Ir taip čia atsiranda dūsaujančių dėl senbuvių-naujokų priešpriešos. Privilegijos pagal reputaciją dar labiau tai padidintų. O ribojimas pagal žinutes ryškiai padidintų beprasmes, kvailas žinutes.

Suprantu, kad verslui geriau kiekybė (šiuo atveju. tipo, pritraukti daugiau narių, daugiau puslapio lankytojų). Bet bent aš norėčiau išlaikyti forumo kokybę. Vis dėl to, tikra anomalija (pun intended), kad tokio tipo forumas tapo gana aukšto lygio diskusijų vieta.

Benamis

Citata iš: TinSoldier  gegužės 17, 2013, 17:11:47
Faktas, kad tas skiltis matytų dabartinių narių pagrindas. Iš dabartinių narių - kas yra pasidalinęs tokia "rimtesne" informacija? Jei nesidalino iki šiol, koks tikslas tikėtis, kad dalinsis, kai tų temų nematys svečiai?


Na pvz. Belzeebubas, Seselis tas pats visu sukritikuotas Kaduceus'as buvo pasidalines tikrai idomia informacija :) Ir kalbame ne tik apie magija, taciau ir apie Parapsichologija (OBE praktikos uzsiemimai, Lucid dreamingas ir t.t.). Pats turiu literaturos sia tema tai mielai papostinciau svarbiausias istraukas (praktikos uzsiemimus). Bet dabar tai didelio noro neturiu kai matau vakarais po 60-70 sveciu (o nemazai manau ir siurbeliu). To pacio Ezekielo kai kurios temos galetu papulti i uzdaras kategorijas, kad kiekvienas mazvaikis kuris paraso Google: noriu narkotiku - nepamatytu jo temu o veliau per klaida nesuvalgytu nuodingu grybu ir koju nepakratytu.

Master

#19
gegužės 17, 2013, 18:12:33 Redagavimas: gegužės 17, 2013, 18:15:01 by Master
Manau, kad apriboti reiktų tik temas su narkotikais ir magijos praktiką. Parapsichologiją palikti atvirą. Ten nieko bloga, priešingai, net naudinga. :) Ir dar manau, kad svečiams reiktų apriboti temą susipažinkime. Tiesiog, lai mato, kad tokia yra, bet tegu būna nepasiekiama. (Manau, kad sumažėtų forumo naujokų teigiančių: aš žinau, kas tu esi 2. Galbūt paskatintu svečius užsiregistruoti 3. Kam svečiams to gali reikėti ? :D)

Beta

Citata iš: Benamis  gegužės 17, 2013, 17:27:34
Pats turiu literaturos sia tema tai mielai papostinciau svarbiausias istraukas (praktikos uzsiemimus). Bet dabar tai didelio noro neturiu kai matau vakarais po 60-70 sveciu (o nemazai manau ir siurbeliu).

Ko jūs taip tų svečių bijot ? Ir kas po velnių tos siurbelės ?
Nesiregistruoja ir nerašo tie, kas neturi ka pasakyti, o informacijos apribojimas pagal pranešimų skaičių prives anomaliją prie trolių pagausėjimo.
Nors realiai manau anomalijai gerai ir troliai kurie domisi visokiais paranormaliais reiškiniais, konspiracijos teorijomis ir t.t., nes kiekvienas naujas vartotojas turi įvesti savo naudojamą el. pašto adresą, kuris ateityje bus panaudotas anomalijos parduotuvės reklamavimui. Teisingai ? Gal vien dėl to ir norite apriboti šią informaciją ?
Neesu labai raštingas, tad retai kada bendrauju forumuose, tad mano žinučių rašymo tempu paskaičiavus, kad aš galėčiau ateityje paskaityti informaciją kuri galbūt man patiks, turėsiu pusmetį ar metus laiko rašyti žinutes šiame forume.

Galų gale, jei taip bijot pasidalinti ta informacija, tai kam jums tas forumas ? Susikurkit skype grupę, ir bendraukit.

Citata iš: Benamis  gegužės 17, 2013, 17:27:34
To pacio Ezekielo kai kurios temos galetu papulti i uzdaras kategorijas, kad kiekvienas mazvaikis kuris paraso Google: noriu narkotiku - nepamatytu jo temu o veliau per klaida nesuvalgytu nuodingu grybu ir koju nepakratytu.

Čia jau tėvų problemos, o ne jūsų. Niekas šiame forume manau nesiūlo, ir nekiša per prievartą ragauti kokių nuodingų grybų

paragraf 78

Man patiko, tinsoldierio idėja reputacijos taškais riboti priėjimą. Tada tikrai galima būtų ant kokybės sužaisti. O ir nebūtų tipo senbuviai tik prieina, nes ne visi senbuviai jau yra surinkę bent 10 taškų. O sakyčiau riba 10-15 taškų, jei kokybiškai diskutuoji, gana greit pasiekiama. Tiek ir siūlau padaryti temų atidarymo riba.
Beta, siurbelės yra tie asmenys kurie kaupia informacija ja nesidalindami niekuo. Sek kitus žmones, nepareikšdami apie save. Kaip jau minėjau man tai vojerizmu kvepia.

Beta

O kokia informacija turi dalintis tie, kurie skaito tik anomalija.lt ?

paragraf 78

Bet kokia kuri atitinka forumo tematiką. Galų gale galima pasistengti ir google pasinaudoti, kad tinkama informacija pasidalinti. Tiesiog žmonės tingi pajudinti subinę ir viską nori gauti už dyką.

Beta

Tai taip išeina, kad jūs sukuriate puslapį, o lankytojai turi sukelti turinį į jūsų puslapį ?
Kas būtų, jei pvž delfi taip darytų ?

snofru

nors balsavau už, bet aš prieš ribojimą pagal rep ar postų skaičių. sakot: "dalintis informacija", tai o ką daryt žmogeliui kuris atėjo išmokt kažką, kuo jis pasidalins?
manau, kad kai kurių temų laisvas priėjimas svečiams turi būt ribojamas, tarkim, kaip ne sykį čia paminėtų "gamtos gėrybių", bet tik atskirų temų ir ne daugiau.
realizuot tą galima nesunkiai http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3094
arba surast kažką analogiško.

Benamis

Citata iš: Beta  gegužės 17, 2013, 19:45:45
Tai taip išeina, kad jūs sukuriate puslapį, o lankytojai turi sukelti turinį į jūsų puslapį ?
Kas būtų, jei pvž delfi taip darytų ?


Puslapis ir forumas du skirtingi dalykai.

paragraf 78

Taip, puslapis ir forumas du skirtingi dalykai. Forumas skirtas diskusijoms ir informacijos dalinimuisi. Tačiau kai kurie tik siurbia, bet nesidalina ir nediskutuoja. Taip neturėtų būti.

snofru

Citata iš: paragraf 78  gegužės 17, 2013, 19:51:45Forumas skirtas diskusijoms ir informacijos dalinimuisi. Tačiau kai kurie tik siurbia, bet nesidalina ir nediskutuoja. Taip neturėtų būti.
prieš kokį 10 metų buvo ta mada daryt uždarus forumus, dėt visokius hide tagus, vip kategorijas ir panašų šlamštą, nepasiteisino tada nepasiteisins ir dabar. o super sudėtingų kažkokių modifikacijų paremtų ten visokiom reputacijom ar kokiom kitom figovinom nėr prasmės kišt, prasidės saugumo problemos, atnaujinimų nesuderinamumai, per gerklę tada išlys visos naujovės.

Benamis

#29
gegužės 17, 2013, 20:11:42 Redagavimas: gegužės 17, 2013, 20:18:59 by Benamis
Na manau kas liecia atnaujinimus ir tech. dalykus tai anomalijos adminai tuose reikaluose tikrai nusimano :)

Citata iš: snofru  gegužės 17, 2013, 20:02:53
prieš kokį 10 metų buvo ta mada daryt uždarus forumus


Taigi buvo sneketa, kad tik keli skyriai butu uzdari. Visa kita bus lygiai taip pat kaip yra dabar. Nes siuo metu tikrai mano manymu nesazininga kai absoluciai visa informacija prieinama tiek tiems kurie daro kazkoki inasa forumui ir lygiai taip pat tiems kurie visiskai nieko nedaro. Kodel as tureciau dalintis mano turima informacija su visais kai noriu ja pasidalinti tik su tais kurie mano manymu to yra verti (vaizdziai kalbant)?

Spamo zinutes (jeigu kas nors uzsimanys labai greitai susirinkti tam tikra zinuciu skaiciu) yra trinamos. Musu forume tikrai nepastebejau, kad butu tokios zinutes kaip " ;] ", "Puiku", "OK" ir pns. Galbut kai kur ir pasitaiko, taciau bent jau as stengiuosi tokias zinutes trinti... Kai tuo tarpu panasios tematikos forumai butent is tokiu "tipo-zinuciu" ir laikosi (jeigu taip galima issireiksti).

Aukštyn