Kas jeigu butu irodytas gyvenimas po mirties?

Pradėjo Benamis, balandžio 25, 2017, 15:59:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

#15
balandžio 26, 2017, 13:33:53 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 13:37:57 by Linas Esu
Citata iš: Benamis  balandžio 26, 2017, 12:32:34O kodel nepagalvojai, kad tada tiesiog pradetu visi masiskai zudytis?
Jeigu mokslas įrodytų tokį faktą , tyrimais ar pan .  Privalo paskelbti , vistiek tai nieko nekeistų , abejoju ar pradėtų žudytis visi . Ypatingai religingi žmonės...nusižudę keliauja tiesiai į pragarą pagal religinius mokymus . O ir nereligingi , gyventų toliau . Žudytųsi tie , kurie gyvenimo nevertina žemėje , o kiek tokių yra , velnias žino :D .

Nors kitu atveju savižudybės tai jau ir dabar vyksta-vyko per amžius . Islamo religiniai fanatikai aukoja gyvybes labai lengvai , žinodami jog po mirties jų laukia 72 nekaltos mergaitės . ( šiaip yra daugiau pliusų mirti už dievą , čia straipsnis - http://www.15min.lt/pasaulis-kiseneje/naujiena/horizontai/dievo-kariai-ir-rojaus-mergeles-640-151792 )

http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/garsiausias-pasaulio-fizikas-dievo-nera.d?id=65989246
http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-37093/straipsnis/Mokslininkas-kvantine-fizika-irodo-kad-gyvenimas-po-mirties-egzistuoja

elteide

Citata iš: kiskis  balandžio 26, 2017, 13:07:26Ir zmogus pries zudydamasis manau pasidometu, vieninteliais saltiniais-religiniais, kas jo ten laukia. Taigi savizudybiu turetu pamazet, nes nieko gero nelaukia po savizudybes.
o kas laukia ?

kiskis

Krikscionybe sako, kad jei nusizudai laukia amzinas pragaras, islame irgi tai viena is diziuju nuodemiu, budizme induizme gausi per karma, vienu zodziu grynas negatyvas laukia kur beziuresi.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: kiskis  balandžio 26, 2017, 13:07:26Irodzius , kad yra gyvenimas po mirties, zmones turetu atsisukt i religijas (kurios pasirodo buvo teisios ir senai tai aiskino).Dauguma religiju tai smerkia, sako , kad bus negerai po tokio veiksmo. Ir zmogus pries zudydamasis manau pasidometu, vieninteliais saltiniais-religiniais, kas jo ten laukia. Taigi savizudybiu turetu pamazet, nes nieko gero nelaukia po savizudybes.
O kurios religijos pomirtinis pasaulis ten būtų? :) Gal ten pragaras?
Asmeniškai manau, galėtų atsirasti savižudžių sektų, taip pat padaugėtų pavienių savižudybių skaičius, nes juk šitas gyvenimas šūdinas, o po mirties yra kitas gyvenimas, kuris gal nebus toks, verta rizikuoti. Taip pat filme pateikta idėja visai nieko SPOILER kad aš žmogaus nežudau, tiesiog jį perkeliu į kitą vietą, galėtų duoti ramybę žudikų sąžinei. Kaip žaidime, "respawn'insi", viskas ok.

kiskis

Citata iš: Legionas  balandžio 26, 2017, 14:44:27O kurios religijos pomirtinis pasaulis ten būtų? :) Gal ten pragaras?
Visagaliui ir teisingam Dievui  butu nesunku, patalpinti zmones i atskirus pragarus , pagal tikejima :D .


Benamis

Citata iš: kiskis  balandžio 26, 2017, 14:50:41Visagaliui ir teisingam Dievui
O kodel tu Dievo teisinguma matuoji pagal zmoniu sukurta teisingumo skale? Tau tai neatrodo absurdiska?

kiskis

Citata iš: Benamis  balandžio 26, 2017, 14:58:17O kodel tu Dievo teisinguma matuoji pagal zmoniu sukurta teisingumo skale? Tau tai neatrodo absurdiska?
As tik pasakiau, kad Teisingas  Visagalis Dievas, nenoredamas, nuvilti (apgauti) zmogaus tikejimo, neturetu krikscionio patalpint i musulmonu pragara. Teisingumas yra desniai kurie veikia, o neteisingumas yra neprotingo zmogaus bandymas juos apeiti, as nebandau suvokti Dievo(Jo teisingumo), nes tai neimanoma, kaip skruzdelei suvokt zmogu ir dar neimanomiau.

elteide

Citata iš: kiskis  balandžio 26, 2017, 14:30:52Krikscionybe sako, kad jei nusizudai laukia amzinas pragaras, islame irgi tai viena is diziuju nuodemiu, budizme induizme gausi per karma, vienu zodziu grynas negatyvas laukia kur beziuresi.
nelabai noriu tikėt , kad nusižudęs žmogus eina į pragarus, kad Dievas savižudžius ten talpina, nes čia Žemėj irgi ne Rojus .... kas žudosi dažniausiai ne iš gero gyvenimo tai daro, tai kam žmogų dar labiau kankint- iš pragaro į kitą pragarą kišt..
skaičiau kažkokį lyg Henocho apokrifą, kur dievas papriekaištavusiam dėl žmogaus gyvenimo  angelui atsako, kad nelengvam, pilnam pagundų gyvenime Žemėj ir jį patį nežinia kas ištiktų.

Cerber

#23
balandžio 26, 2017, 21:17:08 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 21:22:06 by Cerber
Galima patekti i "pragara" nusizudzius bet tai ne esminis faktorius, priklauso nuo aplinkybiu. Tiesiog jei planuojat zudytis, pries tai "issivalykit" siela kad but lengva kaip plunksna ir "you are good to go". as to nerekomenduoju, bet jei jau kitos iseities nera tai.. "ka darai daryk gerai". "Teisingai" numirti reikia siek tiek pastangu

elteide

num o kas yra pragaras ..ten anapus?

Cerber

na turbut tiesiog "vieta-busena" kurios antra karta patirti nesinoretu. Daugeliui uzstrigti busenoje "tarp cia ir ten" yra turbut blogiausia kas gali nutikti, nes buti istremtam i kokia "seseliu karalyste" ar pan "vieta" reikia zymiai daugiau nuopelnu nei vidutinis zmogus sugebetu uzgyventi per viena gyvenima

elteide

jep ,yra tokia versija, kad mirę nesavailaikiai, turi pralaukt tą neišnaudotą laiką be kūnų belaikėj erdvėj, kas labai ilgu ir kankina

Cerber

labai abejoju kad Visata butu tokia smulkmeniska. Gal kazkuria prasme kai kuriais atvejais tame yra kazkiek tiesos bet is principo tai man atrodo klaidinga

elteide

tarkim , ..ir kiek tuomet ta būsena"tarp cia ir ten" vargšam užstrigėliam tęsiasi ?

Cerber

Citata iš: elteide  balandžio 26, 2017, 22:24:26tarkim , ..ir kiek tuomet ta būsena"tarp cia ir ten" vargšam užstrigėliam tęsiasi ?
sunku pasakyt, gal kol viskas kas neleidzia "atsiplest nuo zemes" istrunyja, ispuva, ar panasiai, nebent yra kam rupi ir padeda is sitos ar is anos puses

Aukštyn