"Scrying" veidrodis

Pradėjo Master, balandžio 10, 2013, 20:09:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Iron Tara

Citata iš: Benamis  balandžio 10, 2013, 23:01:06
O kur ten magija irasyta? ;D

Nieko tobulo nėra, įstatymus dar tobulink ir tobulink:D

O veidrodis tikrai įdomus dalykas.. Visada į jį žiūrėdavau ne kaip į veidrodį, o į kažkokį dalyką, kuris nėra tik paprastas daiktas, kokį jį matau. Nežinau, gal tai tik iš pasakų susidaręs toks požiūris, kuris pereina į jausmą. Bet žaisti su demonų kvietimais ir t.t. tai nekyla noras :)

eternal.bliss

Skaičiau kažkokį įstatymą kur aišku taip neįvardijama bet yra, aišku ieškoti tingėsiu, jis maždaug rašo apie vaikų apsaugą nuo žalingos informacijos kuri nebūtinai turi būti įrodyta, tiesiog žalojanti to žmogaus psichiką ir t.t  :)
Nesigaminau to veidrodžio bet savu laiku pažinojau žmonių kurie užsimdavo tokiais dalykais.  :)
Pvz: kad ir tas demonų kvietimas. Bent suprantat kaip veikia jie? Kaikurie tiesiog baimę įvaro- tai čia akivaizdųs nutykimai ir t.t Kiti manipuliuoti bando. Žmogus gali net nepajusti, tiesiog galvoje mintys kažkokios neigiamos pasitaikys, šmėstels, atrodo nieko įpatingo, nevisi pastebi savo mąstysena kreipia dėmesį į mintis, taip paprasčiausiomis mintimis žmogus paneriamas į depresiją, išsivysto kitos psichologinės problemos, smurtavimai, kritiniu atveju išprotėjimas.
Tos mintys jaučiamos kaip šiek tiek ne sąvos, arba išlenda iš niekur, pats žmogus apie tai negalvoja, tiesiog jam imetamos jos, vaizdiniai ir t.t.

Jeigu žmogus yra silpnas tokiu būdu lengvai paveikiamas.

Teroras

Pati veidrodi pagal paskirti nenaudociau (kalbu apie magija), taciau kaip interjero detale, tai tikrai labai idomiai atrodo :)

Master

Aš dar norėčiau pasisakyti  :) (nemaniau, kad tokios diskusijos sulauksiu)
Apie demonus ... (nes man neramu pasidarė )
Pagrinde okultizme demonais yra laikoma, beveik viskas (ne visur taip tiesiogiai teigiama, bet esu susidurusi su tuom). Visa energija ar įformintos būtybės. Būna jie ir blogi ir geri. Va, neva tie patys angelai, o Amonas Ra (egiptiečių dievas) net įrašytas į demonų sąrašą.
Ir dar žinoma pradžiamoksliai niekada nepajus demono buvimo šalia ir aplamai kas liečia demonus, pradžiamokslis vargu ar sugebės tinkamai atlikti ritualą ir sukaupti reikiamą kieki energijos ir dar plius pereiti į transą.
P.S Viduramžiais buvo paplitęs toks kaip supratimas, kad ilgai žiūrint į veidrodį šalia prisistato velnias, nes žmogus besaikingai žiūrintis į save kažkokią nuodėmę daro  :) (Tas kažkaip irgi įdomu)

eternal.bliss

Demonas (gr. daimon - dievybė, dvasia)- na tai visokių ten jų gali būti, Krishna irgi demonas.
Nuo pačio žmogaus energijos priklauso iš esmės koksai prilips.
Praktiškai visur yra kokių energetinių darinių nebūtinai ten jau tokių stiprių.
Čia kaip bitės ir gėlės , kad ir kur žydėtų vistiek kokia bitė apsilankys ar kokia musė, vabalas ar kitoks vabzdys.  :D

paragraf 78

Toks mąstymas kurį pateikia eternal atsirado tik XX a. tad per daug tokiomis nepatikrintomis naujovėmis nepasitikėčiau. Iki to laiko visada buvo aiški atskirtis demonų ir angelų funkcijų. Tik XX a. su visokiom Rudolfo Šteinerio antroposofijom prasidėjo demonų ir angelų funkcijų persimaišymas.

eternal.bliss

Na aš nesulyginu demonų ir angelių- vėlgi to net nesakiau, Master ne aš parašė tai.
Todėl prašyčiau neprimetinėti  :)
Mane sudomino pati žodžio reikšmė kuri matomai nepasikeitė po XX a. ar pasikeitė?
dèmonas [gr. daimōn -- dievybė, dvasia]:
1. sen. graikų mitologijoje ir religijoje--dvasia (gera arba pikta), padedanti arba trukdanti žmogui vykdyti savo sumanymus;
2. krikščioniškuose mituose -- piktoji dvasia, velnias.

Žodis kilęs iš graikų kalbos, kurioje jis nereiškė vien tik neigiamos prasmės.  Tačiau krikščionybė jam suteikė vien tik neigiamą prasmę.
Kas dabar ką permaišė?  :)


paragraf 78

Ne krikščionybė suteikė demono vardui neigiamą prasmę, o judaizmas. Tiksliau graikiškoji žydų diaspora, kuri jau nebemokėjo hebrajiškai (tuo tikslu net Septuagintos vertimas atsirado). Šiaip graikų kalboje daimon nereiškė dievų kaip tokių, nes graikiškai Dievas yra Theos. Tai buvo kitokios dvasios, dažnai kenkiančios. Tad natūralu jog neesant atitikmens hebrajiškam demono supratimui atsirado graikiško žodžio atitikmuo. Žodžiai keičiasi priklausomai nuo konteksto, tačiau tai nebuvo kažkokios neegzistuojančios prasmės suteikimas, tiesiog vienos funkcijos išskyrimas. Vėliau jau tokią formuluotę perėmė krikščionybė, o dar vėliau okultizmas ir to meto ezoterika. XX a. kaip minėjau buvo pradėtos maišyti funkcijos nekeičiant žodžio prasmės. Viskas permalta. Galime už sumaištį būti dėkingi New Age doktrinai.

2Pacas

Hmmm, netrauke kaskaip manes tokie dalykai. :)

lukas11xxf

šeip "scrying" nebūtinai veidrodis ,gali būt; žvakė arba laužai,vanduo indę,crystalai, ir net kas yra su gamtą (žolė,medis,smelis,dangus,upė ect.)  ;)

lucky

baugu kazkaip pasidare...

Master

Regis vienintelė praktikos tema, kurioje žmonės vietoj to, kad pultų praktikuoti, ar įrodinėti praktikos netikrumą, nuoširdžiai bijosi šios informacijos (:
Puiku :)
Manau, kad tai velniškai gerai, nes žmonės keičia suvokimą, o ir be to tampa už save atsakingesni :3

Sleeping_angel

O tu pati išbandei to veidrodžio galimybes?

Master

Kitu atveju nebūčiau dalinusi savo žiniomis :D

.L.U.T.H.O.R.

Na per kitą pilnatį reikės pasidaryti :D Kol ši pasibaigs, nespėsiu susirinkti priemonių reikiamų :D

Aukštyn