Kodėl zombiai ėda žmones?

Pradėjo paragraf 78, vasario 18, 2015, 22:05:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

snofru

tik resursas labai ribotas :) bet virusai irgi nelogiškai elgiasi nužudydami nešiotoją. nors gamtoje logikos ir nėr prasmės ieškot.  ???

Jimas

Gal ir atsiras zombių ką tu žinai :D , jeigu virusas tai tikriausiai būtų kaip Walking dead seriale, išliktų tie, su imunitetu. Šiaip man atrodo šis zombių fenomenas atėjo iš mitų, pavyzdžiui žmogus sirgęs kokia sunkia liga, vaikščiodavo toks pakniubęs kaip zombis, ar galvodavo, tie kurie suparalyžiuoti pavirto zombiais. Žinoma čia iš viduramžių toks dalykas atėjo iki mūsų dienų, gavosi neblogas mokslinės fantastikos žanras :)

paragraf 78

Citata iš: Jimas  vasario 21, 2015, 16:57:44
tikriausiai būtų kaip Walking dead seriale, išliktų tie, su imunitetu.


Walkig deaduose nebuvo žmonių su imunitetu. Ten kiekvienas yra viruso nešiotojas. Įkandus zombiui virusas staigiai suveikia ir po kurio laiko miršti ir prisikeli. Nors jei neįkando, tai gali nugyventi ilgą gyvenimą. Tačiau, jei mirsi, nesvarbu smurtine ar sava mirtimi, tada ne už ilgo tavo kūnas reanimuosis ir prisikels taip sakant labai išalkęs :)
Beje, jei patebėjote, WD nei karto nepanaudotas žodis "zombis", nes tame pasaulyje nėra tokios sąvokos :)

CitataŠiaip man atrodo šis zombių fenomenas atėjo iš mitų, pavyzdžiui žmogus sirgęs kokia sunkia liga, vaikščiodavo toks pakniubęs kaip zombis, ar galvodavo, tie kurie suparalyžiuoti pavirto zombiais.


Na ne visai taip buvo :) zombių fenomenas į vakarų kultūrą atėjo iš voodoo magijos, kaip ir pats žodis "zombis". Į voodoo iš kai kurių afrikos gentelių tikėjimų. Esmė ta, kad pirminė zombio reikšmė yra asmuo ritualio pagalba prikeltas iš nuirusių idant atliktų nesudėtingus ūkio darbus.
Na o visa kita sugalvota pop kultūros :) dabar zombiais vadina visus ką reikia ir ką nereikia :) pvz. I am legend, techniškai nėra zombiai, ji kažkas kito, bet mes juos vadiname zombiais :)

snofru

kai žiūrėjau Walking Dead, man visada buvo įdomu, per kiek laiko pilnai suyra žmogaus kūnas. ten tie zombiai, vieni gal daugiau papuvę kiti mažiau, bet tokie visai gan vikrūs. o realiai tarkim, atviram ore, prie pastovios temperatūros kaitos, lyjant lietui, kepinant saulei, ėdamiem visokiausių vabzdžių, paukščių, jau net nekalbu apie bakterijas ir viskiausius grybelius.. kas ten iš tu lavonų turėtu likt, tarkim po kokių poros metų?  :)
nuplaukei į kokią atokią salą, pralaukei porą metelių ir parplaukei. aišku serialas tada būtu dviejų - keturių serijų max :)

czech-kuolis

Man visada magėjo paklaust šito klausimo, kuris šiek tiek ne į temą, bet tikrai ne visiškai - kaip manot, kodėl istorijos, kuriose figūruoja zombiai yra tokios populiarios? Ar tiesiog, kodėl jos traukia jus pačius? Aš asmeniškai tikrai labai mėgstu postapokaliptinius pasaulius bet kokia forma (filmas, žaidimas, komiksas, kas tik nori), bet visąlaik nuliūstu, kai kurėjai žengia tą visiškai nereikalingą ekstra žingsnį ir įveda zombius kaip lemiamą aplinką formuojantį veiksnį. Statistinis zombis negudrus, sąlyginai lengvai nukalamas ir didžiausia jų stiprybė yra kiekyje (na išskyrus tuos atvejus, kai jie netikėtai iššoka). Vienintelį pliusą, kurį zombis duoda naratyvui matau tik jo buvusią formą - kaip herojai reaguoja į "pažįstamą" zombį, žmogų, kuris anksčiau buvo jų draugas ar net šeimos narys. Taip, tai įdomu, bet visa kita... Post-apokaliptinės istorijos gana gerai išsiverčia ir be zombių (12 monkeys (filmas), Y:the last man ir t.t.) - labai nusivyliau "I am legend", nes tikrai buvau pasiruošęs tą pusantros valandos stebėt, kaip Willas Smithas trainiojasi po Niujorką ir bando išgyventi. Oh silly me...

Tikrai nenoriu ginčytis ar tai gerai, ar blogai - kiekvienam patinka skirtingi dalykai, tą suprantu. Nesuprantu jų populiarumo ir man įdomu, ar tai lemia kažkoks iracionalus (o gal racionalus) žmogaus potraukis tokioms istorijoms ar tiesiog pramogų industrijoje veikia sniego gniūžtės efektas, kai pagal sėkmingą pavyzdį sukurtos istorijos masiškai pateikiamos žiūrovui, o jis jas visas vartoja, nes "o ką daugiau žiūrėt?"

paragraf 78

Citata iš: snofru  vasario 21, 2015, 21:27:31
kai žiūrėjau Walking Dead, man visada buvo įdomu, per kiek laiko pilnai suyra žmogaus kūnas.


Taip taip :) man irgi šis klausimas visada rūpėjo. Kol kas įtikinamo atsakymo neradau.

Citata iš: czech-kuolis  vasario 21, 2015, 23:21:10
Man visada magėjo paklaust šito klausimo, kuris šiek tiek ne į temą, bet tikrai ne visiškai - kaip manot, kodėl istorijos, kuriose figūruoja zombiai yra tokios populiarios? Ar tiesiog, kodėl jos traukia jus pačius? Aš asmeniškai tikrai labai mėgstu postapokaliptinius pasaulius bet kokia forma


Tikrai įdomu kodėl jos tokios populiarios.
Įdomu tai, kad net nesant zombių žanrui literatūroje, senovės žmonės pasakojo visokias šiurpias istorijas apie numirėlius (jei įdomu rekomenduoju du Norberto Vėliaus sudarytus liaudies sakmių, dar vadinamų šiurpėmis, rinkinukus "Laumių dovanos" ir "Sužeistas vėjas").
Gal tas domėjimasis nemirėliais atplaukia iš kokių archetipinių mąstymo procesų?

P.S. va ko niekad nesupratau, kodėl filmai apie zombius priskiriami siaubo žanrui

Sharikovas

Man atrodo pradininkai zombiu bumo buvo Romero ir Fulci, bent jau as uzsikabinau nuo kultinio "Night of the Living Dead" (1968) ir "Zombie Flesh Eaters" (1979), paskui jau ziurejau visus ju darbu. Gal tema sekminga ir del to, kad visais laikais pavykdavo isspausti is jos vis kazka gero ir naujo, pavyzdziui "Night of the Living Dead" perdirbinys tuo paciu pavadinimu (1990), "Re-Animator" serija, "Cemetery Man", "Dead Alive", "28 Days Later" ir "28 Weeks Later", "Resident Evil", "Shaun of the Dead", "Zombieland", visi ziauriai smagus filmai ir nors ir tematika ta pati, bet visi labai skirtingi :).

The Walking Dead man asmeniskai nepatinka, nera veikeju kuriem simpatizuociau, atvirksciai, visi antipatiski ir ziurint sukasi tik viena mintis, kada ta grupe idiotu isgalabys. Visumoje serialas nera labai blogas ir kadangi tai vienintelis tokio zanro serialas, tai tenka ziureti :).

Is postapokaliptiniu, kurie dabar sove i galva, prisimenu patiko "A Boy and His Dog" su jaunu Donu Dzonsonu ir Trifidu dienos. Tiesa Trifidu dienos atsimenu tik knygas, filmai neistrigo.

paragraf 78

Citata iš: Sharikovas  vasario 22, 2015, 12:20:17
The Walking Dead ... kadangi tai vienintelis tokio zanro serialas, tai tenka ziureti :).


Jei tau patiko Zombieland, tai pažiūrėk serialą Nation Z
Kol kas tėra vienas sezonas, antras dar filmuojamas. Serialas ironiškas, kartais ciniškai, kartai absurdiškas, kartais linksmas, kartais liūdnas, bet gana smagiai žiūrisi.



šiaip manau yra ir daugiau tokių serialų, tik reikia prisiminti kokius žiūrėjau :)

Sharikovas

Citata iš: paragraf 78  vasario 22, 2015, 12:36:30
šiaip manau yra ir daugiau tokių serialų, tik reikia prisiminti kokius žiūrėjau :)


Kad abejoju, bent jau as neesu nieko uztikes kas butu verta demesio, WD man atrodo vienintelis tokio lygio serialas apie zombius.

Nation Z buvau uzmates IMDB, bet mazas reitingas atbaide, manau dabar pabandysiu pasiziureti pora seriju, dekui.

paragraf 78

Nation Z pradžioje gali labai nepatikti, bet pažiūrėjus kelias serijas pagauni stiliuką ir tada kiek teko skaityti komentus fantastų forumuose, sueina normaliai :)
Jei atrasiu kokių serialų apie zombius pranešiu

illuminati

#25
vasario 22, 2015, 15:36:08 Redagavimas: vasario 22, 2015, 15:43:20 by illuminati
gal cia jau naujas topicas gaunas bet ka jus patys darytumet uzklupus zombiu apokalipsei? apsieikim be visu "gali ar negali taip but" ir tiesiog kaip bandytumet isgyvent, vieni ar grupeje, kazkur isitvirtintumet ir lauktumet ar klajotumet bala zin kur? na ir t.t.

dar keli pastebejimai is tu serialu. 1 jausmu proverziai - na jei zmogus pora metu prabutu tokioj nesvetingoj aplinkoj jau greiciau pataptu ciniku ar sociopatu nei, kad pamates pries velnias zino kiek laiko mirusi broli apsizliumtu prarasdamas visa budruma. ir daleiskim wd isvis nemazai tokiu jausmingu akimirku. na atsizvelkim i fakta, kad vien jau normalioje aplinkoje zmogus ramiau reaguoja i netekti ir lengviau su ja susitaiko, nei, kad kaip wd budamas pavadinkim mirties zonoje, kur nieks nera garantuotas del rytdienos ir taip.

2 trintis bendruomeneje. normalioj aplinkoj daznas zmogus patiria stresa. begales jo, bet tai kazkaip istveria susigivena, net ir kasdieneje aplinkoje vyrauja hierarchija(pagal pareigybes, seimoje, bendruomeneje), bet stai tiek filmuose, tiek serialuose visuomet atsiranda anarchistu kurie ispjauna puse miestelio idant isigelbetu nuo kazkokio neva tirono, kuris dazniausiai ir buna vienas nedaugelio blaiviai mastanciuju , na suprantama reikia vistiek kazkaip siuzetus pletot, gi nerodys 5 sezonu kaip apsitverus tvora grupele bulves augina. bet vistiek juokinga kazkaip.

3  degalai. taaaip... keliose tukstanciuose kvadratiniu kilometru simtas isgyvenusiuju, o visos degalines issausintos,  masinu like simtai ir tukstanciai bet visos taip pat nugreztos... suprantu jei problema darytu del nusedusiu akumuliatoriu, bet degalai... boze boze...

4 kudikiai, ne vienam tokios tematikos filme buvo situacijos, kuomet su besigelbejanciaisiais budavo vaiku ar kudikiu. na tebunie. bet kur protas tokiu metu "prisidaryt" vaikuciu kaip wd? "zinai, brangioji noriu i pasauli paleist sunu, juk galim jam suteikt tokias puikias salygas, juoba girdejau apie nauja zombiu galabytoju universiteta pietuose..."
na ir bent jau as tikrai neisivaizduoju kas noretu but grupeje besitampancioja gyva ruko sirena tokioje situacijoje.

5 "logiski sprendimai" - eikim vaduot i nelaime patekusio to vieno ir praraskim dar 5, svarbu tas bus isgelbetas, juk tai teisinga, kas, kad idiotiska.

galiausiai pas zombius dazniausiai necirkulioja kraujas, reiskiasi neisnesiojamos maisto medziagos tqi bent kiek logikos ijungus ju raumenis qtrofuotusi ir apie joki judejima ne kalbos negaletu buti. nebent setono valios jega, kaip kokiam rec. :D cia kalbu apie tuos kurie is numirusiuju keliasi.


ir uzbaiksiu pastebejimu apie seriala "paderme" - the strain. zinau cia ne zombiai, bet kas patiko, kad jame griztama prie senu geru bjauriu vampyru. nes kiek gi galima test su tuo romantizuotu mazameciu mergaiciukiu sss, kur vampyras zmogu visu pirma nor isdulkint, o stai valgyt ji ar ne kyla net filosofiniai pasvarstymai.

snofru

#26
vasario 22, 2015, 18:34:51 Redagavimas: vasario 22, 2015, 18:38:03 by snofru
Citata iš: illuminati  vasario 22, 2015, 15:36:08
5 "logiski sprendimai" - eikim vaduot i nelaime patekusio to vieno ir praraskim dar 5, svarbu tas bus isgelbetas, juk tai teisinga, kas, kad idiotiska.
gal ir nelogiška, bet kaip pats ir sakai - teisinga. vienas iš pagrindinių armeiskų principų "savų nepaliekam". tu pažiūrėk taip: zombių apokalipsė - karas, priešas - zombiai. o kovinėse situacijose ne visada vadovaujamasi logika, kartais tiesiog pasitikima sėkme ar Dievo malone.  :)

o dėl kuro degalinėse, man atrodo čia galima sugalvot tokį paaiškinimą: nėra elektros energijos, neveikia kuro siurbliai, naglai atidaromos saugyklų cisternos, tam kartui, kiek turi taros, prisipompuoja, o paskui taip ir palieka atviras cisternas. kas būna su kuru jei nesilaikoma laikymo sąlygų, dauguma žinome.  :)

dėl vaikų variantų neturiu. gal nori naują kartą užaugint, o gal pakeliui buvusiose vaistinėse kontraceptinių priemonių nebuvo. o gal nekokybiškos prekės pasitaikė. :)

paragraf 78

@Sharikovas pasidomėjau, vienas pažįstamas mestelėjo sąrašiuką serialų apie zombius :) tai kaip žadėjau pranešu tau :)
http://www.imdb.com/search/title?keywords=zombie&production_status=released&sort=user_rating&title_type=tv_series
O sakei kad nėra :)
reiks ir man iš jo pasirankioti ir paveizėtį bent jau dalį iš jų

Sharikovas

Citata iš: paragraf 78  vasario 22, 2015, 19:44:59
@Sharikovas pasidomėjau, vienas pažįstamas mestelėjo sąrašiuką serialų apie zombius :) tai kaip žadėjau pranešu tau :)
http://www.imdb.com/search/title?keywords=zombie&production_status=released&sort=user_rating&title_type=tv_series
O sakei kad nėra :)
reiks ir man iš jo pasirankioti ir paveizėtį bent jau dalį iš jų


Dekui, bet dideliu vilciu nededu. Taip greit permetus, tai is padoresniu Helix ir Buffy, bet jie labai silpni, o like atrodo arba low budget, arba multikai. Veliau atidziau perziuresiu...

czech-kuolis

#29
vasario 22, 2015, 21:51:57 Redagavimas: vasario 22, 2015, 22:00:06 by czech-kuolis
Citata iš: Sharikovas  vasario 22, 2015, 12:20:17
Tiesa Trifidu dienos atsimenu tik knygas, filmai neistrigo.

Aha, skaičiau trifidus - nors ten teoriškai dar nerealesnė situacija nei zombiai, kai buvau paauglys labai patiko. Ypač "trifidų naktis" (tęsinys toks) įžanga - po šiai dienai prisimenu.

Citatagal cia jau naujas topicas gaunas bet ka jus patys darytumet uzklupus zombiu apokalipsei? apsieikim be visu "gali ar negali taip but" ir tiesiog kaip bandytumet isgyvent, vieni ar grupeje, kazkur isitvirtintumet ir lauktumet ar klajotumet bala zin kur? na ir t.t.


Na, čia manau daugeliui išgyvenimo scenarijų tinka tas pats - pradžioj pabėgti iš pavojaus zonos (na jei visas pasaulis iškart suzombėja, tai bent jau rasti gyvenvietę su kuo mažesniu gyventojų tankiu) arba susijungti su brangiais žmonėmis ir tada kartu bėgti iš pavojaus zonos. Po to - pagal situaciją. Kažkur įsitvirtinti nėra bloga mintis ir man patiktų, bet pavojingame pasaulyje net ir tai labai pavojinga. Šiaip tikrai nesu to apmąstęs, todėl man irgi įdomu, ar egzistuoja kažkoks efektyviausias planas?

Aukštyn