Skrydis į Mėnulį – falsifikacija?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 01, 2011, 14:58:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Visažinis

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 04, 2015, 16:48:34Įvairių nesėkmių ir nelaimių įvyko ruošiantis ir vykdant Apollo misijas. Nuo Apollo 1 gaisro, kuriame žuvo 3 astronautai iki Apollo 13, kai pakely į Mėnulį užsidegė skysto deguonies bakai, buvo sugadintas komandinis modulis ir įgula, nepasiekusi Mėnulio, tik per plauką grįžo į Žemė, pasinaudojusi Mėnulio moduliu. Ir daugybė kitų įvairiausių netikėtumų, nelaimių, nesėkmių ir problemų buvo kilusių.

Gal pasidomėti reiktų prieš skleidžiant nesąmones :)
Tai nieko nekeičia. Kažkas nepavyksta kiekvienoje misijoje (ar tai nesugeba atvirame kosmose ko nors pataisyti, ar tai dar kažkas). Aš kalbu apie misijų galutinį tikslą. O jis buvo pasiektas 6 kartus iš 7! Ir tai ne bet koks tikslas, o nuskristi į Menulį, ten išsilaipinti, pakilti nuo jo ir dar saugiai atkeliauti į Žemę... Ir visa tai pavyko padaryti su IBM 64 kilobaitų operatyviosios atminties kompiuteriais! Tai tiesiog kažkas iš fantastikos srities.

TinSoldier

#61
rugsėjo 05, 2015, 22:31:55 Redagavimas: rugsėjo 05, 2015, 22:37:06 by TinSoldier
Citata iš: Visažinis  rugsėjo 05, 2015, 20:00:02<...>Ir visa tai pavyko padaryti su IBM 64 kilobaitų operatyviosios atminties kompiuteriais! Tai tiesiog kažkas iš fantastikos srities.
Ir būtent todėl tai yra toks nuostabus, legendinis ir svarbus pasiekimas žmonijos istorijoje :)

tadasas99

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 05, 2015, 22:31:55
Citata iš: Visažinis  rugsėjo 05, 2015, 20:00:02<...>Ir visa tai pavyko padaryti su IBM 64 kilobaitų operatyviosios atminties kompiuteriais! Tai tiesiog kažkas iš fantastikos srities.
Ir būtent todėl tai yra toks nuostabus, legendinis ir svarbus pasiekimas žmonijos istorijoje :)
kuri kartoti su 64gigabaitu operatyvios atminties kompiuteriu butu nebeidomu, nieko nuostabaus :)

TinSoldier

#63
rugsėjo 06, 2015, 21:58:29 Redagavimas: rugsėjo 06, 2015, 22:36:17 by TinSoldier
Skrydis į Mėnulį nebuvo vienintelis neįtikėtinas ir ypatingas pasiekimas :)
Vien per paskutinius keletą metų, paskutiniu metu plačiau publikuoti: New Horizons, Rosetta, Curiosity ir kt.

Šitie pasiekimai ne ką mažiau nuostabūs, neįtikėtini, sudėtingi ir reikšmingi nei nuskriejimas į Mėnulį. SKirtumas tas, jog Mėnulyje buvo žmonės. Kas iš karto yra gerokai galingesnis emocinis ir pan. užtaisas. Jis žmogiškai atrodo daug reikšmingesnis ir ypatingesnis. Jeigu vienas kosminis aparatas būtų nuskridęs ir grįžęs, be žmonių, esu įsitikinęs, tikrai nebūtų dabar tokių bukų konspiracinių teorijų. Tačiau žmogiškos būtybės pabuvimas kitame pasaulyje viską pakeičia.

O laukia ir žmonių skrydis į Marsą. Na, bet kai nuskries, tai, lažinuosi, ir ta kelionė apaugs sąmokslo teorijomis. Nes, juk, tipo, kaip galėjo Marsą žmogus pasiekti, jeigu dar net Mėnulyje nebuvo, ar ne?


Visažinis

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 05, 2015, 22:31:55Ir būtent todėl tai yra toks nuostabus, legendinis ir svarbus pasiekimas žmonijos istorijoje :)
Na, vieniems užtenka oficialaus pareiškimo ir conspiracy-theory-debunked žinių, o kitiems logiškai pagalvojus ne viskas taip jau savaime aišku. Tuo mes ir nuostabūs, kad visi skirtingi :)

Linas Esu

#65
balandžio 20, 2018, 16:07:40 Redagavimas: balandžio 20, 2018, 16:18:25 by Linas Esu
Keletas keistų sutapimų ir faktų , besidomintiems Apollo 11 sąmokslo teorija , kad jie nebuvo nusileidę mėnulyje . O viskas buvo surežisuota .

Pirmiausia reikia paminėti , kad nauji NASA darbuotojai negali rasti video juostų iš 1969 sėkmingos misijos į mėnulį . Dar 2000 metais , iš buvusių NASA darbuotojų ir tuo metu dirbusių žmonių sudaryta komanda ieškojo , tačiau rasti nepavyko . Kur jos yra - niekas nežino .
Armstrong  netyčia vieną kamerą paliko mėnulyje , bent jau taip rodėsi , bet 2012 metais namuose našlė ją rado spintelėje .
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11401781/Neil-Armstrongs-widow-discovers-moon-camera-in-cupboard.html
Keista , nes Armstrongas tais pačiais 2012 metais kada mirė buvo įsitikinęs , kada nors žmogus jo kamerą pargabens iš mėnulio . Ar jis kalbėjo apie tą pačią kamerą ? nerandu NASA oficialaus komentaro . Tačiau žurnalistai linkę manyti , kad tai tik atsarginės dalys ar pan , jas astronautas pasiemė dėl sentimentų .

Niekam ne paslaptis , kad kapitonas N.Armstrong vengė duoti video-interviu . Nuo 1969 iki 1989 , ( per 20metų ) galima rasti tik du . Buvo keletas popierinių . Teigiama , jog visų interviu metu klausimai buvo suderinti ir žinomi iš anksto . Vienas keistesnių nesusikalbėjimo atvejų iš 1969 viešos spaudos konferencijos tarp astronautų .


The crew of Apollo 11 nervously, reluctantly, and with the emotion of a eulogy, present their first press conference . . . with the aid of teleprompters discretely hidden in the desk, in order to help them remember their one of kind experience, that the writers of their script should know nothing about.

Notice at time 1:04:53 that Neil Armstrong is asked whether or not he remembered seeing any stars in the lunar sky, a subject the crew was apparently asked to avoid as the correct astrological positions of the constellations were too difficult to simulate in the fake lunar backgrounds.  Armstrong then wrongly replies with "I don't recall", to which Aldrin grimaces in discomfort at his error (as if one would forget such an important detail that they witnessed first hand in their alleged universally unique experience).  To help Armstrong recover from being tripped up by this difficult question, crew member Michael Collins offered assistance by interjecting "I don't remember seeing any."  The problem is, he forgot that he wasn't even there!  (It was Buzz Aldrin who supposedly walked on the moon with Armstrong, not Collins!)

Apparently when all three orbited the earth together for eight days in a relatively small space capsule (never actually leaving earth orbit, much less landing on the moon), Michael Collins' experience of the mission (though he was alleged to have stayed behind orbiting the moon while Armstrong and Aldrin walked on the surface) was exactly identical to that of his teammates.  As such, he instinctively chimed in at this point in the interview in an attempt to smooth over the rough spot in the conversation, forgetting temporarily that he never was supposed to have been on the moon's surface in the first place!
In the official transcript of this rare press conference (which, until this video release, was the only way of knowing what was said at that time), lightening struck twice in the exact same place!  At the very moment where Collins misspoke, there is also a "transcription error" as well!  In the official NASA record (the transcript) the government made a desperate and lame attempt to cover-up Collin's revealing mistake by attributing his remark "I don't remember seeing any (stars)" to Aldrin!


Č
ia tas keistas momentas (  video viršuje 01:06:15 )  , kada alkūne baksnoja kitą astronautą



Kaip pamatyti 6 misijų mėnulio nusileidimo vietas

Fizikos teoretiko Michio Kaku komentaras apie mėnulio nusileidimą ( aiškina dėl sujudėjo vėliava , komentarus apie šešėlius ir t.t )




Ką manote apie Apollo misijas , jie nusileido ar čia kažkoks šaltojo karo sąmokslas ? ar jūsų nuožiūra astronautai elgėsi keistai konferencijos metu ?

Juoda varna

Citata iš: Linas Esu  balandžio 20, 2018, 16:07:40Keletas keistų sutapimų ir faktų , besidomintiems Apollo 11 sąmokslo teorija , kad jie nebuvo nusileidę mėnulyje . O viskas buvo surežisuota . [/b]
Taip pat labai susinervindavo kai buvo paprasyti prisiekti ant biblijos (youtube medziaga).
Ir dar kai kurie pasisakymai priestarauja vieni kitiems, pvz vieni mate zvaigzdes, kiti nemate. Vienas girdejo dideli varikliu uzesi, kitas negirdejo, nes pagal ji tai neimanoma beoreje erdveje. Zinoma ir daug kitu keistu nesutapimu.


Vytautas

Na čia pasirodė toks Wikilekso video kaip ir parodantis kaip filmuota skrydis į mėnulį.

Aukštyn