Paanalizuokim.

Pradėjo eternal.bliss, gruodžio 11, 2017, 21:26:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

gruodžio 11, 2017, 21:26:17 Redagavimas: gruodžio 11, 2017, 21:28:24 by eternal.bliss
Tiesiog gal ką nors išsiaiškinsime.
Aprašysiu kelių metų įvikius kurie gali būti susija, o gal ir ne.

1. Laukuose girdėtas labai keistas garsas tarytum objekto, kuris judėtų be jokio variklio. Konkrečiai garsas toks tarytum didelis objektas skrietu ore, t.y oro pasipriešinimas, jokio variklio užimo, ar dar kažko. Esu mates tiek ir parasparnių, lėktuvų, sklandytuvų, ar t.t. nieko panašaus. Esu tik vieną tą kartą susidūręs su tokiu keistu garsu. iškarto atkreipiau dėmesį į dangų, bet nieko neistengiau pamatyti, tuomet stebėjau horizonta, šitaip lengviau pastebėti lėktuvą kuris skrenda aukštai ir garsas atsilieka nuo pačio objekto. Tuomet kai garsas nutolo pastebėjau praktiškiai tašką (buvo jau toli horizonte) kuris tiesiog lanku nuskriejo i šoną. Beto visa tai girdėjau nevienas ir kitas žmogus taip pat patvrtino, kad garsas buvo labai keistas.

2.Miegant prabudau apie 4-3 nakties, jau beveik beužmiegant, prieš akis iškilo veidas, kaip ir tokio žmogaus, atrodė suauges bet vaikiškų bruožu turėjo, neatrodė nei baisus nei labai išskirtinis. Prasibudinau iškarto, nes labai keista atrodė. Pradėjau klausytis, nebuvo taip kad negalėjau kažko pajudinti, tiesiog nenorėjau judėti o kažka išgirsti. Taip klausiausi kokias kelias akimirkas, ir išgirdau kaip kažkas pradeda bėgti, konkrečiai 2 žmonės ganėtinai mažo ugio nes labai jau žingsiukai bėgimo tankūs buvo, pats garsas atrodė labai realus nes grindys visiškai taip pat "traškėjo" tarytum kažkas bėgtu jomis. Po to pradėjo stipriai plakti širdis, spengimas ausyse prasidėjo, tuo laiku dar girdėjosi kaip nubėga iki koridoriaus. Spengimas praktiškai labai stiprus buvo, ir po to po biški atslugo, ir šiluma. Nebuvo visa tai nemalonu, ar kažkokio skausmo, atrodė tarytum kraujospudis pakilo labai stipriai ir spengimas ausyse būtent tuo to , kuomet širdis pradėjo nurimti plakusi taip stipriai, spengimas kartu ir praėjo. pasidarė šilta, maloniai visai bei atoslūgis, kaip kad po kokio masažo atsipalaidavimas, ar po sporto, nugriuvus ant lovos. Apimė miegas, bet žinojau jog jei užmigsiu dabar, tuomet nežinosiu ar tai sapnas buvo ar ne, ir ar išvis atsiminsiu, todėl atsikėliau ir nemiegojau.

Va tokia ta patrtis. Ateiviais niekada nesidomėjau, nebuvo įdomu, niekada nekėliau didelio skirtumo ar jie yra ar ne, niekada nenorėjau jų pamatyti ir t.t. Konkrečiai nesvarbi tema visa laika buvo. Tiek ir dabar neįdomi.
Plius pridėsiu, kad atsitikimas laukuose buvo kuomet mintis kontroliavau, tuo metu vis ilgiau išbūdavau be vidinio dialogo, ar minties.

Gal kas panorės paanalizuoti, arba taip pasiskaityti. Stengiausi kuo konkrečiau aprašyti be pridėtinių nesamonių.

mcgyver

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 11, 2017, 21:26:17Plius pridėsiu, kad atsitikimas laukuose buvo kuomet mintis kontroliavau, tuo metu vis ilgiau išbūdavau be vidinio dialogo, ar minties.

Kiek laiko praktikuoji ir kaip sekasi samoningumas?
As esu mates 2011 metais kaime nakty dvi raudonas svieseles ir viena zalia ir jie sudare trikampi ir skraide ratais poto pranyko.

Linas Esu

Citata iš: mcgyver  gruodžio 11, 2017, 22:47:10Kiek laiko praktikuoji ir kaip sekasi samoningumas?
As esu mates 2011 metais kaime nakty dvi raudonas svieseles ir viena zalia ir jie sudare trikampi ir skraide ratais poto pranyko.
Toli ? figūros neįžiūrėjote ?

San IL

Jeigu nori mano nuomonės:

1. NATO oro policijos naikintuvai. Neparašei ar buvo debesuota ar ne, jų galėjo ir nesimatyti.

2. Košmariškas sapnas, ko pasekoje atsibudai su adrenalinio antplūdžiu. Jis sukėlė tachikardiją (greitą širdies plakimą), vazokonstrikciją, o to pasekoje galėjo atsirasti tinitas (spengimas ausyse). Šita kombinacija dar labiau tikėtina, jeigu lovoje greitai atsisėdai (ortostatinė hipotenzija). Adrenalinui greitai nuslūgus pajutai visus išvardintus pojūčius.

mcgyver

Lektuvo skrydimo aukscio tik svieseles trikampio forma mirgejo, nesimate kokios formos.

Linas Esu

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 11, 2017, 21:26:17Tiesiog gal ką nors išsiaiškinsime.
Aprašysiu kelių metų įvikius kurie gali būti susija, o gal ir ne.
Tas objektas kurį matėte horizonte , jis buvo viršgarsinis ?

Dėl tų veidų ...veidai buvo kur nors anskčiau matyti pvz filmuose ? ar galbūt perskaityti knygose ? žmogaus vaizduotė krečia neįtikėnamiausius dalykus , ypatingai pervargus , jūsų atveju paryčiais . Čia jūsų normalus miego rėžimas 3-4 h paryčiais gultis į lovą ?

Citata iš: mcgyver  gruodžio 11, 2017, 23:08:47Lektuvo skrydimo aukscio tik svieseles trikampio forma mirgejo, nesimate kokios formos.
Aišku

San IL

CitataTas objektas kurį matėte horizonte , jis buvo viršgarsinis ?
Neatsakinėju už liudytoją, tik noriu patikslinti, kad, mano žiniomis, karinei aviacijai yra draudžiama skraidyti virš miestų viršgarsiniu greičiu taikos metu.

Linas Esu

Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 00:09:16Neatsakinėju už liudytoją, tik noriu patikslinti, kad, mano žiniomis, karinei aviacijai yra draudžiama skraidyti virš miestų viršgarsiniu greičiu taikos metu.
1. Prie ko čia miestas ? :D jis niekur jo neminėjo .
2. Bent kartą teko regėti , o kitą kartą tik girdėti praskrendant virš miesto vien Lietuvoje , viršgarsiniam.

San IL

Citata iš: Linas Esu  gruodžio 12, 2017, 00:37:561. Prie ko čia miestas ? :D jis niekur jo neminėjo .
2. Bent kartą teko regėti , o kitą kartą tik girdėti praskrendant virš miesto vien Lietuvoje , viršgarsiniam.
1. Taip, būtent, nerašė? Tai kodėl tu būtinai priešingai nei aš, įsitikinęs kad tikrai tai vyko ne mieste ar ne prie miesto? Kiek žinau didesnis šansas rasti žmogų arčiau miesto nei dykumoj...

 2. Nenustebinai, kad matai ar girdi to ko nėra ar tai ką pats nori matyti/girdėti, nenaujiena.
 Man yra tekę pačiam trumpai dirbti Lietuvos Kariuomenėje ir gerai žinau, kad yra nurodymas karinėms oro pajėgoms neviršyti garso greičio, jeigu nevyksta jokie realūs gynybiniai veiksmai.

 Garso smūgis tiesiog būtų toks stiprus, kad mieste arčiau esančių namų langai išbyrėtų. Būtent dėl šios priežasties, kai vyksta aviacijos šventė ir mes labai tikimės pamatyti šį fenomeną, bet jis neatliekamas, nes yra šis draudimas.

 Tokie eksperimentai dažniausiai atliekami taikos metu atviruose vandenyse, ar bent nuošaliose vietose, nes toks nurodymas ne tik Lietuvoj egzistuoja.

 Girdėjai tikriausiai reaktyvinių variklių afterburn'us, na o jeigu tikrai įsitikinęs, kad ten buvo "sonic boom", tai jis tikriausiai buvo nesankcionuotas, kokio nors rusų naikintuvo manevras. Tik tiek galiu pasakyti. Žinoma, statau 100 žalių, kad nesutiksi su mano komentaru.

Linas Esu

#9
gruodžio 12, 2017, 01:40:37 Redagavimas: gruodžio 12, 2017, 02:14:10 by Linas Esu
Kaip ir sakiau prieš tai jis neminėjo miesto :D  Štai tau jo citata , kurioje aiškiai rašo " laukuose " .

CitataLaukuose girdėtas labai keistas garsas tarytum objekto, kuris judėtų be jokio variklio
O kas liečia mano patirtį , apie tokį dalyką kaip garso smūgis ( "sonic boom" ) , apskritai niekur neminėjau bet tiek to.... :D :D :D nesuprantu kokio reikalo tu čia išvedinėji kuo esu įsitikinęs ir t.t. bet ir nerūpi :D .

Žinau ką mačiau ir girdėjau , čia nėra jokios mistikos :D tai tiek . Nedarysiu offtopic'o , nes tema ne apie mane ar mano nereikšmingus potyrius .

San IL

#10
gruodžio 12, 2017, 02:25:13 Redagavimas: gruodžio 12, 2017, 02:27:56 by San IL
"Sonic Boom" (Garso smūgis), tamstos žiniai, ir atsitinka, kuomet kas nors viršija garso greitį. Tai jeigu esate įsitikinęs, kad liudyjote viršgarsinį greitį, vadinasi teigiate, jog girdėjote "smūgį". Jeigu jo negirdėjote, nėra jokių indikacijų, kad jūsų matyti ar girdėti objektai viršijo garso greitį.

 Nebent jie jau buvo jį viršiję ir praskrido labai greitai pro jus? O kaip tada nustatėte jų greitį?
 Gal ir offtopic, bet man labai įdomu, manau moderatoriai nesupyks?

 Teisingai pastebėjai vieną dalyką - autorius pasakė, kad praskrido "it be variklio". Manau į tai reikėtų ir susikoncentruoti: jeigu jis taip sako, tai turėjo būti kažkas garsiau už paprastą vėjo gūsį, tačiau tyliau nei įprastas lėktuvas ar variklio gaudimas. Todėl ir pasiūliau - toli skrendančius naikintuvus kaip variantą (be jokių viršgarsinių greičių tamstos pasiūlytų) - jei jie pakankamai toli, garsas nėra stiprus, gali priminti "skrodimą oru" ir svarbiausia - trunka gana trumpai. Tuo tarpu keleivinio lėktuvo garsas - visiem pažįstamas ir trunka žymiai ilgiau, esant gerom atmosferos sąlygom, gali trukti net kelias minutes. "Horizonte greitai lanku nulekiantis taškas" - tik patvirtintų naikintuvo teoriją, jeigu jis tuo metu išniro iš debesies (vis dar nežinom ar buvo debesuota, šį klausima jau uždaviau), ar tiesiog tik tuo metu buvo pastebėtas. Kas pas mus skraido naikintuvais? NATO oro policijos misija. Tai ir buvo mano originalus komentaras.

"Laukai" gali būti ir netoli miestų. Jeigu kalbame apie aviaciją, tai Lietuvoje gyvenvietės yra per tankios, kad apskritai būtų plotelis legaliai viršyti garso greičiui. Palauksime autoriaus atsakymo, kur tai įvyko. Dykumų Lietuvoje, mano žiniomis, nėra.

 Šimtą žalių jau laimėjau, statau dar šimtą ;)

eternal.bliss

Citata iš: mcgyver  gruodžio 11, 2017, 22:47:10Kiek laiko praktikuoji ir kaip sekasi samoningumas?
Visi šie įvikiai buvo prieš 6-7 metus, praktikos igivendintos, tapo gyvenimo būdu. sunkiausia persilaužt pirmus etapus pasiekti, suvokti kaip turi veikti visas principas, poto jau tampa kaip ir tavo dalis.

Citata iš: San IL  gruodžio 11, 2017, 23:02:061. NATO oro policijos naikintuvai. Neparašei ar buvo debesuota ar ne, jų galėjo ir nesimatyti.

2. Košmariškas sapnas, ko pasekoje atsibudai su adrenalinio antplūdžiu. Jis sukėlė tachikardiją (greitą širdies plakimą), vazokonstrikciją, o to pasekoje galėjo atsirasti tinitas (spengimas ausyse). Šita kombinacija dar labiau tikėtina, jeigu lovoje greitai atsisėdai (ortostatinė hipotenzija). Adrenalinui greitai nuslūgus pajutai visus išvardintus pojūčius.
Esu mates ir tuos naikintuvus, debesų nebuvo, naikintuvas sukelia visiškai kitokį garsą, bei jis žymiai stipresnis būna. Čia būtent su kuo galėčiau palyginti tai tarytum kas nors pasiimtu ir mestu didžiulį objektą, ir girdėtusi tik kaip jis skrenda be jokio variklio. Kaip kad kokį sviedinį kas nors būtų iššoves už labai toli.

2. sapnas tikrai negalėjo būti, nes pilnai buvau pabudes, belenkiek ivairiausių patirčiu turėjau ir tikrai nesulyginsi su sapnavimu, iš košmaro pabundi ir tada tas šokas pabudimo, šiuo atveju jau buvau pabudes. Vien dėl to ir atsikėliau nes žinojau, jog čia ne sapnas ir negaliu eiti miegoti, kad atsiminčiau.
Nebuvo taip, kad pašokčiau ar dar kažkas, kaip ir sakiau viskas buvo ganėtinai ramu, nesukėlė baimės ar nemalonumo.


Citata iš: Linas Esu  gruodžio 11, 2017, 23:12:21Tas objektas kurį matėte horizonte , jis buvo viršgarsinis ?

Dėl tų veidų ...veidai buvo kur nors anskčiau matyti pvz filmuose ? ar galbūt perskaityti knygose ? žmogaus vaizduotė krečia neįtikėnamiausius dalykus , ypatingai pervargus , jūsų atveju paryčiais . Čia jūsų normalus miego rėžimas 3-4 h paryčiais gultis į lovą ?
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 11, 2017, 23:12:21Tas objektas kurį matėte horizonte , jis buvo viršgarsinis ?

Dėl tų veidų ...veidai buvo kur nors anskčiau matyti pvz filmuose ? ar galbūt perskaityti knygose ? žmogaus vaizduotė krečia neįtikėnamiausius dalykus , ypatingai pervargus , jūsų atveju paryčiais . Čia jūsų normalus miego rėžimas 3-4 h paryčiais gultis į lov
Ar jis buvo viršgarsinis nežinau, tiesiog nesugebėjom pamatysi jo danguje kur girdėjosi garsas, debesų praktiškai tą diena nebuvo. dėl to stebėjau horizonta nes nesimatė jo toje vietoje kur sklido garsas, ir pats garsas nebuvo lėktuvo ar naikintuvo, tai kaip tiesiog vėjo pasipriešinimas nuo didelio objekto, beto sprendžiant iš garso neturėjo jis judėti labai greitai, galėčiau palyginti su kokiu patrankos kamuoliu irsviestu iš toli tik didesniu, juda jis netaip greit kaip lėktuvas, ir neaukštai.

veidas nematytas, kaip kad žmogaus neišskirtinis tik kaip jaunas 27-30 bet jaunai atrodantis. Ėjau miegoti anksti, niekada nemėgdavau naktinėti, nueiti 10-11h būdavo įprastas rėžimas, 3-4h tiktai pabudau iš niekur nieko.
Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 00:09:16Neatsakinėju už liudytoją, tik noriu patikslinti, kad, mano žiniomis, karinei aviacijai yra draudžiama skraidyti virš miestų viršgarsiniu greičiu taikos metu.
Miestai buvo ganėtinai toli, bet tai tikrai ne naikintuvas, nes esu mates ir girdėjas, garsas visiškai netoks.




Linas Esu

#12
gruodžio 12, 2017, 11:52:39 Redagavimas: gruodžio 12, 2017, 15:23:51 by Linas Esu
Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 02:25:13Šimtą žalių jau laimėjau, statau dar šimtą ;)
Greitai būsi milijonierius žaisdamas su savo įsivaizduojamais pinigais :D

Apie lėktuvus nekomentuosiu nes tiesiog darosi absurdiška ką tu čia bandai išvedinėti...neskaitei viršuje ką parašiau turbūt . ( be to net neabejoju , daugybei žmonių teko matyti/girdėti viršgarsinius lėktuvus virš miestų , kas tau čia tokio neįtikinamo , mįslė kurią gali išspręsti tik patsai sau :D )

Citata"Laukai" gali būti ir netoli miestų. Jeigu kalbame apie aviaciją, tai Lietuvoje gyvenvietės yra per tankios, kad apskritai būtų plotelis legaliai viršyti garso greičiui. Palauksime autoriaus atsakymo, kur tai įvyko. Dykumų Lietuvoje, mano žiniomis, nėra.
@eternal.bliss apie miestą ar net priemiestį nė žodžio neminėjo :D :D Kam tau būtina pripaišyti to ko jis net kontekste nepaminėjo ? ? ?

Gyvenvietės per tankios ? :D 48 žm./km² . Lietuvoje ne tik turime nykstančias gyvenvietes ( miestelius ir kaimus ) , tačiau per 15 m praradome ir didmiestį Panevėžį . Vilnius turbūt vienintelis miestas kasmet jaučiantis gyventojų prieaugį . Lietuvoje egzistuoja ne tik laukai , bet ir "dykumos" , vietos , kuriose nėra nė gyvos dvasios , išmirę kaimai bei kilometrais nusitęsusios retai apgyvendintos arba negyvenamos teritorijos .

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 12, 2017, 08:02:35Ar jis buvo viršgarsinis nežinau, tiesiog nesugebėjom pamatysi jo danguje kur girdėjosi garsas, debesų praktiškai tą diena nebuvo. dėl to stebėjau horizonta nes nesimatė jo toje vietoje kur sklido garsas, ir pats garsas nebuvo lėktuvo ar naikintuvo, tai kaip tiesiog vėjo pasipriešinimas nuo didelio objekto, beto sprendžiant iš garso neturėjo jis judėti labai greitai, galėčiau palyginti su kokiu patrankos kamuoliu irsviestu iš toli tik didesniu, juda jis netaip greit kaip lėktuvas, ir neaukštai.
Hm įdomiai , gaila nepamatėte anksčiau . O ką kiti žmonės sakė , kaip jie reagavo ?

Citataveidas nematytas, kaip kad žmogaus neišskirtinis tik kaip jaunas 27-30 bet jaunai atrodantis. Ėjau miegoti anksti, niekada nemėgdavau naktinėti, nueiti 10-11h būdavo įprastas rėžimas, 3-4h tiktai pabudau iš niekur nieko.
Kaip pats aiškinate sau šitą atvejį ?

mcgyver

@San IL 2013metais per savaite du kartus naikintuvas pro mano namo stogo praskrido.

Linas Esu

#14
gruodžio 12, 2017, 14:45:15 Redagavimas: gruodžio 12, 2017, 15:19:01 by Linas Esu
Citata iš: mcgyver  gruodžio 12, 2017, 14:32:15@San IL 2013metais per savaite du kartus naikintuvas pro mano namo stogo praskrido.
Faktas , čia elementarūs dalykai . Pajūryje ant smėlio gulėdamas , esu matęs/girdėjęs prasrendant viršgarsiniam jūros horizonto ruožu . Net pustankiai po langais važinėjo , tiesiog gatvėje , buvo kažkokios karinės pratybos sutemus pastarųjų dvejų metų eigoje . Nėra ko stebėtis , kad mūsų šalyje vyksta pratybos arba retkarčiais praskrenda viršgarsiniai lėktuvai,važinėja tankai gatvėmis .

Aukštyn