Reinkarnacija

Pradėjo Benamis, gruodžio 05, 2011, 17:18:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 09, 2016, 17:53:50Todėl ir esam visi iliuzijoje.
Apsimesiu, kad perskaičiau tik šitą tavo žinutės dalį.
Ir pokalbį pabaigsiu sutikimu su tavimi :)


a.t.sielis

:) dar pridursiu, kad iliuziniu protu išsklaidyti iliuzijų neįmanoma. Todėl per daug tikintys proto galia yra pasirinkę likti iliuzijoje.

Paradoksas, kad iliuzikai mistiniuose reiškiniuose ieško iliuzijų, kai patys yra iliuzijoje. Sviestas sviestuotas.

a.t.sielis

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 09, 2016, 17:12:21kad čia ne jų pačių patirtys, o kažkieno kito.
prie to dar reiktų pridurti, jeigu įmanoma kažkieno kito patirtis "prisiminti", tai kodėl neįmanoma savo patirčių prisiminti? Nėra logikos.

a.t.sielis

Apie tai, kodėl neįtikima prielaida, kad žmogaus praeitų gyvenimų prisiminimai yra svetimi, ne jo paties, jau buvom kalbėję šioje temoje:

Citata iš: Vytautas  vasario 15, 2014, 11:15:21Pasakojimai apie įsikūnijimus tai pasakojimai kokio nors atsitiktinio mirusio žmogaus likučių informacija. Pasakojama tarsi savo bet iš tikro su pačiu pasakotoju tai neturi nieko bendro. Tiesiog tam tikroje būsenoje informacijos nuskaitymas iš tarpinio pasaulio. O informacijos ten sočiai. Aišku čia mano savitas požiūris. Niekas taip negalvoja  :)
Kai kurie panašiai galvoja ir spėlioja, kaip Vytautas. Atseit, kolektyvinė atmintis, arba velnių išdaigos

CitataMano galva, neįmanoma susitapatinti su niekuo kitu tarsi tai būtų tavasis "aš", išskyrus su savim. Pvz. jeigu gautum kito asmens patirtis, tai suvoktum, kaip tas asmuo jautėsi, bet vis vien ne iš "aš" perspektyvos. Yra tokių NDE aprašymų, kai žmogui parodoma, kaip kiti asmenys jautėsi dėl jo veiksmų. Jis viską suvokia, jausmus kuriuos tie patyrė, bet vis vien lieka kitu individu, stebinčiu patyrimus, o ne esančiu pirminiu patyrėju, kuris patiria viską susietai priežastiniais ryšiais, kaip savo likimą ir gyvenimą, tęstinę egzistenciją, savo veiklą.

Čia galima vadovautis tuo pasakymu: "nuo savęs nepabėgsi". Iš savęs neišsinersi. O tai reiškia, kad kitas netaps tau tavimi (savuoju "aš"), ir tu jam netapsi jo "aš" - nuo savęs nepabėgti ir iš savęs neišsinerti; aš negaliu nustoti būti aš, o kitas negali nustoti būti kitas. Kiekvienas "aš" yra unikalus būties faktas, todėl negali būti pakeistas kažkuo kitu.

Jeigu mūsų, kaip sąmonės vienetų, egzistencija amžina, tai jos neįmanoma panaikinti, išjungti, transformuoti. Kad ir kokius suvokinius patirtume, esame tas pats suvokėjas, stebėtojas, patiriantysis, kontinuuali esybė. Vadinasi, visus suvokinius galime tiesiogiai pagal patyrimo jautimą skirti, ar jie yra mūsų pačių suvokiniai, kuriuos patyrėme patys, ar tai kažkieno kito suvokiniai, o mes juos iš to mūsų vienatinės/individualios autentiškos esaties taško tik stebime.

Boruze

As manau kiekvienas kaska prisimenam is praeito gyvenimo tik nesuvokem to. Bet visa tai turi ytakos kaip mes gyvenam

Vytautas

#260
gegužės 02, 2019, 22:29:30 Redagavimas: gegužės 02, 2019, 22:33:02 by Vytautas
Yra tiesiog kitų žmonių gyvenimai. Informacija kažkokiu būdu apie juos galėjo gal ir patekti jums. Atitinkamai atsiranda įvaizdis tarsi tai jūsų praeitas gyvenimas. O kadangi nieko nesuvokiam apie vadinamą praeitą gyvenimą tai ir įtakos jis neturi. Čia įdomus variantas pagal rytietiškus tikėjimus tarsi mes iš to mokomės. Bet kaip galima mokytis jei nežinai ką padarei praeityje. Žinodamas bent galėtum rinktis kitą variantą ir pažiūrėti kas gausis. Nors, kaip minėjau, gyvenimas tik vienas.

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2019, 22:29:30Čia įdomus variantas pagal rytietiškus tikėjimus tarsi mes iš to mokomės. Bet kaip galima mokytis jei nežinai ką padarei praeityje.
Ne iš to, bet per tai. Tas sąmoningumas ir įspūdžiai, kurie įgyti praeituose gyvenimuose, išlieka asmens širdyje, ir toliau skatina elgtis vienaip, o ne kitaip.

Tą galima pastebėti tame, kad žmonės gimsta su savo polinkiais, gebėjimais, kai kurie su neeiliniais. Kai kurie gimsta ir nuo vaikystės yra neeiliniai transcendentalistai, suvokiantys ir patiriantys aukštesnius lygmenis, nors didžioji dauguma žmonių nieko panašaus nesuvokia ir nepatiria.

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 03, 2019, 03:10:02Tą galima pastebėti tame, kad žmonės gimsta su savo polinkiais, gebėjimais
Gryna "mechanika" ir nieko daugiau. Nusiperki 2 vienodus kompiuterius ir žiūrėk vienas veikia blogiau, nors gaminti idealiai vienodai. O žmogus nepalyginamai sudėtingesnis. Plius persiduoda ir maišosi  tėvų genetinė informacija. Kas gausis net neįmanoma nuspėti. Taip kad pačio paaiškinimas šiuo atveju nelimpa. Visi persikūnijimo paaiškinimai susiję su žmonių viltimi dėl nemirtingumo bei šiaip pateisinti šio gyvenimo problemas. Tipo kažkada bus geriau ir reikia stengtis. Bet normaliai gyventi reikia čia ir dabar. Nuo to visiems tik geriau esamu laiku. 

a.t.sielis

Jeigu norisi būti skeptiku - būk :)

Jokiais genais ir "mechanika" dvasinių fenomenų nepaaiškinsi. Niekas nepaaiškino, pažadai ar viltys paaiškinti - niekuo nepagrįstos. Tuščioje vietoje iš įnorio tikimasi ir viliamasi.

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 03, 2019, 15:12:49Jokiais genais ir "mechanika" dvasinių fenomenų nepaaiškinsi
Dvasinių fenomenų kokių? Kitas momentas visokie genijai siauroje srityje bet visiški nesigaudo realiame gyvenime arba kitose srityse. Visumoje kietas diskas galvoje ribotas. Jei vienoje vietoje per daug tai kitoje per mažai. Visumoje išlaikoma pusiausvyra kad "neperkaistų".  Ir nieko čia ypatingo ar dvasingo nėra. :) Tik "mechanika". :)

Esu ne skeptikas o realistas. :)

Naujovė

Reinkarnacija egzistuoja be kalbos. Kaip kitaip siela tobulėtų ir mokytųsi - kas yra vienas iš pagrindinių jos tikslų? Tik per patirtis, kurios įgyjamos reinkarnacijos dėka. Be to, yra žmonių, kurie natūraliai atsimena savo praėjusius gyvenimus. Dar galima tuos prisiminimus pabudinti tam tikrų praktikų dėka arba hipnotinės regresijos dėka.

sheizy

vienas is dalyku kuriuo tikiu

Aukštyn