Dėl projekto aktyvumo ir "viso geriausio"

Pradėjo violetpink1, liepos 11, 2019, 11:35:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: San IL  liepos 21, 2019, 21:41:00O kur administratorius?
Kas paragraf'as išėjo, niekas jo nepakeitė. Tai liko forumas be administratoriaus.

Citata iš: Vytautas  liepos 21, 2019, 21:41:26bet forumas ir ten negyvas.  :) Gal tik pradžia. Bet laikas parodys. Aš vilčių į tai nedėčiau.  :) 
Nu matai, jei tas projektas nuo šių metų pradžios tik, tai dar net neįsivažiavo pilnai. Be to angliškai konkurencija didesnė :) O ir šiaip facebook/discord dauguma sėdi.

violetpink1

Yra dar toks momentas, gerbiami projekto lyderiai...  :) ...nereikėjo jums sieti forumo dalyvių mentalinių būsenų su psichiatrija, kaip kažkada anksčiau buvo... Juk buvo daeita iki to, kad kai kas net išreiškė siųlymus, jog lyderių tarpe turėtų būti šios medicinos srities specialistų, kurie, esant reikalui, draustų dalyvių saviraišką.
Manote žmonės nereagavo? Ir dar kaip reagavo.

a.t.sielis

Citata iš: violetpink1  liepos 22, 2019, 07:52:12...nereikėjo jums sieti forumo dalyvių mentalinių būsenų su psichiatrija, kaip kažkada anksčiau buvo...
Padiskutavęs tomis temomis forume, kai čia padaugėjo turinčių reikalų su psichiatrų bandomomis gydyti problemomis, pasidomėjęs tais klausimais daugiau, tapau skeptiškesnis psichiatrijos atžvilgiu. Tai pernelyg materialistinė disciplina, ir panašu, kad mažai ką galinti padėti savo gydomiesiems, labiau juos "supakuojanti" į tam tikrą priklausomybės (nuo psichiatrų, jų skiriamų vaistų ir pan.) būseną. Net pradėjau įžvelgti ar nujausti tam tikrus "kafkiškus" (tarsi iš Kafkos romanų) tos sistemos aspektus.

San IL

#18
liepos 22, 2019, 21:30:02 Redagavimas: liepos 22, 2019, 21:34:53 by San IL
Citata iš: violetpink1Juk buvo daeita iki to, kad kai kas net išreiškė siųlymus, jog lyderių tarpe turėtų būti šios medicinos srities specialistų, kurie, esant reikalui, draustų dalyvių saviraišką.
Taip, tai buvo mano pasiūlymas (stebėti, ne drausti). Nes tai yra problema apie kurią dar mažai kas drįsta kalbėti. O tokių tematikų forumai yra šios problemos židinys.

Ir aš ne forumo lyderis, tik paprastut paprastutis užklydęs vartotojas, tik bėda ta, kad su medicininiu išsilavinimu. Ir tuos žmones tenka matyti realiai, o ne forume (ir matyti įtaką).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057320/

CitataImportantly, problems specific to patients with schizophrenia were stimulus overflow, an inability to deal with the abundance of information, difficulties with concentration, lack of energy, paranoid ideas, symptom provocation, and the need to distance themselves from illness-related topics as part of the recovery process. Internet information was subjectively perceived as having the potential to significantly change patients' attitudes toward medication and their relationships with doctors.
Paryškinta mano.
Daugiau info:

https://www.researchgate.net/publication/297753981_The_role_of_social_media_in_schizophrenia
https://theconversation.com/is-social-media-to-blame-for-the-worsening-mental-health-of-teenage-girls-64333
https://www.piedmont.org/living-better/how-the-internet-affects-your-mental-health

arkliukas

Turbūt viena aktyvesnių šių metų temų. Bet tai tendencijos nekeičia - juk būna ir žmonės, kad prieš mirtį kartais patiria prašviesėjimo momentų, dar netgi ir senjorų maratoną pralekia, o po to ima ir baigia savo dienas. Tad čia reikia dar gerai pagalvoti, kada saulutė šviečia, o kada, deja, jau artėjanti šviesa tunelio gale. Ir kitas dalykas - į laidotuves įprastai susirenka daugiau žmonių nei kiekis žmonių, su kuriuo žmogus būdamas gyvas palaikė ryšį. Tad ši tema greičiausiai būtent tokia ir yra - anomalija.lt laidotuvių tema. :)

Reikėjo galvoti plačiau, kelti realistiškesnius tikslus, kryptingai jų siekti, pasinaudoti jau buvusios bendruomenės balsu, o ne daryti bet ką bet kur, bet kaip ir tikėtis kažko gero. Pamenu, Anomalija 2014 metais čia rašinėjo, kaip jie ten bandė užsakinėti reklamą, straipsnius, bet niekas nepadėjo. Bet tai kaip gali kažkas padėti, kai nė nežinai, kas yra tikslinis tavo naudotojas, kokias jam funkcijas savo sistemoje modeliuoji? Įdomu, ar tikitės laimingų ir gražių santykių su antra puse, kurios nepažįstate? Greičiausiai ne. Tai čia irgi tas pats. Turi būti sukurtos sistemos santykis su jos naudotoju. Koks tas santykis, tai pradžioje nusprendžia sistema, nurodo jam tą santykį ir, jeigu vartotojas motyvuotas tą santykį išlaikyti, tada kažkas pozityvaus įvyksta. O jeigu to nežinai, nenumanai, tai nieko gero nelauk - geriau nusipirk Teleloto bilietą ir svajok apie milijoną.

Dar pastebėsiu, kad žmonės paranormaliais reiškiniais domisi. Jeigu tokie žurnalai kaip "Raktas", visokie būrimo žurnaliukai leidžiami periodiškai, reiškia, žmonės juos perka, domisi šiais dalykais, o šių žurnalų leidėjai uždirba kažką. Tad panašu, jog kaltės ieškoti reikia ne rinkoje, o nesugebėjime atlikti tam tikrų darbų. Savininkai padarė elementariausią naujo verslo klaidą - nenustatė tikslinės nišos ir, užuot taikęsi į ją, taikėsi visur ir bet kaip. Taigi, ir prašovė.

Kitas dalykas tai su pačia bendruomene susijęs. Abejoju, kad čia didžiausia problema buvo mentalinių būsenų siejimas. Tiesiog patyčių kultūra, selektyvūs banai irgi prisideda prie bendruomenės kokybės pablogėjimo. Sakyčiau, išvis reikėtų banų, diskutavimo kontrolės atsisakyti ir palikti moderatoriams atsakomybę tiesiog sukategorizuoti tvarkingai turinį, užtikrinti, kad nebūtų spaminama, o toliau jau ten tegul keikiasi, tegul daro ką nori, kaip nori, kiek nori ir aiškiai paminėti, kad kiekvienas už skleidžiamą turinį atsako tik pats šalies įstatymų numatyta tvarka. Tai yra, daryti panašiai kaip 4chan, tik forumo stiliumi. Nes jeigu bandysi taikyti forumo taisykles, tai kažką ne taip pritaikysi, kažkas kažkam nepatiks. Daugiau knisalynės su turinio ribojimu negu realios naudos ir tiek.

R.I.P. Anomalija.lt

.L.U.T.H.O.R.

Anomalijos forumas miršta. Pati Anomalija? Toli gražu ne :D Forumas niekada nebuvo kažkas į ką dėjo kūrėjai, daug pastangų. Tikslas buvo anomalija.lt o ne anomalija.lt forumas. O anomalija.lt per mėnesį susilaukia 100+ tūkst. unikalių lankytojų. Centai byra ir gerai.

elteide

Citata iš: arkliukas  liepos 26, 2019, 11:47:26Turbūt viena aktyvesnių šių metų temų. ...Tad ši tema greičiausiai būtent tokia ir yra - anomalija.lt laidotuvių tema. :)


R.I.P. Anomalija.lt
nesutinku..nebus jokių laidotuvių :)
tiesiog žmonės mėgsta pasibedavot...užtai ir pouliari tokia tema

San IL

#22
liepos 27, 2019, 06:04:21 Redagavimas: liepos 27, 2019, 06:06:23 by San IL
Citata iš: .L.U.T.H.O.R.  liepos 26, 2019, 20:13:12Anomalijos forumas miršta. Pati Anomalija? Toli gražu ne :D Forumas niekada nebuvo kažkas į ką dėjo kūrėjai, daug pastangų. Tikslas buvo anomalija.lt o ne anomalija.lt forumas. O anomalija.lt per mėnesį susilaukia 100+ tūkst. unikalių lankytojų. Centai byra ir gerai.
Nors aš gan senai mačiau kai kuriuos anomalija.lt adminus (jie manęs net nepamena turbūt), tačiau man pasirodė, kad žmonės buvo idėjiniai, o ne komerciniai.

O ką daryt, kai žmonės neberašo. Ankščiau (2009-2013) ir pas mus meškos ausyje buvo daug žmonių. O dabar tuščia. Bet nereiškia, kad reikia nieko nebedaryt. Tiesiog nauji laikai, kitoks pobūdis.

Aš kažkaip tikiu, kad yra skaitančiųjų.

O anomalijos adminai elgiasi visiškai teisingai - koncentruoja ribotą pastangų išteklių į svetainės plėtojimą, keliami nauji straipsniai, viskas išlaikoma online.

Čia mes patys kalti, kad forumai nudvėsę, nieko adminas čia nepakeis. Gyvenimo tempai lyginant su 2010m yra daug greitesni, nebėr kada rašyt. Dėkokit išmaniakams. Išmani žmonija neteko nuosavos išmonės...

violetpink1

Prieš tai ketinęs palikti šį projektą parašiau dar daug temų ir įrašų.
Apie Dievą taip, kaip Jį priimu, aukščiausią mane dominantį aspektą, idealą, taip pat apie tai, kas man patinka ir mane domina.
Ne aktyvus šis projektas: nepaisant to, jog turbūt didžioji dalis susijungia į discord, tuo aktyvumas ir pasibaigia - forume aktyvūs tik nebylūs skaitytojai...
To priežastys jau buvo aptartos, tad nesikartosiu cituodamas kitus ir save.
Yra gyvenimo amžius ir asmeninės brandos etapas, kai tai kažką duoda.
Mano toks etapas, laikau, jog jau buvo.
Mano brandžiausios mintys ir idėjos buvo išreikštos šiame projekte, o ne 'gyvame sapne'.
Tačiau 'gyvas sapnas' davė tam tikrą unikalią patirtį, dėl kurios 'gavau karmą', taip sakant, būti atidesnis žodžiais ir atsargesnis su nepažįstamaisiais, o taip pat tikslingiau nei anksčiau reikšti savo mintis.
Šis projektas man davė įspūdį apie realybės ciklų pasikartojimą: gyvas sapnas ir skype, anomalija ir discord, o ir ten ir ten - tos pačios temos, diskutuojamos nuo pradžių, ypač naujų, dar nieko apie tai nežinančių.
Manote, jei po 20 metų kas įkurtų naują projektą, būtų kas kitaip?.. Aš manau, jog susiburtų panaši nieko neišmanančių tose temose virutali grupė, kuri vėl išdiskutuotų daug temų, o paskui visa tai vėl nugrimztų į nebūtį... Liktų tik individualios tų individualių sąmonių patirtys kažkur Akašos įrašuose...  :)
Taigi, metas man pabaigti šį įrašą, o su juo ir šį etapą, nes aš jau kuris laikas matau ir jaučiu, jog tai man nebeduoda nieko.
Iš esamos savo būsenos ir žinojimo, rašyti dar šiame projekte ketinu tik vienu atveju ir tik viena tema, tačiau tikiuosi, jog to daryti nebus jokio pagrindo, o susiję tai ne su anomalija, o su 'gyvu sapnu'.
Tiek šiam kartui.
Linkiu projektui išlikti ilgai, dalyviams gerų forumo ir discord patirčių.
...būkite atsargūs!  ;)
Sėkmės.

elteide

#24
rugpjūčio 27, 2019, 13:35:57 Redagavimas: rugpjūčio 28, 2019, 00:46:11 by elteide
vienas iš tokio cikliškumo, ciklų yra mokytojas -mokinys - mokytojas-mokinys... taip jau yra  ..
...
kadangi neįkėlei muzikos, tai drįsiu aš ... gal tiks pabaigai ;)
https://www.youtube.com/watch?v=d-mZwL4Bh6E

Aukštyn