Meditacija

Pradėjo Teroras, liepos 21, 2012, 22:03:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

joga

@Sleeping_angel, vakar tik pradėjau blogą, todėl tiek mažai prirašiau, nors ten visa esmė parašyta - meditacijos tikslas yra pasiekti ir kuo ilgiau išlaikyti bemintę būseną. Viskas. Tik pasiekti ją nėra taip paprasta - man pvz užtrunka ~10 min, kol nurimsta mintys. Medituoju ryte ir/arba vakare apie 20-30min. Šiaip norint rezultatą pasiekti ir išlaikyti reikia reguliariai medituoti. Kuri meditacija efektyviausia manau kiekvienam žmogui yra individualus reikalas. Mano meditacija labai paprasta - patogiai atsisėdu, užsimerkiu, pradžioje leidžiu laisvai reikštis mintims, o pakui jas tarsi su "pincetu" sučiumpu ir sustabdau. Pradžioje kelioms sekundėms, paskui mintys vėl atsiranda, tada vėl jas reikia "gaudyti", ir taip pamažu pasiekiu "nirvaną" :)

@TinSoldier, nėra paprasta atspėti kortas, joks "balsas" man nesako kokia tai korta, tai reikia pajausti, ir ne kasdien pavyksta, nes esu tik paprastas žmogus su savo stiprybėmis ir silpnybėmis:) Bet Druwio žaidime būtinai sudalyvausiu :)

Domdom

Sveiki, norėčiau ir aš išbandyti meditaciją, bet pirmiausia noriu gauti kažkokių pradinių žinių. Gal žinote kokius gerus kursus, seansus ar esate lankę meditacija kaune? Ieškau vietos, kur man suteiktų reikiamą informaciją ir po to galėčiau taisyklingai užsiiminėti meditacija namuose.

elteide

Citata iš: Jupiteris  vasario 24, 2014, 18:48:513. Sedeti taip , kad stuburas butu nesulinkes, prie lotoso pozos greit priprantama, bent jau man taip buvo, gali atsiremti i siena, ar kitur :) , bet ji nebutina, yra ir kitu pozu, tik reikia , kad stuburas butu tiesus.

sėdint minkštam patogiam fotely ar ant sofos negerai ?

Dukra

Citata iš: elteide  gegužės 26, 2017, 00:52:17sėdint minkštam patogiam fotely ar ant sofos negerai ?
Pagrindas, ant kurio sėdi, turi būti stabilus, nesvyruojantis. Sėdėjimas lengvas, bet ne tingus - ne toks, kad užmigtum:)

.L.U.T.H.O.R.


Rezliter

Sveiki, kiek esu susidomejes apie meditacija ir zinau kas jis gali but (jei neklystu) kai pasieki daugiau tai gaunasi kaip panasia magiskaja grybuka, bet iskilo man viena klausima kuriu negaliu isprest, meditacija irgi susijes su astralais kai ismoksti atkirt savo kuna, o kai esi astralam tai kaip sugryzti tada? jei as visiskai negirdziu (ta prasme esu neprigirdintis, jei medituoju ar miegu be aparato iskart, tarkim OFF garsa), tai kaip? Ar be problema gryzsiu ar tiesog liksiu savo kune ir matysiu astralus? gal as kazko maisaus?


P.s atsiprasau uz klaidas

mcgyver

pagalvok apie gryzima i kuna ir grysi.

DeCode

vakara nakti bandziau medituoti jai tai galima pasakyt atsiguliau ir apie nieko negalvojau apie 3-5 min jokios minties neleidziau prie saves ir po truputi atsirandineja kaskokie spalvoti bliksniai tamposi vaizdas ar tai skaitosi meditacija ar as cia kaska ne to darau ? aciu uz demesi :)

sheizy

Citata iš: DeCode  rugpjūčio 08, 2019, 18:58:09vakara nakti bandziau medituoti jai tai galima pasakyt atsiguliau ir apie nieko negalvojau apie 3-5 min jokios minties neleidziau prie saves ir po truputi atsirandineja kaskokie spalvoti bliksniai tamposi vaizdas ar tai skaitosi meditacija ar as cia kaska ne to darau ? aciu uz demesi :)
Citata iš: DeCode  rugpjūčio 08, 2019, 18:58:09vakara nakti bandziau medituoti jai tai galima pasakyt atsiguliau ir apie nieko negalvojau apie 3-5 min jokios minties neleidziau prie saves ir po truputi atsirandineja kaskokie spalvoti bliksniai tamposi vaizdas ar tai skaitosi meditacija ar as cia kaska ne to darau ? aciu uz demesi :)
Man panasiai

Aukštyn