Begalybė nuolat plečiasi, ar mes tiesiog dar nežinome "viršaus" vardo?

Pradėjo violetpink1, gegužės 28, 2019, 10:14:00

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

violetpink1

Įmanoma, ir netgi labai paprasta parašyti programą, kuri leidžia įvesti skaičių, o jį įvedus ir paspaudus mygtuką, parodo vienu vienetu didesnį skaičių.
Tiesiog - paprasta...
Gal taip veikia visa realybė - mes "įvedame" savo suvokimo lygmenį, o tuomet aplinkui mus randasi +1 (mažiausiai)?..
...
Noriu parašyti apie anksčiau patirtą viziją, kuri, kaip reta, paliko mane būsenoje "susimasčiusį be minčių".
Tie, kas domisi tuo ir tiki tuo, vadina tai kokiu nors vardu. Paprasčiausiai lietuvių kalboje tai - Dievas. Aš tuomet vadinau tai Absoliutu.
Tie, kas vadina ką nors, kokiu nors vardu, dažniausiai turi kokį nors įsivaizdavimą apie tą, ką tuo vardu vadina.
Aš taip pat įsivaizdavau Absoliutą.
Įsivaizdavimas buvo toks:
vieta - tamsi, juoda begalinė erdvė; toje erdvėje - elipsės formos būtis, egzistencija, kuri savo viduje yra begalinė, o tik iš išorės matosi kaip elipsė; elipsė, t.y., būtis, turi dvi akis - tokias kaip ant Boudhanath'o stupos; visos jos foną užpildo sūkuriai žvaigždžių ir realybės atvaizdai.
Taip aš įsivaizdavau Absoliutą dar nuo kokių 2007 metų.
Kartą aš panorau įsivaizduoti Jį vėl.
Įsivaizdavimas pradžioje buvo toks, kaip ir visuomet.
Tačiau, apmąstymų eigoje, vaizdas tapo toks:
viskas kaip aprašiau, tik į Absoliutą, tą elipsę su akimis, iš viršaus krito žydras spindulys... Žydrojo spindulio šaltinio nemačiau, tačiau kai ką pajutau, tai buvo jausmas. Jausmas perteikė įspūdį, jog žydrąjį spindulį siuntė sąmonė, turinti moterišką aspektą ir, kas be ko, esanti virš Absoliuto.
Vėliau Absoliutą aš ėmiau vadinti Parabrachmanu, nes ši sąvoka man tapo artimesnė.
Taigi: jei pradžioje viskas man atrodė esant Parabrachmane, kuris yra begalinėje tamsioje erdvėje, tai vėliau gavau potyrį, susidėjusį iš vaizdo ir jausmo apie kažką už Jo: žydrą spindulį, krentantį į Jį, paleistą kažokios moeriškos sąmonės.
Jei Absoliutą, duotu atveju, vadintume Parabrachmanu, tai spindulio siuntėją pavadinčiau Paraparadeive.

Klausimai skaitytojams:
ar yra kas nors sakoma dvasiniuose mokymuose, kuriuos pažįstate, apie tai, ką galima įvardinti kaip "kažko virš Dievo" buvimą?
ar gali būti, jog yra toks dalykas: žmogui (ar kitai būtybei) pasiekus didžiausią įmanomą apimtį suvokime, realybė - tikroji supanti realybė - dar prasiplečia ir iškart atsiranda ir susiformuoja aukštesnis "hierarchijos", pavadinkime, lygis?

Ta prasme, mes tariame Para, o tuomet randasi lygis Parapara ir taip toliau... ?.. :)
...P.S.:
su kompiuterinėmis programomis žinau dar geresnį pavyzdį, tik tam verta sukurti atskirą temą; jei bus išreikštas susidomėjimas, tuomet parašysiu naujoje temoje; jei ne, arba bus išreikštas pagrįstas prieštaravimas - nerašysiu.

a.t.sielis

Bhagavata Puranoje sakoma, kad Absoliuti Realybė suvokiama trimis aspektais ar etapais:

Citatavadanti tat tattva-vidas tattvaṁ yaj jñānam advayam
brahmeti paramātmeti bhagavān iti śabdyate

Synonyms:

vadanti -- they say; tat -- that; tattva-vidaḥ -- the learned souls; tattvam -- the Absolute Truth; yat -- which; jñānam -- knowledge; advayam -- nondual; brahma iti -- known as Brahman; paramātmā iti -- known as Paramātmā; bhagavān iti -- known as Bhagavān; śabdyate -- it so sounded.

Translation:

Learned transcendentalists who know the Absolute Truth call this nondual substance Brahman, Paramātmā or Bhagavān.
- Brahmanas;
- Paramatma;
- Bhagavanas, dar vadinamas Parabrahmanu.

Tolesnių terminų para-para... ir t.t. nėra. Bhagavanas yra aukščiausias, ir turi be galo daug skleidinių, pavidalų. Jis begalinis ir apima visumą, t.y. jau nebėra nieko virš Jo ar už Jo. Visuma apima viską. Bhagavanas turi vyrišką ir moterišką aspektą, kurie yra amžinai apsireiškę kaip dvi asmenybės ir žaidžia tarpusavyje, kartu su visomis mažesnėmis iš jų kylančiomis asmenybėmis.

Šrila Bhaktivedanta Svamis Prabhupada rašo: "Aukščiausiasis Dievo Asmuo išsklinda daugybe ekspansijų, siekdamas plėtoti nuolat augančią Savo dvasinę palaimą, ir gyvosios esybės yra neatskiriamos tos dvasinės palaimos dalelytės."

elteide

jei jis yra šio pasaulio, visatos dievas , o virš jo , aišku, gali būti ir Kūrejas visą ko ...

Aukštyn