UFO fenomenas arba religija incognito

Pradėjo Linas Esu, vasario 12, 2018, 16:38:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

vasario 12, 2018, 16:38:32 Redagavimas: vasario 12, 2018, 17:25:59 by Linas Esu
Ar UFO - ne tik pseudomokslas apie neatpažintus skraidanžius objektus , ateivių pagrobimus , tačiau ir religija ?


Viena iš daugelio "ateivių pagrobtojo" Billy Meir'io UFO fotografijų . "FOX tv" įsigijo teises į šią nuotrauką , nuo to karto ji tapo populiariojo JAV serialo "X-files" , detektyvo Mulder'io sienos nuotrauka ( post'eriu ) . Su garsiuoju užrašu "I want to believe" .

UFO turi religinio tikėjimo elementų , žmonės tiki , kad NSO aparatais ( skraidančiomis lėkštėmis , cigarais ) skraido nežemiškos būtybės . Paprastai šie šalininkai mano , jog nežemiškos būtybės turi būti suinteresuotos žmonijos gerove . Žmonija jau yra , arba galiausiai taps jau egzistuojančios nežemiškos civilizacijos dalimi . Kiti nežemiškas būtybes linkę įtraukti labiau į antgamtinę pasaulėžiūrą , kurioje NSO gyventojai - labiau panašūs į angelus ( arba dvasias/sielas ) nei į fizinius subjektus , pvz : "pilkuosius" ar "reptiloidus" . Kita vertus žvelgiant iš religinės perspektyvos , tai nėra ryškus skirtumas visoje UFO subkultūroje .

Pirmiausia UFO religija/os išsiplėtė tokiose šalyse kaip : JAV , Kanada , Prancūzija , Jungtinė Karalystė ir Japonija . Norint tuo laikmečiu suvokti kas yra "nežemiška būtybė" ( ateivis ) , visuomenė turėjo būti pakankamai technologiškai pažengusi . Kitu atveju "nežemiškos civilizacijos" sąvoka būtų buvusi atgrasi ir nesuprantama .

Terminas "skraidančios lėkštės" ir populiarioji UFO samprata manoma , kad atsirado 1947-1950 m. Tačiau šio religinio tikėjimo šaknys siekia dar kelis dešimtmečius atgal . Didelę įtaką formavimuisi padarė fantastikos ekranicazijos kaip :


"Algol: Tragedy of Powerl" 1920m , vokiečių filmas apie nežemišką būtybę ( ateivį ) iš Algol'o planetos , kuris žmogui perdavė mašiną , galinčią valdyti visą pasaulį .


"Aelita: Queen of Mars" 1924 m , Sovietų sąjungos filmas apie netikėtą kosmoso žinutę iš "Mars" planetos . Long story short - siužetas išsirutuliuoja į meilės istoriją tarp žmogaus ir Marso planetos princesę .

Ši ekranizacija įkvėpė tokius filmus kaip : "Woman in the Moon" 1923  , "Flash Gordon" 1936-49 - būtent šis vėliau įkvėpė , George Lucas , parašyti "Star Wars" . Neabejotinai žmonės senai fantazavo apie nežemiškas planetas , gyvybių formas ir pan. 1947 m. Rosvelo istorijos "mistika" apgaubė visą JAV šalį bei tuo metu šaltojo karo priešą Sovietų sąjungą . Nors iki 1947 m. visame pasaulyje buvo pastatyta dešimtys filmų apie ateivius , vis dėl to Rosvelo istorijos populiarumas lėmė neįtikėtiną ateivių žanro renesansą ir naujas aukštumas . Tuo pasinaudojusios kino studijos , statė "kosmoso operas" , kuriose ateiviai vis dažniau tapdavo pagrindinių kino personažų "alter ego" ( blogiukais ) . Vis dažniau ateiviai kino filmuose žudydavo arba grobdavo žmones . Viso to pasekoje UFO tapo viena didžiausių XX. amžiaus pop subkultūrų/religijų .

Turbūt daugeliui teko girdėti apie "Heaven's Gate" ( rojaus varus ) . Rojaus vartai buvo slapta naujojo tūkstantmečio UFO religija . Kokia buvusi jos religinė praktika žinoma menkai . Prieš prisijungdami prie grupės daugelis narių išparduodavo savo nuosavybę , kad atsikratytų priklausomybės nuo žemiškųjų dalykų. Sektos tikėjimui didelę įtaką padarė mokslinė fantastika ir filmai . Sektos vadovai užsiėmė programavimo verslu , kitomis kompiuterių technologijomis ( valdė firmą „Higher Source" ) . Iki 1997 m. sekta vertinta kaip nekenksminga mokslinės fantastikos fanatų grupelė .

Viršuje aprašyta religinė sekta buvo įsikūrusi JAV ir nėra jokių žinių apie pasekėjus Lietuvoje . Galbūt mus būtų greičiau pasiekusi UFO banga iš vakarų , jeigu ne šaltasis karas ir okupacija iki 1990 metų . Vis gi šiai dienai turime įkurtą UFO judėjimą ir čionais . Tarptautinis raeliečių judėjimas ( The International Raelian Movement ) , Lietuvoje įkurta 2003 m. Raeliečiai - ateistinė ufologinė religija, kurios įkūrėjas ir vadovas - buvęs žurnalistas ir žurnalo apie automobilių sportą savininkas Klaudas Vorilhonas (Claude Virilhon) (g. 1946) , nuo 1998 m. pasivadinęs Raeliu ( pranc. Raël - „nešantis žinią, šauklys" ) . Anot Raelio , 1973 m. gruodžio 13 d. jam pasirodė ateivis ( elohimas ) ( hebr. elohim - „dievas", raeliečių verčiamas - „nusileidę iš dangaus" ) ir apreiškė „kiek pakoreguotą" biblinę tiesą. 1974 m. Raelis išleido „Knygą, atskleidžiančią tiesą" ( angl. The Book That Tells the Truth ) ir įsteigė judėjimą MADECH ( pranc. Movement for l'acueli des Elohim createurs de l'humanite; angl. Movement for the welcoming of the Elohim, creators of humanity ) ,  kurį po metų paliko . Raeliečių judėjimas oficialiai įkurtas 1976 m., nuo 1998 m. pradėtas vadinti religija. 9-ajame dešimtmetyje judėjimas iš Prancūzijos išplito vokiškai kalbančiose šalyse : Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje . Šiuo metu pats Raelis gyvena Kanadoje , ten įkurta ir centrinė tarptautinė būstinė , dar viena tarptautinė būstinė -- Ženevoje ( Šveicarija ) .


John Travolta , garsus Holivudo atktorius , taip pat ir scientologas . Šis filmas pastatytas pagal scientologijos religijos , pradininko ir įkūrėjo ( L.R. Hubbard ) parašytą fantastinę novelę . Filmo siužetas turi begalę panašumų , su scientologijos doktrinomis ir pačia religine istorija .

Jeigu raeliečių judėjimas plėsis ir toliau , jis turi visas galimybes tapti oficialia pasauline religija . Scientologija kuo puikiausias analogas . Turi per 20 mln pasekėjų , tikinčių religine istorija apie : ateivių diktatorių vardu "Xenu" prieš 75 mln metų atgabenusį miljardus žmonių į Žemės planetą kosminiuose aparatuose ir juos nužudžiusį . Scientologijos įkūrėjas , Lafajetas Ronaldas Hubbardas , fantastinių veikalų rašytojas , pseudomokslininkas , kuris oficialiai yra parašęs daugiausia fantastinių knygų . Nė vienas kitas bet kokio žanro rašytojas , jam neprilygsta knygų skaičiumi .

UFO religijos šalininkai tiki , kad ateivių civilizacijų atėjimas padės žmonėms iš naujo įveikti dabartines ekologines , technologines , dvasines ir socialines , problemas . Naudojant išskirtines ateivių technologijas ir dvasinius sugebėjimus bus galima išspręsti tokias problemas kaip : neapykanta , karas , fanatizmas , skurdas , ekologija , ir t.t. . Tokias tikėjimo sistemas galime apibūtinti kaip religine doktrina ( milenarizmu ) .

Tai gi... lieka vienintelis klausimas . Kuo norite tikėti ir kuo tikite - jūs ?

vytra

- neteko iš viso girdėti, kad UFO fanai save priskirtų UFO religijai.. :) nebent kokiam štatų durnyne..

Paaiškinimas: jei pas tave atvyko kažkas iš užjūrio, tai tu imsi jam kurti religiją? UFO fanai mano, kad UFOnautai yra svečiai iš kitų žvaigždynų, gerokai senesni už mus, todėl su "vaikais" beveik nebendrauja, kol kas paūgėkite!

:)

Linas Esu

#2
vasario 12, 2018, 21:56:43 Redagavimas: vasario 13, 2018, 01:59:03 by Linas Esu
Citata iš: vytra  vasario 12, 2018, 19:54:12- neteko iš viso girdėti, kad UFO fanai save priskirtų UFO religijai.. :) nebent kokiam štatų durnyne..

Turbūt neteko skaityti ir straipsnio viršuje .... nes čia apie beprotnamį nėra nė vieno žodžio .

UFO fanai tau neprisipažins kad jie religingi , tačiau tuo pačiu tau nepasakys , jog jie netiki skraidančiomis lėkštėmis , ateiviais , pagrobimais , ancient alien civilizations ir pan . UFO kultų,sektų,būrelių - daugybė . Kai kurie laikui bėgant kaip scientologija tapo pripažinta ir teisėta religija su visomis lengvatomis ir valstybės finansavimu , kurio sulaukia kitų religijų bažnyčios . Mūsų socialinės normos ne daug kuo skiriasi nuo JAV , taip kad nenutebsiu vieną dieną gatvėje išvydęs "Raeliečių" šventovę .

Ener

Lempa yra kazka garbinti.Zmogus turi buti nepriklausomas ir ne pries nieka klauptis ant keliu neturetu.Bet yra pilna skystaprociu kurie elgesi lyg sunyciai.Bailus ir is baimes myzantys sau ant pilvo kai mato kazka galingesnio uz save.Gaila man tokiu zmoniu.

Aukštyn