Šizofrenija

Pradėjo a.t.sielis, spalio 14, 2017, 22:30:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

elteide

Creative, taip visiem gali būti ir būna...

vytra

Citata iš: elteide  spalio 20, 2017, 12:00:50Creative, taip visiem gali būti ir būna..
- taip, ką ji ten prirašė, nė iš tolo netinka šizofrenijai..

p.s.
.. tai panašu į kriminalą, kai su mafija susidėjęs brolis skriaudžia sesę iki gilios depresijos.


:(

Creative

#47
spalio 20, 2017, 15:31:38 Redagavimas: spalio 20, 2017, 16:01:00 by Creative
Puse nakties pragulėjau ir supratau, kad aš pasikarščiavau kad tiek prirašiau, nors žinojau būtent kad taip bet kam gali būti, na ir galiausiai pati priėjau išvados kad man gili depresija, pasitarsiu su gydytoja. Ir šiaip galvoju kad prirašiau pakankamai priežastinį-pasekminį ryšį, nors greičiausiai bučiau tepasakius: susimušiau su kaimynais, trenkiau broliui ir tiek.

P. S.: šiaip aš nemokėjau niekad pykti ir kai stovėjau kieme prieš savo kaimynus prieš ar po muštiniu aš šypsojausi kad ir kreivai ir dar pasijuokdavau truputi kai mane narkomane išvadino, nors širdis smarkiai plakė ir aš panikavau, bet tvardžiausi su užgniaužtais kumsčiais, na nemoku pykti.

a.t.sielis

Normaliai parašei viską :) Kaip žmogus kuris nagrinėja ir supranta savo veiksmų motyvus.

SPACE

Kad tai ne šizofrenija. Tu atsiduri tuštumoje, prieš tave yra šviečiantis big bang 1 metro skersmens kamuolys, kuriam sprogus, atsirado visada. Tu esi toje vietoje, iškur transliuojama tai, ką žmonės vadina relybe. Dėl to tau dažnai atsitinka sinchronizacija. Tu turi maginę sielą, dar dėl to tau taip atsitinka.

vytra

Citata iš: SPACE  spalio 20, 2017, 16:55:59Tu turi maginę sielą, dar dėl to tau taip atsitinka.
- čia "space" pateikė lengvos šizofrenijos pavyzdį, nes nesitiki, kad jis pats sirgtų..

:(


SPACE

Maginė siela žino, kas yra realybė, kas ne. Kaip elgtis žmonių visuomenėje, kaip ne. Pats esu sirgęs, bet per kitus daktarus, nerado, kas yra ir galiausiai nukreipė pas psichiatrus.

rutulys

Nieko keisto, kai tos pačios mūzos veikia skirtingus žmones. Mintys - tos pačios skirtingose galvose, o išvados gali būti priešingos. Man yra buvę net taip, kad ką dieną parašinėjau, vakare pamačiau per dviračio žinias, vyrukai ten žymiau mikliau sukasi, aš toks neskubantis. Nors gal dvyyratininkai tą pačią dieną viską sugalvojo, tą pačią ir įregino bei parodė. Iš vis, berašinėjant įmanoma užšokti ant kito žmogaus bangos. Mečiau visus savo rašymus, kai supratau, jog pradėjau rašyti kaip man nepatinkantis žiniasklaidos atstovas Benas Rupeika kalbėti.
Jei nenorite patirti, kokios mūsų pasaulius skiriančios plonos sienos, niekada nestebėkite savo minčių. Nesusidėkite su budistais ir neklausykite jų mokymų. Kas tinka azijiečiams auropiečiams gali visai netikti. Ausyli lengvai gali būti paskelbti ligoniais, vien dėlto, kad kažką girdi ar mato ne iš šio pasaulio. Nors vis gi ne visi ausyli yra ligoniai, pažiūrėkite į apibrėžimą, kas yra liga, tai labai nemaloni būsena...
Paprastai, pirmiausiai prasideda keiksmai, neva saugomas praėjimas prie visatos proto ir bandoma atbaidyti smalsius prašalaičius. Bet kas iš auropiečių pradėjęs vaikščioti rytietiškais dvasiniais keliais susidūria su tokiais dalykais. Tikintieji gal tai laiko velnio gundymu ar išmėginimais, nors mūsų „prižiūrėtojai", paprastai, tėra tik apgailėtini, riboto proto vergvaldžiai, žiūrintys į jūs kaip į savo nuosavybę. Iš pasakų aiškų kaip elgtis: jokių sandėrių, jokios priežasties Jus pavergti ar pripaišyti Jums nebūtas skolas, iš kurių niekada neleistų Jums išsivaduoti. Kalbu apie nesibaigiančią amžinybę. Žinoma, reikia nepasiduoti ir gąsdinimams. Anapus mėgstama priešus nuo kelio pašalinti jų pačių rankomis, privedant net iki savižudybės. Labai mėgstama bandyti primesti Dievo vaidmenį, tik tokie Dievai nėra laisvi, supančiota valia, paklaikusiomis akimis nieko negalintys pakeisti, viskas ne vieną kartą prasukta,- tai tik vargšės ir nebūtinos aukos. Net gi, Sai Baba buvo pakliūvęs ant tokio kabliuko: „žmonės yra Dievai, tik jie to patys nežino". Visokie bandymai priversti pasiaukoti, nesunkiai atremiami, aiškinant, kad jau Jėzus Nazarieties po nukryžiavimo, paskelbtas Kristumi, pasiaukojo ir išgelbėjo mūsų pasaulį - tai nereiškia, kad galima nusiraminti ir krauti savo elgesiu jam nepakeliamą naštą. Netikinčiam gali būti visai nesuprantamas Jėzaus iš Nazareto mūsų pasaulio išgelbėjimas. Tiesiog, mes esame akli ir kurti, kai kalba eina apie gretimus pasaulius, tai galėjo tapti priežastimi mūsų pasaulio kartu su mumis sunaikinimui, o Jėzus tapo mūsų pasaulio užtarėju, tarpininku bei atpirkėju. Svarbu kuo tikime, nors galima išlikti žmonėmis ir be  tikėjimo, tik nenustebkite susidūrę po mirties su savo vidiniu priešu, rusais apsimetinėjančiais komunistais. Ana pusė  labai ribota ir neišradinga, nelabai žinanti kaip elgtis su laisvamaniais. Jei ką būsiu pagoniu, tai artima induistų tikėjimams, po mirties tapsiu medžiu... Aš tą žinau, nes vieną kartą miriau, tik ne kaip Jėzus Kepalas gretimoje temoje...
Visi esame laisvi, kol neparsidavę. Tiesa, kuri nėra niekieno nuosavybė, mus išlaisvina iš miglapūčių pinklių.

a.t.sielis

CitataThe following points summarize Edgar Cayce's perspective on schizophrenia.

The diagnostic label of "schizophrenia" refers to a group of related illnesses with varied etiologies and outcome.
There is a strong somatic (biological) component to this disorder which must be addressed in treatment.
The symptoms of schizophrenia result from dysfunction within the brain, but etiological patterns usually involve systemic dysfunction.
Within the physical body, multiple systems are usually involved in the schizophrenic process, primarily the central (cerebrospinal) and autonomic (sympathetic) nervous systems, and the endocrine (glandular) system.
In cases where the disorder progresses to a chronic condition, the prognosis is less favorable. This condition involves brain degeneration and is a difficult process to reverse. Early diagnosis and treatment greatly improve the prognosis.
Genetic factors often play a significant role in the development of schizophrenia. Genetic factors are not simplistic entities, but vary in influence from being "innate" (very likely to manifest regardless of other factors) to being only "tendencies" (i.e., inherited vulnerability as proposed in the diathesis/stress model).
Pregnancy and birth complications (PBCs) play a significant role in the etiology of schizophrenia.
Spinal injury and other forms of somatic dysfunction are important etiological factors in the production of psychotic symptoms.
Stress is often an important etiological factor in the production of schizophrenic symptoms.
The human body contains interfaces with spiritual and mental dimensions of reality. These interfaces (centers) exist within the glandular and nervous systems. Chemical imbalances or injury to these systems can disrupt these centers, producing the psychotic symptoms associated with schizophrenia.
The treatment of schizophrenia requires a holistic perspective which typically involves spiritual, mental, and physical interventions. These therapies include osteopathic or chiropractic treatments, massage, electrotherapy, diet, companionship, therapeutic milieu, hypnotic suggestion, exercise, and pharmacology.
Cayce's holistic perspective involves spiritual and metaphysical constructs, such as karma and spirit possession. These transpersonal aspects are not cited in every case, and thus may be most appropriately viewed as complications of the pathological process rather than specific to schizophrenia.
https://www.edgarcayce.org/the-readings/health-and-wellness/holistic-health-database/overview-of-schizophrenia/

a.t.sielis

#54
vasario 06, 2018, 09:57:02 Redagavimas: vasario 06, 2018, 10:01:37 by a.t.sielis
https://it.lrytas.lt/neitiketini-faktai/2018/02/06/news/kaip-balsai-galvoje-ispranasavo-moteriai-mirtina-liga-4529688/

Trūks plyš bando paaiškinti per aplinkui, bet tiesiogiai besiperšantis paaiškinimas paprastas:

CitataTeigiama, kad balsas jai pasakė tokius žodžius: „Prašau, nebijok. Žinau, kad tau yra keista girdėti man taip šnekant su tavimi, tačiau tai yra lengviausias būdas, kokį tik galiu sugalvoti. Mano draugas ir aš dirbome vaikų ligoninėje Great Ormond gatvėje ir mes norėtume tau padėti."
"dirbome" - mirusių gydytojų sielos.

TinSoldier

Jeigu mirusių gydytojų sielos turi tokią galimybę, tai, turint omenyje, kiek jų jau yra, tai galėtų ir dažniau gyviems žmonėms pasufleruoti apie panašius dalykus. Būtų labai malonu iš jų pusės.

gidas

Citata iš: a.t.sielis  vasario 06, 2018, 09:57:02Trūks plyš bando paaiškinti per aplinkui, bet tiesiogiai besiperšantis paaiškinimas paprastas:
Trūksta plyšta per aplink, kai tuo tarpu yra paprastas paaiškinimas - medicininiai patarimai iš anapus. :)  Iš pirmo žvilgsnio skamba patraukliai, net "okamiškai", bet pats vargšas Okamas tikrai grabe apsiverstė - "paaiškinimui" reikia gausybės iš esmės tuščių prielaidų. Galiausiai tie mirę pediatrai geriau vaikais pasirūpintų - smegenų augliai pastariesiams yra vieni iš dažniausių vėžinių susirgimų, ir neretai  diagnozuojami tik 6 mėn. po pirmo apsilankymo dėl auglio pas gyvą gydytoją, kas, savaime aišku, blogina  ir ligos prognozę.

Trečioji versija, kuriai pritarė ir daktaras I.Azuonye, aiškino, kad auglys galvoje moteriai sukėlė tam tikrus pojūčius, kurie jai pasufleravo, kad kažkas negerai. Informacija apie Londono ligonines, kurią jai pasakė balsai, tikriausiai jau buvo žinoma pačiai moteriai, tik ji to nesuprato. Tai, kad balsai pranyko po operacijos ir daugiau nebesugrįžo, leidžia daryti hipotezę, kad psichinis sutrikimas buvo susijęs su neurologiniu sutrikimu, t.y. jos augliu smegenyse.

Pastaroji versija kažkodėl vaidinama "per aplinkui", tuo tarpu ji pakankamai realiai paaiškina aptariamą 20m senumo vienetinį atvejį. Kur sveikas protas? - jei jau neraukiama medicinoje, tai šiuo atveju užtenka bent juo  vadovautis. Geltona spauda pateikė  kažką belekaip išverstą, ir kaip mat daromos "fundamentalios išvados". Panaši "argumentacija" girdėta ne kart, ir ne du...:)
 

 

Linas Esu

#57
vasario 06, 2018, 21:56:20 Redagavimas: vasario 06, 2018, 22:12:03 by Linas Esu
Citata iš: gidas  vasario 06, 2018, 21:24:04Trūksta plyšta per aplink, kai tuo tarpu yra paprastas paaiškinimas - medicininiai patarimai iš anapus. :)  Iš pirmo žvilgsnio skamba patraukliai, net "okamiškai", bet pats vargšas Okamas tikrai grabe apsiverstė - "paaiškinimui" reikia gausybės iš esmės tuščių prielaidų. Galiausiai tie mirę pediatrai geriau vaikais pasirūpintų - smegenų augliai pastariesiams yra vieni iš dažniausių vėžinių susirgimų, ir neretai  diagnozuojami tik 6 mėn. po pirmo apsilankymo dėl auglio pas gyvą gydytoją, kas, savaime aišku, blogina  ir ligos prognozę.

Trečioji versija, kuriai pritarė ir daktaras I.Azuonye, aiškino, kad auglys galvoje moteriai sukėlė tam tikrus pojūčius, kurie jai pasufleravo, kad kažkas negerai. Informacija apie Londono ligonines, kurią jai pasakė balsai, tikriausiai jau buvo žinoma pačiai moteriai, tik ji to nesuprato. Tai, kad balsai pranyko po operacijos ir daugiau nebesugrįžo, leidžia daryti hipotezę, kad psichinis sutrikimas buvo susijęs su neurologiniu sutrikimu, t.y. jos augliu smegenyse.

Pastaroji versija kažkodėl vaidinama "per aplinkui", tuo tarpu ji pakankamai realiai paaiškina aptariamą 20m senumo vienetinį atvejį. Kur sveikas protas? - jei jau neraukiama medicinoje, tai šiuo atveju užtenka bent juo  vadovautis. Geltona spauda pateikė  kažką belekaip išverstą, ir kaip mat daromos "fundamentalios išvados". Panaši "argumentacija" girdėta ne kart, ir ne du...:)
Tau reikia rašyti analitinius straipsnius @gidas

Dabar į temą


Nors ne visos haliucinacijas sukeliančios psichinės ligos gali būti siejamos su smegenų ligomis, šis atvejis rodo, kad „balsų girdėjimas" gali atsirasti bet kada - nepaisant to, ar yra psichinių sutrikimų požymių, ar ne. Tai gali tapti pavyzdžiu, kaip žmogaus smegenys gali padėti nustatyti ligą, tačiau medicinos istorijoje nėra pasitaikę daugiau tokių atvejų.


Reziumė - pomirtinis gyvenimas nėra įrodytas , tačiau atsiradus nepaaškintam atvejui ( šiuo atveju išimčiai ) , tai tampa "argumentu" , kurį kiekvienas interpretuoja savaip savo išpažįstamoje ideologijoje . Vietoje to , kad pasakytų - nežinau kas nutiko/trūksta žinių..... atsirada žmonių su fantanstiniais išvedžiojimais .

a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  vasario 06, 2018, 10:19:36Jeigu mirusių gydytojų sielos turi tokią galimybę, tai, turint omenyje, kiek jų jau yra, tai galėtų ir dažniau gyviems žmonėms pasufleruoti apie panašius dalykus. Būtų labai malonu iš jų pusės.
Anomalinis atvejis, kokia jo konkretika niekas nežino. T.y. kodėl būtent tai moteriai kalbėjo ir pan.

Bet apskritai, aukštesnės anapusinės būtybės užsiima gydymais per ekstrasensus.

O kodėl tie buvę pagal jų pasakymą "dirbę ligoninėje" balsai kalbėjo, ir iš kur jie kalbėjo, bei kokioje būties situacijoje patys tuo metu buvo - neaišku. Bet pats jų teiginys natūraliai paaiškina situaciją ir gali būti priimtas už gryną pinigą, vietoje to kad mestis į absurdiškiausias "wild" hipotezes, vien dėl to, kad materializmas įsigėręs kaip antras prigimimas.

Na niekaip neprisitempia materialistinis paaiškinimas.

Įsiklausykime: Trečioji versija, kuriai pritarė ir daktaras I.Azuonye, aiškino, kad auglys galvoje moteriai sukėlė tam tikrus pojūčius, kurie jai pasufleravo, kad kažkas negerai. Informacija apie Londono ligonines, kurią jai pasakė balsai, tikriausiai jau buvo žinoma pačiai moteriai, tik ji to nesuprato. Tai, kad balsai pranyko po operacijos ir daugiau nebesugrįžo, leidžia daryti hipotezę, kad psichinis sutrikimas buvo susijęs su neurologiniu sutrikimu, t.y. jos augliu smegenyse.


Tikriausiai buvo žinoma, tik ji pati to nesuprato? Bet balsai jos galvoje jai tą pranešė? Ji pati to nesuprato, bet ji pati tai suprato per savo pačios smegenų sugeneruotus balsus galvoje.

Ir tai buvo psichinis sutrikimas. Bet žmogaus psichinis sutrikimas žinojo daugiau negu pats žmogus. Pala, neįmanomų žinoti faktų, ar neįmanomų nujausti nuojautų apie savo ligą žinojimas yra psichikos sutrikimas? Daug visokių įdomybių seka iš absurdiškų hipotezių.

Akivaizdu, trūks plyš. "Partija reikalauja, komunizmo idėja reikalauja". Šiuo atveju, materializmo užmojis "žinoti absoliučią tiesą apie viską" reikalauja trūks plyš paaiškinti net tokias anomalijas. :D

Scientizmo didybės manija, mesianizmas?



gidas

Citata iš: a.t.sielis  vasario 06, 2018, 23:21:13kokia jo konkretika niekas nežino
Citata iš: a.t.sielis  vasario 06, 2018, 23:21:13kodėl tie buvę pagal jų pasakymą "dirbę ligoninėje" balsai kalbėjo, ir iš kur jie kalbėjo, bei kokioje būties situacijoje patys tuo metu buvo - neaišku.
Nepaisant to - gelžbetoninė išvada 
Citata iš: a.t.sielis  vasario 06, 2018, 23:21:13pats jų teiginys natūraliai paaiškina situaciją ir gali būti priimtas už gryną pinigą,
Manding, daugiau nusipiginti jau neįmanoma... :)
Buvo bandyta bent atkreipti dėmesį į abejotiną "šaltinį"
Citata iš: gidas  vasario 06, 2018, 21:24:04Geltona spauda pateikė  kažką belekaip išverstą, ir kaip mat daromos "fundamentalios išvados".
bet kur tau, geltonas "šaltinis" pats tas - paryškinta ir toliau su pasimėgavimu baksnojama į prieštaringą savaime  pastraipos frazę, kuri tokia  greičiausiai ir gavosi dėl atmestino vertimo. Versija traktuojama, kaip absurdiškiausios "wild" hipotezės, o pastarųjų priežastis pasirodo
Citata iš: a.t.sielis  vasario 06, 2018, 23:21:13materializmo užmojis "žinoti absoliučią tiesą apie viską" reikalauja trūks plyš paaiškinti net tokias anomalijas. :D
O čia jau išties ryžtingai pasukta į lankas - kokia "absoliuti tiesa"? kas ir kur čia trūksta ar plyšta (žr. "šaltinį")? kas blogo bandyti paaiškinti anomalijas? ir t.t.
Todėl manyčiau, kad citata (gink Dieve - be "materializmo") kai kam tikrai tinka : apsieinama net be (trūks plyš) pastangų, visos anomalijos aiškios savaime. Taškas.
Nu ir nūda... :)



Aukštyn