Donald Trump

Pradėjo Bla, sausio 08, 2017, 23:07:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Bla

Tiesiog įdomu sužinoti nuomones apie šį JAV prezidento rinkimus laimėjusį žmogų. Turbūt tai jį jau savaime padaro neeiliniu? Dėl to pasirinkau šį forumo skyrių temai kurti. :)

Benamis

Asmeniskai man bus tiesiog idomu pamatyti ar jo retorika nepasikeis po inauguracijos :) Nes skambiomis frazemis pries rinkimus kiekvienas gali pasisvaistyti. O stai nuo sausio 19 dienos ir turetu prasideti visas idomumas :)

Bla

Štai, jau sausio 21a diena. Kol kas jo retorika yra ta pati. Šiek tiek švelnesnė, nes nebesidrabsto pats purvais jau. Jeigu kalbant tiksliau, tai jis purvais taip baisiai ir nesidrabstė - tokį įspūdį bandė sudaryti masinės medijos. Kas buvo iš D. Trump pusės, tai jis nebuvo visą laiką politkorektiškas. Bet čia yra jo esminė idėja - nebūti politiškai korektiškam ten, kur to nereikia.

O toliau visiems Trump hater'iams pateikiu konkrečius faktus. Jie tokie:
1. B. Obama iš jo paniekinamai šaipėsi (galima rasti YouTube video) teigdamas, jog D. Trump neigia klimato kaitą. Nors realiai ką jis neigia, tai būtent tuos dalykus, jog žmogus daro didžiausią įtaką klimato kaitai.
2. CNN jį vadino rasistu, seksistu, niekšu, prievartautoju, Rusijos marionete, vos ne žudiku, prievartautoju ir visokiu kitokiu.
3. CNN tyčia klastojo apklausų rezultatus, siekdama sudaryti neigiamą įspūdį apie D. Trump (net pats D. Trump nežinojo, jog tai daroma). Bet rinkimų rezultatų tokioje šalyje kaip JAV jau nesuklastosi, tad visi žiauriai nustebo, jog D. Trump išrinko. O realiai tai buvo neišvengiama, ypač po tų elektroninių laiškų, kur paaiškėjo dar įdomesnių dalykų (tęsiu toliau).
4. CNN ir ABC H. Clinton siuntė iš anksto paruoštus debatų klausimus dar likus kelioms savaitėms iki debatų, kas H. Clinton leido puikiai pasiruošti atsakymus. Tuo tarpu, D. Trump į viską turėjo atsakinėti ekspromtu.
5. CNN ir ABC debatų moderatoriai siekė bet kokia kaina sukirsti D. Trump, o H. Clinton užduodavo labai korektiškai ir patogiai suformuluotus klausimus.

Taip kad tokioje situacijoje laimėti rinkimus galėtų ne kiekvienas. Čia daugiau stebuklas iš vienos pusės žvelgiant. Tačiau ne visai stebuklas. JAV D. Trump buvo gerai žinomas ir palaikomas asmuo dar gerokai prieš tai, kai jis pasiskelbė dalyvausiantis JAV prezidento rinkimuose. Kai jis pasiskelbė, kone visos medijos iš jo tyčiojosi, vadino jį klounu. Bet kodėl jis, būdamas laisvas žmogus, negali priimti tokio sprendimo? Kokią teisę kiti turėjo jį niekinti, iš jo tyčiotis?

Ir šiaip atsirado protingų ir įžvalgių žmonių internete, daugiausia socialiniuose tinkluose, kurie iškėlė paprastą klausimą: Jeigu D. Trump toks niekšas yra, tai kodėl tada masinėms medijoms reikia nuolat priminti, kad jis toks yra? Jeigu toks jis išties būtų, visi tai savaime žinotų iš jo veiksmų. Bet niekšiškų veiksmų iš D. Trump kaip ir nebuvo. Tad reikėjo prikurti melagingų istoriją, kuriomis D. Trump būtų išniekinamas. O kai tie žmonės pamatė, jog jis yra labai geras kandidatas, turintis puikių idėjų, suprato, jog reikia kažkaip jį ginti. Tai va tada atsirado kitų medijų, kurios ėmė parodijuoti H. Clinton, aukštinti D. Trump (taip, jo karikatūrų prikurta daugybė dabar). Bet kartu ir analizuoti jo realias idėjas. Ir buvo pamatyta, jog jo idėjos išties vertos dėmesio. Gal net puikios. Tiesiog pamąstykime:
1. Nejaugi siekį kurti darbo vietas, atstatyti šalies ekonomiką vadinsime populizmu?
2. Nejaugi LGBT problemų neiškėlimą laikysime rasizmu, seksizmu ir t.t.? Galbūt tiems LGBT laikas patiems imti stovėti už save ir, JAV atveju, įkalbėti Kongresą, kad jis įteisintų LGBT santuokas visoje JAV? Va jeigu D. Trump priešintųsi tokiam sprendimui, tada mano palaikymas jam iškart išgaruotų. Bet žinau, kad jis to nedarytų, nes jam, kaip jis pasakė, "It's irrelevant".
3. Nejaugi "We must think big, and we must dream even bigger" pasakymas irgi populizmas? Tai kodėl E. Musk kliedesius apie tai, kad jis iki 2040-ųjų Marse apgyvendins milijoną žmonių priimame už gryną pinigą, nevadiname jo seksistu, rasistu, populistu?
4. Nejaugi siekis sunaikinti ISIS, organizaciją, kuri išžagino tūkstančius moterų, sugriovė milijonų žmonių gyvenimus, yra "grėsmingos retorikos" požymis? Toks dalykas kaip ISIS neturi teisės egzistuoti, nes čia jau yra ne kultūriniai skirtumai, o terorizmas, su kuriuo reikia kovoti ne žodžiais, o veiksmais. Ir kuo ilgiau bus delsiama, tuo visam pasauliui bus blogiau. O jeigu D. Trump apie tai kalba, jis tuo parodo, jog pasaulis jam nėra paskutinėje vietoje. O tas yra gerai. Reiškia, rusai, kinai negalės savo nesąmoonių prakišinėti, jeigu tikėsime, kad to jie iš tikrųjų siekia.
5. Kodėl pasakymą, kad JAV turėtų neginti šalių, kurios nesilaiko NATO įsipareigojimų, mes traktuojame kaip grėsmę? Nes mes nenorime laikytis įsipareigojimų NATO? Jeigu to nenorime daryti, tai kodėl JAV turėtų mus ginti? Skirkime visi įsipareigotus 2% ir nereikės verkti, kad mūsų JAV negins. D. Trump tą aiškiai pasakė, tuo parodydamas, jog visi turi laikytis įsipareigojimų ir juos vykdyti. Jam NATO yra pasenusi sutartis, bet jis ją vis vien gerbia. Tik nori, jog visi laikytųsi sutartų įsipareigojimų. Koks blogas D. Trump. Maždaug pasirašau greitojo kredito sutartį, negrąžinu kredito tris metus, o po to inkščiu, jog mane antstoliai puola. Come on, yra toks dalykas kaip ATSAKOMYBĖ, ĮSIPAREIGOJIMAI. Nejaugi liberastai to nebesuvokia?
6. Kodėl D. Trump siekis bendradarbiauti su Rusija laikomas blogu dalyku? Iš esmės, siekis pyktis būtų trumparegiško idioto žingsnis. Rusija yra galinga branduolinė valstybė, turinti veto teisę JTO. Taigi, su jais nebendradarbiauti būtų didžiulė strateginė klaida. D. Trump, būdamas naujokas politikoje, tą puikiai supranta, o H. Clinton psichopatiškai niekina Rusiją, nors šioje srityje sėdi jau per 30 metų, per kuriuos spaudinėjo išsivėpusi simbolinį "Perkrovimo" mygtuką. Taip kad ji yra, kaip D. Trump pasakė, "pasaulinio lygio melagė". Toliau, tas ateinantis niekinimas iš HC yra kažkoks neaiškus. Pavyzdžiui, kur ji buvo, kai iš Ukrainos buvo atiminėjamas Krymas? Grūmojo savo mažyčiu piršteliu ir palaikė sankcijas? Bet kas puikiai žino, jog ekonominės sankcijos reikiamo rezultato neduos, ypač tokios šalies kaip Rusija atveju. Ji turi pakankamai žemės ir resursų, kad galėtų susikurti savo atskirą pasaulį. Todėl jie taip ir elgiasi, nes supranta, kad sankcijomis jų nesunaikinsi. Bet D. Trump mato kitą kelią. Jis nenori pykčių. Jis mato, kad teigiamą rezultatą duotų derybos, konstruktyvios diskusijos ir konkretūs sprendimai, o ne visos valstybės niekinimas ir vadinimas teroristine. Pavadinti valstybę teroristine, kaip tą padarė D. Grybauskaitė, rodo nesveiką susireikšminimą ir žmonių niekinimą. Nes jeigu valstybė teroristinė, tai ką, jos piliečiai yra teroristai? Nepriklausomos valstybės, branduolinės valstybės, turinčios veto teisę JTO piliečiai? Tai yra totalus kliedesys, visiška nepagarba tai šaliai. Todėl nenuostabu, jog V. Putinas ten toliau savo mafijines schemas suka, kai taip pažeminamai Vakarai žiūri į tą šalį. Dėl tokio požiūrio, beje, ir ES byra. Ir toliau konkretizuoju. Ko konkrečiai D. Trump nori santykiuose su Rusija, tai branduolinio arsenalo abipusis mažinimas su galimybe Rusijai panaikinti sankcijas.

Ir dar vienas pastebėjimas dėl rinkimų rezultatų. D. Trump ir H. Clinton surinko apylygį kiekį balsų, H. Clinton tik šiek tiek daugiau, dėl ko jos palaikytojai mala tokias nesąmones kaip "go with popular vote". Bet taip daryti būtų kvaila tokioje valstybėje kaip JAV. Jeigu būtų protinga, šią sistemą JAV būtų seniai pakeitusi. O nekeičia dėl paprastos priežasties. JAV yra federacijos principu suformuota valstybė, sudaryta iš valstijų, kurios turi autonomiją, panašią į nepriklausomų valstybių. Taigi, JAV pirmiausia yra sąjunga, panašiai kaip ES, tik nėra išsigimusi kaip ES. JAV atveju kiekviena valstija turi vienodą teisę į balsą. Taip užtikrinama, jog visos JAV populiacija turi lygiavertį balsą. Jeigu būtų "go with popular vote", išeitų taip, jog daugiausia gyventojų turinčios valstijos lemtų rinkimų baigtį, t.y. Rytų ir Vakarų pakrančių valstijos. Jeigu taip būtų, tai lemtų didelį susiskaldymą ir JAV žlugimą. Šią klaidą turi ES, kur vienintelė Merkel galėjo nulemti tokią nesąmąonę kaip kad kiekviena ES valstybė turi prisiimti pabėgėlių kvotą. O jeigu valstybė tam nepritaria, tai ji sankcionuojama, bauduojama ir t.t. Nieko sau demokratija... Tokių kairiųjų kaip Merkel. Apsimeta laisvę mylinčiais, o realiai elgiasi visai ne taip... Atiminėja iš žmonių galimybes dirbti ir užsidirbti, privačią iniciatyvą naikina.

Taip kad D. Trump tapimas JAV prezidentui suteikia pasauliui viltį, jog mums nebereikės daugiau tylėti, meluoti, dengtis politkorektiškomis nesąmonėmis. Atrodo, sveikas protas pradeda nugalėti. O sveikame prote jau nėra kažkokių idealogijų. Kas yra, tai esminiai principai, tokie kaip minties, sąžinės laisvė.

Ir galiausiai. Jūs man paaiškinkite, kaip pavadinti tokius dalykus...
https://www.youtube.com/watch?v=jXQLUVDOhyo
https://www.youtube.com/watch?v=BXpi3F0E5ro
Jeigu HC palaikytojai siūlo užmušti D. Trump, tai niekaip negaliu tikėti jų idėjomis. Jie yra apgailėtini, morališkai niekam tikę žmonės. Visada maniau, kad, jeigu demokratišku keliu išrenkamas valstybės vadovas, tai jis nusipelno pagarbos bet kuriuo atveju, nes jis turės nešti tos šalies valdymo atsakomybę. O čia siūlo jį nužudyti.

Taigi, jeigu tas Establishment išties toks galingas, tai D. Trump ir jo palaikytojams bus labai sunku. Nujaučiu, kad D. Trump bus bandoma sukompromituoti įvairiausiais melais, jį išvadinant Rusijos marionete, prikišant jam sekso skandalus ir t.t. Bet tai nepavyks. Taigi, kai tai nepavyks, turbūt bus imtasi paskutinio dalyko - bus į jį pasikėsinta.

Mekabciel

Cia del pirmo punkto. Viskas juda i robotizacija, kokias darbo vietas kurti ir kam? Atvirksciai reik mazint darbo vietu, nes kuo zmogus daugiau daro tuo daugiau slamsto pridaro. Problema paskirstyme, balanse, o ne darbo vietu stygiuje.
O siaip, linksmas zmogelis tas Trumpas. :))
Netikiu jokiais pasikesinimas ir manau viskas bus labai gerai. :)

Benamis

Manau, kad taip aklai net vatnikai Putino negina kaip, kad @Bla Trumpa :)

Spresti ir daryti isvada apie jo prezidentavima, lozungus, sukius ir t.t., kai praejo vos kelios dienos mazu maziausiai juokinga.

Vytautas

Na tiek su Brexit tiek su Trumpo išrinkimu yra įdomios mistikos. Tiesiog keista kaip vakarų elitas nesusitvarkė su tokiomis smulkmenomis. Trumpo atveju iš viso pasinaudota rinkimų gudria spraga su rinkikais. Balsų gali surinkti mažiau bet vis tiek tapti prezidentu. Žodžiu grynas tyčiojimasis iš "aukščiau". Na ir pati prezidento figūra tikrai verta patyčių.

Šiaip Trumpas turi spręsti tris problemas. Pagal svarbumą pirma - JAV finansai ir santykiai su FRS privačia pinigų spausdinimo organizacija. Jie šiais metais pažadėjo tris kartus padidinti bazines palūkanas, o tai elementariai reiškia kad jaučiamai padidės beveik 20 trilijardų JAV skolos aptarnavimas. Kad vaizdžiai suvokti JAV skolą labai gerai ji lyginasi su Lietuvos. Lietuvoje gyvena apie 3 milijonus žmonių. JAV apie 300 milijonų. Lietuva skolinga apie 20 milijardų. JAV apie 20 trilijardų. Nulius nusibraukot ir gaunat kad JAV prasiskolinusi 10 kartų daugiau nei Lietuva. Ir įsivaizduokit kad Lietuva būtų skolinga ne grubiai 20 milijardų o 200 milijardų. Ką reikštų procentų padidėjimas nors 1%. Ir čia visus Trumpo planus elementariai gali suvalgyti procentai. Maža to JAV egzistuoja įdomi praktika skaičiuojant BVP. Jei kažkam pardavei nekilnojamą turtą pvz už 1 milijoną, o tas pardavė kitam vėl už 1 milijoną tai į BVP skaičiavimą įeina kaip 2 milijonai. Bet iš tikro realus tik vienas milijonas. Atitinkamai JAV BVP dėl tokių manipuliacijų realiai bent dvigubai mažesnis.

Antra problema Kinija nes tai ekonomine prasme tiesioginė konkurentė dėl mažų kainų tiesiog naikinanti darbo vietas JAV.

Ir tik 3 problema Rusija kaip branduolinė valstybė. Realiai JAV ji jokių realių problemų nekelia. Tvarkingai perka nors ir sankcijos JAV vertybinius popierius t.y. remia JAV ekonomiką ir karinę galia.

Bendrai paklausius Trumpo kalbos jis man labai priminė vieno iš sovietų vadų ukrainiečio, baigusio 4 klases Chrusčiovo intelekto lygį. :) Manau bus įdomu pažiūrėti kaip Trumpas grybaus. Nebent gelbės komanda. :)

klajunas

Nėra netiesa ką rašai, tačiau reikia žiūrėti ne vien į žmogų, bet ir į situaciją. Manai, kad būtų buvę daug geriau, jeigu būtų neviso proto epileptikę išrinkę?  ;D

Amerikai ir visam pasauliui pasisekė, nes buvo per plauką nuo katastrofos.

Vytautas

Na susidariusios ekonominės situacijos bent iki šiol buvo spendžiamos per karus. Tiesiog taip buvo visuomet nesvarbu kaip propagandos būdu tie karai buvo vaizduojami. Pvz per 1 ir 2 pasaulinius karus išsisprendė savo finansines problemas. Kiti tuo tarpu jas apmokėjo ir realiai nukentėjo. Dabar vėl prieitas liepto galas. Tai puikia matosi iš skolos dydžio. Klinton būtų sprendusi klasikiniu pasaulinio karo būdu. Kaip tai darys Trumpas neaišku. Bet realiai kitokio problemos sprendimo kaip per karą ir nėra. Kaip nebūtų gaila. Jei FRS per palūkanas pablogins vidines JAV sąlygas tiesiog ten kils pilietinis karas. Aišku pasauliui nuo to gal kiek lengviau bet esama finansinė sistema sugrius. Žodžiu gyvenam įdomiam laike nes kažkas tikrai įvyks. Tik problema kad gali skaudėti. :)

klajunas

Aš tai karą prognozuoju tokį.
Įvyks Amerikos defoltas, Trampas parodys skolintojams fk offą, ir tie įsiutę puls Trampo Ameriką. Trampas skolintojus su savo kariuomene ištaškys į gabalus ir skolos problema baigsis.

Bus galima pradėti viską nuo nulio be jokių skolų. O skolintojams kas geriau: kariauti ir pralaimėti ar patirti nuostolius neatgavus iš oro prikurtų pinigų. Kitaip sakant, jeigu kas norės kariauti, tai patys turės pulti Ameriką. Nes skolos sutartys tėra krūva makulatūros, kuriai paklūstama tik iš geros valios. Be popierių reikia turėti ir realią plienu pagrįstą galią.

Pirmuose puslapiuose matysim Trampa rodantį fk offą. O Rotschildas taškysis putomis.

Vytautas

#9
sausio 22, 2017, 17:27:33 Redagavimas: sausio 22, 2017, 17:29:30 by Vytautas
Problema kad finansinis krachas duoda per galvą pačiam. Kiti čia mažiausia problema. Amerika strategiškai nepatogi pulti ir niekas jos nepuls. Bet viduje visi ginkluoti ir esant nepritekliui prasideda visų karas su visais. Arba ką nors apiplėši arba miršti iš bado. Nelabai didelis pasirinkimas. Ir bėgti nėra kur iš salos. :) Kitos pasaulio šalys taip pat nukenčia. Turtingos labiau, neturtingoms nelabai kas keičiasi. Tiesiog suvienodėja lygis. :) Bet viskas čia tik mūsų fantazijos. Realybė būna labiau "spalvota".

klajunas

Defoltas = krachas tik silpnoms šalims, nes tada ateina skolintojai ir pradeda parceliuoti visą turtą. Amerikai defoltas reiškia tik, kad balanse, skolos skiltyje dings visi tie trilijardai apie kuriuos kalbėjai. Visa kita liks savo vietose. Kitaip sakant Trampas pats nusirašys skolą, paprasčiausiai nustos atidavinėti. Žmonės dirbti ir gaminti produktą - nenustos. Jeigu krachas ir bus tai bus kur nors kitur, ir tas kažkur kitur paskui save nusitemps visą pasaulį, t.p. ir Ameriką.

Manau tokios grėsmės akivaizdoje, susirinks visos planetos protingos galvos ir kurs planą kaip reformuoti finansų sistemą. Žmonės juk ne beždžionės kad pagalių iš karto imtųsi, neišbandę kitų variantų.

Karo nori globalistų mafija, kuri tikisi išgyventi ir pasiimti viską kas liks po karo. Be tai beprotnamio pacientai.

Vytautas

Jai viskas taip būtų paprasta tai būtų seniai padaryta. Bet akimirksniu gamybos iš Kinijos nesugrąžinsi. Tiksliau ji viską pasiims už skolas. Neišvengiamai visa finansų sistema tampa netinkama naujoms sąlygos. Kad kažkas su kažkuo tarsis tai taip pat nėra šansų. Kiekvienas gelbės savo kailį ir bandys kažką pagriebti. Bet kuriuo atveju žiauriai krenta pragyvenimo lygis ir prasideda pilietinis karas. Net super kompiuteriui lengviau simuliuoti branduolinį sprogimą nei tokią situaciją. :) Viską sujaukia žmogiškasis faktorius. :)

klajunas

Citata iš: Vytautas  sausio 22, 2017, 17:50:27Jai viskas taip būtų paprasta tai būtų seniai padaryta.
Manau, kad priežastis kodėl tai nepadaryta tik psichologinis faktorius - visi įpratę senoviškai mąstyti ir nenori keistis. Bet kai gaus rimtą smūgį ir situacija tikrai bus be išeities, šis barjeras garantuotai bus pralaužtas. Blogai bus jeigu visi savo problemas bandys spręsti vienašališkai. Bet matydami, kad vienašališko sprendimo nėra ir tai tik pablogins situaciją, manau susiprotės ieškoti bendro sutarimo. Išspręsti problemų sukeliant katastrofą, tokią kaip pasaulinis karas - neįmanoma, o jeigu to norima išvengti tai vienintelis būdas yra dirbti su galva. Taip kad manau bus ne 3 pasaulinis bet vėl new world order, bet dabar finansų srityje. Nereikia norėti pavaizduoti, kad karas geriausias variantas ar kad jis neišvengiamas, nes kitokių sprendimų nėra. Jų yra, bet norint išvengti blogiausio reikia keisti pasaulio tvarką. Klausimas ar bus tam valia ir ar planas užgrobti planetą ir sukurti vieną pasaulinę vyriausybę - bus padėtas į stalčių geresniems laikams. Trampas kaip tik tai ir nori padaryti. Amerika prie bedugnės krašto buvo stumiama dirbtinai, galima tikėtis kad atėjo į protą ir pradės tvarkyti susikaupusį mėšlą. Skola ne Trampo, bet Obamos problema, bet Trampas turės ją spręsti ir, galima spėti, kad spręs kitaip negu ankstesnis prezidentas.

Vytautas

#13
sausio 22, 2017, 18:32:10 Redagavimas: sausio 22, 2017, 19:11:11 by Vytautas
Bijau kad šitam žaidime Trumpas geriausiu atveju pėstininkas. Jo galimybės kažką keisti labai ribotos. Jei jis judės netinkama linkme bus likviduotas kaip ir daugelis JAV prezidentų. Tik problema kad ir tie kurie iš tikro viską valdo vargiu ar turi sprendimą. Tiesiog prisižaidė. O kaip užbaigti žaidimą nežino. Pagal tai kad į Europą padavė 1000 tankų tai kaip ir akivaizdus pasiruošimas karui ir būtent tokiam sprendimui. Karas Europoje kaip visuomet pats geriausias variantas JAV. Bet Putinas yra pasakęs jei JAV užpuls su Europos pagalba jis branduolines raketas pirmiausiai siųs JAV o ne Europai. Tada Trumpas siūlo gal pamažinkim branduolinių raketų ir Krymas tavo. :) Žodžiu žaidimas ir jokio žalio supratimo kuo viskas baigsis. Tik problema kad JAV dėl finansinės padėties spaudžia laikas ir reikalingi pakankamai greiti sprendimai. O čia FRS ir Trumpo nesutarimai. Jis sakė kad FRS sąmoningai nedidina palūkanų prie Obamos. Iš tikro taip ir yra. Dabar Trumpui pagaliai tarp ratų palūkanų pavidale. Sakyčiau realiausias variantas viską palikti savieigai kaip Obamai ir temti gumą kiek įmanoma.Ar esi skolingas 20 ar 30 trilijardų jokio skirtumo. Bet kuriuo atveju per daug.  O paskui bus kas bus. Bet per tą laiką žiūrėk ką nors kinai su rusais sugalvos ir liksi už borto. Žodžiu linksma. :)

Žiūriu čia žmonės visame pasaulyje protestuoja prieš Trumpą. Suprantu kad jokie protestai be atlygi nevyksta. Bet nesuvokti kad tokiu protestu išreiški norą kad pasaulinis karas vyktų kuo greičiau atrodo gan makabriškai. :)

klajunas

Visgi manau, kad žmonių logika ne tokia. Kad prisižaidė tai prisižaidė tas tiesa. Bet jeigu skauda koją, šokti nuo dangoraižio, kad skausmas dingų yra beprotybė. Nemanau, kad prisižaidimas yra iki tokio lygio. Suprantama, kad pinigai žmonėms yra įaugę į kraują ir skolos yra skolos, bet yra ir fundamentalesni instinktai. Jeigu žmogus jų neklauso, tai čia kažkas tyčia kelia sumaištį ir bando užtemdyti žmonėms protus. Ta krizė tai pirmiausiai buvo bankų krizė, kurie sukėlė ekonominę betvarkę visame pasaulyje. Bankams gelbėti buvo apiplėšinėjami žmonės, ir tuo pačiu dar krizės metu Obama sugebėjo organizuoti ir finansuoti intervencijas, pratęsdamas Busho politiką. Tai yra šia situacija buvo bandoma pasinaudoti bet kokia kaina, siekiant išlošti iš to ateityje. Bet globalinis projektas užbuksavo ir valdžia atsidūrė aklavietėje. Tai čia variantai tik tokie arba eiti toliau tuo pačiu keliu ir žiūrėti kas bus, arba vynioti meškeres, mažinti veiklos mastus užsienyje ir atsisukti tik į vidines problemas. Nes jeigu eitų tuo pačiu keliu, tai Trampo kadencijos viduryje situacija būtų dar beviltiškesnė. Kaip ir minėjai, klausimas ar jam leis paimti vadeles į savo rankas. Bet čia toks niuansas, kad tie kas tokią politiką vykdė jie mato kad prisidirbo ir savo planų gali atsisakyti nes jų paprasčiausiai neįmanoma daugiau finansuoti neegzistuojančiais pinigais. Neišvengiamas konfliktas tarp Trampo ir tų jėgų, kurios pralaimėjo rinkimus.

Aukštyn