2017-aisiais visiems amerikiečiams bus implantuoti mikročipai

Pradėjo klajunas, rugpjūčio 01, 2016, 12:41:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

2017-aisiais visiems amerikiečiams bus implantuoti mikročipai

JAV televizija NBC pranešė, kad 2017 metais visiems amerikiečiams bus implantuoti mikročipai. Pasak televizijos, ši technologija jau sukurta, ir ji būsianti naudojama, kad atsakytų į klausimą: „Ar aš esu tas, kas sakausi esąs?"

http://www.ekspertai.eu/2017-aisiais-visiems-amerikieciams-bus-implantuoti-mikrocipai/

Ar tai realistiška?

TinSoldier

Citata iš: klajunas  rugpjūčio 01, 2016, 12:41:17Ar tai realistiška?
Na, kad 2017 metais bus priverstinai ir dar visiems implantuojama - tikrai nerealistiška.
Įdomu ir tai, kad į straipsnį įdėtas pats senų seniausias NBC reportažas (pagal kurį padarytos straipsnio išvados), iš kurio akivaizdu, kad nieko panašaus nebuvo teigiama. Niekaip nesuprantu, kaip gali žmogus rašyti straipsnį apie 2 minučių video, kurio net nepasivargina pats pažiūrėti..

Tiesiog prieš kelioliką metų sukurtas reportažas apie galimas ateities biometrines ir pan. identifikavimo technologijas, tarp kurių viena yra ir mikročipai. O išverstas straipsnis visiškai orinis ir nesąmoningas.

Tačiau pati idėja, jog vietoje pasų ir pan., kažkada ateityje bus naudojami implantuoti mikročipai - daugiau nei realistiška. Ypač, kai aiškios tendencijos viską perkelti į kibernetinę erdvę, visus reikalingus duomenis krauti į vientisą ir kuo mažesnę, kuo portatyvesnę sistemą. Dabar, pvz, vis daugiau operacijų galima atlikti vienu ir tuo pačiu išmaniuoju. Tiek patvirtinti asmenybę, pateikti bilietus, tiek perversti apmokėjimus ir t.t. Visai logiškas sekantis žingsnis ateityje būtų atsisakyti ir tų išmaniųjų prietaisų, viską perkeliant tiesiog į kūną. Ir tai tiek reali galimybė, kad net nebeina to vadinti futurizmu.

Tuo labiau, kai saugumo situacija visame pasaulyje eina velniop. Ir didele dalimi dėl to, jog žmogus gali apsimesti tuo, kas nėra. Gali nuslėpti savo asmenybę, savo ryšius su pavojingom organizacijom ir laisvai patekti ten, kur jis patekti neturėtų.

Ir pradžioje tas implantavimas, manau, tikrai pasiteisintų. Bet, tuo pačiu, būtų sukurtas toks pavojingas precedentas, kuris ilgalaikėje perspektyvoje, tikriausiai, visiškai neišvengiamai atsisuktų pačia blogiausia puse. Būtų septinmylis žingsnis link pačių blogiausių 1984-ųjų prognozių. Ir vėl į galvą lenda mėgstama citata:



klajunas

Galima spėti, kad toks įstatymas bus priimtas tada, kai bus galutinai paruošta visuomenė, o šiuo metu tai dar nėra padaryta. Dar nėra tiek praplautos smegenys, kad žmonės tai darytų savo noru, todėl jeigu sistema būtų įvedinėjama nachališkai, būtų naudojami netiesioginiai svertai. Kaip pavyzdžiui, su skiepais - neskiepiji vaiko, nepriima į darželį. Kažkas panašaus manau bus ir čia.

O argumentas, kad tokia tendencija ir pasaulis link to juda savaime yra klaidinantis, nes jeigu čipas bus privalomai dedamas į kūną, tai yra teritorijos ribos peržengimas, kuris reiškia, kad kūnas tampa valstybės nuosavybė, valstybės teritorija ir ji gali jame daryti ką nori, o žmogus neturi teisės pasipriešinti. Čia panašiai kaip amerikiečių karinės bazės kitose valstybėse, kurios reiškia, kad tos valstybės yra valdomos svetimos šalies kariuomenės ir nėra suverenios, pavyzdžiui, negali pareikalauti, kad tos bazės būtų iškeltos.

Tai nelaisvė, o dar tolesnėje perspektyvoje - vergovė.

Todėl vien tai, kad ši idėja prastūminėjama, net jeigu 2017 m. „dar neįvedinės" yra blogas ženklas ir perspėjimas kur link juda pasaulis.

TinSoldier

Tik tiek, kad bent dabar sunkiai įsivizduoju, kaip galima būtų pagrįsti būtent mikročipų implantavimą.
Aišku, nebent dėl patogumo: nereiktų nešiotis nei paso, nei kitų dokumentų, galbūt nei telefono ar piniginės. Bet "patogumas" tikrai prastas argumentas priverstiniam implantavimui. Demokratiškose visuomenėse tai tikrai kol kas nepaeitų.

O dėl asmens atpažinimo ir saugumo, yra tiek daug alternatyvų, jog mikročipai išties atrodo pats prasčiausias variantas. Ganėtinai gerai išvystytos identifikavimo technologijos pagal veido topografiją, pirštų antspaudus, rainelę, net balsą ir t.t.

Ir, jeigu kuri nors valstybė nuspręstų pakeisti įprastinius asmens dokumentus, tikrai neįsivaizduoju, kaip galėtų pagrįsti būtent mikročipų implantavimą vietoje visų kitų alternatyvų.

Žinoma, kokioje Š. Korėjoje ar pan. nereiktų ir jokių pagrindimų. Todėl spėčiau, kad pirmiausiai ne tokie implantai masiškai paplis, bet pirmiausiai turėtų gana drąstiškai pasikeisti pačios valstybių santvarkos. Tik tuomet galėtų atsirasti galimybės taikyti tokius netiesioginius svertus, kaip kad paminėjai.

klajunas

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 01, 2016, 14:53:27Demokratiškose visuomenėse tai tikrai kol kas nepaeitų.
Visa bėda tame, kad tokių visuomenių niekur nėra. Daugiausiai oligarchijos su idiokratija kartu, jeigu ne blogiau.

Aukštyn