Kas įtikina labiausiai: autoritetas ar tradicija?

Pradėjo time, birželio 09, 2016, 10:56:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Citata iš: xsistemax  liepos 14, 2016, 13:24:50Apie tai ir kalbam,kaip to išvengti.Kuo pasitikėti.
Dabar galima kelis žodžius apie metodą, kuris būdingas žmogui nustatant tiesą. Jis bendrais bruožais arba iškraipymais naudojamas visur. Šis metodas vadinamas kontinuumų metodu. Jame pirmiausiai apibrėžiam kontinuumo sąvoka, kuri yra tapatybės fraktalas, tada sukuriami operatoriai, kuriais veikiant kontinuumą atsiranda struktūros.

Yra 3 tipų kontinuumai:
1) matematinis kontinuumas - tas, kuriame kuriama matematika, pradedant skaičiais, baigiant daugdaromis;
2) fizinis kontinuumas - kuris yra tos pamatinės tikrovės kategorijos, kurių rėmuose formuojami visi parametrai;
3) juslinis kontinuumas - kuris yra žmogų supantis artimiausias iš materijos sudarytas pasaulis, jo objektai.
4) pirminė tikrovė - viskas kas yra anapus sąmoningo patyrimo, aplink žmogų.

Fizinio kontinuumo parametrai matematizuojami, t. y., pagal matavimo vienetus padalinami į gabaliukus. Tada tie parametrai sujungiami į matematines lygtis, struktūras. Šitaip gaunamas teorinis tikrovės modelis.

Tada atliekami juslinio kontinuumo tyrinėjimai, matavimai; į šiuos matavimus projektuojama struktūra, kuri buvo sukurta sujungus matematinį ir fizinį kontinuumą. Jeigu surandamas atitikimas tarp visų trijų kontinuumų, tada nustatoma mokslinė tiesa. Teorijoje svarbus neprieštaravimas, o eksperimente - atitikimas.

Sukurta technologija veikia per pirminę tikrovę, kuri yra anapus žmogaus patyrimo, bet efektyvus veikimas, patvirtina kontinuumų modelio teisingumą.

Tokia moksle yra kiekvieno fenomenologinio daikto dzeta-struktūra. Tai yra mokslas. Bet klausimas ar tokios galimybės mus tenkina?

xsistemax

O ar turim ką nors tikslesnio?

klajunas

Nelabai supratau klausimą, bet pabandysiu atsakyti. Tai yra visi matematizuoti mokslai: tie, kurie sukurti šiuo metu, ir tie, kuriuos iš principo įmanoma sukurti.

Aš pateikiau patį bendriausią šabloną, kuris yra pagrindas. Jis leidžia aprašyti pasaulį matematine kalba.
Tenorėjau parodyti, kodėl teorija gali būti teisinga net be eksperimentų. Todėl, kad yra lygybė tarp kontinuumų:  matematinis=fizinis=sensorinis. Tereikia suderinti jų struktūras.

Matematiko tikslas yra išlaužti iš savo sąmonės viską kas įmanoma, tada daromi kontinuumų jungimai ir žiūrima ar nėra prieštaravimų.

xsistemax

Ir būtinai tikrinama eksperimentiškai,nes matematikas į modelį galėjo pamiršti integruoti kokį nors svarbų faktorių.Arba net neįtarti,kad toks egzistuoja.
Skirtumuose tarp teorijos ir realybės slypi didžiausi atradimai.

klajunas

Nuo to turėtų iš dalies apsaugoti fizinio kontinuumo kategorijos, kurios grupuoja pagrindinius parametrus ir apibrėžia parametrų erdvę. Šios erdvės sukonstravimas yra svarbiausias darbas teorijoje. Standartinis grupavimas parodytas prisegtame paveikslėlyje.

Substancija yra centre, nes jos elementų modelis yra visų realybės teorijų pagrindas. Tolimiausias ir sunkiausiai pasiekiamas tikslas yra suvokimo apibrėžimas šiuo principu.

Aukštyn