Užsilikusių pinigų fenomenas

Pradėjo paragraf 78, gegužės 17, 2016, 17:58:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Vis tik įdomus fenomenas. Tarybų sąjunga jau kadaise neegzistuoja, jos valiuta mūsuose taip pat nenaudojama, tačiau kapeikas laikas nuo laiko vis tiek randu besimėtančias gatvėje.
Taip pat būtų įdomu pamatyti jos nukeliautą kelią iki kol ją radau...
Kaip manote, kodėl pinigai tiek laiko mėtosi?


Mekabciel

Kogero visos sios gerybes tai praejusiu laiku mentalitetas, dvasia, kuris laiks nuo laiko kazkokia forma islenda. Ar tai pinigas ar tai bomba, salmas, ginklas, taciau tas radinys tai ispaudas paciame zmoguje, kuris primena arba vercia gilintis ir atksleisti, koki rysi jis turi su paciu zmogumi.

paragraf 78

Tai bombos po žeme viskas aišku, bet kaip miesto centre, kur gatvės valomos ir t.t. ant šaligatvio randi tuos reliktus, tada galvoji: KAIP?

Mekabciel

Tai kogero taip kaip statybininkai bomba iskasa, taip ir lietus, slavejas issluoja is po zemes moneta. :)

Vitus

Citata iš: Mekabciel  gegužės 17, 2016, 21:22:36Tai kogero taip kaip statybininkai bomba iskasa, taip ir lietus, slavejas issluoja is po zemes moneta. :)
Paprastas paaiškinimas, be jokios mistikos.
Matosi, kad moneta ilgą laiką gulėjo žemėje ir ant šaligatvių barstoma druska ją gerokai apgraužė. Vertės jokios ji neturi, nei vienas numizmatas ir už dyką jos neimtų.

Štai jeigu vietoje 1 kapeikos būtų rasta caro laikų geltonos spalvos monetėlė arba dar geriau - sidabrinė lietuviška kapa, tada tai tikrai būtų neeilinis įvykis. Visi kolekcionieriai pažaliuotų iš pavydo :)

paragraf 78

Aš ir nesieju to su jokia mistika, ir nekalbu apie numizmatinę vertę ar ginčijuosi kad po žeme ji negulėjo... tiesiog įdomu, kaip taip yra, kad per tiek laiko ji mėtėsi kažkur ir staiga atsiranda ant grindinio, kur ir žemės jokios aplink nematyti. Man įdomu pats procesas, kaip taip nutinka.
Suprantu kai randi kažkur miške, kur žmonės retai vaikšto, bet kai randi tokį va dalykėlį pačioje judriausioje sostinės gatvėje (Gedimino prospekte), tai pasidaro baisiai įdomu.
Šiaip tarybines monetas randu po kelis kart per metus, tiesiog vaikščiodamas gatvėse

Aukštyn