Technologijos - ar visos jos pateikiamos Žemės gyventojams?

Pradėjo Aukštuolis, gegužės 29, 2016, 14:36:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Aukštuolis

gegužės 29, 2016, 14:36:16 Redagavimas: gegužės 30, 2016, 09:36:27 by Benamis
Vargu ar šiais laikais verta kalbėti apie technologijų naudą. Ji ir taip aiški, bėda tik tame, kad ne visos jos pateikiamos paprastiems Žemės gyventojams. Daug nekalbėsiu, o pereisiu prie paprasto ir akivaizdaus pavyzdžio.

Amerikiečių mokslininkai sugebėjo iš 700 km aukščio pastebėti smėliu užpiltus faraonų laikų statinius Egipte. Iš palydovo atliktos nuotraukos infraraudonųjų spindulių diapazone parodė daugiau kaip 3000 namų ir šventyklų, neskaitant kapaviečių ar net 17-kos  nežinomų piramidžių. 
Šituos duomenis ilgiau nei metus tyrinėjo Birmingeno (Alabamos valstija, JAV) universiteto mokslininkų komanda. Niekas dorai jais netikėjo, tačiau kai mokslininkų komandos vadovė Sara Parkak (Sarah Parcak) sugebėjo įtikinti Egipto valdžia leisti atlikti kasinėjimus toje vietoje kur rodė nuotraukos, valdžios požiūris į mokslininkus smarkiai pasikeitė, nes buvo rasti tie objektai, kuriuos  ir nurodė nuotraukos.

Manau, kad toks archeologų išradimas sugebėtų surasti ir namų liekanas prie Gizos piramidės, kurią statė tūkstantinė vergų ir piemenų armija.

Aukštyn