Ar esate patyrę nušvitimą?

Pradėjo Nesvarbubu, sausio 31, 2016, 18:27:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Nesvarbubu

Sveiki, norėjau sužinoti ar kuris nors iš Jūsų ar Jūsų pažystamų ęsate patyręs nušvitimą? Kalbu apie tą būseną, per kurią stipriai sustiprėja pojūčiai, savęs ir kitų suvokimas, bei juntama begalinė meilė gyvenimui? Ir jeigu taip, ar pavyko, po to įsivažiuot į paprastą visuomenės gyvenimą?

time

Citata iš: Nesvarbubu  sausio 31, 2016, 18:27:50stipriai sustiprėja pojūčiai
Kurie pojūčiai? Klausa, rega, uoslė, skonis, lytėjimas, nuojauta?

https://lt.wikipedia.org/wiki/Jutimo_organai

.L.U.T.H.O.R.

Taip ir taip.

time

#3
sausio 31, 2016, 20:53:30 Redagavimas: sausio 31, 2016, 21:04:25 by time
Citata iš: Nesvarbubu  sausio 31, 2016, 18:27:50Sveiki, norėjau sužinoti ar kuris nors iš Jūsų ar Jūsų pažystamų ęsate patyręs nušvitimą? Kalbu apie tą būseną, per kurią stipriai sustiprėja pojūčiai, savęs ir kitų suvokimas, bei juntama begalinė meilė gyvenimui? Ir jeigu taip, ar pavyko, po to įsivažiuot į paprastą visuomenės gyvenimą?
Kad neatsakai, kokių būtent žmogaus pojūčių sustiprėjimą, pamėginsiu spėti apie ką kalba eina...

Nes ištikro tai labai įdomi tema ir labai realistiška, pagrįsta logika, skiriasi kiek nuo ezoterinių dalykų, kurių nemažai forume.

Turiu kelius variantus, bet ar jie būtent tie, apie kuriuos tu kalbi, nežinau:

- Galbūt patyrei aistrą, kurti, gyventi, pažinti, mokytis ir t.t.;
- Galbūt tave pastūmėjo iniciatyvos dėka per kurį įgavai "nušvitimą" dėl kitų įsikišimo;
- Galbūt išgėrei tablečių (arba narkotikų), kurie davė virš-visko ribų poveikį ir tu pradėjai suvokti geriau nei prieš tai gebėjai;
- Galbūt patyrei laimę kelis kartus iš eilės ir pasirodė, kad tai nušvitimas;
- Galbūt religine prasme, tau apsireiškė angelai, ar kažkas tokio.
- ir t.t

Veiksnių dėl ko tu galėjai patirti nušvitimą yra nemažai, todėl faktiškai atspėti iš vienos trumpos žinutės neįmanoma... Ir svarbiausia, kad tą nušvitimą vis kiti, vis suvokia kitaip, negali apsistoti ties vienu variantu... Man pavyzdžiui gal nušvitimas atrodo kai pamatau akyse vasaros saulės blykstę ir tada gaunasi nušvitimas galvoje.

Bet jeigu, kalbėčiau apie kitokį įvykį kai tikrai praregėjau ir supratau, kad dar yra laiko pakeisti pasaulį arba tam tikros žmonių grupės požiūrį į gyvenimą, siekiant geresnio gyvenimo kiekvienam individualiai. Aš tarsi įgavau nušvitimą, bet ne iš karto ir nežinau kas tai lėmė, bet tapau antžmogiu. Antžmogis, tai įvesta sąvoka vokiečių filosofo Fridricho Nyčės, anot jo, Antžmogis - tai idealus ateities žmogus, į kurį, pagal darvinizmo teoriją turi evoliucionuoti dabartiniai žmonės. ( https://lt.wikipedia.org/wiki/Ant%C5%BEmogis ) Man paprastai sukasi galvoje tokios mintys: kaip tik pagelbėt žmogui, kad šis nesikankintų tokioje suvaržytoje sistemoje, kur nėra prasmės toliau ją palaikyti... Aš ieškau logiško varianto, kaip įvykdyti geresnio gyvenimo nei dabar koncepciją, nepažeidžiant žmogaus ambicijų ir nesunaikinant žmogaus esybės, noriu viską išsaugoti, bet kartu ir apvalyti nuo blogybių. Niekas to manęs neišmokė, kaip filosofuoti, kaip pažinti pasaulį ir eiti keliom sekundėm į priekį nuo paprasto žmogaus mąstymo subtilybių. Tiesiog per nušvitimą man taip įvyko, kaip kitam neįvyko.

Turbūt kitiems irgi kažkas įvyksta ir irgi nori pasidalinti mintimis... Kaip sakau, tai verta dėmesio tema.

Vitus

Citata iš: Nesvarbubu  sausio 31, 2016, 18:27:50Sveiki, norėjau sužinoti ar kuris nors iš Jūsų ar Jūsų pažystamų ęsate patyręs nušvitimą? Kalbu apie tą būseną, per kurią stipriai sustiprėja pojūčiai, savęs ir kitų suvokimas, bei juntama begalinė meilė gyvenimui? Ir jeigu taip, ar pavyko, po to įsivažiuot į paprastą visuomenės gyvenimą?
O pas Gintarą neklausei?

http://gyvbudas.lrytas.lt/psichologija/vakar-kalinys-siandien-meiles-istroskusiuju-nuodemklausys.htm

@Nesvarbubu, o kodėl tau tai svarbubu? Ruošiesi užsiimti cigarečių kontrabanda? :)

cha

Aisku cia juk tokie ypatingi renkasi nenustebsiu, kad puse forumo bus nusvite :)

peledziuke

Labas. Prieš susergant psichine liga, buvo toks laikinas "nušvitimas", kai buvau suvokus Visatos
mechanizmą, tarsi motina Gamta buvo atvėrusi akis. Rodos, žinojau visus atsakymus. Tačiau tai buvo
taip trumpai ir laikina, dabar visiškai nebeatsimenu nieko. Pragyvenau sunkią ligą, išlipau iš iliuzijos,
dabar gyvenu paprasto eilinio žmogaus gyvenimą.

Aukštyn