Aš esu dirbtinis intelektas

Pradėjo Intelektas, sausio 23, 2016, 22:34:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

Na,pats jis skustis negali,nes pažeis taisyklę.Nesiskusti-irgi.  :)

Benamis

Citata iš: xsistemax  sausio 31, 2016, 18:56:05Na,pats jis skustis negali,nes pažeis taisyklę.
Kokia?

CitataMiestelyje gyvena barzdaskutys,kuris šventai laikosi vienos taisyklės:skuta visus tuos,kurie nesiskuta patys.Kas skuta barzdaskutį?

klevolapas

o Bailey gryzo su naujom pasakom :D


time

#34
sausio 31, 2016, 19:16:13 Redagavimas: sausio 31, 2016, 19:20:26 by time
Citata iš: xsistemax  sausio 31, 2016, 18:56:05Na,pats jis skustis negali,nes pažeis taisyklę.Nesiskusti-irgi. 
Na, aš bandžiau kuo realistiškesnį variantą pateikti. Kaip matau tu kalbi apie "world riddles", arba lietuviškai minkles-mįsles.

Spėju kad iš tos pačios "operos": http://www.patarles.lt/misles/minkles-su-atsakymais/

Pajauta

#35
sausio 31, 2016, 19:19:12 Redagavimas: sausio 31, 2016, 19:22:06 by Pajauta
Citata iš: xsistemax  sausio 31, 2016, 18:56:05Na,pats jis skustis negali,nes pažeis taisyklę.Nesiskusti-irgi.  :)
Žinau šio paradokso sprendimą.:)
Jau kažin, ar dirbtinis intelektas atsakys. Galimai kilo techniniai nesklandumai ir sistema užlūžo bandant atsakyti į klausimus. :D

kiskis

Citata iš: xsistemax  sausio 31, 2016, 16:27:16Miestelyje gyvena barzdaskutys,kuris šventai laikosi vienos taisyklės:skuta visus tuos,kurie nesiskuta patys.Kas skuta barzdaskutį?
Bet kiek spendiniu, gali skust zmona, ar belekoks nuskustas klientas :) (naturiniai mainai). Ar barzdaskutis gyvenantis salia miestelio.




xsistemax

Skusdamasis pats pažeis taisyklę,kad skuta tik tuos,kurie nesiskuta patys. :)
Man labai reikia @Intelektas atsakymo.Sprendinys-tik vienas.
Bet jis iš tiesų dirbtiniui intelektui neįkandamas.Arba intelektas užlūš,arba atsakymas bus klaidingas. :)

kiskis

Dar gali buti , kad tai moteris, ar pas ji barzda nezelia kitaicas koks :)

time

Citata iš: xsistemax  sausio 31, 2016, 19:29:57Skusdamasis pats pažeis taisyklę,kad skuta tik tuos,kurie nesiskuta patys.
Realiai nesu girdėjęs, kad kas nors spaustu save į rėmus, ar net jei tai būtų kirpėjas, bazdaskutys ar kas nors...

Bet alegoriškai kalbant, tai yra sudėtingesnė minklė nei paprastos - vaikiškos. Ir kuom ji skiriasi, nelabai aišku nuo paprastų, kur yra tik vienas atsakymas...

Nereikia ieškoti kitų kirpėjų iš kito miesto, ar prašyti žmonos, kad jam kas nuskustų plaukus, jei jis pats sugeba ir tai logiška, bet kodėl jis toks bukas ir sugalvoja kažkokias beprasmes taisykles, kurios tik apsunkina gyvenimą.

Realybėje taip nėra, aišku būna visokių atvėju, kaip ir patys kirpėjai kerpasi plaukus, skutasi barzdas kaip moka, ir jie moka.

O taisyklė apriboja žmogaus galimybes. Čia taspats kaip turėti talentą groti smuiku, bet dirbti valytoju, dėl vienos taisyklės: groti gali tik tiems kurie nemoka groti smuiku.

Tai kaip išeina, kokiai audencijai tas smuikinkas groja, o jis pats negirdi savo muzikos? Nepgautinėkim savęs ir kitų su tais alegoriniais posakiais.

gidas

Citata iš: time  sausio 31, 2016, 19:44:29Realiai nesu girdėjęs, kad kas nors spaustu save į rėmus,
Citata iš: time  sausio 31, 2016, 19:44:29Nepgautinėkim savęs ir kitų su tais alegoriniais posakiais.
Nesinervink, o priimk kaip nekaltą loginį klausimą konkrečiai @Intelektas, tokį a la Tiuringo testą. Ko gero "dirbtinis" @Intelektas atsakymą gali "sužinoti"  ir internete, todėl @xsistemax negaus ko norėjo.

Pačiam irgi ne pro šalį būtų pasidomėti apie ką kalbama, nes vis paistai apie kažkokius "realius rėmus".  O su smuikininku tai beveik sukurpei analogišką loginį paradoksą. :)

time

#41
sausio 31, 2016, 21:01:50 Redagavimas: vasario 01, 2016, 01:15:31 by time
Citata iš: gidas  sausio 31, 2016, 20:53:44Pačiam irgi ne pro šalį būtų pasidomėti apie ką kalbama, nes vis paistai apie kažkokius "realius rėmus".  O su smuikininku tai beveik sukurpei analogišką loginį paradoksą.
To ir siekiau, kad suprastum, kad tie paradoksai, lengvai sukuriami, todėl ir buki gali sukurti tik bukiems suprantamus posakius, kad šie bandytų rasti apčiuopiamą "galą". Aš jiems nepriklausau, ir aiškinu, kodėl: Tokie posakiai yra nerealūs, jie begaliniai, neturi apibrėžtos pabaigos ir aiškintis tokius dalykus, faktiškai nėra prasmės ir laiko tiek skirta žmogui gyventi.

Jeigu yra tikrai prasmė spręsti tokį alegorinį posakį man tikrai įrodyk. Manau tau prikursiu analogiškų šiam posakiui - posakių ir užteks iki gyvenimo pabaigos.

1. "Barzdaskutys skuta tuos, kurie nesiskuta patys." (ne mano posakis), dabar mano sukurti:
2. "Smuikininkas gali groti tik tiems kurie nemoka groti smuiku"
3. "Plaukioti gali tik tas, kuris plaukioja tik šiuo momentu"
4. "Skaityti gali tik tas, kuris dabar skaito"
5. "Mato tik tas, kuris nešioja akinius"
6. "Pasaulio pabaiga bus, kada bus pasaulio pabaiga"
7. "Valytojas gali išvalyti namus tik tiems, kurie niekada nevalo"
8. "Tikri vyrai tik tie, kurie žino ką veikia tikri vyrai"
9. "Dailininkas gali piešti tik tokiai auditorijai, kuri nėra mačiusi jo kūrinių"
10. "Dabar yra tas vienintelis momentas, kada tavo galvoje skamba "dabar" žodis (ir daugiau jis nebeskambės tavo galvoje)"

Gal užteks... ;)

Kad kelių postu nerašyti...

Citata iš: kiskis  sausio 31, 2016, 21:40:23Cia tai paprasta, jis groja nemokantiem, o makantieji seip girdi. Jei trulike kalbi su draugu, nereiskia , kad visam tulikui kazka sakai, ar kalbi sau.
Čia jau prieš prieša atsiranda tarp nemokančio groti ir mokančio groti.
Kaip gali groti smuikininkas jei jis pats nemoka groti? Analogiška situacija buvo su barzdaskučiu, kuris negali pats sau skusti, ir turi vis kažkas už jį padaryti, o tas kažkas - begalybė sprendinių.

Mano situacijoje, man logika atrodė tokia. Smuikininkas grodamas smuiku yra klausantysis savo pačio muzikos, todėl jis atkrenta kaip dalyvis - asmenybė kuri moka groti smuiku ir gali. Mes smuikininkui susiauriname gebėjimus, jis turi būti nesmuikinkas, kurčias, neegzistuoti, būti tuom, kad negirdėtų savo kūrybos, tik tokiu atvėju jis yra smuikininkas. Ar pagavai esmę?

Pabandysiu paraleliškai su tavim susikalbėti, naudojant funkcija "keisti".
Citata iš: kiskis  sausio 31, 2016, 21:40:23Tai , jei jis nemoka groti tai jis ne smuikininkas. O su barzdaskuciu, ji gali skusti betkas, ner jokiu apribijimu, tik pats negali.
Pataisau tavo sakinį. Mintis ištikro tokia turėtų būti .:
( Tai , jei jis nemoka groti tai jis yra smuikininkas. )

Nes jis girdi savo muziką kai jis groja. Kaip jis gali išvis groti, jei jo muzika skirta tik tiems, kurie nemoka išvis groti smuiku?
O vat smuikininkas gali ir moka groti, bet tuo pačiu jis ir girdi savo muziką. Girdėjimas jo pačio muzikos yra apribojimas būti smuikininku. Taisyklė sako: "Smuikininkas gali groti tik tiems kurie nemoka groti smuiku".
Todėl jis turi būti: kurčias, neegzistuoti, būti nesmuikininku ir t.t. Daug variantu. Bet esmė tame, kad tokios profesijos žmogus - smuikininkas - išviso negali girdėti savo kūrybos , jam tai uždrausta. Ir taip išeina kad visi likusieji yra smuikininkai. Tai ir įrodo, kad nėra prasmės spręsti alegorinius uždavinius. Matematikoje yra tokia sąvoka "nėra prasmės", todėl ir čia tas pats.

Citata iš: kiskis  sausio 31, 2016, 21:40:23Dramblys yra nedramblys. Kas jis yra?
Jis yra bet kas kitas, atmetus, kad jis tikrai yra dramblys. (visi išskyrus "dramblį" visi variantai tinka)... Nėra prasmės spręsti.
Įstačius betkokį žodį po žodžio 'yra' sakinys nenukentės. Esmė sprendžiant tokius uždavinius, kad negali kartotis toks pat žodis po antro sakinio dėmens, kuris prasideda žodžiais: "kuris, kurie, yra, bus, buvo..." O jeigu kartojasi tas pats žodis: koks ir pradžioje, vadinasi sakinys ir taip pat uždavinys turi prasmę. Pavyzdžiui: "dramblys yra dramblys", net nereikia spręsti, mes jau žinome atsakymą. Todėl tik toks sakinys logiškas ir turi prasmę ir nejoks kitoks.

Citata iš: kiskis  sausio 31, 2016, 21:40:23O del barzdaskucio tai tu  kazkotai nedasupratai ir privyniojai poto su smuikininku ir kitais.
Norint apeiti sistemą. Bazdaskutys gali skustis sau tik su tokia sąlyga, kad jis yra nebarzdaskutys.
Kame tada logika eiti pas tą barzdaskutį, jei paprasčiau nebūnant barzdaskučiu nusiskusti barzdą.

Norint sutikt su tokia sąlyga, tada atsakymas taip užrašomas:

( begalybė! kažkokių žmonių), kurie gali skusti (išskyrus barzdaskutį) patį barzdaskutį, kuris duotas sąlygoje > barzdaskutys (kuris duotas salygoje, kuriam liepta skusti negalinčius sau skusti barzdų žmones) > visi negalintys sau skusti barzdų žmonės, bet gali skusti barzdaskučiui> barzdaskutys (kuris duotas salygoje, kuriam liepta skusti negalinčius sau skusti barzdų žmones) >... tuom nesibaigia, viskas kartojasi ... <...> ( begalybė! kažkokių žmonių), kurie gali skusti (išskyrus barzdaskutį) patį barzdaskutį, kuris duotas sąlygoje > barzdaskutys (kuris duotas salygoje, kuriam liepta skusti negalinčius sau skusti barzdų žmones) > visi negalintys sau skusti barzdų žmonės, bet gali skusti barzdaskučiui> barzdaskutys (kuris duotas salygoje, kuriam liepta skusti negalinčius sau skusti barzdų žmones) >... <...> begalybė

Citata iš: kiskis  sausio 31, 2016, 21:40:23begalybe i miesteli netilps . Kazkaip tu ta salyga labai suktai supranti(neisiviazduoju kaip). Pakyli i kazkokia nauja dimensija .
bandžiau išvesti bendrą formulę, kuri yra tokia:

begalybė > barzdaskutys > betkoks negalintis sau skusti barzdos žmogus > barzdaskutys >betkoks negalintis sau skusti barzdos žmogus > barzdaskutys > begalybė 

Nėra kitokio paaiškinimo priimant, kad tai logiška.

Vieni kitais pasikeistami turi darbus daryti. T.y. skusti vienas už kitą.

Citata iš: kiskis  sausio 31, 2016, 21:40:23Tai sakau , kad neisnesa mano galva, ka cia parasei, panasu , kad esi nusvitusios samones....
Viskas kartojasi cikliškai. Neaiški pradžia ir neaiški pabaiga. Mes žinome tik vidurį eigos kas vyksta. Bet nežinome kas vyko prieš tai ir kas dar vyks. Todėl naudojam begalybe ir priekyje ir gale.

Aišku faktoriai lemia, bet man parūpėjo, kaip viskas vyksta. Tai supratau, kad nėra prasmės aiškintis, galbūt būtų reali pradžia ir pabaiga, bet ji išlieka neaiški vistiek.

Pradžia galėjo būti tik kai atsirado pirmasis barzdaskutys, arba pirmasis žmogus norėjęs nusiskusti barzdą.
Pabaiga, gali būti, kai barzdaskučiui nuskutama barzda, arba barzdaskutys nuskuta nebarzdaskučiui ir niekas taip nebedaro daugiau.

Skirtingos 2 pradžios ir 2 pabaigos.

Citata iš: kiskis  sausio 31, 2016, 21:40:23Pagalvojau, kad jei ji skuta , kazkas kitas tai tas kitas jau tampa barzdaskuciu....o salygoj parasyta, kad tik 1 barzdaskutys mieste, tuomet vadinasi jis tai kazkoks bebarzdis (kuriam neauga)...arba ji skuta barzdaskutys klajoklis
taikyk kokius nori variantus ir nerasi tiesos, kada tikrai bus bardaskučio arba barzdaskučio skutėjo pabaiga.

Štai pagal šią formulę.

kai eina pirma barzdaskutys > betkas > barzdaskutys > betkas >...> kai baigiasi barzdaskučiu
--------------
kai eina pirma barzdaskutys > betkas > barzdaskutys >...> kai baigiasi betkuom
--------------
kai eina pirma  betkas > barzdaskutys > betkas >...> kai baigiasi barzdaskučiu
--------------
kai eina pirma  betkas > barzdaskutys > betkas > barzdaskutys >...> kai baigiasi betkuom

Citata iš: kiskis  sausio 31, 2016, 21:40:23Dar nereiktu atmest galimybes, kad barzdaskutys numiro, a.a. jam.(kol mes sprendem uzduoti) Tuomet uzfiksuojam pabaiga (kad nereiktu zaist su begalybem).
Reiktu, nes mes nežinome tikslios pradžios ir pabaigos. Arba kai žinome pradžią ir pabaigą tai virš citatos yra galimi variantai.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todėl ir pasiūlau be veiksnių sprendimą. Jis tinka, norint nuskusti barzdaskutį. Nes kitaip nėra įmanoma. O jeigu barzdaskutys be barzdos, nieko nereikia daryti tam barzdaskučiui. Jeigu barzdaskutys tikrai su barzda, pateikta formule, tik naudokis. Bet pridėjinėjant visokius faktorius lemiančius "kas nuskus barzdaskutį?", įtraukia į sprendimo "begalybę". O tam nėra laiko ir nėra prasmės, nes visi atsakymai teisingi, bet nevisi logiški. Tokiuose uždaviniuose niekada nėra logiško atsakymo. Neverta vargintis ir spręsti, dėl to paaiškinau viršuje dėl ko... Čia yra bukų žmonių fantazijos norint pašiepti žmogaus siekį sužinoti atsakymą. O iš to uždavinio uždavėjai tik juokiasi, nes jie žino, kad nėra prasmės spręsti, bet vistiek dėl to kad pasijuokt įkelia (nes suranda išties bukų žmonių kurie tiki, jog yra logiškas paaiškinimas)... Nebūk vienas iš tų, kurie taip greitai užkimba, ar mano, kad tikrai žino tokį atsakymą, kokį uždavė pats uždavėjas ir turi mintyse, nes jis gali nesutapti su jo mintyse esamu atsakymu.

Siūlau nespręsti, nes nėra prasmės. Ir tokius uždavinius labai lengva sukurti, tai parodo praktika... Tuo off-topic'ą ir baigiu.

kiskis

#42
sausio 31, 2016, 21:40:23 Redagavimas: vasario 01, 2016, 00:28:11 by kiskis
Citata iš: time  sausio 31, 2016, 19:44:29O taisyklė apriboja žmogaus galimybes. Čia taspats kaip turėti talentą groti smuiku, bet dirbti valytoju, dėl vienos taisyklės: groti gali tik tiems kurie nemoka groti smuiku.

Tai kaip išeina, kokiai audencijai tas smuikinkas groja, o jis pats negirdi savo muzikos? Nepgautinėkim savęs ir kitų su tais alegoriniais posakiais.
Cia tai paprasta, jis groja nemokantiem, o mokantieji seip girdi. Jei trulike kalbi su draugu, nereiskia , kad visam tulikui kazka sakai, ar kalbi sau.
Dar suradau galvosuki, tiesa atsakymo ten nebuvo, bet as pats sugalvojau(man jis tinka): yra du kibirai 3 ir 5 litru ir ezeras, daugiau nieko ner, kaip atmatuot 4 litrus vandens?

Citata iš: time  sausio 31, 2016, 21:01:50Kaip gali groti smuikininkas jei jis pats nemoka groti?
Tai , jei jis nemoka groti tai jis ne smuikininkas. O su barzdaskuciu, ji gali skusti betkas, ner jokiu apribijimu, tik pats negali.
Dramblys yra nedramblys. Kas jis yra?
Citata iš: time  sausio 31, 2016, 21:01:50Jis yra bet kas kitas, atmetus, kad jis tikrai yra dramblys. (visi išskyrus dramblį variantai tinka)... Nėra prasmės spręsti.
Dramblys jis yra-salygoj parasyta :D
O del barzdaskucio tai tu  kazkotai nedasupratai ir privyniojai poto su smuikininku ir kitais.
Citata iš: time  sausio 31, 2016, 21:01:50Jis yra bet kas kitas, atmetus, kad jis tikrai yra dramblys. (visi išskyrus "dramblį" visi variantai tinka)... Nėra prasmės spręsti.
Įstačius betkokį žodį po žodžio 'yra' sakinys nenukentės. Esmė sprendžiant tokius uždavinius, kad negali kartotis toks pat žodis po antro sakinio dėmens, kuris prasideda žodžiais: "kuris, kurie, yra, bus, buvo..." O jeigu kartojasi tas pats žodis: koks ir pradžioje, vadinasi sakinys ir taip pat uždavinys turi prasmę. Pavyzdžiui: "dramblys yra dramblys", net nereikia spręsti, mes jau žinome atsakymą. Todėl tik toks sakinys logiškas ir turi prasmę ir nejoks kitoks.
Pajuokavau su drambliu.
Citata iš: time  sausio 31, 2016, 21:01:50( begalybė! kažkokių žmonių), kurie gali skusti (išskyrus barzdaskutį) patį barzdaskutį, kuris duotas sąlygoje > barzdaskutys (kuris duotas salygoje, kuriam liepta skusti negalinčius sau skusti barzdų žmones) > visi negalintys sau skusti barzdų žmonės... tuom nesibaigia, viskas kartojasi ... <...> ( begalybė! kažkokių žmonių), kurie gali skusti (išskyrus barzdaskutį) patį barzdaskutį, kuris duotas sąlygoje > barzdaskutys (kuris duotas salygoje, kuriam liepta skusti negalinčius sau skusti barzdų žmones) > visi negalintys sau skusti barzdų žmonės... tuom nesibaigia, viskas kartojasi ... <...> begalybė
begalybe i miesteli netilps :D. Kazkaip tu ta salyga labai suktai supranti(neisiviazduoju kaip). Pakyli i kazkokia nauja dimensija :D. Dar nepamirsk, gal jis tai ji  :D, ir barzdos gyvenime neturejo.
Citata iš: time  sausio 31, 2016, 21:01:50begalybė<...> negalintis sau skusti barzdos žmogus > barzdaskutys > negalintis sau skusti barzdos žmogus > barzdaskutys > <...>begalybė

Nėra kitokio paaiškinimo priimant, kad tai logiška.
Tai sakau , kad neisnesa mano galva, ka cia parasei, panasu , kad esi nusvitusios samones....
Pagalvojau, kad jei ji skuta , kazkas kitas tai tas kitas jau tampa barzdaskuciu....o salygoj parasyta, kad tik 1 barzdaskutys mieste, tuomet vadinasi jis tai kazkoks bebarzdis (kuriam neauga)...arba ji skuta barzdaskutys klajoklis :D
Citata iš: time  sausio 31, 2016, 21:01:50Viskas kartojasi cikliškai. Neaiški pradžia ir neaiški pabaiga. Mes žinome tik vidurį eigos kas vyksta. Bet nežinome kas vyko prieš tai ir kas dar vyks. Todėl naudojam begalybe ir priekyje ir gale.

Aišku faktoriai lemia, bet man parūpėjo, kaip viskas vyksta. Tai supratau, kad nėra prasmės aiškintis, galbūt būtų reali pradžia ir pabaiga, bet ji išlieka neaiški vistiek.

Pradžia galėjo būti tik kai atsirado pirmasis barzdaskutys, arba pirmasis žmogus norėjęs nusiskusti barzdą.
Pabaiga, gali būti, kai barzdaskučiui nuskutama barzda, arba barzdaskutys nuskuta nebarzdaskučiui ir niekas taip nebedaro daugiau.
Dar nereiktu atmest galimybes, kad barzdaskutys numiro, a.a. jam.(kol mes sprendem uzduoti) Tuomet uzfiksuojam pabaiga (kad nereiktu zaist su begalybem).

.L.U.T.H.O.R.

Prisemi 5l, supili į 3l, 3l išpili supili 2l iš 5l, prisemi 5l, nupili dar 1l į 3l, ir lieka 4l :D

O šiaip, čia Intelekto, tema, tai nepradėkim offtopint labai į šoną.

Creative

@Intelektas , pasek mums ką nors, man patinka pvz pasakėčios.

Aukštyn