Įvadas į magiją.

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., gegužės 16, 2012, 22:06:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

gegužės 16, 2012, 22:06:23 Redagavimas: gegužės 16, 2012, 22:08:38 by Šešėlis
Dalinis vertimas iš čia

Skaitytojai turėtų žinoti, kad visa tai yra tik nuomonė apie tai ką pradedantysis turėtų žinoti. Ar bus dalykų, kurių nepaminėsiu? Taip. Taip pat, tikriausiai, bus ir tokių kurie nesutiks su tuo kas čia parašyta. Bet visa informacija yra paimta iš asmeninės patirties ir praktikos, tad ar tikėti yra jūsų reikalas. Pasistengsiu kuo paprasčiau išaiškinti smalsiems skaitytojams, kas ta magija. Kaip ji apibūdinama, skirtingus požiūrius į ją, ir jos poziciją (Gera ar Bloga) . Taigi pirmasis straipsnis.


Magija - tai ne kai koks nors senukas, gali materializuoti ugnies kamuolius , nutrenkti jus žaibu vos mostelėjęs ranka ir tai tikrai nieko panašaus į Harį Poterį  Taigi aprašykime kas iš tikrųjų yra magija pačiame fundamentaliausiame lygmenyje: Tai sugebėjimas manipuliuoti jėgomis įvairiuose egzistencijos lygmenyse, norint realiame pasaulyje sukelti poveikį, kurio paprastam žmogui sukelti nepavyktų. Tai taip pat galima matyti kaip manipuliaciją galimybėmis arba veiksmų įgyvendinimą pasitelkus valią. Tai religija nepagrįsti apibūdinimai. Religiškai: tai būtų dieviškosios būtybės valios išdava, ar siekimas rasti Individualiąją Tiesą( ką iš tikrųjų ir daro dauguma magų, tik skirtingais būdais)


Nesvarbu kokios jūsų etinės ar religinės pažiūros, magija yra kelionė link paslaptingosios išminties supratimo, nesvarbu dieviška ar kokia jos kilmė. Okultinių, slaptų žinių ieškojimas magą prilygina filosofui . Jis bando suprasti, kodėl yra vieni ar kiti dalykai; pagrindinius gyvenimo principus. Tačiau skirtumas egzistuoja, magas žengia žingsniu toliau už filosofinę doktriną ir paklausia savęs "Dabar, kai žinau kaip galėčiau kontroliuoti įvairius gyvenimo aspektus, kaip galėčiau tai įvaldyti?  Kaip aš galėčiau išvengti šių jėgų kontrolės ir kontroliuoti jas pats?" Magija tai neįtikėtina kelionė, kurios tikslas atsakyti į pastarąjį klausimą.

Savo kelionėje atsiminkite, kad magija yra neįtikėtinai galinga jėga. Fantazija yra užėmusi magijos vietą daugelyje istorijų, tačiau ne visi žygdarbiai, kurie atrodo neįtikėtini ir nerealūs yra tokie. Iš tiesų magas gali atlikti tokius dalykus, kurie sukels sumaištį paprasto žmogaus galvoje, suklaidins filosofo protą ir sunaikins skeptiko.

Magija buvo per amžius. Dauguma sutiks, kad ji buvo naudojama jau prieš 20.000 metų. Manoma, kad mūsų protėviai ant urvų sienų piešdavo sėkmingos medžioklės vaizdus, kad medžioklė vyktų taip, kaip jie įsivaizdavo. Taip gimė ketinimas, kuris yra magijos dalis.

Laikui bėgant, įvairioms gamtos jėgoms, žmonės suteikė vardus. Taip atsirado pirmieji dievai. Buvo vėjo,ugnies, dangaus, vandens, žemės ir kitokie dievai, praktiškai bet kas, ką tuo metu galėjo sugalvoti žmogus . Žmonės ne tik tikėjo, bet ir suprato, kad pataikaudami šioms jėgoms, kurioms suteikė vardus, galėtų pasiekti tam tikrų rezultatų priklausomai nuo galimybių.  Taip atsirado pirma tikra maginė sistema, kuri tapo religija.

Su nuolat vykstančia žmonijos psichologine evoliucija, žmonės pradėjo tikslinti ir nustatinėti metodus. Jie viską užrašė ir stengėsi surinkti kuo daugiau bendruomenės pasekėjų, ne tik tam kad padidintų garbinimo rezultatus , bet ir tam kad sukurtų bendraminčių visuomenę. Galbūt keletas protiškai pažangesnių žmonių suprato, kad kuo daugiau garbinančių žmonių, tuo didesnė jėga.

Netikite, kad religija atsirado ir pirmųjų magijos daigelių? Pagalvokite logiškai. Kam skirtos maldos? Ar tai ne paprasčiausias energijos sutelkimas? Argi nesimeldžiame, kad paveiktume viską netiesiogiai? Žmonės meldžia pagijimo, pasisekimo darbe, meilės, netgi gerų testo pažymių. Kiti paprasčiausiai meldžia nuodėmių atleidimo, ar tiesiog norėdami palaikyti ryšį su savo dievybe. Kuo tai skiriasi nuo senųjų magų, kurie audrų dievo prašė lietaus? Dvasininkų kurie pasitelkdavo dievybių energiją, norėdami išgydyti save ir kitus. Jūs meldžiatės savo dievybei, magas keri/buria su įvairiais burtažodžiais. Kur skirtumas? Vienintelis skirtumas tame ar mes pasirinksime aukštesnę būtybę/dievybę įvykdyti mūsų valią.



Magija pirma ir paskutinė pasaulio religija.



Kodėl/Kam naudoti magiją?

Kalbant su dvasininkais dažniausiai išgirstume "Jei pasitiki Viešpačiu, Tau nereikia magijos." "Jei tiki Dievo galia, kam tau jos?" Kodėl riteriai mokosi karybos pagrindų,jei jie pasitiki savo karalių galia. Kodėl samurajai mokosi kovos menų, jei pasitiki savo valdovais? Paprasčiausiai sėdint ir nieko neveikiant, tikrai nieko neatsitiks.Magai žino, kad reikia imtis kokių nors veiksmų. Vietoj to, kad sėdėtų ir klausytų įkyriai čirškančio paukščio, norėdamas, kad jis nustotų, magas paims ir mes į jį akmenį (metaforiškai kalbant). Tikriausiai pirmieji magų ir šamanų klanai atsirado, kai kas nors pasakė „Man atsibodo laukti" Nesėdėsime ir nelauksime. Mes darysime.

Tačiau manau, kad reikėtų pasakyti kelis dalykus apie tikėjimą. Pirmiausia tikėjimas, apima daugiau nei tik religinį tikėjimą. Jis apima tikėjimą savimi, turima jėga,tikėjimu savo studijų nauda, magija ir tai kad sėkmingai gali sakyti burtažodžius. Taigi nesakykite magui „Tu netiki", nes tiesa sakant, jis tikriausiai turi daugiau tikėjimo nei jūs pats. Kalbant apie religiją, galite pastebėti, kad dauguma galingų ar daugiau išmanančių magų, neišpažįsta jos. Tai nereiškia, kad jie ateistai, tai tiesiog reiškia, kad jis/ji žengė toliau už dogmatiško tikėjimo ir struktūros ribos ir to jam/jai daugiau nebereikia beieškant Individualiosios Tiesos. Iš tikrųjų dauguma magų yra labai dvasingi, ir gali pademonstruoti teologinių žinių lygį, kurio dauguma kunigų net neturi.



Etinė magijos padėtis

Kokia padėtis??? Patikinu, tokio dalyko nėra. Ji gera? Ji bloga? Tokio dalyko nėra, ji neutrali. Tai lyg kalavijas kario rankose, kuriuo galima įvesti taiką, sukelti sąmyšį ar kapoti malkas. Karys gali nukirsdinti nusikaltėlį ir po to tą žmogų, kurį išgelbėjo. Ar kalavijas blogas? Ne. Jis toks, koks jo savininkas. Jis sunaikino ir išlaikė religijas. Išlaisvino ir užėmė teritorijas. Bet ar pats kalavijas gali padaryti ką nors blogo ar gero? Ne. Viskas priklauso nuo kalavijo turėtojo ketinimo. Apie magiją galima pasakyti tą patį. Visi gali ja naudotis, ir bet kokiems tikslams. Ar ji gali būti naudojama blogiui?Žinoma, bet tik tada, kai to nori ja užsiimantis. Magui nuspręsti, kam jis panaudos gautą jėgą.

Atkakliesiems krikščioniams, kurie galbūt aptiko šį straipsnį : kartu į pragarą, kur, atvirai kalbant, dauguma jūsų tikriausiai ir baigsit savo kelionę . Jūs niekuo nesiskiriat nuo bet kurios kitos protestuotojų grupės. Manot, kad magija blogis? Tai tikriausiai manote, kad akmenys ir augalai taip pat blogi. Juk su geru akmeniu galite užmušti žmogų, arba nunuodyti jį su žolelėmis. Motyvas tas pats. Galbūt jei nusivalytumėte purvą nuo savo akių suprastumėte, kad magiją galėtumėte panaudoti savo krikščioniškosios misijos vykdymui. Bet nesitikiu, kad paprastas žmogus tai padarytų.

Krikščioniams, kurie netiki galiu pasakyti tiek: Eikit šalin. Galiu nuoširdžiai prisipažinti, kad nesužinosiu ar magija pasmerks mane, kol nestosiu prieš Dievą ir jis neskirs man atitinkamo nuosprendžio. Galbūt magija pasmerks magų sielas, o gal ne. Atrodo, kad dauguma galingų magų pateks į dangų ir tyriausi iš jų bus tarp šventųjų. Jei negalite apsispręsti patys, aš nusprendžiau už jus. Nepraktikuokite magijos.  Galų gale magija nėra tiems, kas nenori rizikuoti.

Anomalija

+7 rep. taškai ;)

Aukštyn