Ouija lenta

Pradėjo Demokratas, lapkričio 07, 2015, 21:34:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Incantatrix

Citata iš: Visažinis  balandžio 26, 2016, 21:47:14
Citata iš: Incantatrix  balandžio 26, 2016, 21:30:27su paprastu popieriaus lapu ir moneta
Su lapu ir su adata metodą žinau. Bet apie monetą pirmą kartą girdžiu. Galima šiek tiek plačiau?
Na tiesiog nusipiešiu ouija ant lapo ir su moneta vedžioju ten, kur ji slenka :)

Mekabciel

Citata iš: Incantatrix  balandžio 26, 2016, 22:04:56ir su moneta vedžioju ten, kur ji slenka :)
Kaip subtiliai skamba. :)

.L.U.T.H.O.R.

Įdomu.  Reiktų išbandyti. Pats galvojau lentą pirkti.

Empty.Soul

Na, ši lenta tikrai ne žaidimas. Spiritizmo metu jaučiu dvasių apsireiškimus, kartais netgi fiziškai.

Visažinis

Citata iš: Incantatrix  balandžio 26, 2016, 22:04:56Na tiesiog nusipiešiu ouija ant lapo ir su moneta vedžioju ten, kur ji slenka :)
Supratau. Tik kodėl būtent moneta? O ne tarkim kamštelis?

King Grodd

mes esam dare kazka panasaus girti ,tipo kvietem nieko nesulaukem ,vienas draugelis pasieme ten nupiesta velnia ir su piestuku subade ,po dvieju dienu vazivao nakti ir sumete jo masina i stulpa.greiciausiai sutapimas ,bet daugiau nekviesiu :)

Supernatural

Kiek LT ieskojau quija lentos, niekur neradau. Teko pasidaryt savo, gaila bet tik ta, kur adata naudojama. Baimes nera jokios, juk visi pasiruosiame dvasiu kvietimui, ne siaip juk pradedam, nupiesiam apsaugas, uzdegam tam tikras zvakes, smilkalus, magiskus simbolius, kad neieitu niekas kitas, ko nekvieciame. Reikia bijoti gyvuju, o ne mirusiuju. Ir moketi sukurti apsauga....

cs

@Supernatural Ar dvasias galima įsiurbti į save, jau kitas klausimas. Mirę netiesiogiai, bet pasilieka atsiminimų forma ir mums leidžia žinoti bent detales. Ouija lenta yra pasikalbėjimas su dvasiomis, kurios pas mane ir kitus įsiurbtos. Nėra labai didelio pasitikėjimo ką jos sako, nes viskas priklausys, kiek sau leisi toli nueiti... O pasikalbėjimas labai mistinis, tikrų dvasių prisikvietim parodymas. ;)

vaivaval1

Sveiki
Jei su drauge bandytume ta lenta ,ir paprasytume kokio dalyko,kad pavyzdziui padetu su studijom ir tt.,tai issipildytu?Ar galima klausti apie ateiti?Nes nenorim kviesti is smalsumo ,norim suzinoti ateiti ir paprasyti pagalbos

.L.U.T.H.O.R.

Jei tik kviesit, tai kas atsilieps nebūtinai padės ar apie ateitį papasakos. Turit sugalvot ką kviesit tiksliai.

vaivaval1

@Legionas o kaip reikia paprasyti kad apie ateiti papasakotu?Ir kaip apsaugas pasidaryti?

.L.U.T.H.O.R.

Pasidomit kuri būtybė gali papasakoti apie ateitį, tai tą ir kviečiat. Ir ji papasakos. Apsaugos irgi įvairios, nuo paprastų afirmacijų ir vizualizacijos iki išplėtotų ritualų. Kaip norit jūs, pilnas internetas info :) @vaivaval1 

Linas Esu

„Ouija" būrimų lentos ne tik įkvėpė ne vieną siaubo knygų ir filmų kūrėją, bet ir įtikino ne vieną paranormalių reiškinių mėgėją, kad iš tiesų egzistuoja dvasių pasaulis. Visgi realybė yra daug nuobodesnė - įspūdis, kad „Ouija" lenta kalbamės su kito pasaulio būtybėmis kyla dėl žmonių psichologijos, rašoma svetainėje „Big Think".



„Ouija" lenta (tariama kaip „vidža") anksčiau naudota pranašavimui ir spiritizmo seansuose, šiandien dažniau matoma siaubo filmuose ar paauglių vakarėliuose. 1890-aisiais šią lentą išrado amerikiečių teisininkas ir išradėjas Elijah Bondas - nors jis taip pat yra išradęs ir garo boilerį, visi jį prisimena būtent dėl spiritizmo seansams skirtos lentos.

Lentoje įprastai surašytos abėcėlės raidės ir žodžiai „taip", „ne", „viso gero", „galbūt". Du ar keli žaidėjai užduoda klausimą, uždeda savo rankas ant specialaus rodiklio, kuris pradeda judėti ir iš atskirų raidžių sudėlioja atsakymą. Patiklūs jaunuoliai dažniausiai tiki, kad lentos pagalba jie kalbasi su demonais, mirusių žmonių sielomis ar ateiviais iš kitų dimensijų.

Visgi demonų ir ateivių mėgėjus turėsime nuliūdinti. „Ouija" lentos veikimas paaiškinamas ideomotorinio efekto, kai žmogaus raumenys veikia dėl pasąmoninių impulsų. Neseniai Danijos Aarhuso universiteto mokslininkai atliko studiją, kuri dar kartą patvirtino šį paaiškinimą ir pridėjo papildomą niuansą.

Eksperimente sudalyvauti buvo pakviesti 40 žmonių - kiekviena jų pora turėjo „sužaisti" po dvi partijas „Ouija" lentomis. Šių „spiritizmo seansų" metu kiekvienas dalyvis turėjo dėvėti akių judesius fiksuojančius akinius. Pirmosios partijos metu abiejų dalyvių buvo paprašyta lentos žymekliu surinkti žodį „Baltimore", o antrosios partijos metu jie galėjo „žaisti" įprastai, t.y. leisti „dvasioms" padiktuoti žodžius.

Analizuodami akių judesius mokslininkai nustatė, kad pirmojoje eksperimento dalyje dalyvių akys nuo vienos prie kitos žodžio „Baltimore" raidės nukrypdavo pagal jų abėcėlės išmanymą. Tuo tarpu, antrojoje dalyje, kai žaidėjai galėjo laisvai rinkti raides, vykdavo mikrodvikovos tarp abiejų dalyvių, laikančių rankas ant žymeklio.

Kiekvienos raidės parinkimo metu abu žaidėjai tarsi rungdavosi, kuris perims daugiau žymeklio kontrolės. Analizuodami duomenis apie dalyvių akių judesius, mokslininkai pastebėjo, kad viskas priklauso nuo kažkurio vieno žaidėjo noro judėti prie konkrečios raidės. Tokiu atveju, kitas žaidėjas dažniausiai pasiduoda ir žymeklis „nujuda" prie tos raidės.

Kuo labiau vienas žaidėjas tiki lentos antgamtiška prigimtimi, tuo daugiau kontrolės jis linkęs atiduoti partneriui. Kitaip tariant, jei vienas žaidėjas nori surinkti konkretų žodį, pavyzdžiui, „bananas", jam tai ir pavyks, nebent jo partneris bus tikrai užsispyręs ir valingai priešinsis.

Atrodytų niekuo neypatinga išvada, kuri tik patvirtina, ką ir anksčiau žinojome, tačiau ją gauti mokslininkams prireikė nemažai laiko ir kantrybės. Sunkiausias darbas buvo išanalizuoti visą vaizdo medžiagą bei sužymėti akių vyzdžių judesius - vienos minutės trukmės vaizdo įrašo analizė užimdavo apie pusantros valandos. Iš viso mokslininkai tam paskyrė apie 315 valandų - ir visa tik tam, kad būtų galutinai sunaikinta dar viena paranormalių reiškinių mėgėjų viltis.

Boruze

#28
gegužės 02, 2019, 21:18:39 Redagavimas: gegužės 05, 2019, 13:56:03 by .L.U.T.H.O.R.
Citata iš: Empty.Soul  sausio 06, 2016, 09:48:52Galiu patvirtinti, kad ši lenta tikrai veikia. :] Kalbu iš asmeninės patirties. Naudojant ją pradeda spragsėti žvakių liepsna, išauga maždaug dvigubai. Kambaryje pasidaro vėsu, bet ne visada, kartais atvirkščiai - šilta. Kai užduodi klausimą ir plančetė pradeda judėti - jauti energiją, kuri ją stumdo. :]
Nebijai kad gali kasnors ateiti per lenta ir nenoret iseit?🤭

Su lapu ir moneta. Cia jau pavojinga. Zinau viena atsitikima taip prisisauke kaska labai pikto kad ir kaip beprase nenorejo iseiti. Zinoma atsake y klausimus net labai teisingai ir ateity bet tiek kiek turejo nemalonumu ir baimes nezinant ka darai ir kokios lauke pasekmes. Pirma labai gerai pasidometi reketu o poto daryti. Mano nuomone 🤔

Vytautas

Kas buvo tas praėjo. Tie dalykai dabar tiesiog neveikia. Atitinkamai jokių problemų nėra. Suprantama ir informacijos nėra. :)

Aukštyn