Kokia funkcija Visatoje atlieka "Juodoji skyle"?

Pradėjo Visažinis, spalio 12, 2015, 15:43:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Visažinis

Citata iš: xsistemax  spalio 14, 2015, 21:28:13Vienintelis klausimas:ar žinojai,kad kvazaras(vienas galingiausiai spinduliuojančių kosmoso darinių)ir yra juodoji skylė?
Absoliuti nesąmonė.

Tiek vienas, tiek kitas važiuoja į lankas.

Kaip TinSoldieris minėjo, xsistemax aiškinimas gali būti suderintas su mokslo pozicija, bet tai tikrai nėra oficiali mokslo pozicija. Maža to, tas aiškinimas vyksta naudojant kvantinė mechanika, o kur kvantinė mechanika ten interpretacijų vandenynas.

xsistemax

Žinių lygio skirtumai pagimdė naują temą.Kaip visada....
Visažini,keisk nicką,nes,kaip rodo simptomai,nuo kuklumo ir taip nemirsi.Kvazaras TIKRAI yra hipermasyvi juodoji skylė.
Kai pirmą kartą pavyko sutapatinti stiprų gravitacijos bei gama spindulių šaltinį su astronominiu objektu,mokslo bendruomenę ištiko lengvas šokas:juk Einšteinas ne apie tai kalbėjo.Bet stebėjimai-ne teorija.Taigi,kur klaida?Klaida tame,jog reiškinys teoriškai išplėštas iš konteksto.Realybėje parimusios ir neįtakojamos uždaros sistemos neegzistuoja.
Kadangi visi makroobjektai sudaryti iš kvantų,paieškota sprendimo kvantiniuose ryšiuose.
Atsakymas dar labiau fantastinis:juodoji skylė ne tik konvertuoja masę į energiją(kas ir taip aišku iš garsiosios Einšteino formulės),pasiekusi kritinę masę ją grąžina Visatai,bet ir daro informacijos kopiją.
Nesuprantu,kodėl tema atskirta?
Juk šitie duomenys tampriai susiję su mirties klausimu.
Beprasmių ginčų priežastis-proto inertiškumas.Ačiū,Tin Soldier,tu neturi šitos ydos. :)

Visažinis

Mano smegenys sprogsta. Žmogus deda lygybės ženklą ten kur jo dėti nevertėtų, vėliau dar į viską ikiša mirtį (prie ko čia mirtis?) ir sako kas čia keisto ir stebisi kodėl jus to nežinot ar nesuprantat :D

Tarp kvazarų ir juodųjų skylių tu lygybės ženklo nedėk, nes tai toli gražu ne vienas ir tas pats kosmoso darinys.

Jeigu čia tavo informacija iš tos pačios serijos kaip "SETI mokslininkas pasakė, kad kol bus nors vienas religingas žmogus Žemėje, tol ateiviai nepasirodys", tada aš pasitraukiu.

gidas

#18
spalio 17, 2015, 23:30:51 Redagavimas: spalio 17, 2015, 23:33:11 by gidas
Citata iš: Visažinis  spalio 14, 2015, 21:42:27Maža to, tas aiškinimas vyksta naudojant kvantinė mechanika, o kur kvantinė mechanika ten interpretacijų vandenynas.
"Filosofiškai".
Kvantinės  mechanikos (km)  "kalba" yra matematinė, kurios išvadų neįmanoma suvokti  dėl  paprastos priežasties  - km neveikia  toks įprastas/suprantamas priežastingumo principas. Pastarasis funkcinuoja tik juslinėje (evoliucinėje) tikrovėje, t.y., trimatėje erdvėje ir vienakryptiniame/tolygiame laike. O km šis priežastinis  ryšys dingsta.  Visa tai šiandien pekelta į  į kosmologiją - juoda skylė, kvazaras, juoda energija/medžiaga ir t.t.  Kitaip tariant, tikrovė tampa "bepriežastinga". Ta prasme ir teisingas pastebėjimas -  km yra interpretacijų vandenynas.

Priežastingumo principo, atrasto  tik empiriškai ir niekaip kitaip,  pagrindu radosi ir racionalus
mąstymas (logika) kaip toks. Jei imti domėn, kad km  priežastingumo nėra, kyla klausimas, ar samprotavimai, remiantis priežastingumu yra racionalūs. Šiame kontekste manau, kad  priežastingumas grynai racionaliame samprotavime (bent jau esminiais klausimais)  tampa apskritai beprasmis, nes priežastingumo būties esmėje kaip ir nėra.

Iš kitos pusės, "logiškas" atsakymas būtų toks - ne tau žmogeliūkšti suprasti, kas/kur yra didžioji priežastis (kažkoks kvantų specas net pasakę, kad Kūrėjas buvęs neprilygstamas matematikas). Ir nežinia - gal ir gera/naudinga yra "paplaukioti" tame vandenyne. :) 

a.t.sielis

Citata iš: gidas  spalio 17, 2015, 23:30:51km neveikia  toks įprastas/suprantamas priežastingumo principas.
Veikia, tik jis nenustatytas. Priežastys yra, bet jos kažkur pasislėpę, o žmogučiai su savo instrumentais priėjo matavimų ribą. Tame ir yra visas kvantinės mechanikos cinkas - tipo, "mes negalim išmatuoti". Heizenbergo neapibrėžtumo principas.

CitataHeizenbergo neapibrėžtumo principas arba Heizenbergo nelygybė kvantinėje fizikoje (šį pavadinimą suteikė Nilsas Boras) - teigia, kad matuojant dualiąsias vienos elementariosios dalelės charakteristikas (angl. conjugate variables), vis didėjantis vieno dydžio tikslumas didina kito tuo pačiu metu matuojamo dydžio paklaidą (neapibrėžtumą). Žinomiausia iš šių porų yra dalelės padėtis ir impulsas.

gidas

Citata iš: a.t.sielis  spalio 18, 2015, 14:02:48Veikia, tik jis nenustatytas. Priežastys yra, bet jos kažkur pasislėpę, o žmogučiai su savo instrumentais priėjo matavimų ribą. Tame ir yra visas kvantinės mechanikos cinkas - tipo, "mes negalim išmatuoti". Heizenbergo neapibrėžtumo principas.
Atrodo, tas H kartą pasakęs - neklausk, kas yra atomas, nes aš pats nežinau, o Nilsas išsireiškęs, kad kuo beprotiškesnės yra km išvados, tuo geriau.
Ir ką daryt, kaip taip šneka korifėjai? Mūsuose kažkada berods xsistemx'as pasakęs, kad priežastis gali būti fiksuota po pasekmės. Eina jie visi... :) Ir šneka sukasi apie  creatio ex nihilo. Tai suvokiama? Manau, kad (kol kas) ne.  :'( 

a.t.sielis

creatio ex nihilo puikiausiai suvokiamas, ir netgi racionaliai. Nebent kas nori tą mistifikuoti ir lįsti į miglas.

gidas

Citata iš: a.t.sielis  spalio 18, 2015, 18:29:37creatio ex nihilo puikiausiai suvokiamas, ir netgi racionaliai. Nebent kas nori tą mistifikuoti ir lįsti į miglas.
Taigi, ir pačiam puikiausiai suvokiamas.  Pasirodo forume turime bent 2 pavydėtinas galvas - tau  suvokiamas, xsistemax'ui  suvokiamas... Net keista, ką čia veikiate - kaip ir derėtų ne anomalija.lt, o pasauliniuose mokslo ir ne mokslo forumuose dalyvaut. O gal kas iš iš judviejų tik pučia miglą ir mistifikuoja - negi suvokiat vienodai? O gal abu pučiat?

Apskritai  tas nesvarbu - gera, kad esate čia. :) 

a.t.sielis

Citata iš: gidas  spalio 19, 2015, 15:49:55Taigi, ir pačiam puikiausiai suvokiamas.  
Bendrais principais, iš filosofinės pusės. Buvo tema, ten padėliojom.

xsistemax

Ir čia galim apsieiti be kvantų teorijos.
Sakykim,žmogus krenta į juodąją skylę.Stebėtojas mato,jog krentantysis vis lėtėja,kol visiškai sustoja įvykių horizonte.
Įvykių horizontas yra ta erdvės sritis,kur net šviesa praranda galimybę ištrūkti,o laikas visiškai sustoja.Tai dvimatis uždaras pasaulis,kuriame trimačiai objektai konvertuojami į dvimačius.t.y.tampa hologramomis.Sudarytas iš plastiškos substancijos,nes pavaldus Kariolio dėsniui.
Kol kas nežinome,kiek reikia "suvalgyti",kad taip "atsirūgtum",bet peržengus kažkokią ribą hologramos turinys išspinduliuojamas atgal į visatą energijos pavidalu statmenai galaktikos plokštumai.Tada ir stebime kvazarą.Kaip ta informacija pasiekia visus visatos taškus paaiškinti be kvantų teorijos-niekaip.Nors yra istorija apie lėktuvo propelerį,bet mane ji sunkiai įtikintų.
O štai krentantysis patiria visai ką kita.Tik laisvojo kritimo pojūtį,jokių nepatogumų.Nebent bandytų to kritimo išvengti,tada jį į atskirus kvantus išardytų potvynio jėgos.Net įvykių horizonto nepastebi.Tik staiga apsižiūri,jog jo širdis plaka kitoje krūtinės pusėje.Tada ir supranta,jog yra KOPIJA.
Kodėl taip yra?Dvimatį pasaulį reikia įsivaizduoti kaip skaidrią plėvelę,neturinčią storio.Vaizdas kitoje pusėje-veidrodinis.
Kur kopija keliauja toliau dar nežinoma.
Bet tikrai sužinosim! :)

xsistemax

Kaip ir žadėjau,gana greitai sužinosime,kas dedasi juodosiose skylėse.
Visai "šviežia"naujiena:įrodyta,jog vienam kvantui iš susietos poros dingus juodojoje skylėje,antrasis lieka mūsų visatoje.Pagal jo "elgesį"nesunku išsiaiškinti,kas vyksta su pradingusiuoju,nes ryšys nenutrūksta.

Lucid Haze



Tikiuosi pades.

Linas Esu

#27
rugpjūčio 27, 2018, 14:50:01 Redagavimas: rugpjūčio 27, 2018, 15:03:38 by Linas Esu
Citata iš: Lucid Haze  rugpjūčio 27, 2018, 14:10:20Tikiuosi pades.
Tavo linkas, neveikia.

Aukštyn